Bewustzijn

Zo kun je contact maken met je persoonlijke, spirituele gids

Door redacteur
Zo kun je contact maken met je persoonlijke, spirituele gids

Jouw persoonlijke, spirituele gidsen kennen jou als geen ander. Hoe fijn zou het dan ook zijn om contact met ze te maken en begeleiding van ze te krijgen? In dit artikel geeft spiritueel leraar én auteur van Intuïtieve ontwikkeling Linda Keen je een meditatie waarmee je in contact kunt komen met je gids.

Contact met je spirituele gids

Persoonlijke, spirituele gidsen hoeven niet per se engelen te zijn, maar worden soms engelbewaarders genoemd. Ze treden op als je begeleider en adviseur, en waren soms al voor je geboorte bij je. Naarmate je ouder wordt, kunnen er meerdere in je leven bijgekomen zijn. Als volwassene heb je er misschien al een heel aantal. Een van hen heeft vaak de meeste invloed en de andere hebben allemaal hun eigen persoonlijke interessesfeer en deskundigheid.

Het is belangrijk dat we de wijze raad die we krijgen, kunnen integreren. We moeten onze eigen psychische autonomie bewaren en ons niet door een ander laten meeslepen. Zelfs niet door een geest met wie we bevriend zijn en die we vertrouwen. Wees altijd met je bewustzijn in het hier en nu en blijf goed gegrond.

Je kunt controleren of je goed geaard bent in dit artikel waarin je ook aardingsoefeningen vindt. In dit artikel vind je 16 tips om goed te aarden.

Meditatie: contact met je spirituele gids

Misschien heb je deze spirituele gids nog niet bewust ontmoet. Stel je toch helemaal voor hem open en laat een gevoel van grote liefde toe, alsof je ernaar verlangt een oude vriend te ontmoeten.

Begin je meditatie door je aandacht op het centrum van je hoofd te richten. Grond jezelf en laat energie stromen in een kleur waarvan je houdt. Sluit een voor een je onderste drie chakra’s, te beginnen met de eerste, onderaan je wervelkolom. (Het helpt als je je chakra’s voor je ziet als cameralenzen die je kunt openen of sluiten om meer of minder licht binnen te laten). Open vervolgens één voor één je bovenste vier chakra’s, zo wijd als je prettig vindt. Beschouw de bovenste vier chakra’s als een intuïtief geheel, met de zesde chakra als middelpunt van je aandacht. Creëer nu een roze rozenknop in je hartchakra, en laat hem uitgroeien tot een mooie open bloem. Voel je aura en adem in en uit vanuit je hartchakra.

Visualiseer een grote, prachtige regenboog die naar de rand van je aura loopt, vanuit welke richting je maar wilt. Laat die regenboog veranderen in een veelkleurige trap. Maak contact met je gevoelens van liefde en affiniteit en stel je vervolgens voor hoe een persoonlijke gids de regenboogtrap afloopt.

Misschien zie je hem of haar echt, maar een abstracte kleurimpressie of een onzichtbare aanwezigheid werkt even goed. Omhels je gids. Vraag naar de naam van je gids. Als je dat nodig vindt, vraag dan aan je gids om van vorm te veranderen voor een betere communicatie. Laat je persoonlijke gids met je praten, bij je zitten of je zelf meenemen op een uitstapje. Doe samen wat je wilt.

Vraag vanuit het centrum van je hoofd je persoonlijke gids wat het doel is van zijn aanwezigheid. Is er een speciaal gebied waarop hij je helpt? Misschien heb je deze informatie al aan het begin van de ontmoeting gekregen, maar het kan zijn dat ze nu duidelijker wordt. Heb je een bepaald probleem of project waarbij je graag hulp wilt, vraag je gids dan bij je te blijven en je een handje te helpen.

Kom, nadat je op deze manier een poos gecommuniceerd hebt, terug in het centrum van je hoofd en voel je grondingskoord. Terwijl je gids bij je blijft, richt jij je aandacht weer in het hier en nu op je fysieke lichaam.

Als je klaar bent, bedank dan je gids en neem afscheid. Zie hem de regenboogtrap oplopen en uit het zicht verdwijnen.

Afsluiting meditatie

Net zoals bij een ontmoeting met een vriend van vlees en bloed is het raadzaam na jullie contact een goede psychische afscheiding te maken. Dit kun je doen door je hartcentrum weer te voelen, met de roze roosenergie erin. Zeg je naam en voel je unieke vibratie. Noem de datum, waardoor je weer helemaal in het hier en nu komt.

Voel hoe Moeder Aarde jou en je lichaam begroet. Groet terug. Schrijf de datum van vandaag op je grondingskoord. Breng je bovenste en onderste chakra’s allemaal een voor een met elkaar in evenwicht (laat de bovenste niet wijd openstaan).

Beëindig de oefening door voorover te buigen en alle eventuele overtollige energie in je rug, schouders, nek, hoofd, armen of handen soepel in de aarde te laten wegstromen.

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Boekentip: Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen is een spirituele training in je intuïtieve begaafdheid. Leer praktisch omgaan met energieën en werk aan je bewustwording van aura’s en chakra’s. Ook geeft ze een praktische handleiding over visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, het ontmoeten van je innerlijke leraar en jouw persoonlijke gidsen en helpers, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees nog meer over jouw gidsen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
redacteur
redacteur

Inspirerend leven bestaat uit een geweldige, kleine redactie. Voor meer informatie, bekijk de 'Over ons'-pagina.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?