Astrologie

Supermaan in Waterman (1 augustus 2023): krachtige uitwerking & verlangen naar vrijheid

Door Karin en Danique Vergeer
Supermaan in Waterman (1 augustus 2023): krachtige uitwerking & verlangen naar vrijheid

Wat een power heeft de volle maan in Waterman op 1 augustus. Deze supermaan raakt je flink én bereidt je voor op de Leeuwenpoort later deze maand. “Je kunt nu een conflict ervaren tussen je eigen weg gaan en doen wat er van jou verwacht wordt,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Wees niet verbaasd als deze supermaan veel emoties bij je losmaakt.

Een frisse start

De volle maan in Waterman valt op de eerste dag van de maand augustus en kondigt een nieuw begin aan. Je kunt op verschillende gebieden in je leven ervaren dat je een frisse start maakt. De drang naar vrijheid en de behoefte aan alternatieve leefstijlen en verbinding met gelijkgestemden wordt sterker. Je bent duidelijk aan vernieuwing toe, aan een nieuw doel voor jouw toekomst.

De kracht van deze supermaan

De volle maan op dinsdag 1 augustus is een supermaan! Een supermaan staat iets dichter bij de aarde dan normaal en lijkt daardoor groter. Het gevolg: je ervaart de invloed extra sterk. Wees niet verbaasd als deze supermaan veel emoties bij je losmaakt. Je hebt mogelijk het gevoel dat je in een emotionele rollercoaster zit, wat het een erg onrustige periode maakt.

Dit jaar zijn er twee supermanen, waarvan de volle maan in Waterman de eerste is. De volgende is op 31 augustus en dan krijgt deze supermaan een vervolg. Verder bereidt deze supermaan jou voor op de Leeuwenpoort op 8 augustus. Het is een periode waarin er veel veranderingen plaatsvinden: je gaat meer in je kracht staan en volgt vaker je hart.

Ascentie-klachten zijn nu heviger

Doordat je chakra’s tijdens een volle maan meer openstaan dan anders, heb je mogelijk veel last van ascentie-klachten. Enkele symptomen zijn: slecht slapen, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Doordat een supermaan alles uitvergroot, kunnen deze klachten nu heviger zijn dan tijdens andere volle manen. Zorg dus extra goed voor jezelf!

Zo ervaar je de Waterman-energie

Het teken Waterman wil een betere toekomst voor de mensheid creëren en zet zich dan ook in voor het welzijn van iedereen. Watermannen richten zich vaak op vernieuwing en verbetering. ‘Vrijheid, gelijkheid, broederschap’ is hun levensmotto. Als je veel Waterman-invloed in je horoscoop hebt, ben je sociaal ingesteld en heb je veel idealen.

Watermannen zoeken naar hun eigen unieke manier van leven. Ze kunnen veel ingevingen hebben en zijn niet bang om out of the box te denken. Anderen kunnen hen als excentriek ervaren, omdat ze hun eigen weg volgen en vaak met de meest originele ideeën komen. Ze zijn erg op hun vrijheid gesteld. Wanneer jij je als Waterman beperkt voelt, kun je plotseling van koers veranderen. Gevoelens beredeneer je liever. Let op: wanneer je emoties onderdrukt, kan dit je zenuwstelsel belasten.

Ga jij je eigen weg?

De maan in Waterman staat recht tegenover de zon in Leeuw. Het zijn twee tegengestelde astrologische tekens. Je kunt nu dan ook een conflict ervaren tussen je eigen weg gaan (Waterman-invloed) en doen wat er van jou verwacht wordt (Leeuw-invloed). De Leeuw is conventioneler dan de Waterman en wil liever de klassieke, ouderwetse manier van leven voortzetten.

Verder zijn Leeuwen echte leiders. Ze hebben doorgaans veel zelfvertrouwen en zijn soms wat egocentrisch – een eigenschap die de Waterman niet heeft. Ook kunnen ze zich autoritair gedragen en flink brullen als ze hun zin niet krijgen. De Waterman is juist wars van autoriteit. Maar meestal zijn Leeuwen warmhartig en beschermend naar dierbaren toe. Ze houden ervan hun geliefden in de watten te leggen.

Spanning hangt in de lucht

We hebben niet alleen te maken met een krachtige supermaan. De zon en de volle maan maken ook nog eens een zogenaamd T-vierkant met geluksplaneet Jupiter. Dit voert de druk verder op en creëert extra spanning. Je kunt nu een drang naar expansie ervaren. Wanneer een situatie jou een benauwd gevoel geeft, wil je losbreken. Je wilt weten wat jou nu gelukkig maakt. Wat wens je voor de toekomst? Stilstand is geen optie – je wilt verder, je wilt groeien.

Van jezelf leren houden

Let op dat je niet alles tegelijk aanpakt, te veel hooi op je vork neemt of te koppig vasthoudt aan bepaalde overtuigingen. Je kunt betweterig overkomen en anderen te veel willen overtuigen van je eigen opvattingen. Dit strookt niet met de Waterman-energie. Dit teken is open-minded, laat iedereen graag in zijn waarde en staat open voor alternatieve ideeën en oplossingen. Je kunt nu dan ook conflicten met anderen ervaren.

Deze onenigheden stimuleren jou om eerlijk en kritisch naar ieders aandeel te kijken en te onderzoeken waar een eventuele koppige of tactloze houding vandaan komt. De diepere oorzaak ervan kan bijvoorbeeld in het verleden liggen: je werd niet geaccepteerd zoals je was. Of je kreeg niet voldoende steun en aandacht. Het thema ‘er mogen zijn’ kan rond de volle maan in Waterman sterk naar voren komen. Je mag leren om jezelf meer te accepteren en van jezelf te houden zoals je bent.

Werk: drang naar vernieuwing

Zoals gezegd kan in deze periode de drang naar vernieuwing en vrijheid groot zijn. Je wilt nieuwe toekomstplannen maken en vernieuwende en alternatieve ideeën realiseren, bijvoorbeeld op werkgebied. Het kan zijn dat er spanningen ontstaan tussen een klant of collega en jou vanwege dominant gedrag. Of wanneer je het gevoel hebt dat er te weinig respect en gelijkwaardigheid op de werkvloer is en jij te veel vervelende klusjes krijgt. Er mag gekeken worden wie welke kwaliteiten heeft, om zo taken beter te verdelen en een soepelere workflow te creëren.

Ook is het goed mogelijk dat je opeens de kont tegen de krib gooit en besluit om ander werk te gaan doen. Werk waarin je jouw eigenheid meer kunt uitdrukken.

Aandacht voor je gezondheid

Het T-vierkant met planeet Jupiter stimuleert jou om te investeren in je gezondheid. Het kan zijn dat fysieke of psychische problemen je min of meer dwingen om aandacht aan jezelf te besteden: doe jij wel wat je wilt? En heb je voldoende oog voor je eigen behoeften? Vaker sporten, gezonder eten, meer rust en ontspanning… het kan hard nodig zijn. Ook is het mogelijk dat jij nu je plannen bijstelt, omdat je te veel hooi op je vork hebt genomen.

Conflicten in relaties

Planeet Uranus is de heerser van het teken Waterman. Hij maakt zowel met Venus als de Zwarte maan (Lilith) een zogenaamd spanningsaspect. Dit geeft spanningen in onze innerlijke en uiterlijke wereld en kan leiden tot conflicten in relaties.

We worden nu uitgedaagd om situaties anders aan te pakken. Je wilt een verandering en bent schaduwkanten, zoals dominant, egocentrisch of dramatisch gedrag, misschien beu. Hieronder kan het gevoel liggen dat je niet gewaardeerd of gezien wordt door je partner.

Een intense periode voor tweelingzielen

Als tweelingziel kun je nu het gevoel hebben een nieuwe start te willen maken. Hierbij ervaar je veel emoties en spanningen. Deze supermaan en het T-vierkant met Jupiter hebben een intense uitwerking!

Wanneer je tweelingziel en jij niet bij elkaar zijn, kunnen jullie veel gevoelens en gedachten van elkaar opvangen. Het kan zijn dat jij je onrustig voelt. Je weet dat verandering nodig is en wilt losbreken uit een situatie of relatie. Ook kunnen er spanningen rondom financiën zijn. Probeer te onderscheiden welke gevoelens van jou zijn en welke van je twin.

Verlangen naar vrijheid

Binnen de relatie met je tweelingziel of karmische partner kun je verlangen naar meer vrijheid. Je hebt nu sterk de behoefte om je los te maken van de ander, meer je eigen weg te gaan en emotioneel onafhankelijker te worden. Je wilt niet meer emotioneel geclaimd worden door je partner of tweelingziel. Of je hebt er genoeg van dat iemand star vasthoudt aan zijn eigen mening. Andersom kan het natuurlijk ook het geval zijn…

Een goed gesprek kan plaatsvinden, waarin je tweelingziel of karmische partner en jij de diepte ingaan en kritisch onderzoeken wat de oorzaak van bepaalde emoties en gevoelens is. Ze kunnen te maken hebben met niet gezien en niet gehoord worden.

Leeuwenpoort & een nieuwe liefde

De supermaan in Waterman is een voorbereiding op de Leeuwenpoort van 8 augustus. Sommige tweelingzielen kunnen niet samen verder en gaan een tijdje hun eigen weg. Rond de Leeuwenpoort, of kort erna, kan er een nieuwe liefde of tweelingziel op je pad komen. Het kan iemand zijn bij wie je (meer) gelijkwaardigheid ervaart en je spiritueel kunt groeien.

Webinar (1 augustus): Lichtreis supermaan in Waterman

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 1 augustus 2023 een online Lichtreis vanwege de supermaan in Waterman.

Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Leven met de maan

Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over de effecten van de volle maan:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Rosita Megchelenbrink 3 augustus 2023 - 07:39
    Reply

    Goedendag, ik heb een opmerking over de tweelingzielen. Jullie blijven maar schrijven over tweelingzielen en karmische relatie en ik ben van mening dat dit al velen verwart, omdat ze wellicht al bewuster zijn en inmiddels weten over de tweelingvlam en tweelingstraal. Mag ik jullie daarom wat uitleggen? Of jullie het ermee eens zijn ligt aan de hoogte van jullie bewustzijn. Alle tweelingzielen bevinden zich nog in de engelen hiërarchie. Ieder heeft meerdere tweelingzielen wat tevens de karmische verbindingen zijn die uitgewerkt dienen te worden. In deze energie zul je nooit samen kunnen komen (geheel zonder ego) met je wederhelft. Indien je al oprecht vergeven hebt en ascendeert en reeds de ervaring hebt gehad om het Licht op aarde te mogen ZIJN (mijn zielentaak 🦅) en daarbij een karmische partner vindt die deze ervaring ook al gehad heeft dan is dit één van je tweelingvlammen. Ook hier heb je er meerdere van, maar minder dan de tweelingzielen. Wanneer je daarna ook in staat bent om alle innerlijke angst op te lossen met zelfliefde dan gaat de poort open van het Koninkrijk van God en ben je helemaal kristallijn. Wanneer je wederhelft ook deze ascentie doormaakt en groeit vanuit een tweelingziel naar de energie van tweelingvlam (dit is dus gelijkwaardig aan de energie van de Opgestegen Meesters waar Jezus bij ons de overkoepelende term voor is) en vervolgens ook allle angst oplost dan mag hij/zij óók thuis komen bij de Bron en gaat uiteindelijk de kruinchakra ook open (de 6 daaronder zijn allemaal dan al open) en dán is je wederhelft je TWEELINGSTRAAL geworden. Beiden één met de Bron en zal union een feit worden. Alleen maar liefde, Rosita Megchelenbrink 🤗

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?