Home Hooggevoeligheid Hoogsensitiviteit: meditatie om in slaap te vallen met je beschermengel

Hoogsensitiviteit: meditatie om in slaap te vallen met je beschermengel

Door Jolanda Hoogkamer
beschermengel

Veel hooggevoelige mensen slapen slecht. Sommige HSP’s slapen licht omdat je voelsprieten ook in de nacht uitstaan en je snel wakker wordt. Andere HSP’s slapen juist weer diep en verwerken ‘s nachts veel in hun slaap, bijvoorbeeld door veel dromen waardoor ze ‘s ochtends juist heel moe wakker worden. In dit artikel lees je hoe je beschermengel je kan helpen om in slaap te vallen en uitgerust en fit wakker te worden. En je vindt een meditatie om in slaap te vallen met je beschermengel die je kunt beluisteren.

Door je hooggevoeligheid word je soms niet uitgerust wakker

Als HSP krijg je de hele dag door meer informatie binnen uit je omgeving en verwerk je alles op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Ook ben je je veel meer bewust van al je gevoelens en gedachten en je ervaart deze sterker dan iemand die niet hooggevoelig is. Dit is een kracht van je en tegelijk je valkuil. Want als je zoveel opneemt en intens voelt dan kun je overprikkeld raken.  Je krijgt dan simpelweg veel meer binnen dan je kan verwerken. Het effect hiervan is dat je onrust ervaart in je lichaam, maar ook in je gedachten en gevoelens. Dit kan een oorzaak zijn dat het lastig voor je is om in slaap te vallen maar ook dat je gedurende de nacht wakker wordt. Of dat je heel intens en heftig droomt, waardoor je totaal niet uitgerust wakker wordt.

Tips om heerlijk te slapen als je hooggevoelig bent

Belangrijk is dat jij zelf je gebruiksaanwijzing leert kennen en zoveel mogelijk voorkomt dat je overprikkeld raakt. Ook is het belangrijk om te herkennen als je overprikkeld bent en dat je gaat ontdekken wat jou helpt om jezelf weer op te laden. Ook is het goed om je te verdiepen in slaaptips en te gaan ontdekken wat voor jou werkt. Kun je wel wat inspiratie voor slaaptips gebruiken? Al eerder schreef ik hier op Inspirerend leven een uitgebreid artikel met tips om heerlijk te slapen als je hooggevoelig bent.

Contact maken met je beschermengel

Iedereen heeft een beschermengel. Je hebt minstens één beschermengel, maar sommige mensen hebben meerdere beschermengelen. Een beschermengel is een lichtwezen dat nauw verbonden is met de bron van licht, de goddelijke energie en die geen leven hier op aarde heeft gehad. Een beschermengel blijft altijd bij je, heeft nooit een oordeel over je en omhult je onvoorwaardelijk met liefde en licht. Je beschermengel wil niets liever dan jou helpen, beschermen en ondersteunen. Er zijn verschillende manieren om contact te maken met je beschermengel, je kunt hiervoor een meditatie gebruiken of in gedachten om hulp vragen aan je engel.

Meditatie om in slaap te vallen met je beschermengel

Je kunt je beschermengel ook vragen om je te helpen met een goede nachtrust. Zo kan de energie van je beschermengel je helpen om prikkels los te laten, te ontspannen wat helpt bij een diepe en helende nachtrust. Zo wordt je uitgerust en fit wakker. Hieronder kun je een meditatie luisteren om in slaap te vallen met je beschermengel.

Vind je deze meditatie leuk? Op mijn website vind je de Library of joy, met wel meer dan 50 meditaties. Je kunt er ook een aantal meditaties downloaden. Vraag hier de toegang aan tot de library of joy, helemaal gratis!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Laat een bericht achter