Liefde & Relaties

Lichtwerker relaties: zo merk je of je energetisch afgezonderd bent

Door Gastauteur
Lichtwerker relaties: zo merk je of je energetisch afgezonderd bent

De liefdesenergie van jou als lichtwer­ker, die door het hartchakra stroomt, is letterlijk jouw levens­bron. Het vierde chakra moet open en ontvankelijk blijven voor liefde, opdat je kunt overleven en gedijen. Als we ons op een dag voor jaren afsluiten, heeft dat een nadelig effect op onze emotio­nele, fysieke en spirituele basis. Uiteindelijk raakt je fysieke li­chaam in verval, net als een dichtgetimmerd huis.

Een lichtwer­ker met een ongezond lichaam kan zijn goddelijke missie niet volbrengen. Alles raakt uit balans als de liefdesenergie van het universum wordt geblokkeerd. Daarom is het voor jou zo be­langrijk om je bewust te zijn van het feit dat de menselijke lief­deservaring (hoewel soms pijnlijk) bedoeld is om jouw lichtener­gie te vergroten, niet om deze buiten te sluiten.

Als je je niet openstelt en je hartchakra reinigt, komt er een moment waarop je in een staat belandt die ik instorting noem. Hoewel het lijkt of je er plotseling door wordt getroffen, betreft het een geleidelijk proces over langere tijd.

Het eerste stadium: afzondering

Energetische afzondering is een teken van een dreigende instor­ting. Hiervan is sprake als je de energetische toevloed vanuit an­deren verbreekt. Dat is een zeer onnatuurlijke zijnstoestand, om­dat wij allen een goddelijke verbinding hebben. Het verbreken van je verbinding met het universum plaatst je in het donker. Je kunt het vergelijken met het uitzetten van de stroomschakelaar in de meterkast van je huis. De energie om licht te maken is beschikbaar, maar je hebt de verbinding verbroken en bent dus gedwongen in het donker te leven.

Afzondering hoeft voor jou als lichtwerker niet te betekenen dat je fysiek alleen bent. Zelfs als je een relatie hebt, omringd bent door familie en vrienden of dagelijks een bijdrage levert aan het bruto nationaal product, kun je energetisch afgezonderd zijn zonder het te beseffen. Er is sprake van afzondering als je als lichtwerker niet meer ontvankelijk bent voor liefde en bent afgesneden van je helende vermogen.

Deze afzondering kan zich op verschillende manieren manifesteren. Je kunt je vasthouden aan een slecht functionerende relatie of een relatie waarin misbruik van je wordt gemaakt, in stilte lijden of verwachten dat je een ongelukkig leven zult leiden. Dat zijn allemaal signalen dat je je authentieke liefdesbron hebt geblokkeerd. Een afgezonderde lichtwerker is duidelijk in de ‘verdedigingsmodus’.

Energetisch littekenweefsel

De ziel en haar menselijke tegenhanger hebben menselijke interactie nodig om te groeien en tot bloei te komen. Maar als jij je pijn niet verwerkt, ontwikkel je energetisch littekenweefsel dat de gezonde energiestroom belemmert. Elke menselijke interactie heeft een bedoeling en biedt een gelegenheid tot groei. Afsluiting en afzondering laten deze alleen maar stagneren en brengen daarentegen depressie, verdriet en een minderwaardigheidsgevoel. Hoewel je ego zijn best doet (al is het misleidend) om je kostbare gaven te beschermen, vind je geen soelaas in deze bescherming, alleen maar eenzaamheid en verdriet. Omdat je hartchakra de plek is waar je levensbestemming huist en wordt voorzien van energie, zullen alle aspecten van je leven eronder lijden als je hartchakra wordt afgesloten. Dan volgt de totale instorting.

Hoe ziet een totale instorting eruit?

Hoe lichtwerkers tot instorten komen, is individueel verschil­lend, net als hun missie op aarde. Sommigen kiezen voor zelfmedicatie en raken verslaafd, sommigen verzamelen voorwerpen of houden dieren, in een wanhopige poging om de leegte te vullen; anderen worden workaholics om menselijk contact te vermijden. Al deze gedragingen leiden af van de pijn en zijn bedoeld om de knagende leegte te verzachten.

Je ziel zal alles doen om haar heiligste kanaal te verdedigen, en als dat zou betekenen geen relaties aangaan: het zij zo. Maar je zult toch strijd moeten leveren met het menselijke ego dat voortdurend probeert zijn angsten te verzachten. Als de ziel het laat afweten, gaat het ego het vacuüm vullen. Zijn doelen zijn een goed gevoel, vermijden van pijn, en zelfbescherming. En dat alles ten koste van een werkelijk voluit geleefd leven.

Ego en angst

Het probleem is dat het ego gewoon niet zonder waardering kan. Dat is omdat het alleen maar weet heeft van zijn eigen sterfelijkheid en tijdelijke fysieke bestaan. Het menselijke ego is bang voor verwerping, bang om niet goed genoeg te worden gevonden, bang voor het beëindigen van zijn bestaan. Het ego laat je de gekste dingen doen om via de menselijke liefdeservaring te worden gewaardeerd. Dat breng alle pijn en alle prikkels voort die bij het leven horen.

Relaties zijn niet langer heilige spirituele ontmoetingen; het worden dan arena’s waar wij kampen met onze diepste angsten en menselijke pijn. Het is niet mogelijk geluk in een relatie te bereiken door alles uit angst te doen. Hoewel je dan misschien in eerste instantie de bedoeling hebt geluk te vinden, lukt je dat nooit, omdat je handelt uit angst in plaats van authentieke liefde. Door je hartchakra af te sluiten, sluit je je af van alle hulpmiddelen om verbinding te krijgen met de authentieke vormen van liefde en de universele liefdesenergie.

Het resultaat is dus dat je steeds meer angst en pijn opstapelt, totdat je uiteindelijk instort, zowel spiritueel als fysiek. Dat gebeurt nadat je je gedurende langere tijd puur door je ego hebt laten leiden. Afhankelijk van jouw oorspronkelijke voornemen en vasthoudendheid kan dat lang duren of heel snel gebeuren. Maar het is een uitgemaakte zaak dat een lichtwerker die vasthoudt aan angst zal instorten. Dit zijn enkele symptomen die erop wijzen dat je als lichtwerker bent ingestort.

 • Je bent begonnen je af te zonderen van anderen, zelfs van de mensen van wie je het meest houdt.
 • Je bent niet meer geïnteresseerd in het verbeteren van de wereld.
 • Je focust op de negatieve elementen van de maatschappij in plaats van op de inspirerende en bemoedigende gebeurtenissen.
 • Je kijkt nu naar je eigen dromen over een beter leven alsof het domme fantasieën waren.
 • Je verzamelt nutteloze voorwerpen of dieren om de leegte als gevolg van het gebrek aan lichtenergie op te vullen.
 • Je toont geen respect voor je fysieke lichaam, bijvoorbeeld door een slecht dieet, ongezonde gewoonten en gebrek aan lichaamsbeweging.
 • Je voelt je in de meeste situaties machteloos.
 • Je wordt zelfgenoegzaam.
 • Je hebt het gevoel dat je het niet meer kunt opbrengen om voor jouw hogere doel te vechten.
 • Je hebt het gevoel nooit meer de liefde te zullen vinden.
 • Je hebt het vertrouwen in de mensheid verloren.
 • Je kunt het goede in anderen niet meer zien.
 • Je bent achterdochtig en wantrouwend geworden.
 • Je voelt je onzeker in elke relatie.
 • Je gaat liever om met dieren dan met mensen.
 • Je bent verslaafd geraakt.
 • Je kampt met gevoelens van hopeloosheid.

Hoe kun je hieraan ontsnappen?

Helaas zijn veel lichtwerkers ingestort en komen ze daar nooit meer uit. Dat is niet nodig, want er is altijd hoop. Je kunt rekenen op de liefde en steun van je gidsen, en van leraren uit de hogere geestelijke wereld die altijd beschikbaar zijn. De beste manier om je instorting te boven te komen is open te staan voor een dialoog met jouw gidsen en leraren, die je door de instortingsfase heen helpen. Dat is net zo gemakkelijk als om hulp vragen wanneer je zeker weet dat je geholpen zult worden. Vraag en je zult ontvan­gen.

Geschreven door Sahvanna Arienta

Boekentip: Lichtwerker relaties

Boekentip: Lichtwerker relaties

Ben je benieuwd hoe je kunt voorkomen dat je instort en ontdekken hoe je je hartenergie gezond kunt laten stromen? In Lichtwerker relaties legt Sahvanna Arienta uit welke uitdagingen lichtwerkers tegenkomen in relaties en hoe je vanuit een gezonde relatie jouw talenten in kunt blijven zetten in de wereld.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?