Self-care

Hoe kun je in deze tijden vanuit je lichtkracht leven? (Deze oefening helpt jou erbij!)

Door Gastauteur
Hoe kun je in deze tijden vanuit je lichtkracht leven? (Deze oefening helpt jou erbij!)

Hoe kan ik in deze roerige tijden in mijn lichtkracht blijven? Het is een vraag waar velen mee worstelen – zeker de lichtwerkers onder ons. Spiritueel coach Iris Boonstra geeft in dit artikel enkele adviezen. “Wanneer jij van jezelf eist dat je nu al constant vanuit je licht leeft, is dit een recept voor innerlijke pijn, teleurstelling en falen.”

Op het moment dat jouw verzet tegen de pijn in de wereld zachter wordt, krijg je de mogelijkheid om voluit te gaan voor jouw eigen transformatie.

Je mag imperfect zijn

Voor veel lichte zielen is het in de huidige tijd een uitdaging om in hun lichtkracht te blijven. De vraag die vele lichtwerkers dan ook hebben, is: ‘Hoe kan ik, met alles wat er in de wereld gebeurt, in mijn lichtkracht blijven?’

De eerste stap gaat niet zozeer over doen, maar eerder over laten. Je mag stoppen met verwachten dat je nu al voortdurend in je lichtkracht staat. Niet omdat die verwachting fout is, maar eerder vanuit een diepe liefde voor jezelf. We leven in een tijd van ontwaken. We beginnen ons als mensheid net weer te herinneren wie we werkelijk zijn en wat we als lichte ziel op aarde komen doen. Wanneer jij van jezelf eist dat je nu al constant in je licht kunt blijven, is dit een recept voor innerlijke pijn, teleurstelling en falen. Terwijl dit nu precies de zware emoties zijn waar je in deze tijd afscheid van mag nemen.

De transformatie naar een nieuw lichaam

Op het moment dat jouw verzet tegen de pijn in de wereld zachter wordt, krijg je de mogelijkheid om meer verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen. En om eindelijk voluit te gaan voor jouw eigen transformatie. Dit lijkt misschien overbodig, omdat jij als lichtwerker de liefde en het licht al zo krachtig aanvoelt. Maar het is een stap die wij als lichtwerker allemaal moeten zetten om in onze lichtkracht te kunnen blijven: de transformatie naar een nieuw én lichter lichaam.

Tijd voor magie: de wereld verlichten

Omdat ons lichaam en energieveld zich de afgelopen duizenden jaren hebben aangepast aan de zwaarte en angst op aarde, kunnen ze het licht van onze ziel nog maar nauwelijks dragen. Jij als lichtwerker voelt het licht wel aan en kunt er ook in gaan staan. Maar het beklijft niet volledig, waardoor je steeds weer uit je licht ‘geduwd’ wordt. Om in jouw lichtkracht te kunnen blijven, maak je als mens een indrukwekkende en bijzondere transformatie door. Waardoor je niet alleen jouw licht in je lichaam en energieveld gaat dragen, maar het ook uitstraalt naar de (collectieve) wereld om je heen. En wat er dan gebeurt, is magisch. Jij, als lichter en nieuw mens, draagt met jouw licht bij aan de verandering op aarde. De pijnlijke wereld waar jij je niet langer tegen verzet? Ze verandert en raakt verlicht! Heel natuurlijk, vrij van druk. Omdat het eenvoudigweg tijd is: voor een nieuwe en lichte tijd.

Oefening: zo kom je in jouw lichtkracht

Het kan gebeuren dat de wereld om jou heen je zo triggert dat je uit je lichtkracht gaat. Dan is het vinden van vrede met die wereld een bijzonder krachtige stap. Je hoeft het niet eens te zijn met alles wat je ziet. Je hoeft het niet leuk te vinden of te ondersteunen. Maar er mag wel een liefdevolle vrede zijn: dit is wat het nu is. Zodat je vervolgens vanuit compassie de verandering kunt brengen waar je hart zo naar verlangt.

• Kies een fijne, rustige plek. Ga op een stoel zitten, sluit ontspannen je ogen en geniet even van dit moment van kalmte. Er is niets wat je moet. Je mag hier en nu zijn. Adem een paar keer iets dieper in en uit; in door je neus en weer uit door je mond. Dit helpt om je lichaam, emoties en gedachten tot rust te brengen.
• Nodig nu je hartcentrum uit om zich te ontspannen. Breng zachte stralen licht naar je hart. Stel je voor dat je hart steeds lichter wordt en geniet van het fijne gevoel dat dit geeft.
• Kijk in gedachte naar de wereld om je heen en voel wat dit met je lichaam, emoties en gedachten doet. Laat alles er gewoon zijn, zonder het te veranderen of erin mee te gaan. Het is wat het is en tegelijkertijd zit jij ontspannen op je stoel met een prachtig gevuld hartcentrum. Misschien breekt je hart of wordt er iets boos. Zonder het groter te maken, mag het er nu even zijn.
• Voel hoe je ontspannen zit en in je licht blijft, vanuit de keuze om kracht en licht te zijn. Zeg zacht in jezelf: ‘Hoe de wereld om me heen er ook uitziet, ik mag licht zijn. En in vrede met dat wat er gebeurt.’

Deze korte oefening kun je zo vaak doen als je wilt. Je zult merken dat er meer rust en licht komt, zodat het gemakkelijker voor jou wordt om in je lichtkracht te blijven. Hoe bizar de wereld om je heen ook doet…

Geschreven door Iris Boonstra (www.Spirituele-Transformatie-Academie.nl)

Wil je ontdekken wat jouw zielsgaven zijn?

Start dan vandaag nog met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell. Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu HIER de cursus en ontdek de blauwdruk van je ziel.

bestel nu

Lees meer over lichtwerkers:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?