Bewustzijn

De spirituele dimensie van angst in tijden van een pandemie

Door Karin en Danique Vergeer
De spirituele dimensie van angst in tijden van een pandemie

In China is in december 2019 een uitbraak ontstaan van een nieuw coronavirus. Dit virus veroorzaakt luchtweginfecties, variërend van een simpele verkoudheid tot een ernstige longontsteking. Deze uitbraak ontstond kort voor het Chinese Nieuwjaar, op 25 januari 2020, waardoor men bang was dat door familiebezoek dit virus zich snel zou verspreiden. Vanaf half januari dook het virus ook op in andere landen. Deze uitbraak kan een lange nasleep hebben door de invloed hiervan op de gehele mensheid en wereldeconomie.

Pluto/Saturnus – samenstand

De uitbraak van dit virus is ontstaan rond de Pluto/Saturnus-samenstand van 12 januari 2020. Deze samenstand van twee langzaam lopende planeten veroorzaakt transformaties, crisissen en omwentelingen op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Deze samenstand was al sinds maart 2019 voelbaar en heeft nog een invloed op een groot deel van 2020. Situaties kunnen tot een dieptepunt komen, waardoor er min of meer gedwongen veranderingen doorgezet gaan worden. Alles wat voor lange tijd onderdrukt is geweest kan tot een uitbarsting komen.

Gevolgen Pluto/Saturnus – samenstand en coronavirus

Pluto, de planeet van dood en wedergeboorte, heeft een intense en krachtige werking en veroorzaakt crisissen en omwentelingen. Deze planeet haalt alles wat verborgen ligt in ons onderbewustzijn naar boven. Zo ook boosheid en angst voor dodelijke ziekten. Nu het coronavirus wereldwijd heerst, zijn veel mensen bang dit virus op te lopen en mogelijk hieraan te sterven. Men heeft hier weinig controle over. En juist het hebben van macht en controle is een eigenschap van Pluto.

Maar Pluto zorgt ook voor transformaties, een nieuwe geboorte. Dit virus maakt ons bewust van het feit dat we iets aan de luchtvervuiling mogen doen. Er vindt minder CO2 uitstoot plaats in China en nu ook andere landen, door minder verkeer en industrie. En blijkbaar hebben we een virus nodig om ons bewust te maken van hoeveel wij als mensen de lucht vervuilen.

Dit zou een mooie tijd zijn voor regeringsleiders om naar alternatieve oplossingen te zoeken van hoe wij omgaan met deze CO2 uitstoot.

Bovendien mogen we kijken naar onze eigen gezondheid. Het virus dringt namelijk door in de longen. Een eigenschap van Pluto is destructief gedrag. Je mag je dan ook afvragen of we een gezonde levensstijl volgen om voldoende weerstand te hebben tegen ziektes.

Saturnus, die op 12 januari exact samen stond met Pluto, staat voor een remmende werking. Regeringsleiders, wetten en regels horen bij Saturnus, maar ook zuinigheid en soberheid. Economisch gezien maken we een moeilijke tijd mee. Veel bedrijven lijden verlies en ook kleine ondernemingen kunnen het zwaar hebben of zelfs failliet gaan. Restaurants, bars en evenementen worden gesloten als voorzorgsmaatregel om het virus niet snel te verspreiden en ziekte op grotere schaal te voorkomen. Supermarkten worden leeggekocht voor het geval bepaalde levensmiddelen niet meer aangevuld kunnen worden of men in quarantaine moet. We moeten misschien allemaal wel zuiniger aan gaan doen.

Bewustzijnsverandering

Deze maatregelingen zorgen ervoor dat we min of meer gedwongen worden om onze aandacht naar binnen te keren. We worden vertraagd (Saturnus) in ons proces, om na te kunnen denken over hoe we ons leven vorm willen geven (Saturnus) en wat nu echt belangrijk voor ons is. We kunnen min of meer gedwongen worden een andere richting op te gaan in ons leven door de bewustzijnsverandering die deze situatie met zich mee brengt.

Daarnaast zorgt deze gebeurtenis ook voor verbroedering. We worden gestimuleerd minder egocentrisch te zijn en meer voor elkaar klaar te staan. En meer mededogen te hebben met de zwakkeren in onze samenleving.

Transformerende werking

We kunnen dichterbij onze diep weggestopte emoties komen, deze voelen en ze verwerken (Pluto). De gebeurtenissen die nu plaatsvinden kunnen zelfs emoties triggeren uit vorige levens, waarin je bijvoorbeeld honger hebt moeten lijden in de oorlog, niet hebt kunnen overleven, ziekte een rol speelde en jij daardoor veel dierbaren bent verloren, je rampen hebt meegemaakt, hebt moeten vluchten enz. Hierdoor kun je de komende tijd ook veel dromen, vast of onrustig slapen en kunnen er veel verwerkingen plaatsvinden tijdens je slaap. Door de uitbraak van het coronavirus kunnen we dus een hele transformatie ondergaan.

Liefs,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Disclaimer: In dit artikel leggen Karin en Danique Vergeer aan de hand van astrologie uit hoe onze angst transformatie met zich mee kan brengen. Het is een artikel van troost voor wie zich zorgen maakt en voor wie op zoek is naar betekenis. Het is geen antwoord op medische vragen en doet ook niet af aan de ernst van de situatie. Inspirerend leven hoopt dat wie thuis zit zich gesterkt mag voelen.

Boekentip: Nooit meer bang voor angst

Boekentip: Nooit meer bang voor angst

Sheryl Paul neemt je mee naar de bron van je angsten en laat je zien dat je angsten vaak een verborgen wijsheid met zich meedragen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook dit artikel:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
 1. Ria 16 maart 2020 - 20:44
  Reply

  Wat een prachtig artikel. Ik ben me meer en meer bewust van het feit dat ik mijn beroep, werkend in de gezondheidszorg, goed gekozen heb en dat ik hier in nog wil werken. Meer bewust van gezondheid. Meer blij en dankbaar met mijn partner waar ik bijna 40 jaar mee leef. Geniet van de natuur. Geen last van de sociale isolatie, immers dat is voor mijn werk om anderen of me zelf niet te besmetten. Bang totaal niet wel voorzichtig. Verbazing wel over hoe sommige mensen mopperen dat ze niet kunnen sporten, feesten e.d. eigenlijk niet zichzelf of met hun huisgenoten kunnen vermaken. Heel bijzonder. Ik zie het als in groot in balans kunnen komen.

 2. Niki 16 maart 2020 - 22:33
  Reply

  Ik verjaar op 12 januari... wat betekent dat dan voor mij?

 3. Fanny 17 maart 2020 - 08:47
  Reply

  Fijn dat er mensen zijn die het anders bekijken

 4. Sandra 17 maart 2020 - 14:10
  Reply

  Geweldig artikel Karin. Ik denk precies het zelfde. Mensen luisteren alleen maar naar hun ego. Denken niet aan moeder aarde,die zo veel zorg nodig hebt. De heb zucht van de mens. Het kleinste landje moet de grootste luchthaven hebben en haven Rotterdam. Om de minuut stijgt en land er een vliegtuig. Geld en macht. Jongeren ontsporen want papa en mama moeten werken. Dus geen overzicht. Waar zie je nog liefde,warmte,vrede en geborgenheid. Respect voor elkaar maar ook voor de natuur en de dieren. Bossen zijn er hier haast niet meer. Natuur moet wijken voor huis en en asfalt. Terwijlmoeder aarde een spons is. Daarom ook zoveel overstromingen. Nee we maken de hele aarde naar de knoppen. Ik wilde dit even kwijt. Liefs Sandra

 5. Rudolf 22 maart 2020 - 11:57
  Reply

  Mooi artikel Karin en Danique. Ons universum kent de Wet van Geven en Nemen, die voor balans zorgt. Het corona virus maakt ons er van bewust dat deze balans verstoord is. En helpt ons om te transformeren naar een leven van bewust geven en bewust nemen, zodat er een circulatie van liefde op gang komt. Een leven vanuit het hart ❤️

 6. Sanne 22 maart 2020 - 17:48
  Reply

  Goed beschreven, ben mijn hele leven van jongs af aan bewust hoe het leven leeft. Vanaf kindjaar veel mensen verloren waardoor ik zelf afstand nam van mensen en zelfs dierbaren. In de loop der jaren zag ik hoe mensen zich gedragen, altijd maar haast, altijd maar jagen, altijd maar zeuren om onbelangrijke dingen terwijl van alles gebeurt in de wereld waar mensen nauwelijks omkijken of rekening mee houden en jammer genoeg teveel onrecht waar ik best verdrietig van werd en beetje boos. Soms dacht ik hoe lang gaat dit duren en wanneer worden mensen eindelijk eens wakker, wanneer gaan mensen solidair met elkaar om, wanneer worden mensen bewust. Het heeft voor mij lang geduurd. Ooit zei iemand tegen mij 'Wij hebben elkaar nog...de rest van de wereld is gemeen'.

 7. Anneke Bakx 23 maart 2020 - 09:58
  Reply

  Ik ben erg blij met dit artikel. Ik denk er al jaren ook zo over, afgezien van de feiten van Pluto en Saturnus te weten. Het is een wake-up call voor ons allen. Het ging veel te hard. Mensen hebben rust nodig. En aandacht voor elkaar, zeker voor de kinderen!! Jammer genoeg wordt nu ook de angst weer gevoed door overheid en media en veel over genomen. Dat is minder. Hopelijk zwakt die angst af. Ik vind het ook jammer dat je er met weinigen op deze manier zoals hier gedaan wordt, over kunt praten. Mensen stoten me af zelfs als ik op deze manier er iets over zeg. Vrienden van me laten me nu ook weer zitten, want ze willen liever dat ik mee ga in hun angst en hysterie. Doe ik niet. En zoals zo vaak in moeilijke tijden...alles, dus ook vriendschap moet blijken. Bedankt mensen!!! En houdt het hoofd koel en de voeten warm!!!!

 8. Stan de Groot 27 maart 2020 - 15:25
  Reply

  Laten we hopen en erop vertrouwen, dat - zoals een vriend schreef - zij die het Pad reeds op zijn gegaan nu nog gemotiveerder zijn en zij die nog twijfelden nu de moed en inspiratie vinden de eerste stap te zetten. Samen kunnen we het omslagpunt bereiken!

 9. Annemie, het Spirituele Licht 11 april 2020 - 20:58
  Reply

  Lieve mensen, wanhoop niet, pluto/Saturnus conjunctie is een zeer belangrijke conjunctie maar niet onoverkomelijk. De ziel der mensheid wordt op de proef gesteld door de karmisch/ ascetische energie van Saturnus. Dit gebeurt slechts om de 29jaar, een groot voorbeeld hiervan was de 2de Wereldoorlog en de grote depressie in 1920, vele mensen verloren toen alles en de zielen ontnamen zich het leven.. doch enkel die zielen die dit zware karma zullen en kunnen overleven zullen etherisch de bovenhand vormen in deze nieuwe wereld.. Uranus transiteert sedert eind vorig jaar in het financiële teken Stier en zal op de beurs heel wat financiële schokken teweeg brengen. De EU wordt danig op de proef gesteld, maar Europa is een Saturnus continent en overleeft dit wel. Het Mars continent dat Usa is en de plutoonse continenten Afrika en Zuid Amerika worden herleid tot zwakte. 27 april, 17 augustus en 31 dec zijn 3 belangrijke data dit jaar, dit zijn respectievelijk de retrograde en directe gangen van Uranus schokken tov Neptunus îinfectie. De schokken van Uranus zal de mensheid met schade en schande ondergaan tot 2025, jaar dat Uranus het teken Stier, het financiële, verlaat, om dan in Tweelingen, de luchtwegen, geralateerd aan het milieu, te transiteren.. Dit coronavirus in 2020 is nog maar een klein waarschuwing van de natuur. Orde wordt op zaken gesteld, de natuur zal on dwingen tot respect, de wereld bevolking wordt verminderd met een half miljard, want Afrika en Zuid Amerika moeten nog komen en daar was kortelings nog Ebola en Zika. Wordt vervolgd.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?