Spiritualiteit

Wie zijn de vrouwelijke aartsengelen (archeiai) en waarom zijn ze juist nú zo belangrijk?

Door Calista Calista
Wie zijn de vrouwelijke aartsengelen (archeiai) en waarom zijn ze juist nú zo belangrijk?

De vrouwelijke aartsengelen (archeiai) zijn veel minder bekend dan hun mannelijke tweelingvlammen maar niet minder belangrijk. “Sinds 11-11-11 richten de archeiai hun licht op onze planeet om de mensheid te helpen hogere vormen van bewustzijn te bereiken, terwijl we één worden met alles wat we zijn. ,” zegt Calista, auteur van De vrouwelijke aartsengelen. In dit artikel vertelt ze wie de 17 vrouwelijke aartsengelen zijn.

In de meeste gevallen vullen de archeiai de goddelijke kenmerken van elke bijbehorende aartsengel aan, en andersom.

Mannelijke én vrouwelijke aartsengelen

Al vanaf het begin worden engelen voornamelijk afgebeeld in mannelijke vorm, omdat God altijd werd verbeeld als een man. Zo wordt in het christendom Gods zoon verbeeld in het symbool van Jezus Christus. En ook in andere religies, zoals het boeddhisme, wordt God beschouwd als een mannelijke vorm van de Boeddha. Er bestaat echter al die tijd al een vrouwelijke kant in het bewustzijn van de engelen.

Wat ik je in ga vertellen heeft niets te maken met biologisch geslacht (want engelen zijn geen fysieke wezens), maar met de energetische trillingen van een engel, die worden voortgebracht – en opgepikt door ons bewustzijn – als mannelijk of vrouwelijk. Net zoals een munt twee zijden heeft maar toch een en dezelfde munt is, heeft ook een engel twee kanten.

Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke aartsengelen

De vrouwelijke eigenschappen van een engel staan voor het zaadje van creatie, het mannelijke is de bloem die zich daaruit ontwikkelt, gevormd door wilskracht en daadkracht. De archeiai (de vrouwelijke aartsengelen) vormen daardoor de existentiële essentie van elke aartsengel of zoals het soms ook wordt genoemd, hun tweelingvlam.

In de meeste gevallen vullen de archeiai de goddelijke kenmerken van elke bijbehorende aartsengel aan, en andersom. Het zijn dus geen afzonderlijke wezens, maar ze zijn een weerspiegeling van elkaar. Dat betekent dat als je het ene aspect verwelkomt, je ook altijd het bijbehorende andere aspect oproept. Toch gebeurt er ook iets heel bijzonders wanneer je de archeiai afzonderlijk verwelkomt, dus zonder hun bijbehorende aartsengel. Het klinkt nu misschien wat ingewikkeld, maar je snapt wel wat ik bedoel als je dit eenmaal in de praktijk brengt!

Sinds wanneer zijn de vrouwelijke aartsengelen op aarde?

Sinds 11-11-11 richten de archeiai hun licht op onze planeet om de mensheid te helpen hogere vormen van bewustzijn te bereiken, terwijl we één worden met alles wat we zijn. Deze universele engelen vertegenwoordigen  het fantastische potentieel en de waarde waar we allemaal mee worden geboren, en ze helpen ons op die manier om onze vrouwelijke energie te bekrachtigen, ongeacht gender, geslacht, cultuur of geloof waarmee we ons identificeren.

Er is tot nu toe maar heel weinig informatie over de archeiai te vinden en veel daarvan is afkomstig uit verkeerd begrepen religieuze doctrines. Leer de archeiai rechtstreeks kennen en trek je eigen conclusies uit de vele ervaringen die jullie samen gaan beleven. Praat tegen ze. Stel ze vragen. Channel ze. Belichaam ze. Vraag ze hoe je ze kunt ondersteunen bij hun ontwikkeling. Als je wederzijdse intenties vormt, zal de resonantie tussen jullie hechter worden en dat zal de veranderingen die je in je leven wilt zien bewerkstelligen.

De vrouwelijke aartsengelen

De vrouwelijke aartsengelen

Er is nog veel meer te leren over de bijzondere vrouwelijke aartsengelen. Leer hoe je ze kunt channelen, hoe ze je kunnen helpen je engelenkracht te gebruiken en je eigen hemel op aarde te creëren.

Bestel jouw exemplaar voor Reserveer nu
Je bestelt bij

De 17 vrouwelijke aartsengelen

Faith

De naam van archeia Faith komt van het Latijnse woord fidere, dat ‘vertrouwen’ betekent. Ze werkt via de Blauwe, Gouden en Saffieren Lichtstralen van goddelijke wil, kracht en bescherming samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Michaël. Faith helpt ons om ons in het hier en nu beter te voelen, maar ze kan ons ook helpen om onze persoonlijke twijfels te ontmantelen.

Vraag Faith om je te helpen bij…

Geloof in jezelf; zelfverzekerdheid; bescherming; leiderschap; twijfel, angst en zelfkritiek ontmaskeren; zelfvertrouwen; met je hele hart weten dat je altijd wordt gesteund door engelen.

Virtue

De naam van archeia Virtue komt van het Latijnse woord virtutem, dat ‘deugd’ betekent. Ze werkt via de Groene, Roze en Smaragden Lichtstralen van heling, waarheid en goddelijke liefde, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Rafaël.

Vraag Virtue om je te helpen bij…

Spiritueel ontwaken en ontwikkelen; je hart openstellen; heling; eerlijkheid; vergeving; ontgiften; troost op donkere of zware momenten; vredigheid en begrip kweken.

Hope

Archeia Hope is de engel van communicatie die de verbinding legt tussen vertrouwen en een sterk geloof in onze beschermengelen

De naam van archeia Hope komt van het Oud-Engelse woord hopian, dat ‘positieve verwachting’ betekent. Ze werkt via de Witte en Kristallijne Lichtstralen van harmonie, zuiverheid en communicatie, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Gabriël.

Vraag Hope om je te helpen bij…

Rustige en makkelijk verlopende communicatie met engelen; de ontwikkeling van navelchakra en wortelchakra; het innerlijk kind helen en sterker maken; het licht van de Bron binnenlaten (het zelf en het hogere zelf in lijn brengen); optimisme, je trillingsfrequentie verhogen, vooral om innerlijk/goddelijk advies te ontvangen.

Purity

De naam van archeia Purity komt van het Oud-Franse woord pureté, dat ‘waarheid’ betekent. Ze werkt via de Violette Lichtstralen van transformatie en overgave, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Zadkiël.

Archeia Purity en de Violette Lichtstralen zijn je beste bondgenoten om jouzelf te ontdoen van giftige energieën. Wanneer je echter je huis wilt reinigen en er een heilige plek van wilt maken, kun je het best archeia Victory en de Diamanten Lichtstralen uitnodigen. Archeia Victory kan je ook helpen om alle aspecten van je multidimensionale zelf in lijn te brengen.

Vraag Purity om je te helpen bij…

Je grenzen, aura en zielensterchakra versterken; de onderliggende waarheid zichtbaar maken; grip op je empathische vermogens; rechtvaardigheid en juridische kwesties; energie omvormen; alle vormen van gedoe, drama en zwaarte zuiveren.

Victory

De naam van archeia Victory komt van het Latijnse woord vincere, dat ‘overwinnen’ betekent. Ze werkt via de Diamanten Lichtstralen van universele ascensie, magie en wijsheid, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Raziël. Raziël is de magische leraar van de hemel die ons met zijn charmante ondoorgrondeijkheid nieuwsgierig naar het leven laat kijken. Victory is de onderliggende wijsheid van Raziël.

Vraag Victory om je te helpen bij…

Feng shui met engelen voor je innerlijke tempel en je fysieke tempel; een positieve revolutie creëren; belichaming van je magie en Bewustzijn van de Bron die in je derde oog en je kruinchakra huizen; ideeën omzetten in wijsheid die je kunt delen.

Grace

De naam van archeia Grace komt van het Oud-Franse woord graciier, dat ‘bedanken’ betekent. Ze werkt via de Robijnen Lichtstralen van vrede, toewijding en inspiratie, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Uriël

Vraag Grace om je te helpen bij…

Vernieuwing; geruststelling; intuïtieve en intellectuele leiding; inspiratie; toewijding; vastberadenheid; elegantie; moeiteloosheid; creativiteit; omgaan met veranderingen en die accepteren.

Charity

De naam van archeia Charity komt van het Oud-Engelse woord deore, dat ‘geliefd’ betekent. Ze werkt via de Roze, Rode en Robijnen Lichtstralen van goddelijke liefde en toewijding, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Chamuël. Ze heeft een helende invloed op ons hogere hartchakra, hartchakra en eenheidsbewustzijnchakra.

Vraag Charity je te helpen bij…

Tolerantie; verstevigen van romantische relaties; liefde herwinnen; zelfliefde en selfcare op de eerste plaats zetten; het hart uitbreiden; mededogen; de ideale minnaars, partners en vrienden aantrekken.

Clarity

De naam van archeia Clarity komt van het Latijnse woord claritas, dat ‘helderheid’ betekent. Ze werkt via de Gele en Gouden Lichtstralen van verlichting, schoonheid en wijsheid, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Jofiël. Samen vertegenwoordigen zij de engel van de zon (en de Grote Centrale Zon) en in die hoedanigheid brengen ze de kwaliteiten van het heilige mannelijke naar de aarde.

Vraag Clarity om je te helpen bij…

Sjamanistische oefeningen; heilige mannelijke heling; je kracht herwinnen; concentratie, focus en geheugen; je losmaken van politieke, maatschappelijke en familiaire overtuigingen; vastberadenheid; je innerlijk weten versterken.

Mercy

De naam van archeia Mercy is afgeleid van het Oud-Franse woord mercit, dat ‘vriendelijkheid’ betekent. Ze werkt via de Koperen en Fuchsia Lichtstralen van acceptatie, wedergeboorte en ascensie van de ziel, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Azraël.

Vraag Mercy om je te helpen bij…

Jezelf accepteren; anderen belangeloos helpen; wedergeboorte; vriendelijkheid; de geschenken en de wijsheid van je ziel integreren in je dagelijks leven; rouw; alle aspecten van jezelf accepteren (en ervan houden).

Freedom

De naam van archeia Freedom is afgeleid van het Oud-Noorse woord freyja, dat ‘liefhebben’ betekent. Ze werkt via de Oranje Lichtstralen van acceptatie, mededogen en begrip, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Jeremiël.

Vraag Freedom om je te helpen bij…

Gevoelens van schaamte; respect; verdringing; je opnieuw seksueel en sensueel verbinden; genot; terugblikken op je leven; vreugde; vergeving; innerlijke vrouwelijke verwondingen en verhalen helen.

Harmony

De naam van archeia Harmony is afgeleid van het Latijnse woord harmonia, dat ‘samengaan’ betekent. Ze werkt via de Lichtblauwe Lichtstralen van samenwerking en eenheid, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Raguël

Vraag Harmony om je te helpen bij…

In lijn komen met de Bron; vijandigheid verminderen; emoties voelen zonder erdoor te worden beheerst; emotionele triggers en reacties verminderen; expert worden van het element lucht; meditatie; stress verminderen; de herstellende aard van muziek en geluid begrijpen.

Patience

De naam van archeia Patience komt van het Latijnse woord patientia, dat ‘volharden’ betekent. Ze werkt via de Regenboogstralen van muziek, manifestatie en integratie, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Sandalfon.

Vraag Patience om je te helpen bij…

Verbinding maken met de magie en manifesterende kracht van Moeder Aarde; het ontwikkelen van het wortelchakra en het aura; trouw; mildheid; welvaart; geruststelling; erop leren vertrouwen dat je het waard bent om te ontvangen.

Serenity

De naam van archeia Serenity is afgeleid van het Latijnse woord serenitatem, dat (onder andere) ‘helderheid’ betekent. Ze werkt via de Zwarte Lichtstralen van transcendentie en potentieel, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Cassiël.

Vraag Serenity om je te helpen bij…

Begrip van alle perspectieven; slachtofferschap en dualistische overtuigingen loslaten; illusies, fantasie, angst, drama en twijfel overstijgen; vrede en evenwicht in je aura.

Strength

De naam van archeia Strength is afgeleid van het Oud-Engelse woord strengpu, dat ‘sterk’ betekent. Ze werkt via de Oranje en Groene Lichtstralen van natuur, standvastigheid en acceptatie, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Ariël

Vraag Strength om je te helpen bij…

Trouw zijn aan jezelf; stoppen met ongezonde gewoonten; conflicten en apathie; moed; focus; het wortelchakra en zonnevlechtchakra uitbreiden; overvloed toelaten; de energie van concurrentie en vergelijking loslaten; veerkracht; je verantwoordelijkheid nemen.

Constance

De naam van archeia Constance is afgeleid van het Latijnse woord constantia, wat ‘standvastig’ betekent. Ze werkt via de Diamanten Lichtstralen van universele ascensie en heilige geometrie, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Metatron.

Vraag Constance om je te helpen bij…

Ascensie; energieën van de hogere dimensies verankeren, de chakra’s in evenwicht brengen en integreren; kosmische verbinding; het lichtlichaam activeren en uitbreiden; ordelijkheid; wilskracht.

Radiant

De naam van archeia Radiant is afgeleid van het Latijnse woord radiare, dat ‘stralen’ betekent. Ze werkt via de Zilveren Lichtstralen van verlichting, genade en zelfacceptatie, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Haniël.

De kalmerende lichtblauwe en zilveren aanwezigheid van Haniël helpt de mensheid om in zichzelf te geloven verborgen gaven en talenten zichtbaar te maken, waar de prominente roze aanwezigheid van Radiant illusies die opkomen bij zelfreflectie opheldert.

Vraag Radiant om je te helpen bij…

Goddelijke vrouwelijke verbinding; genade; zelfacceptatie, zelfdiscipline en eigenwaarde; gevoeligheid; zelftwijfel transformeren; begrip van onze diepste natuur, cycli en ritmes.

Joy

De naam van archeia Joy is afgeleid van het Latijnse woord gaudium, dat ‘vreugde’ betekent. Ze werkt via de Gouden Lichtstralen van zegeningen, waarheid en eenheid, samen met haar tweelingvlam, de aartsengel Barachiël.

Vraag Joy om je te helpen bij…

Persoonlijke ontwikkeling omarmen; aanzetten tot uitbreiding; luchthartigheid; waardering hebben voor het hier en nu; gevoelens van déjà vu begrijpen; eenheid; getuige zijn van de onderliggende zegeningen van alles en iedereen.

Fragment uit De vrouwelijke aartsengelen

Lees verder:

Deel dit artikel online
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?