Home Hooggevoeligheid Slaapmeditatie om stress en spanning los te laten en ontspannen in slaap te vallen

Slaapmeditatie om stress en spanning los te laten en ontspannen in slaap te vallen

Door Jolanda Hoogkamer
slaapmeditatie

Onderzoek toont aan dat 32% van de Nederlanders slaapproblemen hebben. De één heeft moeite met inslapen, de ander wordt midden in de nacht wakker en kan niet meer in slaap komen. En een groot deel van de mensen slaapt structureel te weinig. In dit artikel lees je dat slaap echt de basis is voor een gezond, gelukkig en vervullend leven. En doe een slaapmeditatie om stress en spanning los te laten en ontspannen in slaap te vallen.

Jouw stresssysteem is structureel overbelast

Dagelijks krijgen we allemaal een enorme hoeveelheid informatie en prikkels binnen uit onze omgeving. Maar wij zijn niet gebouwd op die enorme hoeveelheid prikkels die we de hele dag door ontvangen onder andere door nieuws, entertainment, communicatie, social media en het internet.

Ons systeem is erop gemaakt om te vechten of vluchten als er gevaar dreigde door gevaarlijke dieren of andere stammen. Hierdoor is ons stresssysteem niet meer nuttig zoals vroeger, en in veel gevallen zorgt ons stresssysteem voor ziekte, burn-out, depressies en veel fysieke klachten.

Van te weinig slaap word je ziek

Een korte nachtrust geeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maag- en darmklachten, burn-out, depressies en stofwisselingsziekten. Voldoende en diepe slaap is nodig om je zelf herstellend vermogen van je lichaam sterk te houden. In je slaap verwerk je de informatie die je de hele dag hebt opgenomen. Dus in onze tijd is slaap nog belangrijker geworden. Hieronder vind je een slaapmeditatie die je helpt om stress en spanning los te laten en ontspannen in slaap te vallen. Zo verwerk je de informatie die je de hele dag opneemt beter en versterk jij je zelf herstellend vermogen.

Slaapmeditatie om stress en spanning los te laten

Ben jij hooggevoelig en wil je nog meer tips om heerlijk te slapen, lees dan hier verder. 

2 comments

Avatar
Astrid lasker 14 april 2019 - 20:21

Lijkt op sleepchoking disorder.
Al 10 jaar

Reply
Avatar
Marianne Vandesande 22 juli 2019 - 21:59

Hooggevoelig

Reply

Leave a Comment