Bewustzijn

De lichte weg uit overprikkeling: een experiment dat je leven zal veranderen

Door Jacob Israel Liberman
De lichte weg uit overprikkeling: een experiment dat je leven zal veranderen

Voel je je overweldigd door alle informatie die op je pad komt en alle activiteiten die weer op de planning staan? De redactie heeft een prachtig artikel voor je uitgekozen om je te helpen met deze overprikkeling. Het is een experiment waarin het licht je gaat helpen met het vinden van prioriteiten wat je vervolgens weer veel rust gaat brengen.

Dit experiment liet me zien dat het leven, als we de leiding ervan volgen, ons van het ene moment naar het andere brengt en zo een betekenisvol bestaan creëert.

Dr. Jacob Israel Liberman ontdekte dat je beter kunt zien als je minder gefocust kijkt. Ook ontdekte hij dat licht een intelligentie bevat die jou leidt. Wanneer je een week lang je ogen volgt en verantwoordelijkheid neemt voor waar je oog op valt, gebeurt er aan het einde van de week iets bijzonders: alles voelt goed. In dit artikel legt pionier Liberman uit hoe jij dit bijzondere experiment zelf kunt doen!

Het leven leidt ons

Een week lang nam ik verantwoordelijkheid voor alles wat mijn bewustzijn binnenkwam, zorgde ik voor alles wat ik als mijn verantwoordelijkheid zag en maakte ik alles wat ik begon ook af. De uitwerking van dit experiment was dermate groot, dat het de hoeksteen van mijn leven werd, want het liet me zien hoe het leven, als we de leiding ervan volgen, ons van het ene moment naar het andere brengt en zo een betekenisvol bestaan creëert.

Maar hoe kunnen we nu leren om automatisch te reageren op dat waarop ons oog valt? Allereerst moeten we beseffen dat ons oog wordt geraakt door licht, hetzelfde licht dat in de Bijbel wordt aangeduid met God en dat fysici beschouwen als de basis van alles. Dit licht schept, leidt en voedt de ontwikkeling van alle levensvormen. Het helpt een zaadje uit te groeien tot een vruchtdragende boom die de wereld voedt en zaden voortbrengt die tot nieuwe bomen uitgroeien.

Reageren op wat ons roept

Als we de waarheid hiervan erkennen, dan reageren we op alles wat ons roept. We hoeven geen prioriteiten te stellen, want de intelligentie van het leven heeft dat al voor ons gedaan. Alles in het leven wordt even belangrijk – afwassen is even belangrijk als de rug van je kindje wassen en je doet beide met dezelfde instelling. Als er een rekening binnenkomt, betaal je die. Als de telefoon gaat, neem je op. Als je inspiratie hebt, doe je iets creatiefs. Als je liefde voelt, dan geef je daar uiting aan. Als je tegen een probleem aanloopt, dan verwelkom je het en los je het op. Omarm het leven, dan zal het je leiden naar optimale gezondheid en optimaal welzijn, niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Je leven is, zoals Gandhi het ooit verwoordde, ‘jouw boodschap en jouw boodschap is aanstekelijk’. Reageren op dat waarop je oog valt, bevrijdt niet alleen jou maar ook andere mensen.

We hebben het vaak over ‘in het moment zijn’ of over ‘spiritueel’ zijn, maar spiritueel zijn wil niet zeggen dat je iets wordt of bent, maar dat je zorgt voor wat er voor je neus ligt en erkent dat je leven je meditatie is. Als we helder zijn, worden we gewoon – we houden ons bezig met wat op onze weg komt. Als we dat doen, ontwikkelen we de zekerheid dat we alles wat we tegenkomen aan zullen gaan.

Als ik in het verleden de dingen van het moment liet liggen, kwamen ze terug en voelde ik me erdoor overweldigd. Maar ik ontdekte dat het leven ons nooit iets op het verkeerde moment brengt. Alles in de natuur werkt zo prachtig en eenvoudig.

Met het experiment beginnen

Alles wat je opvalt, is naar je op zoek, dus ga elke taak aan en voltooi die.

Reageer de komende vierentwintig uur op alles wat er je bewustzijn binnenkomt. Alles wat je opvalt, is naar je op zoek, dus ga elke taak aan en voltooi die. Als je merkt dat je bed moet worden opgemaakt, maak je het op. Als er vuile spullen op het aanrecht staan, ook als ze niet van jou zijn, dan was je ze af, je droogt ze af en je ruimt ze op. Als je iemand geld schuldig bent of iemand stuurt je een rekening die je niet betalen kunt, bel die persoon dan tijdig op (niet op het laatste moment), breng hem op de hoogte van de situatie en verzeker hem ervan dat je zo spoedig mogelijk zorgt voor de betaling. Toon je liefde en waardering als je die voelt; zeg ‘dankjewel’ en ‘ik hou van je’ tegen de mensen om je heen. Ruim je huis op zodra je merkt dat er ergens rommel ligt.

Als er iets gerepareerd moet worden, zorg daar dan voor; stel het niet uit. Beantwoord je e-mails en je telefoontjes binnen een redelijke termijn. Als iemand hulp nodig heeft, bied die persoon dan hulp. Veeg de bril van het toilet af, maak de omgeving van de gootsteen droog, zet de vuilnis buiten en uit je dankbaarheid als iemand je ergens mee geholpen heeft, of bijvoorbeeld voor je heeft gekookt. Het komt er eigenlijk op neer dat je niet net doet of je niets ziet, maar gaat erkennen wat je allemaal ziet.

Erken en accepteer wat je ziet

Als we onze ogen openen voor alles wat ons raakt, brengen we de hoogste vorm van zien in praktijk.

Door te erkennen en te accepteren wat we allemaal zien, zetten we een proces in gang dat ons bewustzijn voortdurend verruimt. Aandacht geven aan wat je bewustzijn binnenkomt, is de belangrijkste oefening in zelfontwikkeling. Werkelijk inzicht komt voort uit de alledaagse ervaring van aanwezig zijn in onze persoonlijke relaties, in de manier waarop we ons werk doen en in het nemen van onze verantwoordelijkheden. Als we onze ogen openen voor alles wat ons raakt, brengen we de hoogste vorm van zien in praktijk.

Boekentip van de redactie: De intelligentie van licht

Ben je benieuwd naar de inzichten van Jacob Israel Liberman na zijn bijzondere experiment? In het baanbrekende boek De intelligentie van licht legt hij uit hoe belangrijk je ogen zijn in je proces van spirituele groei. Zo vergroot je je bewustwording en leer je letterlijk beter zien.

Bestel jouw exemplaar met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

 

Lees verder:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Jacob Israel Liberman
Jacob Israel Liberman

Dr. Jacob Israel Liberman begon zijn carrière als oogarts en is een pionier in de wetenschap van licht, zicht en bewustzijn.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?