Astrologie

Astrologische voorspelling 2024: wat kun je het nieuwe jaar allemaal verwachten?

Door Karin en Danique Vergeer
Astrologische voorspelling 2024: wat kun je het nieuwe jaar allemaal verwachten?

We starten 2024 met een krachtige Engelenpoort op 1 januari. Deze energieboost brengt hogere frequenties, stimuleert zelfliefde en eigenwaarde, en moedigt aan om voor jezelf te kiezen. Het jaar, gevormd door het getal 8 en Saturnus, vraagt om praktische toepassing van lessen uit 2023. Oude emoties moeten plaatsmaken voor soul-care. ”Een periode waarin we onze dromen vormgeven, onze intuïtie serieus nemen en verantwoordelijkheid nemen voor ons leven en anderen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

In deze nieuwe fase zullen de Engelen je steunen en boodschappen en tekens doorgeven!

Terugblik op 2023: spirituele ontwikkeling

We hebben een bijzonder intensief jaar achter de rug, waarin onze spirituele ontwikkeling in een stroomversnelling is gekomen. Het was het jaar met het getal 7, gerelateerd aan de planeet Neptunus. Hierdoor was de invloed van Vissen sterk voelbaar omdat Neptunus heerst over Vissen. Dit kan betekenen dat je gevoeliger bent geworden, aangezien Vissen een waterteken is.

Misschien heb je je wat meer teruggetrokken uit de wereld wanneer je te veel last had van de sfeer en energieën om je heen. Onder deze energie heb je waarschijnlijk bijzondere spirituele ervaringen gehad en ben je wellicht begonnen je gevoeligheid en paranormale gaven in te zetten om anderen te helpen. Jouw empathie en verlangen om anderen te dienen kunnen groot zijn. Het was ook belangrijk om je grenzen aan te geven en voor jezelf op te komen. Wellicht is je creativiteit ook tot bloei gekomen, terwijl je steeds meer voelde dat jouw intuïtie je naar jouw droomleven leidde!

Voor het afgelopen jaar voorspelden we veel schokkende gebeurtenissen, die zijn uitgekomen: de plotselinge val van het kabinet, uitbarstingen van geweld, aardbevingen en overstromingen. Deze gebeurtenissen hebben ons doen beseffen dat veranderingen nodig zijn. We werden wakker geschud om terug te keren naar de realiteit; we hebben te lang in een illusie geleefd! Een andere aanpak zal nodig zijn, vooral in 2024, waarin we gaan beseffen dat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor ons leven en dat van anderen.

Bijzondere Engelenpoort op 1 januari 2024

Het nieuwe jaar begint goed: op 1 januari opent zich een bijzondere Engelenpoort. De datum bevat 3x het getal 1 en wanneer je alle getallen optelt (1+1+2+0+24) kom je ook uit op het getal 1. Deze Engelenpoort zal daardoor extra krachtig zijn en hogere energiefrequenties naar de aarde brengen, die ons helpen een nieuwe start te maken. Misschien wil je een nieuw project beginnen, verhuizen, aan je gezondheid werken of veranderingen aanbrengen op werkgebied. Mercurius, die op 1 januari direct gaat lopen in het optimistische teken Boogschutter, kan hierbij een positieve rol spelen.

Deze Engelenpoort zorgt ervoor dat je jezelf meer centraal gaat stellen in je eigen leven. Jouw eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde zullen worden gestimuleerd. Je kunt besluiten in bepaalde situaties en relaties voor jezelf te kiezen. In deze nieuwe fase zullen de Engelen je steunen en boodschappen en tekens doorgeven!

Hoe Saturnus ons in het nieuwe jaar beïnvloedt

Het jaar 2024 heeft het getal 8, gerelateerd aan Saturnus. Saturnus geeft vorm en structuur aan ons leven, staat voor regels en wetten en de lessen die we moeten leren op weg naar volwassenheid. Onder invloed van Saturnus kunnen we doelbewust en met veel plichtsbesef ergens aan werken. Saturnus in het teken Vissen geeft aan dat we meer naar onze intuïtie mogen luisteren, onze dromen vorm kunnen geven en onze spirituele ontwikkeling serieus moeten nemen. Ook mogen we meer begrip hebben voor ouderen in onze samenleving. De invloed van deze planeet kan ook leiden tot (regelmatig) een pessimistische kijk op de wereld.

Het afgelopen jaar hebben we ons beziggehouden met onze spirituele ontwikkeling, en dat zal dit jaar een vervolg krijgen. Maar dit jaar zullen we wat meer met beide benen op de grond staan. We zullen de lessen die we in 2023 hebben geleerd meer in de praktijk brengen. We zullen ons vooral richten op hoe we ons leven en carrière vorm willen geven en kunnen geconfronteerd worden met oude gevoelens uit het verleden die we moeten loslaten. We zullen leren duidelijke grenzen aan te geven en onszelf op de eerste plaats te zetten. Misschien wil je wat minder opofferen voor anderen of juist niet meer vluchten voor emoties die je liever vermijdt.

Over je relaties en financiën

Door de invloed van Saturnus kan de focus dit jaar liggen op jouw carrière. Saturnus heeft echter ook een remmende werking. Misschien wil je graag van baan veranderen of een eigen onderneming starten, maar merk je dat het nodig is om financiële zekerheid te vinden door naast je eigen onderneming ook voor een werkgever te werken. Het opbouwen van je eigen onderneming kan dus langzaam op gang komen. De reden voor deze vertraging kan liggen in het feit dat je nog moet werken aan je eigenwaarde, het gevoel niet goed genoeg te zijn, of te streng zijn voor jezelf. Je zult manieren moeten vinden om hier overheen te komen, zodat je onderneming tot bloei kan komen.

Je kunt ook de neiging hebben om vluchtgedrag aan te pakken en oppassen dat je niet te veel vlucht in hard werken om bepaalde situaties en relaties in je privéleven te vermijden. Mogelijk wil je schulden afbetalen, zuinig aan doen en creatieve manieren vinden om geld te besparen door dingen te hergebruiken of zelf te maken. Misschien wil je sparen voor de toekomst en lange termijndoelen.

Tijdsdruk, vertraging en tijdsbeleving

Onder invloed van Saturnus kunnen we de beleving van tijd op verschillende manieren ervaren. Soms voelen we ons erg vertraagd, alsof we steeds moeten wachten. Deze vertraging heeft als doel om meer in contact te komen met onze gevoelens en emoties, vooral vanwege onze toegenomen gevoeligheid.

Aan de andere kant kan er ook tijdsdruk zijn. Vooral wanneer bijvoorbeeld het verlangen om ouder te worden of het vinden van een partner een extra tijdsdruk geeft. Ook kunnen belangrijke keuzes die moeten worden gemaakt, zoals kansen die zich voordoen, tijdsdruk veroorzaken.

Verder kan de tijd heel snel lijken te gaan, waarbij uren en dagen voorbij vliegen. Let op dat je op tijd actie onderneemt om je plannen te realiseren.

Karmische situaties

Saturnus heeft ook betrekking op ‘karma’. We kunnen in veel karmische situaties terechtkomen. Onverwacht kunnen bijvoorbeeld relaties of mensen uit ons verleden weer op ons pad komen om iets karmisch op te lossen. Dit kan soms ongemakkelijk zijn maar ook erg leerzaam. We kunnen gevoelig zijn voor het oppikken van gedachten en gevoelens van anderen, wat tot verwarring kan leiden. Ook is het mogelijk dat sommige mensen uit het verleden nog iets met ons te vereffenen hebben.

Jouw rol als ouder en de relatie met jouw ouders

Het jaar 2024 staat ook in het teken van de relatie met jouw ouders en jouw rol als ouder. Jouw opvoeding kan een grote impact hebben gehad op hoe je nu in het leven staat. Mogelijk voel je je onzeker, minderwaardig en heb je het gevoel alles alleen te moeten doen. Je kunt bezig zijn met het feit dat je bepaalde zaken uit het verleden nog niet helemaal hebt verwerkt.

Je aandacht zal ook naar jouw rol als ouder gaan. Het bieden van structuur aan je kinderen kan positief werken, maar een strenge opvoeding past niet altijd bij de hooggevoelige kinderen van nu. Misschien wil je fantasie, spel en creativiteit inzetten om je kinderen meer zelfvertrouwen te geven en hen over onzekerheden en angsten heen te helpen.

Je terugtrekken en eenzaamheid

Door de invloed van Saturnus kunnen we ons meer willen terugtrekken, vooral als we merken dat we gevoeliger worden en minder behoefte hebben aan grote groepen mensen. Het leven kan dus rustiger worden. Meer mensen kunnen eenzaamheid ervaren, vooral ouderen. Omdat Saturnus in Vissen staat, kan het zijn dat we dienstbaar willen zijn voor mensen die zich eenzaam voelen. Velen kunnen kiezen voor mantelzorg of extra werk om anderen te helpen.

Pluto gaat van teken veranderen

Pluto verandert op 21 januari van teken, van Steenbok naar Waterman, waar deze transformerende planeet blijft tot begin september. Dan keert hij door zijn retrograde beweging terug naar Steenbok. Terwijl Pluto in Waterman staat, kunnen veel mensen in opstand komen en wordt er gezocht naar een nieuwe balans.

Op persoonlijk vlak kunnen we breken met manipulatieve en verstikkende relaties. We vinden alternatieve manieren om onze diepere pijn te helen.

Supermanen, zons- en maansverduisteringen

Op 18 september en 17 oktober is er een Supermaan te zien aan de hemel in de tekens Vissen en Stier. De maan staat dan dichter bij de aarde en heeft een sterkere uitwerking. In deze periode kunnen we geconfronteerd worden met diepe gevoelens die ons leven zullen veranderen. Het kan zijn dat we onze gevoeligheid serieuzer moeten nemen en aanpassingen moeten maken in ons leven. Tijdens deze Supermanen zullen thema’s die spelen een vervolg krijgen op elkaar. Opmerkelijk is dat tijdens de Supermaan op 18 september ook een maansverduistering plaatsvindt, wat de intensiteit hiervan extra versterkt.

De maansverduistering op 25 maart en de totale zonsverduistering op 8 april kunnen ook zorgen voor veranderingen in ons leven. In deze periode kunnen we veel loslaten en heling vinden voor oude pijn. We zullen streven naar meer vrijheid en onszelf bevrijden van angsten en bagage.

Bijzondere Leeuwenpoort 8-8-8

Elk jaar op 8 augustus opent zich een bijzonder portaal, de Leeuwenpoort. De energie van de Leeuwenpoort zorgt ervoor dat we meer in onze kracht komen, dichter bij onze zielsmissie komen en bijzondere ontmoetingen hebben met mensen waarmee we verder kunnen groeien. Ook tweelingzielen ontmoeten elkaar rond deze periode of ontvangen een bijzonder bericht van of over hem/haar. Dit jaar heeft de Leeuwenpoort het getal 8, wat zich 3x in de datum voordoet (iets wat slechts 1x in de 9 jaar gebeurt), wat de uitwerking ervan extra krachtig maakt! Tijdens deze periode kunnen we situaties ervaren waarin ons leven onverwacht verandert. We kunnen drastische veranderingen aanbrengen in ons werk, ons leven herstructureren, gevoelens van minderwaardigheid en schuldgevoelens loslaten en besluiten een beter leven te creëren. Ook kan een grote groep tweelingzielen op collectief niveau besluiten om samen een leven op te bouwen.

Wij wensen voor onze lezers een heel fijn, liefdevol, licht en gezond 2024 en hopelijk komen al jullie droomwensen uit!

Liefs,
Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

Lichtreis Engelenpoort 1-1-1: ‘Reis naar Atlantis’ 1 januari 2024

Voor de Engelenpoort geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 1 januari 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Meer informatie vind je hier.

Ontdek je innerlijke wijsheid

Ontdek je innerlijke wijsheid

  • > Welk pad ga jij bewandelen in 2023?
  • > Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.
Bekijk deze cursus

Een blik op de toekomst

Een blik op de toekomst

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Nelleke Robbe- van Veen 8 april 2024 - 11:09
    Reply

    Ik zou dolgraag willen weten of ik mijn tweelingziel heb ontmoet. Vage herkenningen maar echt contact is er niet. Na een periode van verlies van mijn zoon en man ben ik er hevig aan toe om wat positiefs te horen. En waarom alles gaat zoals nu. M'n leven is op het ogenblik alleen maar verdriet. Ik hoef niet meer is mijn gedachte en weet ook niet meer hoe ik verder zou kunnen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?