Spiritualiteit

Hekserij: vijf manieren om jouw eigen oerkracht te vinden

Door Lunadea
Hekserij: vijf manieren om jouw eigen oerkracht te vinden

Hekserij is een beleving van de oerkrachten in de wereld, en in jezelf! Vooral dat laatste zorgt soms voor verwarring, want hekserij is voor velen niet meer dan een beetje hocus pocus. Toch is de werkelijke essentie van hekserij veel diepgaander dan je in eerste instantie zou denken. Onze favoriete heks Lunadea schrijft erover in dit artikel.

De essentie van hekserij is het aanvoelen dat de wereld bezield is, het is het zoeken in jezelf naar antwoorden. Het is het aanvoelen van je eigen kracht, het eigen weten, voelen, intuïtie en daar volledig deel van zijn. Dat dit niet strookt met het beeld van de oude vrouw met een pukkel op haar neus, moge duidelijk zijn.

Wat ís Oer?

Voor mij is Oer een kern en bron van oorsprong die in alles zit. Deze kern is jouw eigen oorsprong en die kern resoneert met alle Oer buiten jezelf. De oorsprong buiten jezelf is de natuur; dat kunnen ook andere mensen zijn die zichzelf laten zien. Het gaat erom dat je jezelf bent, zonder remmingen en twijfels over hoe de buitenwereld daarop zou reageren. Het gaat erom dat je buiten bent, omdat je in de natuur niet geremd wordt en dus weer helemaal kunt opladen en jezelf zijn. Het gaat erom dat er een werkelijk contact is tussen jou en anderen waarbij je helemaal jezelf kunt zijn.

Binnen zitten is soms echt fijn, met een boek op de bank en verstand op nul is ook een manier om op te laden… maar als ik lang niet buiten ben geweest voel ik me futloos.

Verandering door zelfvertrouwen

Toen ik jaren geleden langzaam begon door te krijgen dat de magie van hekserij je van binnenuit veranderd door zelfinzicht vond ik dat best beangstigend. Het slokt je op en neemt je mee in een ontdekkingstocht naar jezelf. En juist jezelf leren kennen, is durven overgeven. Langgekoesterde zelfbeelden laat je los, je krijgt een spiegel voor, en dan werpt het ego onherroepelijk een verdedigingsmuur op die steen voor steen afgebroken moet worden om tot de kern te komen.

In de heksengroep waarin ik in opleiding was, leerde ik te vertrouwen op mijn intuïtie en daarmee te vertrouwen in mezelf. Ik leerde de bezieling van het leven aan te voelen en zelf te leven met bezieling. Ik leerde dat je kunt en mag wensen en dat je zelf een groot aandeel hebt in de uitkomst daarvan. Stap voor stap en steen voor steen werden muren afgebroken. Wat ik na dat afbreken zag was mijn eigen oer-ik, de wilde vrouw, de heks.

En het enige dat ik deed was door middel van meditaties mezelf leren kennen. De rust in mezelf terug laten keren en ontdekken hoeveel magie er is. Dat als ik de zekerheid in mezelf voel, dromen werkelijkheid worden, wat mij nóg meer zekerheid geeft over mezelf en mijn eigen oerkracht.

Kom tot de kern

De kern van hekserij is kracht. Mijn persoonlijke kernwaarden in het leven zijn liefde, vrijheid, delen, vertrouwen en overvloed. Soms is het fijn om de essentie van iets samen te vatten in een paar woorden. Dat maakt alles een stuk gemakkelijker en daarmee kom je tot de kern van iets. We gebruiken al snel teveel woorden, terwijl een samenvatting vaak al genoeg is. Oer is ook zo’n woord. Zeg oer, en je denkt: terug naar de oorsprong.

Zit je teveel in je hoofd om de rust in jezelf te voelen, maak je gedachten dan kleiner door alles op te schrijven en blijf het samenvatten tot je de kernwoorden over hebt. Denk na over wie jij bent en wat jij belangrijk vindt in jouw leven. Breng dat terug tot de kernwoorden waarnaar jij leeft en toets alles wat je doet aan die kernwoorden. Draagt het bij aan het vergroten van liefde, vrijheid, delen, vertrouwen en overvloed, dan doe ik het wel. Draagt het niet bij dan doe ik het niet, of zorg ik dat iemand anders het doet zodat ik er zelf niet mijn kracht en energie in hoef te steken.

Ook dit is weer een proces in kracht en zekerheid, want wat is het soms moeilijk om iets níet zelf te doen! Om opdrachten te geven en uit te besteden. Als ik dan zie hoe gemakkelijk iemand anders het doet en de opluchting voel die het me geeft, weet ik weer dat het op deze manier wél bijdraagt aan mijn eigen oerkracht behouden.

De kracht van woorden zit hem dus niet enkel in het uitspreken of schrijven ervan, maar soms ook in het behouden van hun waarde. Jouw kernwoorden geven jou kracht, dus welke woorden zijn dat?

Je eigen Oer vinden

Oerkracht is de kern van wie jij bent en heeft veel te maken met je eigen zelfvertrouwen vinden, maar is niet helemaal hetzelfde. Het is daarnaast ook een verbinding met de natuur en met het leven zelf die je aangaat. Oerkracht is het besef dat jij deel bent van een groter geheel en de magie van het leven ook door jou heen stroomt.

Die zekerheid en verbinding is er eigenlijk altijd, alleen zijn sommige verbindingen gebroken doordat mensen zichzelf zo ver van hun eigen kern af zijn gaan plaatsen, doordat de maatschappij ons opslokt of doordat je te vaak hebt gehoord dat je er niet bij hoort, dat je anders bent, dat je geen zelfvertrouwen hebt. Wanneer je dat bent gaan zien als waarheid, plaats je jezelf van jouw eigen kracht en waarheid af. Besef je echter, dat je bent wie je bent en jouw werkelijke kracht en kern nog steeds in jouw ziel aanwezig is. Je hoeft alleen maar lagen af te pellen tot je de kern weer open kunt leggen en mag laten stralen.

Er bestaat niet zoíets als té krachtig zijn, té aanwezig zijn, té zelfverzekerd zijn! Alleen in de ogen van anderen, die die kern nog niet hebben bereikt is dat zo. Als jij in jouw kracht staat en je je eigen Oer hebt gevonden, laat dat dan een voorbeeld zijn voor anderen hoe het óók kan.

Hoe je jouw kern bereikt

  • Mediteren is het sleutelwoord. Echt! Het geeft je de rust om jezelf te leren kennen. Je leert je lichaam om naar je intuïtie te luisteren. Je leert je onderbewustzijn om de magie weer te ervaren. Je kunt via meditatie de magie weer laten stromen, manifesteren, je oerkracht onderzoeken en er helemaal in duiken. In meditatie bestaan geen grenzen; alles is mogelijk op het vlak van je onderbewustzijn.
  • Spiegel jezelf. Kijk elke dag bewust in de spiegel en zie jezelf. Veroordeel jezelf niet, maar kijk naar alle positieve punten. Zie de kracht in jezelf groeien als je dagelijks mediteert. Benoem al je goede punten extra als je jezelf aankijkt en voel hoe je daar van gaat stralen. Wees je ook bewust van elke negatieve gedachte die je over jezelf hebt en probeer ze een halt toe te roepen. Van elke negatieve gedachte wordt je kleiner, terwijl je jezelf juist groter wilt maken.
  • Verandering heeft ook heling nodig. Je laat een deel van jezelf achter en groeit in iets nieuws. Vergeet niet om jezelf te helen tijdens dit proces. Houd één hand op je hart en één op je solar plexus chakra (bij je navel) en stuur liefde naar jezelf.
  • Zuiver geregeld tijdens het proces. Zuivering is het energetisch ontdoen van negatieve energie bij jezelf en in je omgeving. Door geregeld te zuiveren blijf je in positieve energie, waardoor het gemakkelijker is om nog meer positiviteit aan te trekken. Zuivering van jezelf doe je door te smudgen, te douchen en jezelf met zout te scrubben of saliespray om je heen te sprayen (in je aura). Er zijn nog veel meer manieren maar dit zijn de meest-gebruikte. Je huis zuiver je op dezelfde manier, alleen zet je bakjes zout in elke kamer. Let wel op met huisdieren!
  • En schrijf! Beschrijf je proces, zodat je elk obstakel en elke moeilijkheid kunt verwoorden, zodat je je gedachten gevoelens kunt verhelderen en je eigen proces terug kunt lezen. Vaak heb je op het moment zelf niet eens door dat je groeit, maar wordt dat pas duidelijk door het terug te lezen.

Niet iedereen is goed met woorden. Schrijf je niet gemakkelijk, leg jezelf dan niet op om hele epistels te schrijven maar houd het bij een paar woorden, spreek boodschappen in op je telefoon, of maak korte vlogs.

De weg van de heks

De weg van de heks

Lunadea is een van de bekendste traditionele heksen van Nederland en neemt je in haar boek De weg van de heks mee op het pad van een magisch en intuïtief leven. Voelde jij je altijd al anders dan anderen? Ga je liever de natuur in dan dat je afspreekt met vrienden? En ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Grote kans dat ook jij een heks bent!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Lunadea:

Deel dit artikel online
Lunadea
Lunadea

Ik ben een heks. Mijn leven is doorspekt met magie, symboliek en rituelen. Hekserij is mijn levenswijze. Niet op een religieuze wijze, want hekserij is voor mij heel aards! Heksen voelen aan dat de natuur bezield is en dat je zelf ook onderdeel bent van de natuur. Omdat hekserij zo'n grote rol speelt in mijn leven, schrijf ik er over in blogs, in boeken, geef ik er cursussen en lezingen over. Hekserij geeft diepgang en betekenis aan het leven, en het wordt tijd dat daar meer over bekend wordt.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?