Spiritualiteit

Gebeten of gestoken? Ontdek de symboliek

Door Fabienne Peters
Gebeten of gestoken? Ontdek de symboliek

Het is zomer! Dat betekent: genieten van de warmte en vertoeven in de buitenlucht op een terras, het strand of in het bos. In goed gezelschap van fijne én iets minder fijne vrienden. Wesp, mug, kwal en teek komen in de zomerse maanden veelvuldig op je pad. Ben je al eens door een van deze jongens gebeten? Ben je er bang voor? Lees hier wat een beet of steek van deze dieren symbolisch gezien betekent volgens het boek De Sleutel tot Zelf-Bevrijding van Christiane Beerlandt.

Wespensteek

Een wesp laat gif in jou achter. Symbolisch gezien ben je daar dus ontvankelijk voor. Je steekt niet terug, je absorbeert. Een wespensteek nodigt je uit te kijken naar dat wat je niet uit(spreekt). Houd je iets geheim, pot je emoties op? Wat kun jij loslaten ten behoeve van jezelf?

Muggenbeet

Het moment dat muggen vat op je krijgen, is tijdens het slapen: als jij in je onbewuste bent. Hier gaat een muggenbeet dan ook over: ga bewust staan en leven vanuit je volledige kracht. Je bent een mens met een grote reikwijdte, maar hebt het zelf niet door. Je verschuilt en verstopt je. De mug vraagt je volledig aanwezig te zijn.

Kwallensteek

Een kwallensteek is pijnlijk en de aanval spannend, want: onder water. Een letterlijke steek onder water dus. En die geef je jezelf, want de kwallensteek symboliseert dat je een masker op hebt omdat de schone schijn makkelijker is dan jouw ware karakter. Trek je carnavalspak uit en kies voor jouw echte leven.

Tekenbeet

Een teek nestelt zich in jou met desastreuze gevolgen, als je het niet opmerkt. Zoals de teek dat doet, doe jij dat zelf ook. Je klampt je vast aan personen, regels en gedragingen omdat je vindt dat je niet vrij mag zijn. Je houdt jezelf in en remt af. De teek nodigt je uit vrij(er) te worden.

De sleutel tot Zelf-Bevrijding

Over deze en nog vele andere ziekten en verschijnselen schrijft Christiane Beerlandt in De Sleutel tot Zelf-Bevrijding. Een fascinerende encyclopedie die inzicht biedt in de psychosomatiek van vele ziektes en pijnen. Confronterend om te lezen, maar een ultiem handboek in de weg naar bewustwording. Bestel hier jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

Deel dit artikel online
Fabienne Peters
Fabienne Peters

Tekstschrijver die zich bezighoudt met zingeving, literatuur en theater, dat ben ik: Fabienne Peters. Mijn streven? Op zoveel mogelijk plekken artikelen en verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Die geen dagelijkse kost zijn, maar wel leven. Onderwerpen die raken en die net een beetje verder gaan; daarover schrijf ik. Vanuit mijn tekstbureau FAABL Blogs & Verhalen schrijf ik naast artikelen over zingeving ook verhalen en theaterteksten en geef ik taal- en tekstadvies.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?