Spiritualiteit

Word je als lichtwerker geboren? Alles wat je wilt weten over lichtwerkers

Door Robert Bridgeman
Word je als lichtwerker geboren? Alles wat je wilt weten over lichtwerkers

Word je als lichtwerker geboren? Hoeveel zijn er in Nederland? En wat is nou precies de missie van lichtwerkers? Allemaal vragen die bij jullie leven, merken we. Dus hoog tijd om Robert Bridgeman, spiritueel leraar, auteur én lichtwerker, aan het woord te laten. Hij heeft alle antwoorden voor jullie!

De missie van lichtwerkers is: het begeleiden van de transitie naar de Nieuwe Aarde.

Wat is een lichtwerker?

Simpel gezegd zijn lichtwerkers oude en ervaren zielen die incarneerden als mens om Moeder Aarde en de mensheid te ondersteunen in de bewustzijnsshift van dit moment. Onze planeet maakt een overgang van de derde naar de vijfde bewustzijnsdimensie en verder. Dit zijn geen plaatsen, maar trillingen. Hoe hoger de trilling, hoe dichter bij de Bron van alles, hoe bewuster en hoe meer liefde en licht.

Omdat de aarde deze beweging maakt, kan de mensheid niet anders dan meebewegen. Wij zijn tenslotte voor een deel de aarde: in de tijdelijke vorm van een mens. De vijfde dimensie wordt ook wel de Nieuwe Aarde genoemd. Dit is een wereld van bewuste mensen die vanuit het hart leven, in harmonie met zichzelf, elkaar, de natuur en de aarde. En om bij dit transitie-proces te helpen, zijn er dus lichtwerkers.

Hoe word ik een lichtwerker?

Lichtwerkers hebben een hoge trilling bij hun geboorte. Je kunt dan ook geen lichtwerker worden tijdens je leven – je bent als lichtwerker geboren! Het is geen keuze om er eentje te zijn. Vaak vergeten lichtwerkers in eerste instantie dat ze met een missie op aarde zijn. Ikzelf ontdekte pas op mijn 29ste dat ik er eentje ben. In mijn jeugd was ik op zoek naar de zin van het leven, maar op volwassen leeftijd moest ik helemaal niets hebben van spiritualiteit. Ik was allergisch voor woorden als energie en meditatie.

Wat zijn de kenmerken van een lichtwerker?

De gemiddelde lichtwerker voelt zich vaak anders dan de omgeving. Lichtwerkers zijn individualisten en hebben bijna allemaal een soort heimwee naar huis. Ze voelen zich een ‘vreemde’ op aarde. De meeste lichtwerkers hebben levens op andere planeten gekend en zijn hier met een duidelijke missie. En als die is afgerond, mogen ze weer naar huis. Maar of dat in dit leven of een volgend leven is, weten ze niet.

Een ander kenmerk van lichtwerkers is dat ze niet goed tegen autoriteit en hiërarchie uit ego kunnen. Dit ‘verzet’ uit zich al vaak in de jeugd richting ouders, onderwijzers en werkgevers. Ook zijn lichtwerkers vaak geboren hulpverleners. Velen vind je in de zorg. En de enorme groei van het aantal coaches in de wereld heeft alles te maken met het toenemende aantal ontwaakte lichtwerkers. De meeste lichtwerkers zijn zachtmoedig, hebben een goed ontwikkelde empathie en zijn hooggevoelig. Deze en nog meer kenmerken vind je terug in het boek ‘Gesprekken met Jeshua’ van Pamela Kribbe.

Lees ook: 12 kenmerken waaraan je kunt herkennen of je een lichtwerker bent

Wat is de valkuil van een lichtwerker?

De empathie van lichtwerkers richt zich vaak op alle levende wezens, dus ook op dieren, bomen, planten… De gemiddelde lichtwerker is enorm begaan met de aarde en alles wat erop leeft. Dat is niet vreemd als je z’n missie kent: het begeleiden van de transitie naar de Nieuwe Aarde. Nadeel van die empathie is dat veel lichtwerkers makkelijk emoties en sensaties van anderen oppikken. Als ze niet getraind zijn in het loslaten daarvan, kan dat tot emotionele en fysieke problemen leiden.

Zijn lichtwerkers speciale mensen?

Niet alle lichtwerkers vinden de term lichtwerker een fijne omschrijving. Dit komt door de connotaties die mensen met het woord kunnen hebben. Dat lichtwerkers zich beter voelen dan anderen bijvoorbeeld… Natuurlijk zijn er lichtwerkers die ‘spiritueel ego’ hebben, maar de meesten beseffen echt wel dat ze een dienende rol naar de planeet en mensheid hebben. Wel kan het lastig zijn om ontwaakt te zijn. Het wordt weleens omschreven als nuchter zijn op een feestje waar iedereen dronken is. Je bent niet meer of minder, maar wel heel anders.

Welke beroepen zijn geschikt voor lichtwerkers?

Je kunt de beroepen van lichtwerkers globaal in enkele categorieën verdelen. Veel lichtwerkers stoppen na hun ontwaken met hun baan of bedrijf en gaan een andere kant op. Natuurlijk niet allemaal. Er zijn gelukkig ook veel lichtwerkers die ervoor kiezen om hun baan te houden. Zij verlichten bedrijven en instellingen van binnenuit.

Lichtwerkers die als zelfstandige werken, kiezen opvallend vaak voor een van de volgende zes rollen. Er zijn de Boodschappers: de sprekers, trainers en schrijvers. Je hebt de Genezers: de coaches, psychologen, therapeuten, energiewerkers en healers. De derde groep bestaat uit de Alchemisten: onderzoekers, wetenschappers en waarheidsvinders. In groep vier vind je de Activisten: de natuurbeschermers, vrijwilligers in bijvoorbeeld vluchtelingenkampen en demonstranten. Vervolgens heb je de Artiesten: de zangers, dansers en muzikanten. En tot slot de Organisatoren: de netwerkers, financiers, ondernemers, web-specialisten en regelaars. Vaak zie je dat lichtwerkers meerdere, soms alle, categorieën bestrijken.

Hoeveel lichtwerkers zijn er?

Er zijn meer lichtwerkers op aarde dan je zou denken! Alleen al in Nederland zijn er naar schatting meer dan een miljoen. Toen ik onlangs met een groep teachers het Facebook-platform ‘Van 3D naar 5D’ oprichtte, hadden we in de eerste maand méér dan 500.000 bezoekers. Het heet nu trouwens ‘Studio New Earth’. Het zegt best veel dat een spiritueel non-profit platform zoveel mensen trekt.

Langzaam maar zeker organiseren lichtwerkers zich beter. Ze zoeken verbinding met elkaar. Wereldwijd ontstaan steeds meer bewustzijnscentra en die centra verbinden zich met elkaar tot een 5D-netwerk. Ook in Nederland zijn netwerken zoals het Amsterdamse Wise Tribe van Tijn en Binkie Touber. Ook is er een groeiend aantal online bijeenkomsten en conferenties.

Je ontdekt dat je een lichtwerker bent… en dan?

Steeds meer lichtwerkers durven uit te komen voor hun spiritualiteit. Ik noem deze tijd weleens de grote coming out van lichtwerkers. Dat gaat niet altijd over rozen. Veel lichtwerkers hebben heftige spirituele vorige levens gekend, waarin ze als slachtoffer, maar ook als dader vreselijke dingen hebben meegemaakt. Veel ontwakende lichtwerkers gaan dan ook de eerste jaren een pijnlijk transformatieproces door, waarin ze hun duistere karma en oude pijnen opschonen. Vervolgens draait de spirituele ontwikkeling van lichtwerkers vooral om het verhogen van hun trillingsniveau.

Hoe verloopt het ontwaak-proces van een lichtwerker?

Ik vergelijk het ontwaak-proces van een lichtwerker weleens met dat van Harry Potter. Schrijfster J.K. Rowling is ook een lichtwerker in mijn optiek… Eerst ontdekt Harry dat hij geen normaal mens, maar een tovenaar is. Er gaat een wereld voor hem open! Vervolgens blijkt dat er in die wereld zowel lichte als duistere tovenaars zijn. Het is niet allemaal koek en ei. Zo is het ook in lichtwerkers-land. Je komt er witte magie tegen, maar ook zwarte magie. Het is echt aan jou om je weg te vinden. Gebruik je innerlijk kompas.

Is er een opleiding voor lichtwerkers?

Er bestaan géén opleidingen tot lichtwerker. Maar er zijn wel opleidingen speciaal voor lichtwerkers. Er zijn vele methoden om je trillingsniveau te verhogen. De ene lichtwerker zweert bij meditatie, de andere bij ayahuasca, de derde bij channelings en de vierde doet het allemaal. Belangrijk punt is wel het transformatieproces van bijvoorbeeld oude trauma’s, beperkende overtuigingen en karma uit andere levens. Als lichtwerkers zich alleen op het licht richten en het duister laten zitten, wordt dit een spirituele bypass genoemd.

Wat doet een lichtwerker?

Onze planeet maakt een overgang van de derde naar de vijfde bewustzijnsdimensie en verder. De missie van lichtwerkers is: het begeleiden van de transitie naar de Nieuwe Aarde. Een wereld waarin we vanuit liefde en harmonie samenleven. Iedere lichtwerker vervult deze missie op zijn of haar eigen unieke manier. Er bestaat niet één vorm van lichtwerk. Lichtwerkers zijn gewoon mensen, dus ze hebben allemaal verschillende ideeën, visies en invalshoeken die kunnen botsen.

De meeste lichtwerkers houden zich bezig met het lijden in de wereld. Ze schijnen licht op het duister om het te transformeren. Waar je aandacht op richt, dat groeit, zegt men. Dat is tot op zekere hoogte waar. Aandacht vanuit bewustzijn en liefde transmuteert datgene waar het op gericht wordt. Lichtwerkers vragen bijvoorbeeld aandacht voor vluchtelingenkampen, de bio-industrie of bepaalde complotten. Niet vanuit strijd of angst, maar vanuit liefde en een verlangen naar een wereld in harmonie.

Wil je meer lezen over lichtwerkers?

Wil je meer lezen over lichtwerkers?

Ben jij een lichtwerker? Dan is dit een boek voor jou! Sahvanna Arienta geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over lichtwerkers:

Deel dit artikel online
Robert Bridgeman
Robert Bridgeman

Robert Bridgeman is een integere lichtwerker en spiritueel leraar. Vanuit het retraitecentrum Terra Nova in Zuid Frankrijk geeft hij het liefdesbewustzijn (Christus bewustzijn) handen en voeten door het zelf voor te leven. Robert is een avontuurlijke bewustzijnsonderzoeker. Robert staat - na 10 jaar wereldwijd onderzoek en scholing - in verbinding met talloze spiritueel leraren, centra en (hersen)wetenschappers over de hele wereld die zich bezig houden met het nieuwe bewustzijn van liefde, wijsheid en compassie. Zijn missie Zijn missie, visie en purpose in dit leven is om zoveel mogelijk lichtwerkers te inspireren, te verbinden en wakker te schudden.

Reacties
  1. Word je als lichtwerker geboren? - robertbridgeman.com 3 juni 2021 - 16:03
    Reply

    […] Geschreven door Robert Bridgeman op InspirerendLeven.nl […]

  2. Henk Glijn 10 augustus 2023 - 08:40
    Reply

    Vind het heel mooie en duidelijke om schreven in het artikel. Ik zelf ervaar een transformatie die mij meer in contact brengend met het cosmose energie die mij energie velden verbreden en mijn energie frequentie blijven verhogen waar door ik meer verbinding krijg met het geheel van de aarde die deel uit maakt van het zonnestelsel, en de dankbaar taak heb om mensen bewust te maken van de warmte en liefde die in ons zit en het aardse energie te laten ontwaken en de transformatie op gang te brengen, het leven is zo mooi liefde volle groet Henk

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?