Spiritualiteit & bewustzijn

De Wet van Aantrekking: 3 tips die deze wet ondersteunen

Door Michèle Lippus
De Wet van Aantrekking: 3 tips die deze wet ondersteunen

Wat is dat ene ding waar we allemaal van dromen? Gelukkig zijn, toch? Desalniettemin lijkt dit voor heel wat mensen een onbereikbaar doel. Het lijkt net alsof het levenspad gedwarsboomd wordt; een parcours vol hindernissen die ons weerhouden om echt gelukkig te worden. Of is er iets anders dat we uit het oog verloren zijn?

There is no path to happiness, happiness is the path. – A. J. Muste

Een gelukkig en vreugdevol leven

Een gelukkig en vreugdevol leven is daarom nog niet zonder uitdagingen. Het is de manier waarop je naar die hindernissen kijkt, die bepalend zullen zijn of jij het leven als fijn ervaart, of niet. Tegenslag kan soms net dat ene ding zijn dat ons in de richting stuurt van wat we wensen.

Zo hoorde ik een dame vertellen over haar autopech. Een vriendelijke en behulpzame voorbijganger besloot te stoppen om haar te helpen. Er was onmiddellijk een klik en ja, je raadt het al, korte tijd daarna spraken ze af… inmiddels zijn ze gelukkig getrouwd! Zo zie je maar, als je het haar vraagt was dit geen tegenslag, maar net een bijzonder gelukkig voorval.

Gelukkig zijn wordt voornamelijk als een doel ervaren, terwijl het net een “staat van zijn” is, niet een bestemming waar je heen wandelt. Om deze staat van zijn te beleven, dien je af te stappen van de belemmerende overtuigingen die je weerhouden om jouw mooie pad te bewandelen!

Even bijtanken?

Het welbevinden is iets dat jong en oud bezighoudt. Men begint meer en meer te beseffen dat hulpvaardigheid en empathie enkel houdbaar zijn, wanneer je in staat bent om je eigen welzijn voorop te zetten. Toch voelen meer en meer mensen aan dat tijd te nemen om te herstellen of te herbronnen, ver weg of dicht bij, een balsem is voor de geest en het lichaam.

Dit heb ik zelf kunnen ervaren tijdens mijn eerste retreat die ik in september 2017 in Portugal organiseerde. Het overheerlijke gezonde eten, dagelijks op pad met mijn “tribe” langs de adembenemende kliffen van de ruwe kust van de Atlantische Oceaan en diepgaande gesprekken, was voor iedereen, mezelf ingegrepen, een fantastisch herstelmoment. Kort daarna koos ik om mijn goed betaalde baan achter mij te laten. Een kantelmoment dat me liet inzien dat ik op de rand van een burn-out stond.

Mindful leven

Ik besefte dat een mini sabbatical aan de orde was. Tijdens deze herstelperiode nam ik de tijd om stil te staan bij wat ik nodig had. Het begon met een frisse nieuwe blik op het leven. Als onderdeel hiervan, ging ik elke dag wandelen en genoot ik van mijn dagelijkse mindfulness-meditatie en fragmenten uit de workshops van Abraham Hicks. In elk van deze opnames werd het belang van het persoonlijk welbevinden sterk benadrukt.

Zelfzorg kreeg voor mij een meer holistische betekenis. Eén van de basisregels van de Wet van Aantrekking is dat je, boven alles, jouw welzijn voorop stelt. Wanneer je bewust bent van je eigenwaarde, op alle levels lief bent voor jezelf, waardering voelt voor de kleine en grote dingen van het leven, dan sta je zo dicht bij het creëren van je eigen magische en overvloedige leven.

Wil je groeien naar een mindset die ondersteunend werkt bij de Wet van Aantrekking? Deze 3 tips zetten je goed op weg!

1. Zet jezelf op Numero Uno

Eén van de meest uitdagende aspecten van zelfzorg is jezelf toestemming geven om tijd te nemen. Dat is normaal: we hebben immers geleerd dat het zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen een deugd is. Daarentegen, enkel belangstelling hebben voor de eigen noden, dat is pas echt egoïstisch. Toch is er een groot verschil tussen goed voor jezelf zorgen zodat je er ook kan zijn voor wie je genegen is en puur handelen vanuit eigen belang.

Met ellenlange to-do lijstjes, schrappen we als eerste net die zaken die bijdragen tot ons welzijn. In plaats van onszelf de tijd te gunnen om te herbronnen en terug onze weg te vinden naar een vreugdevol gevoel, duwen we onze stresslevels de hoogte in. Geef voorrang aan je persoonlijke noden en zorg goed voor jezelf. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn we hier niet op aarde gekomen om het anderen naar hun zin te maken.

2. Anders omgaan met je innerlijke criticus

Onze innerlijke criticus kan best heftig uit de hoek te komen. Vooral op momenten dat we ons minder goed in ons vel voelen, moe zijn of stressvolle periodes beleven, kunnen deze gedachten makkelijk de overhand nemen. Je weet wel, gedachten zoals: ik kan dit niet, er overkomt mij nooit iets leuk of wat zullen anderen hiervan denken… Stuk voor stuk zijn dit gemoedstoestanden die onze energie naar beneden halen.

Fear = False Evidence Appearing Real – Tony Robbins

Als we dit bekijken vanuit de Wet van Aantrekking, gaat het in het bijzonder om de negatieve overtuigingen die we dagelijks levend houden. Hoe meer we negatieve self-talk voeden, des te meer dit zich zal weerspiegelen in je dagelijkse leven. Deze tip gaat om stil te staan bij wat je denkt, voelt en zegt. Er is helemaal niets mis met minder fijne of kritische gedachten doch kan je er wel voor zorgen dat het niet de “Tone of Voice” van je gedachten wordt.

Wat kan je dan doen wanneer je gedachten het op een loopje zetten? Positieve affirmaties zijn zeer waardevol indien je ze correct toepast. Met wat oefening krijg jij deze techniek snel in de vingers!

3. Koester fijne gedachten

Zoals je nu inmiddels al weet: hoe meer je je aandacht op iets vestigt, hoe meer je aan het Universum vraagt (bewust of onbewust): hier wil ik meer van ervaren.

Sinds enkele maanden gebruik ik mijn reistijd naar het werk als volgt: ik richt mijn aandacht op hoe ik de dag wil beleven. Dit is waar ik dan aan denk: Ik geniet van warm contact met collega’s en vriendelijke, begripvolle klanten. Daarnaast ben ik ook heel blij met wat ik op mijn weg tegenkom. Zo waardeer ik het vlotte verkeer en geniet ik van de zonsopgang, ook al kleurt de hemel grijs. Ik geniet van de prachtige kleurschakeringen in de natuur en dat allemaal terwijl ik in de auto naar het werk rijdt. Ook als is dit niet mijn droombaan, toch zie ik hier veel meerwaarde: deze baan geeft me financieel gemoedsrust en het laat me toe om daarnaast tijd te hebben voor het ontwikkelen van mijn business.

Resultaat: na enkele maanden, heb ik dit waargenomen; ik ben elke dag aangenaam verrast door het warm en hartelijk contact met klanten maar evenwel de service die ik zelf in de winkels krijg. Omdat ik mijn focus leg op fijne zaken en het positieve leer te zien in elk facet van het leven, merk ik dat er zoveel kleine maar zo fijne dingen op mijn pad komen. En als er iets gebeurt dat me uit mijn “happy bubbel” haalt, dan adem ik enkele keren in en uit, zoek terug een rustpunt en pik de draad makkelijker op!

Er zijn uiteraard nog meer self-care tips die bijdragen tot een bewust vreugdevol leven. Wil je hier graag meer over weten? Volg me dan op Facebook of Instagram voor waardevolle tips rond dit thema.

The Secret

The Secret

Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval... Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in eon korrel zand, or ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt - een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Michèle Lippus
Michèle Lippus

Self-care expert, stress & burn-out coach en loopbaanbegeleider ✨ Jong van hart ✨ Ik ben dol op koffie ☕ en mijn 2 petekinderen (mijn oogappels). Host van de podcast "Rumbo norte". Te beluisteren via iTunes, Spotify en Google Podcasts. Favoriete affirmatie: I owe myself the love that I so freely give to other people.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?