Hooggevoeligheid

Hoogsensitiviteit: meditatie om in slaap te vallen met je beschermengel

Door Jolanda Hoogkamer
Hoogsensitiviteit: meditatie om in slaap te vallen met je beschermengel

Veel hooggevoelige mensen slapen slecht. Sommige HSP’s slapen licht omdat je voelsprieten ook in de nacht uitstaan en je snel wakker wordt. Andere HSP’s slapen juist weer diep en verwerken ‘s nachts veel in hun slaap, bijvoorbeeld door veel dromen waardoor ze ‘s ochtends juist heel moe wakker worden. In dit artikel lees je hoe je beschermengel je kan helpen om in slaap te vallen en uitgerust en fit wakker te worden.

Door je hooggevoeligheid word je soms niet uitgerust wakker

Als HSP krijg je de hele dag door meer informatie binnen uit je omgeving en verwerk je alles op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Ook ben je je veel meer bewust van al je gevoelens en gedachten en je ervaart deze sterker dan iemand die niet hooggevoelig is. Dit is een kracht van je en tegelijk je valkuil. Want als je zoveel opneemt en intens voelt dan kun je overprikkeld raken. Je krijgt dan simpelweg veel meer binnen dan je kan verwerken. Het effect hiervan is dat je onrust ervaart in je lichaam, maar ook in je gedachten en gevoelens. Dit kan een oorzaak zijn dat het lastig voor je is om in slaap te vallen maar ook dat je gedurende de nacht wakker wordt. Of dat je heel intens en heftig droomt, waardoor je totaal niet uitgerust wakker wordt.

Tips om heerlijk te slapen als je hooggevoelig bent

Belangrijk is dat jij zelf je gebruiksaanwijzing leert kennen en zoveel mogelijk voorkomt dat je overprikkeld raakt. Ook is het belangrijk om te herkennen als je overprikkeld bent en dat je gaat ontdekken wat jou helpt om jezelf weer op te laden. Ook is het goed om je te verdiepen in slaaptips en te gaan ontdekken wat voor jou werkt. Kun je wel wat inspiratie voor slaaptips gebruiken? Al eerder schreef ik hier op Inspirerend leven een uitgebreid artikel met tips om heerlijk te slapen als je hooggevoelig bent.

Contact maken met je beschermengel

Iedereen heeft een beschermengel. Je hebt minstens één beschermengel, maar sommige mensen hebben meerdere beschermengelen. Een beschermengel is een lichtwezen dat nauw verbonden is met de bron van licht, de goddelijke energie en die geen leven hier op aarde heeft gehad. Een beschermengel blijft altijd bij je, heeft nooit een oordeel over je en omhult je onvoorwaardelijk met liefde en licht. Je beschermengel wil niets liever dan jou helpen, beschermen en ondersteunen. Er zijn verschillende manieren om contact te maken met je beschermengel, je kunt hiervoor een meditatie gebruiken of in gedachten om hulp vragen aan je engel.

Meditatie om in slaap te vallen met je beschermengel

Je kunt je beschermengel ook vragen om je te helpen met een goede nachtrust. Zo kan de energie van je beschermengel je helpen om prikkels los te laten, te ontspannen wat helpt bij een diepe en helende nachtrust. Zo wordt je uitgerust en fit wakker. Hieronder kun je een meditatie luisteren om in slaap te vallen met je beschermengel.

Vind je deze meditatie leuk? Op mijn website vind je de Library of joy, met wel meer dan 50 meditaties. Je kunt er ook een aantal meditaties downloaden. Vraag hier de toegang aan tot de library of joy, helemaal gratis!

(Te)veel voelen

(Te)veel voelen

Imi Lo helpt je met (Te) veel voelen als emotioneel intens, gevoelig en begaafd persoon je weg in het leven te vinden. Je leert om je emotionele gevoeligheid om te zetten in positiviteit. Emotionele gevoeligheid gaat gepaard met prachtige eigenschappen. De gaven van emotioneel gevoelige mensen gaat vaak gepaard met andere vormen van bijzondere begaafdheid.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?