Spiritualiteit & bewustzijn

Werkt de Wet van Aantrekking wel echt?

Door Michèle Lippus
Werkt de Wet van Aantrekking wel echt?

Na bijna 2 jaar had ik de moed opgegeven: manifesteren ging toch minder vlot dan ik dacht. Wat doe ik nou toch verkeerd? Mogelijk is deze gedachte ook bij jou opgekomen. Het lijkt alsof er iets ontbreekt.

Waarom werkt dit niet voor mij?

Om te beginnen wil ik zeggen dat de Wet van Aantrekking wel degelijk werkt, zonder uitzondering! In mijn vorige blog stond ik stil bij de waarde van onze gedachten en emoties. Weet dat elke trilling die we uitsturen, bewust of onbewust, een antwoord krijgt van het Universum. Hoe bewuster je wordt van je denken en voelen, des te makkelijker je deze wet in jouw voordeel kan laten werken.

Afhankelijk van de bron die je raadpleegt, is het mogelijk dat bepaalde stukken ontbreken. Dit is zeker niet omwille van een misleidende commerciële truc, maar omdat de diepere kennis omtrent de meest waardevolle bronnen in deze materie onbekend zijn.

Ontbrekende puzzelstukken

Wist je dat er twee versies bestaan van de film “The Secret”? De verfilming kwam tot stand nadat Rhonda Byrne in contact kwam met Ester & Jerry Hicks tijdens één van hun cruises waar ze een workshop gaven rond de toepassing van de Wet van Aantrekking. Dit leidde tot de film “The Secret”, waarin Esther via de gechannelde entiteit Abraham, een belangrijk onderdeel van het proces deelt.

Wie of wat is Abraham?

Abraham is de naam van een hoger bewustzijnscollectief. Via Esther Hicks deelt dit collectief waardevolle lessen met ons en geven de leden hiervan vanuit hun beleving als lichtwerkers, toelichting op de werking van de Wet van Aantrekking. Deze inzichten kan je onder meer terugvinden in de bestsellers “Ask and it is Given” en “Money and the Law of Attraction”.

Echter, na de lancering van de film bleek er een belangenconflict te zijn. Dit leidde tot het einde van de samenwerking tussen TV-producer Rhonda Byrne en Esther en (wijlen) Jerry Hicks en daardoor werd de waardevolle boodschap van Abraham uit de film gehaald.

Als je net zoals ik de herwerkte (doch waardevolle) versie hebt gezien, dan heb je enkele belangrijke stukken gemist. Ook al gaat het maar over enkele minuten over heel de film, de boodschap die weggelaten moest worden is wel doorslaggevend in de toepassing van deze Universele Wet.

Het proces van bewuste creatie

Abraham legt het proces van bewuste creatie uit in 3 stappen. Door de jaren heen, en op vraag van Esther Hicks, werden deze verder uitgebreid tot 5 stappen. Niet dat er extra stappen bijgekomen zijn, maar vooral omdat stap 3 zo belangrijk is, gaat stap 4 over het helemaal in de vingers krijgen van de 3e stap. Bij stap 5 is de cyclus rond en komen we terug tot een nieuw inzicht rond de waarde van contrast.

Your life will simply be as good as you allow it to be – Abraham Hicks

Stap 1: Vraag (en het wordt gegeven)

Dit is de makkelijkste van alle stappen. Stel jouw vraag of formuleer jouw wens aan het Universum. We vragen heel de dag door, op alle mogelijke manieren. Meestal gebeurt dit onbewust. Vanuit het contrast dat we dagelijks in talrijke situaties ervaren, gaan we wensen formuleren (onbewust, tot nu toe). Het is normaal om steeds naar verbetering te willen streven. Een betere gezondheid, een nieuwe wagen, een leukere baas, meer geld op je rekening, de ideale partner, enzovoort.

Wat is contrast?

Contrast is alles wat je ervaart en als slecht, negatief, ongewenst, etc. beschouwt. Hoe meer contrast je in je leven waarneemt, des te meer je naar verbetering verlangt. Het is super belangrijk te begrijpen dat contrast je persoonlijke visie is op een bepaald onderwerp. Deze visie is de lens waardoor je kijkt naar jouw realiteit. Contrast is slechts een beeld van wat aan de andere kant ligt van het spectrum van jouw overtuiging. Wanneer je echt begrijpt wat contrast werkelijk inhoudt, zal je de waarde van contrast begrijpen.

Stel: je wenst graag je financiële situatie te verbeteren. Je leeft al een tijdje van lening op lening en wenst hier graag verbetering in te ervaren. Het winnen van een kraslot zou wel heel handig uitkomen. Jouw huidige situatie, die door jou als minder fijn wordt ervaren (dus contrast) roept in jou de wens op om hier verbetering in te zien.

Stap 2: Alles komt in beweging om jouw verzoek te beantwoorden

Dit is de fase waarin alles in actie wordt gebracht door het Universum om jouw verzoek te manifesteren. Het hoe ligt volledig in handen van het Universum. Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Zoals Abraham vaak zegt: Step 2: not your work (from this physical perspection). Het enige waar je over dient te waken is dat jouw vibratie rond dit verzoek harmonisch blijft.

Het idee om zo’n superlot te winnen, daar wordt je wel vrolijk van. Maar al snel komt twijfel en ongeloof om de hoek kijken. Ik win nooit iets, het is te mooi om waar te zijn… Daarbij, hoe groot is de kans dat ik echt iets zal winnen. Het hoeft ook niet de grote megaprijs te zijn, een kleiner bedrag ik ook prima. Je wens is nog maar net geformuleerd en voor je het weet, roep je al heel wat tegenstrijdige vibraties op.

Stap 3: stel je open om het gevraagde in je leven toe te laten.

Inmiddels is alles in werking getreden om deze wens in jouw realiteit te manifesteren. Het enige dat er nog rest te doen is – en bij deze de moeilijkste stap van het hele proces – rustig, vol vertrouwen geloven dat het naar je toekomt én elke vorm van verwachting los te laten.

Terug naar ons superlot: je kan inderdaad elke week een lot gaan kopen en elke trekking op de voet volgen. Je focus is dan wel op het winnen van een grote geldsom, doch, wat maakt dat je je er zo aan vastklemt? Je benadert je wens vanuit contrast (bij wijze van gebrek) of als een voorwaarde. Als ik dit geld win, dan kan ik deze nieuwe wagen kopen. Met andere woorden, als ik dit lot niet win, kan ik deze wagen niet kopen. Door zo te denken of voelen, hou je jezelf tegen om deze mooie prijs naar je toe te laten komen.

Geïnspireerde actie

Wil dit zeggen dat je helemaal niets van actie dient te ondernemen? Tuurlijk niet, je mag altijd acties ondernemen. De kunst is om in te voelen welke acties je onderneemt en steeds te handelen vanuit een gevoel van vreugde en vertrouwen. Afstemmen op je gevoel en intuïtie zijn enkele van de sleutels om moeiteloos te manifesteren. Hierdoor ga je voelen wat en wanneer te doen. Dit noemen we geïnspireerde actie.

Soms hoef je helemaal niets (bijzonders) te doen en valt het gewoon in je handen. Zo vertelde een winnaar van een mooie geldprijs in de VS tijdens de show “My Lottery Dream Home” hoe hij aan zijn 7 cijfer bedrag kwam. Tijdens een bezoekje aan Las Vegas won hij bij een slotmachine iets meer dan 300 USD. Hij was dolblij met deze bescheiden prijs echter, in de euforie van het moment had hij – in plaats van dit geld te cashen – per ongeluk de hele winst terug ingezet. Van vreugde ging hij naar OMG! De symbolen gingen als gek tekeer en toen het tot stilstand kwam won hij zowaar 1.300.000 USD. Dit was een verstrooide, maar tegelijkertijd zeer geïnspireerde actie.

Start2Create

Wil je graag jouw droomleven creëren? Begin dan met kleine wensen, die weinig of geen weerstand bij je oproepen. Laat je begeleiden door fijne emoties, je intuïtie en maak van jouw welzijn een prioriteit. In mijn volgende blog deel ik een specifieke oefening om kleine acties te leren manifesteren.

Wanneer je de stappen van dit bewuste creatieproces in de vingers krijgt, wordt manifesteren kinderspel. Echter, dit kan wat tijd en innerlijk werk vragen. Dit is waar de meeste onder ons het gevoel krijgen dat de Wet van Aantrekking maar een fabeltje is en niet werkt. Geef dus niet te snel op en bekijk deze ervaring als een leuk spel. Plezier hebben in heel het proces zal je ver brengen!

The Secret

The Secret

Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval... Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in eon korrel zand, or ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt - een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Michèle Lippus
Michèle Lippus

Self-care expert, stress & burn-out coach en loopbaanbegeleider ✨ Jong van hart ✨ Ik ben dol op koffie ☕ en mijn 2 petekinderen (mijn oogappels). Host van de podcast "Rumbo norte". Te beluisteren via iTunes, Spotify en Google Podcasts. Favoriete affirmatie: I owe myself the love that I so freely give to other people.

Reacties
 1. Irene 18 juli 2019 - 21:33
  Reply

  The secret werkt! Ik heb het boek en ben aan de slag gegaan! Binnen 10 jaar was alles gerealiseerd waar ik destijds om vroeg. Geen grote wensen, maar voor mij hele belangrijke! Ik weet hoe het werkt! Je bent zelf het universum, als je er maar in gelooft!

 2. Michèle Lippus 25 juli 2019 - 20:19
  Reply

  Fijn dit te lezen, Irene. Groot of klein, dat maakt.niets uit. Je kan het gewoon neerzetten, dat is op zich al zo fantastisch!! Ik wens je nog veel creatieplezier!

 3. Moi 14 januari 2021 - 03:23
  Reply

  Ik zou dit ook willen gebruiken, maar iets gaat er niet goed....ik wens niet veel, maar toch het werk niet..

  1. Michèle Lippus 22 januari 2021 - 19:00
   Reply

   Ik kan je de website en podcast van Kim Munnecom, Law Of Attraction expert, absoluut aanbevelen! Dit gaat heel wat duidelijkheid scheppen! https://kimmunnecom.nl. Ze werkt met de inzichten van Abraham-Hicks en weet heel duidelijk de boodschap over te brengen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?