Astrologie

Zonnestormen: wat is het effect op (hooggevoelige) mensen?

Door Karin en Danique Vergeer
Zonnestormen: wat is het effect op (hooggevoelige) mensen?

Zonnestormen komen regelmatig voor. Ze worden veroorzaakt door de zon, die zonnevlammen en plasmawolken produceert waarbij allerlei geladen deeltjes de ruimte in worden geslingerd. Deze stormen kunnen een zeer hoge snelheid hebben en een invloed hebben op het aardmagnetisch veld.

Zonnestormen zijn nu nog moeilijk te voorspellen; meestal pas 24 uur voor de zonnestorm ontstaat. De zon kent een cyclus van ongeveer 11 jaar, waarin er een rustige periode van zonneactiviteit zich afwisselt met een meer stormachtige periode. Na zeven jaar een rustige zonneactiviteit te hebben waargenomen, gaan we nu een turbulentere fase in, die nog ongeveer vier jaar zal duren. Deze turbulente fase kan op aards, collectief en spiritueel niveau veel veranderingen veroorzaken.

Verwoestende werking

Zonnestormen kunnen enerzijds mooie taferelen zoals de prachtige noorderlicht- en zuiderlichtverschijnselen veroorzaken. Anderzijds kunnen zonnestormen bepaalde magnetische velden van de aarde verstoren. Hierdoor kunnen bepaalde diersoorten, zoals walvissen en trekvogels, die reageren op magnetische velden om hun richting te bepalen, een verkeerde kant op gaan. Met zelfs de dood als gevolg.

Bovendien hebben deze zonnestormen invloed op het weer. Ze veroorzaken veranderingen op de aarde door onder andere aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, stormen, tornado´s en orkanen. Ook de luchtvaart, radio en het internet kunnen verstoord worden omdat de geladen deeltjes die in de ruimte geschoten worden, onze satellieten kunnen raken. Zonnestormen kunnen zelfs elektrische apparaten kapot maken én een verwoestende uitwerking hebben op ons elektriciteitsnetwerk. Hierdoor zou de totale samenleving ontregeld kunnen worden. Daarom is het idee om te kiezen voor zonnepanelen, en je eigen huis dus te voorzien van duurzame stroom, helemaal zo gek nog niet!

Hoe worden wij door zonnestormen beïnvloed?

Naast het feit dat zonnestormen invloed hebben op het magnetische veld van de aarde, hebben ze ook invloed op het magnetische veld van de mens. Een mens heeft namelijk ook magnetische velden om zich heen en deze kunnen onder andere door planetaire invloeden, zoals de Volle Maan, verstoord worden. De Maan heeft namelijk een magnetische werking op water, waardoor er eb en vloed ontstaat. En ook invloed op de waterdeeltjes in onze cellen, waardoor er afvalstoffen los kunnen komen uit de cellen en wij ons emotioneler en onrustiger kunnen voelen. Sommige mensen worden dan ook echt maanziek!

Een zonnestorm brengt een grotere onrust met zich mee en heeft invloed op ons centraal zenuwstelsel, onze gedachten en emoties. Vooral hooggevoelige mensen kunnen zich op de dagen van zonnestormen veel onrustiger, angstiger, vermoeider, duizelig, vergeetachtiger en/of emotioneel voelen. Steeds meer mensen hebben hier last van omdat ze gevoeliger worden door de spirituele ontwikkeling waar ze in terecht komen. Emoties worden versterkt gevoeld. Het kan aanvoelen alsof jouw aura even door elkaar wordt geschud. Ook onrustig slapen hoort hierbij. Zonnestormen kunnen dus veel onrust en spanning veroorzaken. En ook ons fysiek lichaam moet zich steeds aanpassen aan de hogere energiefrequenties. Dus voldoende water drinken en rust nemen is belangrijk.

Spiritueel gezien zorgen zonnestormen er dus voor dat we een andere richting op bewegen in ons leven. De komende vier jaar zullen er dan ook verschuivingen plaatsvinden in ons denken en in ons gevoelsleven. Ook fysiek kan er een verschuiving plaatsvinden en kun je, door alle veranderingen die gaande zijn, besluiten om naar een andere plek/het buitenland te verhuizen. Zonnestormen versterken dus onze spirituele ontwikkeling.

Ben je benieuwd wanneer er zonnestormen plaatsvinden? Kijk voor meer informatie op www.spaceweather.com.

Tip: Online cursus Leer je geboortehoroscoop lezen

leven met de sterren - welkomIn de cursus Leven met de sterren van de wereldberoemde astroloog Yasmin Boland leer je hoe je jouw geboortehoroscoop kunt lezen. Stap voor stap leer je de basistermen en begrippen van de astrologie kennen en ontdek je de fascinerende inzichten die je hiermee op kunt doen om jezelf en anderen beter te begrijpen.

bestel nu

 

Lees verder:

 

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Zonnetje in huis 10 november 2022 - 10:29
    Reply

    “ Zonnestormen kunnen zelfs elektrische apparaten kapot maken én een verwoestende uitwerking hebben op ons elektriciteitsnetwerk. Hierdoor zou de totale samenleving ontregeld kunnen worden. Daarom is het idee om te kiezen voor zonnepanelen, en je eigen huis dus te voorzien van duurzame stroom, helemaal zo gek nog niet!” Dus zonnepanelen zijn dan uitgesloten van schade?

Reageer op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding