Spiritualiteit

Wanneer stap je uit je rol als heler? Zo bewaak je als lichtwerker je grenzen

Door Sahvanna Arienta
Wanneer stap je uit je rol als heler? Zo bewaak je als lichtwerker je grenzen

Als lichtwerker is het belangrijk om jezelf te beschermen. Wanneer gaat jouw ‘innerlijke heler’ aan de slag en wanneer niet? Sahvanna Arienta staat erbij stil in haar nieuwe boek Lichtwerker relaties. In dit artikel vind je enkele adviezen die je helpen om op de juiste momenten uit de helers-rol te stappen en je grenzen te resetten.

Je hebt het volste recht op een evenwichtige uitwisseling van energie in je relaties.

Je rol als heler

Door je helende natuur een eigen plek te geven, plaats je de dingen in het juiste perspectief en op de juiste plek in je leven. Je helende natuur heeft grenzen nodig en jij moet op de naleving toezien. Zet je daarvoor in. Dat vraagt veel zelfcontrole en zelfdiscipline. Je moet jezelf trainen om anders te denken en je moet prioriteiten stellen. Een actief bewustzijn is elke dag nodig om de vereiste veranderingen tot een tweede natuur te maken.

Je hebt al die jaren vastgehouden aan je rol van heler, maar dat was misplaatst in de context van je persoonlijke relaties. Als je bewust je benadering van je relaties gaat wijzigen, zul je een nieuwe manier van omgang met anderen ontdekken. Je laat daarmee je helers-rol niet vallen. Die is aangeboren en komt naar buiten gedurende je hele leven, wat je ook doet. Je zult alleen moeten leren deze rol onder controle te houden en te beschermen en er gebruik van te maken op de juiste momenten in je leven.

Grenzen stellen begint altijd bij jezelf. Je ervan bewust zijn dat je beschadigde partners uitzoekt en daarmee stoppen is een goed begin. Zodra je merkt dat je de rol van verzorger op je neemt, of dat je in een codependent relatie bent beland, moet jij je grenzen gaan versterken. Lichtwerkers zijn zich soms niet bewust van wat er gebeurt tot ze op een dag eindelijk merken dat ze ongelukkig zijn. Het is nooit te laat om een stap terug te doen en je grenzen te verleggen. Je hebt het volste recht op een evenwichtige uitwisseling van energie in je relaties. Als je het gevoel hebt dat je in de fout bent gegaan bij een geliefde of dierbare, kijk dan naar de grenzen die je voor jezelf hebt gesteld en reset ze.

Lees ook: Ben jij een Lichtwerker? 12 kenmerken waaraan je kunt herkennen of je een Lichtwerker bent

Checklist: ga ik over mijn grenzen?

Hier volgen enkele suggesties voor grenzen die je innerlijke heler kan stellen. Gebruik ze zoals hier beschreven of als inspiratie voor je eigen individuele behoeften.

 • Ik zal mijn grenzen resetten als ik begin te voelen dat mijn zelfbevestiging afhankelijk is van het geluk van anderen.
 • Ik zal mijn grenzen resetten als ik me verantwoordelijk begin te voelen voor de pijn van een ander.
 • Ik zal mijn grenzen resetten als ik de behoefte voel de fouten van een ander te corrigeren.
 • Ik zal mijn grenzen resetten als ik zie dat ik iemand help die een verslaving heeft.
 • Ik zal mijn grenzen resetten wanneer ik geef als ik dat niet zou moeten doen.
 • Ik zal mijn grenzen resetten als ik meer geef dan ik kan missen.
 • Ik zal mijn grenzen resetten als ik merk dat er misbruik van me wordt gemaakt.
 • Ik zal mijn grenzen resetten als ik merk dat er geen rekening wordt gehouden met mijn emoties.
 • Ik zal mijn grenzen resetten als ik de schuld krijg van het feit dat anderen ongelukkig zijn.

Verantwoordelijkheid nemen

Je kunt aan dit reset-proces alles toevoegen wat met jou resoneert. Als je het gevoel hebt dat jouw grenzen worden overschreden, druk dan op de resetknop. Het komt erop neer dat jij je grenzen moet stellen, niet zozeer voor anderen om zich eraan te houden, maar voor jezelf om ze te respecteren. Net zoals jij niet verantwoordelijk bent voor de pijn van anderen, zijn anderen niet verantwoordelijk voor de grenzen die jij voor jezelf stelt. Net zoals jij niet iedereen kunt helen, kun je geen grenzen opdringen aan anderen als je zélf niet toeziet op de naleving. Dit gaat over verantwoordelijkheid nemen voor hoe jij je door anderen laat behandelen. Op een bepaalde manier leer je anderen hoe jij behandeld wilt worden. Door je persoonlijke grenzen te stellen, maak je jezelf sterker.

Boekentip: Lichtwerker relaties

Boekentip: Lichtwerker relaties

Dit artikel komt uit Lichtwerker relaties van Sahvanna Arienta dat zij speciaal schreef voor lichtwerkers die vaak onbewust geen grenzen aangeven. Ze geeft inzicht in de issues die lichtwerkers in relaties vaak tegenkomen. Ook deelt ze oefeningen en tips om vanuit een gezonde relatie met jezelf je licht te kunnen brengen in deze wereld.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Sahvanna Arienta
Sahvanna Arienta

Sahvanna Arienta is een internationaal bekende lichtwerker en medium. Al meer dan twintig jaar doet ze onderzoek naar metafysische en paranormale werkelijkheden. Ze is de oprichter van Soul’s Journey Media en schreef diverse boeken over lichtwerk.

Reacties
 1. Lesage Sarina 9 november 2020 - 12:20
  Reply

  wauw deze informatie is zo welkom en komt precies op de juiste moment in mijn leven; ik ben alert op mijn spanningsgevoel in mijn buik nu. het kondigt een moment aan dat ik mijn kracht moet verzamelen en mijn hoofd met rust moet laten zodat de openbaring kan binnenkomen. tienduizend keer bedankt!! Sarina

 2. Gracie 25 november 2020 - 23:47
  Reply

  Lijkt me heel erg van toepassing bij mij en zou wel baat hebben van dit boek, ik ga het eerst even na in de bieb Thanks

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?