Bewustzijn

Zo kun je je wortelchakra openen om beter aanwezig te zijn in je lichaam

Door Gastauteur
Zo kun je je wortelchakra openen om beter aanwezig te zijn in je lichaam

Wil je je wortelchakra openen en leren beter aanwezig te zijn in je lichaam? In dit artikel leer je hoe je dankzij de Wortelkolom op elk moment contact kunt maken met gevoelens van vertrouwen en weerbaarheid kunt aanwakkeren.

Geblokkeerd of verzwakt wortelchakra

Een van de belangrijkste manieren waarop een geblokkeerd of verzwakt wortelchakra zich in jou kan manifesteren, is wanneer je het gevoel hebt dat je afdwaalt of niet verbonden bent met wat er om je heen gebeurt. Een sterk wortelchakra creëert een gevoel van volledige aanwezigheid en liefde voor je lichaam.

Wat de kenmerken van een geblokkeerd of verzwakt wortelchakra zijn, lees je in het eerste deel van deze twee artikelen.

Hoe opent de Wortelkolom de wortelchakra?

Het doel van de Wortelkom is om je te helpen om op elk moment contact te kunnen maken met deze gevoelens van vertrouwen en weerbaarheid en zorgt voor een sterke energetische en psychologische basis. Is deze basis sterk, dan krijgen we ook beter toegang tot de andere energieën die geassocieerd worden met ons wortelchakra, waaronder de energieën die een rol spelen bij ons vermogen om onze doelen te manifesteren.

De Wortelkom zal je lichaam in staat stellen om kalm en gezond te blijven wanneer zich problemen voordoen en je vermogen te versterken om je dromen en doelen te verwezenlijken. Andere chakratools in uit Chakrakracht voor vrouwen, zoals de Tweede Huid en het Navelvuur, zouden daar ook bij kunnen helpen.

De Wortelkolom

Voorbereidende stappen:

  • Zoek een rustige plek waar je niet gestoord kunt worden en ga op een stoel of een kussen op de grond zitten en houd je rug zo recht mogelijk. Een paar kussens als steun in je rug is prima.
  • Let erop dat je geduldig blijft en niet over jezelf oordeelt. Het kan even duren voordat je echt voelt dat de Wortelkom geactiveerd wordt, of je hem voor je ziet en voelt dat hij actief wordt.
  • Respecteer je gevoelens. Voel je je geprikkeld, angstig of ongemakkelijk, neem dan even een pauze, verander het proces of probeer het een andere keer opnieuw. Je bent vrij om dit activeringsproces aan te passen.
  • Maak gebruik van de aspecten daarvan die het meest effectief zijn voor jou. Dit is jouw proces, dus vertrouw op wat je intuïtie je ingeeft, wat goed is voor jou.

Wanneer je klaar bent met de voorbereidingen, kun je beginnen met de activeringsstappen.

Stap 1: Stel je een prachtig rood licht voor, dat zich diep onder jou in de aarde bevindt, onder de fundering van het gebouw waarin je op dat moment bent. Hoe diep dat ook mag zijn, en ook als je je helemaal bovenin een hoog gebouw bevindt, ga helemaal naar beneden de aarde in, en stel je daar een stralend donkerrood licht voor.

Stap 2: Zie hoe dit donkerrode licht als een kolom opstijgt uit de aarde en zachtjes op je stuitje onderaan je wervelkolom schijnt. Je kunt je een rode lichtbol voorstellen en je hand op je stuitje leggen, waardoor het licht nog meer gaat stralen.

Stap 3: Stel je voor dat in de aarde vlak onder jou, een deel van het rode licht van de kolom die opstijgt uit de diepte zich afsplitst, en om jou heen een kom vormt. Stel je vervolgens voor dat je in deze prachtige kom van stralend rood licht zit. Deze kom voelt alsof hij jou aan alle kanten ondersteunt en beschermt.

Stap 4: Wanneer je er klaar voor bent om door te gaan, stel je dan voor dat het licht vanuit je stuitje opstijgt in je lichaam, door het midden van je romp, via je buik, je hals, je keel, je kruin, en je zo nieuw leven inblaast en energie geeft.

Stap 5: Zie het totale beeld en houd dat vast: een rood licht stijgt op uit de aarde; een deel daarvan stijgt op naar je stuitje, en van daaraf naar boven door het midden van je lichaam naar je kruin. Een deel van het licht straalt om je heen uit en creëert een kom waarin je zit. In deze kom voel je je veilig en geborgen, beschermd en gedragen.

Stap 6: Werk je met herinneringen, haal deze dan nu op. Loop ze langs en houd ze vast in je hoofd tot de gevoelens die daarmee verbonden zijn in je opkomen. Richt vervolgens je aandacht weer op het beeld.

Stap 7: Spreek een keer of drie achter elkaar hardop onderstaande affirmaties uit die verbonden zijn met deze chakratool, en probeer daarbij te voelen wat je zegt:

  • Ik ben veilig.
  • Ik word gesteund.
  • Ik word bekrachtigd.
  • Ik ben geaard.
  • Ik ben veerkrachtig.
  • Ik houd van mijn lichaam.

Stap 8: Bekrachtig nog één keer het beeld en merk op hoe dat voelt. Stel je voor dat je in je hoofd een snapshot van jezelf maakt waarbij de Wortelkom volledig is geactiveerd – waarmee een begin wordt gemaakt met het creëren van de kortere weg om dit gevoel voortaan sneller op te kunnen roepen. Dit is je snapshotherinnering.

Succes!

Chakrakracht voor vrouwen

Chakrakracht voor vrouwen

Dit artikel is een fragment uit 'Chakrakracht voor vrouwen' van Lisa Erickson. In dit praktische doe-boek leer je hoe je chakra’s je in je vrouwelijke energie en lichaams- en levensfasen kunnen ondersteunen. Leer grenzen stellen, stress managen en je persoonlijke doelen bereiken met behulp van twaalf krachtige tools, speciaal voor vrouwen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer over het openen van chakra’s:

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?