Bewustzijn

Experiment: De Wet van Aantrekkingskracht – ga op zoek naar tekens

Door Redactie
Experiment: De Wet van Aantrekkingskracht – ga op zoek naar tekens

Pam Grout laat in haar boek E-Kwadraat (E2) zien dat er geen twijfel over mogelijk is: er bestaat een goede, liefdevolle kracht in het universum die we kunnen beïnvloeden met onze gedachten. In plaats van klakkeloos geloven of het altijd maar in twijfel blijven trekken laat E-Kwadraat zien dat de wetten van spiritualiteit net zo geloofwaardig zijn als die van de zwaartekracht en net zo consistent als de wetten van Newton. Ben je een liefhebber of misschien een kritische lezer van The Law of Attraction en wil je The Secret nu eindelijk wel eens bewezen en verklaard hebben? Probeer het uit en doe nu dit experiment!

Experiment: Het The Dude Abides Principe – er bestaat een onzichtbare energiekracht of een veld van oneindige mogelijkheden

Tijdens dit experiment ga je 48 uur lang op zoek naar tekens van dat alwetende, perfecte veld van mogelijkheden. De kwantumfysica omschrijft het veld als ‘onzichtbare bewegende krachten die de fysieke wereld beïnvloeden’. Je leert het veld van mogelijkheden (ik noem het ook wel het VM) in jouw voordeel te gebruiken.

Omdat energie onzichtbaar is en wij nog steeds handelen vanuit het ouderwetse grondbeginsel dat materie het belangrijkst is, hebben we nog niet geleerd deze essentiële bouwsteen optimaal te benutten. En gelukkig is het VM aanwezig op elke denkbare plek waar je zou kunnen gaan zoeken. Om gelijk maar hoog in te zetten, ga je het VM vragen om een zegening, of zoals ik het noem: een onverwacht cadeau. Je gaat het 48 uur de tijd geven om je een cadeautje te sturen dat je normaal nooit krijgt – een verrassingscheque in je brievenbus, een kaartje van een oude vriend, iets wat je totaal niet verwacht. Je mag niet precies zeggen wat voor zegening je wilt, maar je moet wel een duidelijk verzoek doen en een concrete deadline stellen. En zoals altijd helpt het als je vraagt om hulp bij het herkennen van je cadeautje.

Bewustzijn

Wees je bewust van het gevoel dat het je geeft als je het energieveld om een zegening vraagt. Word je er een beetje zenuwachtig van, vraag je je af of je niet egoïstisch bezig bent, twijfel je of het wel netjes is dat je om iets fijns vraagt? Jouw gevoel geeft je opvallende inzichten. Misschien geloof je niet dat je een cadeau verdient. Die gedachte stuurt seintjes naar het energieveld en beïnvloedt de weerklank ervan. Misschien denk je dat je alleen iets mag vragen wat je echt nodig hebt. Dat sein wordt ook naar het energieveld gestuurd.

Om het experiment goed te kunnen doen, moet je je scepsis laten varen. Niet voorgoed, slechts 48 luttele uurtjes. Je hoeft maar twee dagen te verwachten dat je bewijs zult krijgen. Verwacht dat je ‘the dude’ haarscherp te zien krijgt. Ga er met je hele hart van uit. En met elk stukje van je ziel. Zoals elke goede hypothese is ook deze weerlegbaar. Hoor je 48 uur lang niets van het VM, gooi het hele idee dan gerust aan de kant.

Experiment:

 1. Bepaal de tijd waarop je het experiment begint. Ik vind ‘nu’ altijd wel een goede.
 2. Schrijf de tijd en datum op.
 3. Vraag het VM om zijn aanwezigheid kenbaar te maken. Vraag om een zegening. Als je wilt kun je de ‘intentie’ of ‘aanpak’ uit het onderzoeksverslag dat hierna komt herhalen. Of bedenk er zelf een.

Dat is alles. Laat los. Observeer.

Onderzoeksverslag

Het principe: Het ‘The Dude Abides’ Principe

De theorie: Er bestaat een onzichtbare energiekracht of een veld van oneindige mogelijkheden. En het is aan jou om het te gebruiken.

De vraag: Bestaat het VM echt?

De hypothese: Als er een energiekracht is die 24/7 tot ieders beschikking staat, kan ik er elk moment toegang toe krijgen door er simpelweg mijn aandacht op te richten. Daarnaast zal de kracht mij, als ik om een zegening vraag en daar een termijn en duidelijke instructies bij geef, een cadeau sturen met de woorden: ‘Graag gedaan.’

Benodigde tijd: 48 uur

Datum van vandaag: __________

Tijd:__________

Deadline voor het ontvangen van het cadeau: __________

De aanpak: Ik heb een vervelende mededeling voor je, VM, maar de mensen beginnen te kletsen. Ze beginnen zich af te vragen: ‘Meent die gast het nou serieus?’ Ik bedoel, is het nu echt zoveel moeite om even hier naartoe te komen en te kappen met verstoppertje spelen? Ik geef je precies 48 uur de tijd om te laten zien dat je er bent. Wat ik wil: een opgestoken duim, een duidelijk teken, iets wat ik niet kan afdoen als toevalligheid.

Hoe is het experiment gegaan? Heb je een cadeautje ontvangen van het universum?

E-Kwadraat

E-Kwadraat

Wil jij meer lezen over het ontvangen van tekenen en hoe je kunt oefenen met het aantrekken van signalen? Dan is E-kwadraat iets voor jou! Pam Grout geeft je 9 oefeningen om binnen 48 uur een teken te ontvangen. Benieuwd hoe je dat doet? Bestel dan jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Reacties
 1. Mijntje de Rouwe 29 november 2015 - 10:42
  Reply

  Hallo daar, Bedoel je met VM -de Alkrachten ? Mijntje.

 2. Bert 24 juni 2018 - 06:24
  Reply

  Mindset: je ziet wat je verwacht te zien. Als je je blik richt op 'iets krijgen' is er altijd wel iets. wat je als geschenk kunt zien.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?