Hooggevoeligheid

Slaapmeditatie om stress en spanning los te laten en ontspannen in slaap te vallen

Door Jolanda Hoogkamer
Slaapmeditatie om stress en spanning los te laten en ontspannen in slaap te vallen

Onderzoek toont aan dat 32% van de Nederlanders slaapproblemen hebben. De één heeft moeite met inslapen, de ander wordt midden in de nacht wakker en kan niet meer in slaap komen. En een groot deel van de mensen slaapt structureel te weinig. In dit artikel lees je dat slaap echt de basis is voor een gezond, gelukkig en vervullend leven. En doe een slaapmeditatie om stress en spanning los te laten en ontspannen in slaap te vallen.

Jouw stresssysteem is structureel overbelast

Dagelijks krijgen we allemaal een enorme hoeveelheid informatie en prikkels binnen uit onze omgeving. Maar wij zijn niet gebouwd op die enorme hoeveelheid prikkels die we de hele dag door ontvangen onder andere door nieuws, entertainment, communicatie, social media en het internet.

Ons systeem is erop gemaakt om te vechten of vluchten als er gevaar dreigde door gevaarlijke dieren of andere stammen. Hierdoor is ons stresssysteem niet meer nuttig zoals vroeger, en in veel gevallen zorgt ons stresssysteem voor ziekte, burn-out, depressies en veel fysieke klachten.

Van te weinig slaap word je ziek

Een korte nachtrust geeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maag- en darmklachten, burn-out, depressies en stofwisselingsziekten. Voldoende en diepe slaap is nodig om je zelf herstellend vermogen van je lichaam sterk te houden. In je slaap verwerk je de informatie die je de hele dag hebt opgenomen. Dus in onze tijd is slaap nog belangrijker geworden. Hieronder vind je een slaapmeditatie die je helpt om stress en spanning los te laten en ontspannen in slaap te vallen. Zo verwerk je de informatie die je de hele dag opneemt beter en versterk jij je zelf herstellend vermogen.

Slaapmeditatie om stress en spanning los te laten

Ben jij hooggevoelig en wil je nog meer tips om heerlijk te slapen, lees dan hier verder.

Boekentip: De rijkdom van rituelen

Ontdek manieren om los te laten en rust te vinden in deze ‘rituelen bijbel’. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw boek bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
  1. Astrid lasker 14 april 2019 - 20:21
    Reply

    Lijkt op sleepchoking disorder. Al 10 jaar

  2. Marianne Vandesande 22 juli 2019 - 21:59
    Reply

    Hooggevoelig

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?