Astrologie

Nieuwe maan in Kreeft 6 juli 2024: spirituele groei en veranderingen

Door Karin en Danique Vergeer
Nieuwe maan in Kreeft 6 juli 2024: spirituele groei en veranderingen

Op 6 juli 2024 staat de nieuwe maan in Kreeft. In deze periode vol groei en zelfontdekking worden de eigenschappen van Kreeft versterkt en kun je moeite hebben om het oude vertrouwde los te laten. De bijzondere getallenreeks in de datum geeft aan dat er een spirituele groei zal plaatsvinden. Astrologen Karin en Danique Vergeer vertellen wat je van deze nieuwe maan kunt verwachten.

Het spanningsaspect met de Noordelijke Maansknoop, het punt dat onze lotsbestemming aangeeft, beïnvloedt de nieuwe maan. Hoewel je alles het liefst bij het oude laat, voel je dat veranderingen nodig zijn.

De energie van de nieuwe maan

Tijdens een nieuwe maan staat de maan tussen de aarde en de zon en is nauwelijks zichtbaar. Een nieuwe maan markeert het begin van een nieuwe fase en is een geschikte tijd om iets nieuws te beginnen.

Door de invloed van Kreeft richt je je vooral op je thuissituatie en kunnen je gevoelens om voor iemand te zorgen sterker worden. Je wilt thuis een fijne sfeer creëren met je dierbaren om je heen en vasthouden aan het verleden. Maar door het spanningsaspect met Ceres kun je merken dat je behoeften zijn veranderd en dat je een nieuwe richting op wilt.

De harmonieuze verbinding met Mars en Saturnus helpt ons om de situatie rustig te bekijken en naar onze intuïtie te luisteren, zodat nieuwe keuzes weloverwogen worden gemaakt.

Ascentieklachten

In de periode rond de nieuwe maan kun je extra gevoelig zijn en last hebben van ascentieklachten zoals slecht slapen, veel dromen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en emotionele schommelingen.

Dit komt doordat je chakra’s meer openstaan en er een bewustzijnsverandering plaatsvindt. Deze klachten kunnen al een paar dagen voor en na de nieuwe maan voelbaar zijn.

De eigenschappen van de Kreeft

Tijdens deze nieuwe maan worden de eigenschappen van Kreeft versterkt. Dit geldt voor alle tekens van de dierenriem, maar heeft een sterkere invloed op Kreeften.

Kreeft is een waterteken dat het gevoelsleven, je behoeften en het moederprincipe vertegenwoordigt. Kreeften zoeken emotionele geborgenheid in huis en gezin, zijn zorgzaam en hebben een sterk inlevingsvermogen. Ze bieden graag een luisterend oor en zijn gevoelig voor sfeer. Door deze gevoeligheid kunnen ze wisselende stemmingen ervaren en zich snel gekwetst voelen bij kritiek of als hun goede bedoelingen niet begrepen worden.

Ze hebben de neiging zich terug te trekken in hun schulp en vinden het moeilijk om gekwetste gevoelens te uiten en los te laten. Ook het loslaten van het oude en vertrouwde valt hen zwaar, want ze houden het liefst vast aan het verleden.

Getallenreeks 6-7-8 in de datum

Deze datum bevat een getallenreeks, namelijk 6-7-8 (2024=8). Deze getallenreeks geeft aan dat er een spirituele groei gaat plaatsvinden en ons bewustzijn wordt verruimd. Je ware gevoelens en behoeftes worden duidelijker!

Beslissingen en veranderingen door de Kreeft-invloed

De Kreeft-invloed zorgt ervoor dat je behoefte hebt aan meer veiligheid, die je zoekt binnen een relatie of het gezin. Nu de nieuwe maan tegenover Ceres staat, de dwergplaneet die onze geestelijke voeding aangeeft, kan duidelijk worden waar je voldoening uit haalt. Misschien wil je ouder worden of een samengesteld gezin vormen.

Hoewel het idee van een relatie of gezin je kan benauwen, voel je de druk om beslissingen te nemen voor de toekomst. Dit kan samenhangen met leeftijd of een bepaalde levensfase. Je wilt bijvoorbeeld je huis aanpassen om voor je ouders te zorgen of je huis verbouwen en sparen voor je oude dag.

De invloed van Mars op de nieuwe maan helpt je om geduld te hebben, rekening te houden met anderen en geen overhaaste beslissingen te nemen. Tegelijkertijd kun je vastbesloten zijn om je nieuwe plannen te realiseren.

Verandering en groei: de kracht van de Noordelijke Maansknoop

Ook het spanningsaspect met de Noordelijke Maansknoop, het punt dat onze lotsbestemming aangeeft, beïnvloedt de nieuwe maan. Hoewel je alles het liefst bij het oude laat, voel je dat veranderingen nodig zijn. Je kunt worden uitgedaagd om zelfstandiger te worden, belangrijke beslissingen te nemen en relaties te verbreken of daadkrachtiger aan je plannen te werken.

Verdriet of angst om het vertrouwde los te laten kan je weerhouden om in actie te komen. We worden nu uitgedaagd om op onze intuïtie te varen, ons gevoel en hart te volgen en rustig na te denken over welke stappen we eerst mogen nemen.

Jouw voorouders

Onder invloed van Ceres, die onder andere betrekking heeft op ons DNA, kun je je afvragen waar je vandaan komt en bijvoorbeeld stamboomonderzoek willen doen. Misschien heb je twijfels of een van je ouders wel je biologische ouder is.

Door meer onderzoek te doen naar je voorouderlijke geschiedenis kan duidelijk worden waarom je je nooit thuis hebt gevoeld bij je familie of moeite had met het vinden van je weg in het leven. Puzzelstukjes kunnen nu op hun plaats vallen.

Tweelingzielen en jouw liefdesleven

Tweelingzielen kunnen sterk reageren op deze nieuwe maan vanwege de verhoogde gevoeligheid door de Kreeft-invloed. Ze willen graag een fijne thuissituatie creëren samen, waarbij een goede sfeer belangrijk is. Je kunt je afvragen of je nog voldoening haalt uit je huidige relatie. Misschien heb je behoefte aan iets anders, zoals meer in de natuur leven met dieren of een moestuin, en voelt je partner hier weinig voor. Ook je tweelingziel kan je behoeften niet altijd begrijpen, wat oud verdriet kan triggeren.

Bindings- en verlatingsangst kunnen sterker voelbaar zijn tussen tweelingzielen en je kunt je snel beklemd voelen in de relatie. Je kunt steun missen en het gevoel hebben alles alleen te moeten dragen en op te lossen. Gekwetste gevoelens uit het verleden, zoals onverwerkte emoties richting de moeder, kunnen ervoor zorgen dat tweelingzielen moeilijk dichterbij komen of verdieping vinden in hun relatie.

De mooie verbinding met Saturnus helpt je om je terug te trekken en bij je gevoel en intuïtie te komen. Hierdoor kun je beslissingen nemen die helend zijn.

Invloed van een karmische partner

Ook je karmische partner kan een diepe angst ervaren om je kwijt te raken en het gevoel hebben de grip op jou te verliezen wanneer er een tweelingziel in je leven is. Jaloerse gevoelens van jou of je karmische partner richting een tweelingziel kunnen worden aangewakkerd en er kan onderling een concurrentiestrijd voelbaar zijn.

Lichtreis Engelenpoort 7 juli 2024 met kaartlegging

Voor de nieuwe maan kreeft geven Karin en Danique Vergeer geen Lichtreis, maar ze geven wel een online lichtreis voor de Engelenpoort op 7 juli 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne nieuwe maan,

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
  • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?