Spiritualiteit

De magische kracht van bomen: dit is de spirituele betekenis van verschillende boomsoorten

Door Lunadea
De magische kracht van bomen: dit is de spirituele betekenis van verschillende boomsoorten

Dankzij de herfst zijn we weer wat meer bewust van de pracht en praal van bomen. Langzaamaan verschijnen de schitterende herfstkleuren in deze wonderen van de natuur en voelen we de magie van de herfst. Wist je dat bomen, naast dat ze er magisch uit zien, ook magische krachten bezitten? Heks Lunadea neemt je in dit artikel mee in de wonderlijke wereld van bomenmagie.

Loop maar eens door een bos of park en let op de energie van bomen. Zij zullen je zelf over hun magie vertellen wanneer je hun kracht wilt gebruiken in jouw magie.

De Kelten en hun magische blik op bomen

De Kelten vereerden bomen als waren het goden. Ze geloofden dat er in iedere boom een geest huisde die het leven was van de boom. Wanneer je kijkt naar de lijnen en patronen in boomstammen is het niet zo verwonderlijk om te zien wat zij hebben gezien. De groeven van een stam lijken op de groeven van zeer verouderde gezichten. Het herkennen van gezichten in de boom wordt door kinderen nog als spel gespeeld.

Een andere zienswijze van de Kelten die zorgde voor het zien van gezichten in bomen was dat ze dachten dat je ziel na je overlijden naar een boom terug zou keren om vervolgens tot boomgeest te transformeren. Het is dus niet zo verwonderlijk dat er aan bomen magische kracht werd toegekend, ze bevatten de ziel van de voorouders vermengd met de ziel van de natuur.

De Ogham: het magische schrift van krachtbomen

Omdat elke boom zijn eigen energie bevat, zijn aan vele verschillende bomen symbolische betekenissen toegekend. Sommige bomen zijn krachtiger dan andere, daarvan zijn de Ogham gemaakt: een magisch schrift waarbij iedere krachtboom een eigen symbool heeft gekregen die de essentie van de boomenergie representeert. Van elk van die bomen neem je een takje en tekent daar het symbool op. Op die manier kun je de kracht van die specifieke boom bij je dragen of
toevoegen aan je magie. Daarvoor hoef je alleen maar het stokje bij je te dragen of op het altaar te leggen.

Verschillende manieren van bomenmagie

Bomenmagie is op nog veel meer manieren toe te passen:

  • Ga tegen een boom zitten voor rust en probeer te luisteren naar het verhaal dat de boom je vertelt.
  • Wanneer je iets begraaft bij een boom vraag dan om toestemming en bescherming van de boom.
  • Loop eens door een bos of park en let op de energie van bomen. Zij zullen je zelf over hun magie vertellen wanneer je hun kracht wilt gebruiken in jouw magie.
  • Wanneer je de kracht van een bepaalde boom wilt gebruiken neem dan (met toestemming) een tak van de boom om je magie extra kracht bij te zetten. Liefst wel een levende tak, omdat daarin nog de levenskracht van de boom zit.

Magie per boomsoort

Welke bomen kun je voor welke doelen of magische rituelen gebruiken? Dit zijn enkele voorbeelden van bomen en hun magische krachten uit het boek Heks in het groen van Lunadea, de volledige lijst is in haar boek terug te vinden:

» Appelboom: vruchtbaarheid, gezondheid, liefde en lang leven
» Berk: reiniging, gezondheid, wijsheid, nieuw begin, maaninvloeden, bescherming van jongeren
» Buxus: verborgen schat, begraven talenten, het onverwachte
» Ceder: geluk, trouwe geliefden
» Den: reiniging, evenwicht, kennis, bescherming tegen negatieve vibraties
» Eik: koning van het woud, kennis, kracht, onafhankelijkheid, vertrouwen, voorspoed en potentie
» Els: symboliseert stevige grondvesten, beheersing van energie
» Es: Verleggen van je horizon, reizen, genezing, sterkte, voorspoed
» Esdoorn: bescherming, het vervullen van wensen, verhogen van invloed
» Haagdoorn: moed, markeert eigendomsgrenzen, zuivering, mannelijke potentie, reiniging
» Hazelaar: wijsheid, geluk, vruchtbaarheid, kennis, inspiratie, rechtvaardigheid, divinatie
» Hulst: huisbescherming, spiritualiteit, geld en materiële winst

Dit is een fragment uit het boek Heks in het groen van Lunadea.

Heks in het groen

Heks in het groen

De magie van de natuur is groot en symbolisch. Door je te verbinden met het groen ga je die magie steeds meer ervaren en zul je merken dat je leven steeds rijker wordt. In de natuur schuilt een enorme kracht en in het wisselen van de seizoenen zit symboliek verborgen. Door middel van magie en rituelen kun je die kracht leren aanvoelen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees meer over magie:

Deel dit artikel online
Lunadea
Lunadea

Ik ben een heks. Mijn leven is doorspekt met magie, symboliek en rituelen. Hekserij is mijn levenswijze. Niet op een religieuze wijze, want hekserij is voor mij heel aards! Heksen voelen aan dat de natuur bezield is en dat je zelf ook onderdeel bent van de natuur. Omdat hekserij zo'n grote rol speelt in mijn leven, schrijf ik er over in blogs, in boeken, geef ik er cursussen en lezingen over. Hekserij geeft diepgang en betekenis aan het leven, en het wordt tijd dat daar meer over bekend wordt.

Reactie
  1. Jos Kleijnen 6 mei 2023 - 10:06
    Reply

    Mooi hoe eenvoudig Lunadea hier weer de 'beginselen' van bos- en boommagie uitlegt. De effecten en invloeden van bijvoorbeeld een eik hangen af van de instellingen, openheid en ervaring van de ontvanger, maar ook van de plaats, de kracht, de energie en de omgeving van de eik zelf. Een jonge losse eik, een grotere sterkere eik, een eik op een krachtlijn, een eik op een kruispunt van krachtlijnen, een eik in een eikenkrachtplekkenveld zullen allemaal heel ander doorwerken op de ontvanger. Voor iedere liefhebber geldt: durf naar buiten te gaan en vooral op je eigen indrukken te vertrouwen. De rest volgt later wel voor die paar enthousiastelingen die door willen leren in de bos- en bomenmagie. Blessed Be

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?