Astrologie

Zonnestormen: wat is het effect op (hooggevoelige) mensen?

Door Karin en Danique Vergeer
Zonnestormen: wat is het effect op (hooggevoelige) mensen?

Zonnestormen komen regelmatig voor. Ze worden veroorzaakt door de zon, die zonnevlammen en plasmawolken produceert waarbij allerlei geladen deeltjes de ruimte in worden geslingerd. Deze stormen kunnen een zeer hoge snelheid hebben en een invloed hebben op het aardmagnetisch veld.

Zonnestormen zijn nu nog moeilijk te voorspellen; meestal pas 24 uur voor de zonnestorm ontstaat. De zon kent een cyclus van ongeveer 11 jaar, waarin er een rustige periode van zonneactiviteit zich afwisselt met een meer stormachtige periode. Na zeven jaar een rustige zonneactiviteit te hebben waargenomen, gaan we nu een turbulentere fase in, die nog ongeveer vier jaar zal duren. Deze turbulente fase kan op aards, collectief en spiritueel niveau veel veranderingen veroorzaken.

Verwoestende werking

Zonnestormen kunnen enerzijds mooie taferelen zoals de prachtige noorderlicht- en zuiderlichtverschijnselen veroorzaken. Anderzijds kunnen zonnestormen bepaalde magnetische velden van de aarde verstoren. Hierdoor kunnen bepaalde diersoorten, zoals walvissen en trekvogels, die reageren op magnetische velden om hun richting te bepalen, een verkeerde kant op gaan. Met zelfs de dood als gevolg.

Bovendien hebben deze zonnestormen invloed op het weer. Ze veroorzaken veranderingen op de aarde door onder andere aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, stormen, tornado´s en orkanen. Ook de luchtvaart, radio en het internet kunnen verstoord worden omdat de geladen deeltjes die in de ruimte geschoten worden, onze satellieten kunnen raken. Zonnestormen kunnen zelfs elektrische apparaten kapot maken én een verwoestende uitwerking hebben op ons elektriciteitsnetwerk. Hierdoor zou de totale samenleving ontregeld kunnen worden. Daarom is het idee om te kiezen voor zonnepanelen, en je eigen huis dus te voorzien van duurzame stroom, helemaal zo gek nog niet!

Hoe worden wij door zonnestormen beïnvloed?

Naast het feit dat zonnestormen invloed hebben op het magnetische veld van de aarde, hebben ze ook invloed op het magnetische veld van de mens. Een mens heeft namelijk ook magnetische velden om zich heen en deze kunnen onder andere door planetaire invloeden, zoals de volle maan, verstoord worden.

De Maan heeft namelijk een magnetische werking op water, waardoor er eb en vloed ontstaat. En ook invloed op de waterdeeltjes in onze cellen, waardoor er afvalstoffen los kunnen komen uit de cellen en wij ons emotioneler en onrustiger kunnen voelen. Sommige mensen worden dan ook echt maanziek!

Een zonnestorm brengt een grotere onrust met zich mee en heeft invloed op ons centraal zenuwstelsel, onze gedachten en emoties. Vooral hooggevoelige mensen kunnen zich op de dagen van zonnestormen veel onrustiger, angstiger, vermoeider, duizelig, vergeetachtiger en/of emotioneel voelen.

Steeds meer mensen hebben hier last van omdat ze gevoeliger worden door de spirituele ontwikkeling waar ze in terecht komen. Emoties worden versterkt gevoeld. Het kan aanvoelen alsof jouw aura even door elkaar wordt geschud. Ook onrustig slapen hoort hierbij. Zonnestormen kunnen dus veel onrust en spanning veroorzaken. En ook ons fysiek lichaam moet zich steeds aanpassen aan de hogere energiefrequenties. Dus voldoende water drinken en rust nemen is belangrijk.

Spiritueel gezien zorgen zonnestormen er dus voor dat we een andere richting op bewegen in ons leven. De komende vier jaar zullen er dan ook verschuivingen plaatsvinden in ons denken en in ons gevoelsleven. Ook fysiek kan er een verschuiving plaatsvinden en kun je, door alle veranderingen die gaande zijn, besluiten om naar een andere plek/het buitenland te verhuizen. Zonnestormen versterken dus onze spirituele ontwikkeling.

Ben je benieuwd wanneer er zonnestormen plaatsvinden? Kijk voor meer informatie op www.spaceweather.com.

Ontdek je innerlijke wijsheid

Ontdek je innerlijke wijsheid

 • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
 • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Lees verder:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
 1. Zonnetje in huis 10 november 2022 - 10:29
  Reply

  “ Zonnestormen kunnen zelfs elektrische apparaten kapot maken én een verwoestende uitwerking hebben op ons elektriciteitsnetwerk. Hierdoor zou de totale samenleving ontregeld kunnen worden. Daarom is het idee om te kiezen voor zonnepanelen, en je eigen huis dus te voorzien van duurzame stroom, helemaal zo gek nog niet!” Dus zonnepanelen zijn dan uitgesloten van schade?

 2. Luuk 12 oktober 2023 - 06:43
  Reply

  Omdat de kracht van zo'n zonnestorm bij lange na niet sterk genoeg is om een zonnepaneel op aarde te beschadigen. Als dat het geval zou zijn dan zou al het leven wegvagen. Dat zonnepanelen op de satellieten beschadigd raken is een stuk eenvoudiger door de dichtere afstand tot de zon, maar veel belangrijker: de satellieten zitten buiten de beschermende ozon laag van de aarde. Kiezen voor zonnepanelen om deze rede is kolder. Omdat je dan ook meteen een accu moet hebben, zou dit in de winter gebeuren dan heb je nooit genoeg stroom, zeker niet nu veel mensen van gas overgaan op elektriciteit. De kans op zo'n zonnestorm is uitermate klein, niet iets om je zorgen over te maken, beter zorgen maken over zaken waar je wel invloed op hebt :)

 3. Mary Robben 6 februari 2024 - 14:26
  Reply

  Ik heb ooit een visioen gehad dat er een hele grote alles beslissende zonnevlam gaat inslaan op aarde die insloeg waar het meest water was in zee dus. Vervolgens zag ik heel veel water over land verschuiven. Grote zonder vloed? Dit kunnen 3 dingen betekenen of het gaat echt gebeuren of het is symbolische dat de zonne energie emoties doen overlopen bijde mensheid of het was puur fantasie wat ik zelf niet geloof want dit visioen staat nogsteeds op mijn netvlies gebrand en er was iemand bij mij die me mee nam naar het universum en me dit liet zien en telepathische zij dat dit stond te gebeuren. En aangezien de zonnevlam nu al opbouwend de pan uit reizen hou ik mijn hart vast voor de toekomst. De verstoringen zijn er nu al overal over de hele wereld. Dus ja , wie ben ik ;) Dut visioen heb ik 20 jaar geleden gezien.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?