Spiritualiteit

Hoe je je kunt voorbereiden op de ontmoeting met je tweelingziel

Door Kate Rose
Hoe je je kunt voorbereiden op de ontmoeting met je tweelingziel

Ieder van ons is in dit leven geboren als onderdeel van een tweelingzielrelatie, en zelfs de meest schrijnende situaties kunnen deze ontmoeting niet voorkomen. Er zijn specifieke manieren om jezelf en je leven voor te bereiden op het ontmoeten van je tweelingziel. De tweelingzielconnectie is anders dan ieder ander type relatie en moet daarom anders benaderd worden. Misschien ken je je tweelingziel al vroeg in je levensreis. Maar vaak verschijnt je tweelingziel pas wanneer je ruimte hebt gemaakt voor hun bestaan in jouw leven.

Een van de meest belangrijke onderdelen van de voorbereiding op je tweelingziel is om te accepteren wie je individueel bent. Dit ervaar je wanneer je je ware zelf kunt laten zien en je je comfortabel voelt om zowel je licht en je duisternis te doorleven.

Er is iets ongewoons aan ons. Iets diep spiritueels. De manier waarop we zo natuurlijk in elkaar vallen alsof onze liefde uit de aarde gesneden is. Er zijn sterrenstelsels die uit onze vingertoppen ontploffen als we elkaar aanraken. We lopen gelijk. Onze harten neuriën hetzelfde oude lied. Het universum heeft ons gepland. Ik weet het. Ik weet het.~ Beau Taplin

Dat betekent dat je je ware zelf niet meer kunt ontlopen

Om volledig te kunnen accepteren wie je echt bent, moet je verliefd worden op jezelf. Dat betekent dat je ontdekt waar je gepassioneerd over bent en iedere dag in die waarheid gaat leven. Tijdens dit onderdeel van onze reis naar ons authentieke zelf, moeten we ook onze lage frequentie trillingen opgeven die ontstaan uit kwesties zoals onzekerheid, zelftwijfel, ongezond gedrag, narcistische neigingen en jaloezie.

Wanneer we ervoor kiezen om dat gevoel van zelfbewustzijn niet te ontwikkelen, zullen we lage trillingen blijven uitzenden en missen we misschien de kans om ons te verbinden met onze tweelingziel in dit leven.

Emoties loslaten

Het is niet makkelijk om dit te accepteren en door deze emoties te bewegen. Het betekent dat we eerlijk moeten zijn naar onszelf toe over onszelf en over wat ons drijft. Om dit te doen moeten we al onze angsten in onszelf uitnodigen en iedere angst intiem leren kennen om te zien of ze hier zijn om ons tegen pijn te beschermen of dat ze in de weg staan voor onze spirituele ontwikkeling.

Alleen wanneer we geleerd hebben hoe we de emoties kunnen loslaten die ons niet langer dienen, en in plaats daarvan een ziel herbergen die rijk is met compassie en acceptatie, zullen we klaar zijn om onze tweelingziel aan te trekken.

Let wel op, want hoewel het stof en de rommel opruimen uit onze ziel een uitdaging is, is het andere cruciale aspect van de zoektocht dat we niet langer naar liefde zoeken op de verkeerde plekken.

Tweelingziel te vroeg ontmoet

Vaak wanneer we onze tweelingziel vroeg in ons leven hebben ontmoet, zijn we op dat moment niet bedoeld om samen te komen. Dat komt omdat we nog door veel relatiekwesties moeten heen werken met onze karmische partner en soulmates om de zeldzaamheid en complexiteit in de tweelingzielrelatie ten volle te kunnen waarderen en herkennen.

Iedereen die we in dit leven ontmoeten draagt unieke lessen bij zich voor ons om te leren dat alleen zij ons deze lessen kunnen leren. Veel van onze relaties beginnen met het enige doel om niet voor altijd te blijven duren, maar het belangrijkste aspect is dat we de lessen integreren die een partner ons heeft geholpen om te leren.

Sommige karmische partners of soulmates leren ons iets over hoe schadelijk het is om minder te accepteren dan wat we willen en verdienen van een partner. Anderen komen in ons leven terwijl we in een relatie zijn met iemand anders als katalysator om die relatie te beëindigen. Terwijl iedere partner ons een glimp kan doen opvangen van wat liefde echt is, vind je in geen enkele van deze relaties alles waar ons hart zo naar verlangt.

Nieuwe kans

Velen van ons missen de ontmoeting met onze tweelingziel omdat we nog bezig zijn met kwesties van eigenwaarde en genoegen nemen met minder – lessen die alleen geleerd kunnen worden in relaties die ons uitdagen. Maar een van de meest bijzondere aspecten van de tweelingziel is dat zelfs wanneer we een ontmoeting missen, we altijd een nieuwe kans krijgen van het universum. Het gaat niet om timing – maar of je er klaar voor bent.

Om ruimte te maken voor onze tweelingziel om in ons leven te komen, moeten we naar onze relaties kijken met net zo’n kritische blik als waarmee we naar onszelf kijken. We moeten die roze bril afzetten en ons ego – die er een hekel aan heeft om ongelijk te krijgen – vertellen dat je dit zonder hem doet, en in plaats daarvan naar de relatie te kijken voor wat het echt is.

Niet wat je zou willen dat het was, of wat het zou kunnen zijn – maar wat het op dit moment echt is. Wanneer we dat kunnen doen, zullen we alle manieren waarop we ons getriggerd of angstig voelen gaan herkennen, en dan kunnen we eindelijk de lessen beginnen te verwerken die het enige doel zijn van deze relaties.

Iedere relatie die eindigt voordat je een tweelingziel ontmoet, is geen fallen. Het is slechts een van de nodige stappen op weg naar elkaar.

Het verleden loslaten

Misschien test het universum ons in voorbereiding op onze ontmoeting door ons iemand te sturen die lijkt op een of meer van de partners die we al gehad hebben – of misschien krijgen we de kans om opnieuw genoegen te nemen met een relatie die niet helemaal is wat we willen.

Wanneer we alle nodige lessen hebben geleerd en geïntegreerd, zullen we eindelijk op een plek aankomen waar je niet meer achteruit gaat in je romantische levens. Wanneer we kunnen besluiten om iets niet te vervolgen met iemand omdat we kennis hebben verworven over onze authentieke behoeftes, of wanneer we een zucht van verlichting slaken omdat we ons eindelijk goed voelen over niet terugkeren naar onze ex, alleen dan zijn we op die plek aangekomen.

Alleen wanneer we ons verleden kunnen loslaten, kunnen onze tweelingzielen weten dat we ruimte voor hen hebben in onze toekomst.

Veel tweelingzielrelaties kunnen moeilijk zijn van zichzelf – wanneer beide partijen ofwel van elkaar wegrennen of elkaar achternazitten – maar veel van de complicaties die voorkomen hebben ermee te maken dat beide mensen niet echt ruimte hebben gemaakt voor dit type connectie in hun leven. Niets kan de tweelingzielconnectie verminderen, maar beide mensen moeten goed voor hun mentale en lichamelijke welzijn zorgen om dit type relatie volledig te verwelkomen in hun leven. Want wanneer we eindelijk die persoon ontmoeten met wie we de rest van ons leven willen doorbrengen, willen we daar zo snel mogelijk mee starten.

Auteur: Kate Rose

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

In 'De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen' van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reactie
  1. Christi de Cocq van Delwijnen 27 juli 2020 - 09:16
    Reply

    Naar mijn mening zit het anders in elkaar... Je ontmoet in ieder leven zielsverwanten. Dat zijn zielen die heel dicht bij je staan in de spirituele wereld. Met hen spreek je af dat je van elkaar belangrijke lessen gaat leren in het fysieke leven dat je gaat leiden. Daardoor komt het dat je in een relatie met de ene zielsverwant geconfronteerd wordt met een onvolkomenheid in de manier waarop je met jezelf en anderen omgaat, waardoor je deze zielsverwant weer moet laten gaan. Daarna kan een ándere zielsverwant langskomen met wie je een mooie liefdesrelatie opbouwt. Maar een zielserwant kan ook een leraar op school zijn met wie je een bijzondere band hebt, een goede vriend of vriendin of een collega. Het woord 'tweelingziel' impliceert dat er maar één is met wie je een liefde kunt hebben dat 'alles overstijgend' is, en dat is naar mijn mening niet waar. Je kunt dat gevóel hebben. Waardoor je ook het gevoel hebt dat er nooit meer iemand zal komen met wie je zo'n band hebt, mocht het niet samen toch niet lukken. Maar niets is minder waar. Ze komen op je pad om je te helpen met je lessen. Vice versa. Daarnaast impliceert het begrip 'tweelingziel' dat je alleen niet 'heel' bent en ook dát is niet waar. Net zoals je de vlam van een kaars niet in twee helften kunt verdelen, kan je ziel ook niet in twee stukken gedeeld worden. Er kan wél een zielsverwant zijn met wie je het vaakst van alle zielsverwanten een relatie aangaat in een fysiek leven. Maar dat is een keuze omdat je het in de spirituele wereld zo goed met elkaar kunt vinden, en zijn er ook andere zielsverwanten met wie je in fysieke levens heel goede en vooral ook rústige liefdesrelaties hebt. Mijns inziens zit deze 'gast auteur' dus niet helemaal goed met dit stukje en zit het anders in elkaar. Maar wie ben ik.... Alles wordt duidelijk op het moment dat we zelf overgaan. Niemand heeft de wijsheid in pacht. De schrijver/schrijfster van dit stukje niet, en ik ook niet. Het gaat me er alleen om dat mensen zich realiseren dat er na een verbroken relatie met iemand die voelde als een 'tweelingziel' weer een ánder langs kan komen die net zo goed een zielsverwant is die voelt als een tweelingziel... Het is niet zo zwart-wit.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?