Spiritualiteit

Wat kun je doen als je last hebt van negatieve energetische koorden?

Door Marjolein Berendsen
Wat kun je doen als je last hebt van negatieve energetische koorden?

De hele dag door wisselen we energie uit: met onze partner, een collega aan de telefoon, een onbekende op straat, iemand die aan je denkt… Wat nou als een verbinding belastend voor je is en zelfs je gezondheid schaadt? Marjolein Berendsen, oprichter van ZoMa Opleidingen, laat zien hoe je een energetisch koord op liefdevolle wijze kunt zuiveren of verbreken.

Gedachten en gevoelens van anderen worden via de energetische verbinding naar jou gestuurd. Je kunt een koord loslaten zonder de ander pijn of verdriet te doen.

Energetische koorden

Als je andere mensen ontmoet, ooit ontmoet hebt of alleen maar aan ze denkt, is er al sprake van een energetische verbinding. Het ontstaan van zo’n verbinding, een ‘koord’, gebeurt meestal onbewust. We weten allemaal dat we een band hebben met ouders, boezemvrienden en naasten. Maar het kan heel goed zijn dat je óók energetische banden hebt met mensen (of dieren) waar je je niet bewust van bent, of van wie je denkt dat je helemaal niets met ze hebt!

Het leggen van energetische verbindingen is een natuurlijk proces. Met deze verbindingen wisselen we energie uit, waarmee je jezelf en anderen voedt. Zolang die energie positief is en bijdraagt aan geluk en gezondheid, kun je dus spreken van gezonde voeding. Denk bijvoorbeeld aan de liefde die je wederzijds voelt met je partner, het vertrouwen dat je voelt bij die ene collega of de fijne herinneringen aan je opa. Maar wat nou als de energie-uitwisseling negatief of belastend is?

Signalen: vermoeidheid en hoofdpijn

De energie die door koorden wordt doorgegeven, kan wanneer ze negatief geladen is je gezondheid beïnvloeden. Heb je weleens last van onverklaarbare pijn of druk op je schouders? Of steeds terugkerende vermoeidheid of hoofdpijn? En kun je niet ontdekken waar de klacht vandaan komt? Dan kan het zijn dat je een negatieve verbinding hebt met iemand. De kans is groot dat je je helemaal niet bewust bent van het bestaan van deze ongezonde verbinding. Soms worden energetische koorden namelijk aangelegd zónder dat je daar zelf toestemming voor hebt gegeven.

Verhalen, mentale gesteldheid, gedachten en gevoelens van anderen worden via de energetische verbinding naar jou gestuurd. Wanneer je hier in meegaat, zal je lichaam jou signalen gaan geven. Je kunt je dus enorm gelukkig voelen door een energetische verbinding, maar je kunt er ook last van hebben. Is dit laatste het geval, dan kun je er gelukkig zelf iets aan doen!

Je lichaam reageert fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch op ongezonde verbindingen. Zo kun je bijvoorbeeld pijn, verdriet, angst, somberheid en uitputting ervaren. Negeer zulke signalen niet. Als je ze negeert, stuur je ze terug in de verbinding, waardoor ze nog sterker kunnen terugkomen. Omarm deze signalen en probeer te doorvoelen waar ze vandaan komen. Als je weet dat je klachten door een ongezond energetisch koord veroorzaakt worden, kun je het zuiveren of verbreken.

Zachte en liefdevolle aanpak

Je hebt vast weleens een energetische verbinding verbroken, misschien zonder je daar bewust van te zijn. Bij het beëindigen van een vriendschap of relatie, het afscheid nemen van een collega. Ook bij het wisselen van baan kan de energetische verbinding verbroken worden. Vaak denken we aan wat er aan het besluit vooraf ging: ruzies, onvrede, het van één kant komen van de vriendschap, het ontbreken van de voor jou nodige gevoelens… Allemaal energie die via de koorden heen en weer wordt gestuurd.

Maar het kan ook heel goed zijn dat degene van wie je die negatieve energie ontvangt, zich hier helemaal niet bewust van is. Het is dan fijn om te weten dat je een energetisch koord op een zachte en liefdevolle wijze kunt verbreken of zuiveren. Of op een andere manier kunt vasthouden, zodat het voor jou wel goed voelt. Dit alles kan zonder de ander pijn of verdriet te doen. Dit doe je puur vanuit jezelf, vanuit je bewustzijn en je hart.

In 5 stappen: doorknippen, schoonmaken of loslaten
Neem de tijd en kies een plek uit waar je niet afgeleid wordt. Neem plaats op een stoel, of op je bed, met je voeten plat op de grond. Volg dan de volgende stappen die je helpen om de negatieve verbinding te verbreken, te zuiveren of, wanneer je niet helemaal wilt loslaten, op een andere manier vast te houden.

Heb je niet veel ervaring met meditatie en visualisatie en wil je hierbij graag begeleid worden? Bekijk dan deze video.

 • Maak verbinding met je hart
  Dit kun je doen door je ogen te sluiten en beide handen op de plek van je hart te leggen. Zo kom je bij je diepste gevoel. Focus je op die plek en laat je gedachten los. Je voelt nu misschien warmte of tintelingen.
 • Scan je lichaam
  Probeer nu eens te onderzoeken wáár in je lijf de pijn, emotie of uitputting zit. Je kunt in gedachten je hele lichaam scannen, vanaf je kruin tot aan je voeten. Neem hiervoor de tijd. Als je voelt dat je afdwaalt, kun je opnieuw beginnen, bij stap 1. Wanneer je bij een plek in je lijf komt waar je iets voelt, of dat nu pijn is of een sensatie als trilling, kou of prikkels, dan leg je je handen
 • Visualiseer het koord
  Focus je op de plek waar je handen nu liggen. Visualiseer het energetische koord of de persoon met wie je deze verbinding hebt (als je dat weet). Stel je voor hoe het koord eruitziet. Wanneer je dit voor ogen hebt, mag je voelen wat het met je doet. Probeer deze gevoelens echt toe te laten, dan kun je ze ook werkelijk loslaten. Accepteer en omarm wat je ervaart. Wil je het koord helemaal loslaten? Of wil je de verbinding schoonmaken?
 • Laat de verbinding los
  Je mag nu de verbinding gaan veranderen. Doe dit vanuit zuivere intenties. Boosheid, irritatie of rancune draagt niet bij aan zuiverheid en gezondheid. Realiseer je dat dit ook weer bij de ander terechtkomt. Wees dus liefdevol! Stel je nu een manier voor om de verbinding te verbreken, te zuiveren of de manier waarop de verbinding wordt vastgehouden, te veranderen. Verbreken kun je doen met een denkbeeldige schaar die het koord doorknip Loslaten door bijvoorbeeld een ballon te visualiseren waar je het koord in doet en die je vervolgens laat meevoeren door de wind. Als je de verbinding wilt zuiveren, kun je bijvoorbeeld visualiseren dat je helder en stralend licht, vervuld van liefde, door het koord stuurt. Heen en terug, net zolang tot de verbinding is geschoond.
 • Wees liefdevol en dankbaar
  Het is voor zowel jezelf als degene aan de andere zijde van de verbinding, heel waardevol om het hele proces vanuit liefde en dankbaarheid te doorlopen. Je mag de verbinding of de persoon bedanken voor de bijdragen en de lessen die je hebt geleerd. Neem liefdevol afscheid van het energetische koord: knip het door, maak het schoon of laat het los met bijvoorbeeld de intentie ‘vanuit liefde verbreek/zuiver ik dit koord’. Wanneer je voelt dat er nog meer nodig is, dan kun je alle stappen nog eens herhalen, meteen of op een ander moment.

Positieve energie

Het energetische koord is nu schoon, losgelaten of volledig verbroken. Je kunt dit ervaren: een lichter gevoel in je hoofd, een prettige warmte in je lijf, de pijnlijke plek is weg… Ook kun je je meteen een stuk minder vermoeid voelen. Vanuit dankbaarheid en liefde omgaan met energetische verbindingen, levert positieve energie op en die heb je nodig om je gezond en gelukkig te voelen.

Energiekoorden

Energiekoorden

Wil je meer weten over energiekoorden? In dit boek vind je alles over deze energetische verbindingen, hoe je jezelf energetisch beschermt, verschillende methodes hoe je energieslurpende koorden kunt verwijderen en de ‘goede’ koorden kunt versterken. Zo leer je ruimte te creëren voor het goede in je leven.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

 

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Marjolein Berendsen
Marjolein Berendsen

Marjolein Berendsen is oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. Haar missie is het verspreiden van licht en liefde vanuit je essentie. In de opleiding tot Holistisch Therapeut en de Reiki cursussen wordt deze missie onderschreven, omdat studenten leren om vanuit zelfbewustzijn onvoorwaardelijk en oordeelvrij te leven, en dit door te geven aan anderen. Ook biedt ZoMa Opleidingen de online cursus Holistisch Voeden aan. Marjolein deelt haar kennis en ervaringen ook door het schrijven van artikelen en blogs, waarbij ze lezers inzicht en verdieping in zichzelf aanbiedt, met als doel een lichter, liefdevoller en gelukkiger leven. Spread the Love!

Reactie
 1. Yvonne koen 9 februari 2023 - 14:06
  Reply

  Hoe verbreek je een telepathische verbinding van iemand anders?

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?