Home Oefeningen De Wet van Aantrekking: de kracht van een droom

De Wet van Aantrekking: de kracht van een droom

Door Astrid Tees
droom

Het is alweer even geleden dat ik deze droom had, maar hij maakte zo’n indruk op me dat ik me hem nog exact kan herinneren. Ik sta op een heuvel en kijk uit op een prachtig dal met de meest bijzondere grassen, planten, struiken en bomen. De kleuren en geuren ervan zijn spectaculair. De zon staat scherp afgetekend tegen een strakblauwe lucht en in mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets wonderschoons gezien. Naast mij staat een gids, die mij rondleidt in dit  natuurgebied. Hij blijkt daar te wonen en het enige wat ik wil, is daar voor altijd blijven.

Weerstand

Ik realiseer me dat ik me nooit eerder zo vrij en licht heb gevoeld. Alsof ik geen enkele ballast meer met me meedraag. Ik voel me intens gelukkig, blij, zorgeloos, vol verwachting en vol liefde. Ook dit heb ik nooit eerder ervaren. Dan kijk ik naar beneden en tot mijn verbijstering zie ik, op de plek waar mijn buik normaal zit, een groot gat. Als ik vooroverbuig kan ik er zo doorheen kijken en zie ik het natuurschoon wat achter me ligt. Verbaasd roep ik uit; “Oh, dus daar zat alle weerstand!” Mijn gids kijkt me aan, glimlacht en antwoordt: “Ja, begrijp je het nu?”

Eye openener

En óf ik het begrijp, alles is me ineens kristalhelder! Als ik me dus zo ongelofelijk blij en gelukkig wil voelen, zal ik eerst alle weerstanden in mezelf op moeten ruimen. Deze weerstanden hebben zich dus voornamelijk in mijn buikgebied genesteld en ze bestaan eigenlijk allemaal  uit emoties die een afgeleide zijn van angst. In mijn droom ervoer ik alleen pure liefde, wat het andere uiterste is van angst. Hierdoor realiseerde ik me hoever ik nog van pure liefde afsta en hoe ik me nog door angst laat regeren. Wat een eye opener.

Al deze angsten, groot en klein, komen voort uit overtuigingen en ervaringen die ik in mijn leven tot dan toe heb opgedaan. De Wet van Aantrekking kan hierop niet anders reageren dan me meer van hetzelfde te blijven geven, dat is nu eenmaal de natuurwet. Als ik liefde wil aantrekken, zal ik eerst liefde moeten gaan ervaren. En hiervoor moet ik dus eerst alles opruimen wat hiermee niet overeenkomt.

De kracht van ademhalen

Uit ervaring weet ik al dat je gevoelens van angst heel goed kan wegademen. Deze droom was voor mij zo’n mooie reminder om hier weer meer aandacht aan te besteden. Sindsdien luister ik dus dagelijks naar een van de vier geleide ademhalingsmeditaties van Abraham Hicks op YouTube. Deze duren 15 minuten en dat is meestal genoeg om mij totaal te laten ontspannen en me helemaal zen te laten voelen. Ook gebruik ik mijn ademhaling heel bewust als ik ’s ochtends yoga oefeningen doe. Door tijdens de oefeningen diep in- en uit te ademen ontspan ik en begin ik met een heerlijk zen gevoel aan m’n dag. En je weet, wat je uitzendt, trek je aan.  Dus een betere basis om je dag mee te beginnen is er bijna niet. Probeer het eens uit en ervaar wat het voor jou kan doen!

Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over de Wet van Aantrekking, vraag dan hier mijn gratis e-book aan.

Boekentip Inspirerend Leven: Start vandaag met ademen

De auteurs Robert Bridgeman en Marleen van den Hout geven je alle tools in handen om met behulp van een hele nieuwe ademmethode je levenskwaliteit te optimaliseren. Met als gevolg meer rust en energie, sterke intuïtie, (zelf)vertrouwen, kalmte, kracht, ontspannen nek en schouders, krachtige buikspieren, zelfgenezing, concentratie en nachtrust.

Bestel hier jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 16,50

 

Laat een bericht achter