Astrologie

Astrologie van juni 2024: dit betekenen de bijzondere planeetstanden voor jou

Door Kate Rose
Astrologie van juni 2024: dit betekenen de bijzondere planeetstanden voor jou

Het geluk van mei stroomt door naar juni 2024: ook deze maand brengen de planeetstanden je veel positiviteit. De energie van Tweelingen straalt vol enthousiasme door de kosmos en dit zul je voelen. Er zijn 8 specifieke data waarop je extra geluk zult voelen. Astroloog Kate Rose vertelt je in dit artikel welke dagen dit zijn.

Geluk vind je in de kosmische mogelijkheden die je omringen.

Lees ook: Maandhoroscoop juni 2024: wat gaat deze sprankelende maand jouw sterrenbeeld brengen?

Belangrijke astrologische planeetstanden in juni 2024

Zondag 2 juni 2024

Gebeurtenis: Jupiter in Tweelingen in lijn met Pluto retrograde in Waterman

Jupiter (de planeet van overvloed en groei) staat tegenover Pluto retrograde in Waterman, waardoor je dichter bij de waarheid komt die je zoekt. Jupiter is onlangs naar Tweelingen verschoven. Als hij Pluto in Waterman ontmoet, waait er een frisse wind door je relaties die je helpt dieper te begrijpen wat je moet veranderen of zelfs helen om een betere relatie te creëren. Het lijkt alsof er uitdagingen verschijnen, deze zullen helpen om eindelijk een liefdevolle oplossing te vinden.

Maandag 3 juni 2024

Gebeurtenis: Mercurius in Tweelingen

Mercurius (de planeet van communicatie) verschuift naar Tweelingen en helpt je een dieper bewustzijn te ontwikkelen over de keuzes die je maakt. Hoewel deze planeetstand je communicatiever kan maken dan normaal omdat Tweelingen een van de heersende tekens voor Mercurius is, vertegenwoordigt het ook een dualiteit van waar je ziel zich toe aangetrokken voelt en waar je als mens van wil genieten.

Het doel is om balans te vinden tussen je ziel en je mens, zodat je mogelijkheden kunt grijpen, maar ook weet dat je bent afgestemd op je hogere zelf terwijl je dat doet. Let erop dat je in deze tijd geen aandacht buiten je relatie zoekt of in kringetjes praat met je partner. Wees duidelijk en direct over wat je nodig hebt. Je kunt deze energie gebruiken om vooruitgang te boeken in je romantische reis.

Donderdag 6 juni 2024

Gebeurtenis: nieuwe maan in Tweelingen

De nieuwe maan staat samen met de zon, Mercurius, Jupiter en Venus in Tweelingen: dit versterkt de energie van dit luchtteken. De nieuwe maan in Tweelingen creëert hiermee een stellium, waarbij vijf of meer planeten samen in één dierenriemteken zijn gecentreerd. Dit creëert een krachtige golf van energie.

Tweelingen is het teken van de tweeling en van dualiteit, wat betekent dat je rond deze tijd een cruciale beslissing moet nemen, dus het is het beste om de tijd te nemen en na te denken voordat je dat doet. Gebruik deze energie om een nieuw begin te maken, maar let erop dat het een begin is voor de lange termijn in plaats van een kortstondig genot.

Zondag 9 juni 2024

Gebeurtenis: Mars in Stier

Mars (de planeet van actie en verlangen) gaat naar Stier en helpt om de vurige vlaag van activiteit te aarden die plaatsvond toen Mars in Ram stond. Mars in Stier concentreert zich op een veilige basis, veiligheid en een keuze die goed voelt. In je relaties kan deze energie helpen bij het maken van plannen voor de toekomst en voor een zomervakantie – maar het kan je ook een groter gevoel van persoonlijke richting geven. Dit is een spirituele tijd om plannen te maken en je zeker te voelen dat alles wat je doet deel uitmaakt van je zielenpad.

Maandag 17 juni 2024

Gebeurtenis: Venus en Mercurius in Kreeft

Venus en Mercurius bewegen allebei naar Kreeft op maandag 17 juni 2024 en geven je focus op je liefdestaal en communicatiestijl. Kreeft is het sterrenbeeld dat heerst over thuis, huiselijkheid en langdurige romantische verbintenis. Venus en Mercurius in Kreeft helpen om je energie te richten op het prioriteren van je romantische relatie en het leven dat jullie samen delen. De energie van Kreeft kan je helpen om recente uitdagingen achter je te laten en ook om meer ruimte van liefde en verbinding met elkaar te ervaren.

Omdat Kreeft ook over de moeder heerst, kan dit een goede tijd zijn om samen te komen met je familie en voor het starten van je eigen familie als dat in de sterren staat. Laat de energie van Venus en Mercurius in Kreeft je eraan herinneren dat er geen grotere vreugde is dan thuiskomen bij degene van wie je houdt.

Donderdag 20 juni 2024

Gebeurtenis: zon in Kreeft, start Kreeftseizoen

Het Kreeftseizoen begint als de Zon in dit waterteken staat en je je plotseling alleen nog maar richt op het huis waarin je woont en het huis in jezelf. Het Kreeftseizoen is een perfecte tijd om weer aan zelfzorg te gaan doen, of het nu gaat om de verzorging van je fysieke lichaam, of gewoon om meer tijd nemen om te rusten.

Vaak leidt het Kreeft-seizoen je naar binnen, wat betekent dat het een minder sociale tijd kan zijn. Het kan ook helpen om de band in je relatie te herstellen, omdat je meer gericht bent op het creëren van een leven samen dan op een spontane weekendtrip. Gebruik deze energie om je te richten op je huis, de emotionele veiligheid die je wilt voelen en de relatie die je helpt om terug te keren naar je meest authentieke zelf.

Vrijdag 21 juni 2024

Gebeurtenis: volle maan in Steenbok

De volle maan in Steenbok op 21 juni staat tegenover de zon in Kreeft en maakt de balans op tussen je verplichtingen en je emotionele vervulling. Steenbok regeert over de vader, terwijl Kreeft over de moeder regeert, dus er kunnen zich in deze periode familiegebeurtenissen voordoen die je vermogen om je hart te volgen op de proef stellen, vooral als er andere verplichtingen zijn waaraan je moet deelnemen. Het mooiste contrast tussen Steenbok en Kreeft is de onvoorwaardelijke liefde en de kracht die je hebt om je te richten op wat het belangrijkst is.

Vaak zul je met de energie van Kreeft en Steenbok nieuwe ingevingen en bewustwording krijgen waardoor je afstand neemt van carrièrezaken om met meer overtuiging te investeren in je relatie- en gezinsleven. Deze volle  maan brengt iets moois: het resultaat van iets waar je je in januari hebt voorgenomen en waar je je toen aan hebt verbonden, toen de nieuwe maan in Steenbok stond. Kijk hoe je sinds toen bent gegroeid, wat er is gegroeid in je leven, hoe je beter in staat bent om je hart én wat je echt nodig hebt in de liefde te volgen.

Zaterdag 29 juni 2024

Gebeurtenis: Saturnus stationeert retrograde in Vissen

Saturnus stationeert retrograde in Vissen en initieert een tijdperk van spirituele volwassenheid die je kan helpen je romantische leven te evolueren naar een grotere betrokkenheid en betekenis. Saturnus is de taakmeester van de dierenriem en de planeet die heerst over grenzen en karmische lessen.

In Vissen probeert Saturnus je gevoel van eenheid uit te breiden door je spirituele scherpte te helen en te ontwikkelen, zodat je kunt rijpen tot je helende volwassen zelf, terwijl je de wonden van je innerlijke kind achter je laat.

Saturnus retrograde in Vissen belooft je te helpen om te weten wanneer je er werk van moet maken en wanneer je banden moet verbreken. Je wordt namelijk aangemoedigd om een diepe duik te nemen in alles wat ongezien is, zodat je de helderheid kunt ontwikkelen om met vertrouwen te weten welke relatie dé relatie is waar je je aan moet verbinden.

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Voor meer van haar werk, bezoek haar website.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Wie ben je écht en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?