Home Spiritualiteit Gebeten of gestoken? Ontdek de symboliek

Gebeten of gestoken? Ontdek de symboliek

Door Fabienne Peters
symboliek

Het is zomer! Dat betekent: genieten van de warmte en vertoeven in de buitenlucht op een terras, het strand of in het bos. In goed gezelschap van fijne én iets minder fijne vrienden. Wesp, mug, kwal en teek komen in de zomerse maanden veelvuldig op je pad. Ben je al eens door een van deze jongens gebeten? Ben je er bang voor? Lees hier wat een beet of steek van deze dieren symbolisch gezien betekent volgens het boek De Sleutel tot Zelf-Bevrijding van Christiane Beerlandt.

Wespensteek

Een wesp laat gif in jou achter. Symbolisch gezien ben je daar dus ontvankelijk voor. Je steekt niet terug, je absorbeert. Een wespensteek nodigt je uit te kijken naar dat wat je niet uit(spreekt). Houd je iets geheim, pot je emoties op? Wat kun jij loslaten ten behoeve van jezelf?

Muggenbeet

Het moment dat muggen vat op je krijgen, is tijdens het slapen: als jij in je onbewuste bent. Hier gaat een muggenbeet dan ook over: ga bewust staan en leven vanuit je volledige kracht. Je bent een mens met een grote reikwijdte, maar hebt het zelf niet door. Je verschuilt en verstopt je. De mug vraagt je volledig aanwezig te zijn.

Kwallensteek

Een kwallensteek is pijnlijk en de aanval spannend, want: onder water. Een letterlijke steek onder water dus. En die geef je jezelf, want de kwallensteek symboliseert dat je een masker op hebt omdat de schone schijn makkelijker is dan jouw ware karakter. Trek je carnavalspak uit en kies voor jouw echte leven.

Tekenbeet

Een teek nestelt zich in jou met desastreuze gevolgen, als je het niet opmerkt. Zoals de teek dat doet, doe jij dat zelf ook. Je klampt je vast aan personen, regels en gedragingen omdat je vindt dat je niet vrij mag zijn. Je houdt jezelf in en remt af. De teek nodigt je uit vrij(er) te worden.

De sleutel tot Zelf-Bevrijding

Over deze en nog vele andere ziekten en verschijnselen schrijft Christiane Beerlandt in De Sleutel tot Zelf-Bevrijding. Een fascinerende encyclopedie die inzicht biedt in de psychosomatiek van vele ziektes en pijnen. Confronterend om te lezen, maar een ultiem handboek in de weg naar bewustwording.

Laat een bericht achter