Bewustzijn

De spirituele betekenis van de klaproos: ze schudt jouw innerlijke wijsheid wakker

Door Gastauteur
De spirituele betekenis van de klaproos: ze schudt jouw innerlijke wijsheid wakker

Spot niet met de klaproos! Deze mystieke en magische bloem kan jou helpen om je intuïtie aan te wakkeren en je kracht te laten groeien. Hoe ze dat doet? Het is een geheim… Lees het artikel van Kirsten Jense maar, die boodschappen uit de natuur channelt. “Het is een bloem met bovennatuurlijke wijsheid die ze niet rondbazuint, maar als een magiër beschermt.”

De klaproos staat in verbinding met de maan en de stille slapende wijsheid die in jou verborgen ligt.

Een schat aan mystieke wijsheid

De klaproos is een bloem met een mooie balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Ze combineert haar mannelijke assertieve energie met het mystieke en inwaarts gekeerde van het vrouwelijke. Een geduldige en waardige bloem waarmee niet te spotten valt. Ze komt uit haar knop geheel op haar eigen kompas en in haar eigen tijd en laat zich niet opjagen, manipuleren of compromitteren. Ze geeft weinig om haar uiterlijke verschijning, al weet ze dat ze een onmiskenbare schoonheid bevat. Het uiterlijke is niet zo belangrijk voor haar, want zij voelt dat haar waarde binnen in haar oude en mystieke wijsheid ligt. Diep verborgen in het zwart-paarse en gouden hart van de klaproos ligt haar geheime wijsheid.

Haar grote geheim

En wat is dan haar geheim? Haar heldere en krachtige verbinding met zowel het hart als het hoofd. Zij weet en voelt als geen ander wat ze nodig heeft om compleet in balans te zijn en in haar kracht te staan. Een zeer waardevolle en zeldzame gave. Daarnaast is de klaproos een ware Amazone. Een bloem met een sterke wil en tegelijkertijd de kalmte en het geduld van een oude wijze om de dingen in de juiste tijd te laten ontvouwen, zonder te twijfelen of de moed te verliezen. Met het zuivere rechtvaardigheidsgevoel, eergevoel en de waardigheid van een warrior.

Deze bloem heeft het diepe innerlijk weten van een sjamanistische spirit. Die wijsheid zakt helemaal naar je basis en vult je heilige ruimte met kennis, intuïtie, vastberadenheid, vertrouwen en strijdbaarheid. Een zuiver innerlijk weten; wijsheid waarvan de oorsprong niet betwijfeld hoeft te worden. Het dieprode fluweel van deze bloem heeft een grote aantrekkingskracht en boezemt ontzag in. Haar zaadjes zijn sterk en geneeskrachtig. Ze helpen met het brengen van welverdiende en noodzakelijke rust en slaap. Slaap maar en wordt helder en geheel bewust wakker met een zuiver innerlijk weten en kracht.

Verbonden met de maan

De klaproos bevat de wijsheid van je voorouders en de oude kennis van de alchemie en magie van de natuur. Pluk haar en ze laat haar blaadjes snel vallen, maar laat haar in haar waarde en kracht staan en ze brengt je overvloed, dus heb respect voor haar. Ze staat in verbinding met de maan en de stille slapende wijsheid die in jou verborgen ligt. “Ik ben zoals ik ben en altijd ben geweest,” zegt ze. Een magische bloem met bovennatuurlijke wijsheid die ze niet rondbazuint, maar als een druïde of magiër beschermt. Ze vertelt het je niet zomaar, want haar wijsheid is geheim en alleen bestemd voor haarzelf en voor de juiste wezens die op haar pad komen.

Gevaarlijke verdovende kwaliteiten

De klaproos is een waardige en barmhartige bloem, maar o wee als je intenties niet eerbaar zijn. Hoed je dan maar. De klaproos klapt dicht als je intenties niet zuiver of onbaatzuchtig zijn. Kom je met onwaardige intenties bij haar in de buurt, dan kan ze een gevaar vormen voor jou en je mind verwarren en versuffen met haar krachtige verdovende kwaliteiten en je zelfs voor eeuwig in slaap brengen. Wees dus gewaarschuwd, want ze laat zich niet om de tuin leiden en weet zuiver wanneer je intenties kloppen en wanneer niet.

Een belangrijke boodschap voor jou

Als jij de klaproos de laatste tijd vaak als boodschapper op je pad voelt en je staat met een zuiver hart open voor haar lessen, dan mag je haar wijsheid ontvangen.

Ik kom de boodschap van het weten brengen. Van vertrouwen in het hart in balans met het hoofd. Mijn dieprode kleur spreekt van mystiek, diepe wijsheid en innerlijke strijdkracht. Ik ben vol vertrouwen in mezelf en mijn innerlijk weten. Ik kan mezelf heel goed verdedigen en beschermen en ik schat mezelf hoogwaardig in. Rechtlijnig en helder, rechtvaardig en doortastend.
Twijfel niet aan je eigen innerlijke kompas, mooi wezen, en laat je niet compromitteren. Jij weet diep vanbinnen precies wat je nodig hebt om volledig in balans te zijn met jouw mannelijke en vrouwelijke energie en om van daaruit in je kracht te staan.

Schroom niet om dicht te klappen als mensen je onheus benaderen of met een voelbare verborgen agenda iets van je gedaan willen krijgen. Je intuïtie klopt. Daar mag je zeker op vertrouwen en je mag onzuivere intenties richting jouw zijn weren en adequaat en assertief reageren in zulke situaties. Straal in je soevereiniteit, innerlijk weten en waardigheid en volg jouw eigen pad met de moed en wijsheid van een warrior.

Visualisatie: de klaproos brengt je bij jouw innerlijk weten

klaproos

*Ga in stilte zitten en visualiseer dat je midden in het goud-paarse hart van een reusachtige klaproos zit en dat je omringd en beschermd wordt door haar rode fluwelen bladen.

*De klaproos ontvangt je met liefde in haar binnenste en vouwt haar bladen
langzaam om je heen, steeds dichter totdat je volledig opgenomen bent in haar donkere en heilige tempel van wijsheid.

*En als je daar zo zit, op deze mystieke plek, voel je dat de klaproos verbinding maakt met jouw eigen innerlijke tempel. De plek in je fysieke of energetische lichaam waar jouw wijsheid en intuïtie zich verborgen houden. Voel hoe de warme liefde van de klaproos binnenstroomt in jouw tempel en ’m met haar rode en gouden gloed verlicht.

*Blijf zo lang als je wilt in deze liefdevolle ruimte zitten. Voel hoe de kracht en de wijsheid jouw volledige zijn verwarmen. Laat je volle gewicht in het hart van de klaproos rusten en weet dat je gedragen en beschermd wordt door haar en door de kracht en wijsheid binnenin je mooie goddelijke tempel, waar jouw innerlijke warrior over je waakt.

*Misschien komen er beelden of woorden op vanuit jouw heilige ruimte. Antwoorden op vragen of inzichten over hoe jij het best in balans en in je kracht kunt staan. Kijk maar wat er komt, zonder iets te verwachten of forceren. Het kan al voldoende voor je zijn om simpelweg het warme licht te voelen en ervan te genieten. Alleen dat al kan jou helpen om je verborgen wijsheid en intuïtie aan te wakkeren en je kracht te laten groeien.

*Deze visualisatie kun je zo vaak doen als je wilt. Vooral als jij je innerlijke kompas of intuïtie wilt raadplegen of de kracht van je innerlijke warrior wilt aanroepen.

Geschreven door Kirsten Jense

Gebruik je innerlijke kracht

Gebruik je innerlijke kracht

In ‘Gebruik je innerlijke kracht’ verdiept Louise Hay haar filosofie van jezelf liefhebben. Louise neemt je op een liefdevolle manier mee op ontdekkingsreis naar je innerlijke kracht.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reacties
 1. Jetta van Friderici 15 mei 2023 - 21:14
  Reply

  Ik ben hierop gekomen omdat ik de betekenis wilde weten van de klaproos. Ik kreeg het afgelopen zaterdag, van een kleine jongen nadat hij en zijn jongere zusje en broertje mij een om arming gaven.

 2. Hilda Cardinaels 18 juni 2023 - 06:48
  Reply

  Prachtig ❣️Blij dat ik dit gevonden heb toen ik de symboliek van de klaproos opzocht ❣️Ze staan hier in de voortuin in alle mogelijke varianten maar vooral de zaaddoosjes intrigeren mij nu en vertelden mij over haar potentiële kracht 💗Dank je wel ❣️

 3. Lieve Louise Stroobants 14 januari 2024 - 15:47
  Reply

  Claustrofobie tijdens de meditatie, voelt niet goed, omdat ik weet hoe giftig de klaproos is (nooit eten!)

 4. Mien 15 februari 2024 - 08:07
  Reply

  Ik wordt steeds aangetrokken door de klaproos. Mooi om de betekenis te lezen hierover. Dank U.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?