Astrologie

De zonsverduistering van 8 april 2024: dit betekent de kosmische reset voor jou

Door Kate Rose
De zonsverduistering van 8 april 2024: dit betekent de kosmische reset voor jou

De totale zonsverduistering en nieuwe maan in Ram op 8 april belooft een magische tijd vol verrassingen. Astrologen noemen het een van de grootste astrologische gebeurtenissen van deze tijd. “Omarm de kosmische magie,” zegt astrologe Kate Rose. “Zonsverduisteringen brengen onverwachte gebeurtenissen. Dit is je kans op een nieuw begin!” In dit artikel lees je alles over de betekenis van deze zonsverduistering in Ram en wat dit voor jou kan betekenen.

De zonsverduistering en nieuwe maan in Ram dient als een krachtige herinnering dat de plannen van het Universum altijd veel groter zijn dan die van jezelf.

Mercurius retrograde in Ram

April begint met de Mercurius retrograde in Ram die je naar binnen roept om na te denken over de innerlijke verlangens en dromen die je hebt onderdrukt. Deze energie is bedoeld om je te helpen dieper te begrijpen wat je doel in het leven is, zodat je, naarmate de energie van de eerste week van april vordert, bewust je lot kunt kiezen en het beste kunt maken van dit gloednieuwe begin.

Venus in Ram

Venus (de planeet van liefde en rijkdom) verschuift in april óók naar dit gepassioneerde vuurteken om je te helpen herinneren waar je van houdt – en vooral hoe je beter kunt luisteren naar de roep van je ziel. Ram is het eerste teken van de dierenriem en markeert niet alleen het begin van het astrologische nieuwe jaar, maar staat ook bekend om zijn intense, gedreven, gemotiveerde en leiderschapskwaliteiten, wat betekent dat je ook alles krijgt wat je nodig hebt om de immens krachtige energie ten volle te benutten.

Hoe je je kunt voorbereiden op de zonsverduistering

Als je je voorbereidt om de zonsverduistering nieuwe maan in Ram te verwelkomen, moet je dat doen met het geloof dat er iets belangrijks zal worden onthuld en verschoven in je eigen leven. Hoewel je in veel opzichten een leven lang de tijd hebt gehad om je voor te bereiden, is de energie van de eerste week van april bedoeld om je te helpen opnieuw contact te maken met je individuele en unieke doel waarvoor je in dit leven bent gekomen.

Dit herinnert je er ook aan dat je dieper afstemmen op je ziel niet alleen betekent dat je actie moet ondernemen, maar dat je dat ook moet doen voor die gebeurtenissen en kansen die het diepst in lijn zijn met je ziel. Besteed tijd aan reflectie in je dagboek over welke dromen of ideeën nu weer naar boven komen, naar welke richting je getrokken voelt in je leven en zelfs waar je hoopt dat je nieuwe begin zal plaatsvinden.

Eclipsportaal – Alice in Wonderland

De maan leert het je, lieverd. Adem door de eclips heen. – C. Crippen

Zonsverduisteringen komen altijd in paren voor en zo is de zonsverduistering de partner van de maansverduistering (volle maan in) Weegschaal die eind maart plaatsvond. Sinds die tijd bevind je je in het eclipsportaal, een magische tijd die verwant is aan het konijnenhol in Alice in Wonderland waarin je niet weet waar je boven zult komen of zelfs wat er zal gebeuren. Vaak kunnen we het onbekende afwijzen en ons ongemakkelijk voelen als er te veel in het ongewisse lijkt te zijn, maar juist in deze momenten wordt alles mogelijk en krijg je de kans om te zien hoe het universum altijd voor je aan het werk is.

Veranderingen komen eraan

De totale zonsverduistering en de nieuwe maan zullen in de avonduren van 8 april hun hoogtepunt bereiken en je de ruimte geven om een nieuw begin in je leven te maken en de stukjes van je leven opnieuw in te delen. Terwijl maansverduisteringen emotionele of mentale verschuivingen besturen, brengt de zonsverduistering veranderingen teweeg in je leven waar plotselinge kansen zich aandienen.

Deze verschuivingen kunnen van alles betekenen, van carrièreaanbiedingen, financiële meevallers, positieve karmische terugbetaling of zelfs liefdesverklaringen, afhankelijk van waar de Ram-energie zich in je geboortehoroscoop bevindt.

De invloed van de zonsverduistering op jouw leven

Ongeacht wat je zonneteken of sterrenbeeld is: je hebt ergens in je horoscoop Ram-energie. Dit wordt in de astrologie de huizen genoemd, waarbij elk huis over een bepaald thema in je leven heerst. Afhankelijk van waar je Ram-huis over heerst, zal dat invloed hebben op hoe deze eclips zich manifesteert, maar het is gegarandeerd een gebeurtenis die eens in je leven voorkomt. De reden dat deze zonsverduistering als zo belangrijk wordt beschouwd, is dat de Noordelijke Maansknoop, heerser van je lot, in het teken Ram staat en de heerser is van deze hemelse gebeurtenis.

De Noordelijke Maansknoop leidt je naar je lot, maar vraagt ook om lessen van de Zuidelijke Maansknoop te leren, vaak gezien als de ondergang van de ziel. De Maansverduistering van Weegschaal in maart activeerde de Zuidelijke Maansknoop, nu de zonsverduistering door de Noordelijke Maansknoop in Ram wordt geactiveerd, zie je het licht aan het einde van de tunnel.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit nog maar het begin is.

Een voorproefje van je nieuwe leven

De maansknopen van het lot, die zowel de Zuid- als de Noordknoop omvatten, verschuiven ongeveer elke achttien maanden van teken, waardoor je focus verandert en een nieuwe fase van zielsontwikkeling wordt ingeluid. Maar er is ook altijd een voorproefje van energie voordat de knooppunten officieel verschuiven, zodat je een idee krijgt van wat de nieuwe cyclus in je leven zal brengen.

Denk voor deze Ram- en Weegschaal-cyclus aan de Ram zonsverduistering in april 2023 die diende als voorproefje van wat het komende jaar zal brengen. Je wordt gevraagd hierop te concentreren tot de maansknopen van het lot officieel verschuiven in mei 2025.

Het Universum vraagt je nooit om een stap te zetten waar je niet klaar voor bent, en hoewel angsten en zelftwijfel je misschien proberen te overtuigen van het tegendeel, is het belangrijk om de energie van vertrouwen rond deze maansverduistering te oefenen. Zonsverduisteringen hebben de neiging om verrassende gebeurtenissen te brengen. Dit is ook nog eens de enige Ram zonsverduistering voor heel 2024, dus de energie zal worden uitvergroot om je te helpen zo duidelijk te zien dat je onmogelijk het kosmische geschenk kunt negeren.

Laat elke behoefte om iets onder controle te houden los en geef je in plaats daarvan gewoon over in de wetenschap dat het Universum altijd dingen verschuift in goddelijke timing en op de meest magische manier mogelijk. Je hoeft alleen maar naar de sterren te kijken en je te herinneren dat je in dit leven geboren bent met een geheel eigen bestemming.

Thema’s van de zonsverduistering nieuwe maan in Ram

Per sterrenbeeld:

Ram – Zelfgroei
Stier – Intuïtie en dromen
Tweelingen – Wensen en Gemeenschap
Kreeft – Professioneel succes
Leeuw – Overvloed
Maagd – Transformatie
Weegschaal – Romantiek
Schorpioen – Grenzen en Vrede
Boogschutter – Verbintenis en Vreugde
Steenbok – Familie en genezing
Waterman – Communicatie en Waarheid
Vissen – Rijkdom en roem

Maanritueel zonsverduistering nieuwe maan in Ram

Begin met het schrijven van je intentie op een stuk papier met een rode pen of stift. Terwijl je het schrijft, zeg je het alsof het al de realiteit is waarin je leeft door “Ik ben”-uitspraken te gebruiken, wat de krachtigste zin is die je kunt schrijven omdat je alles creëert wat erna komt.

Nadat je je intentie hebt opgeschreven, vouw je het drie keer en wikkel je het om een stukje heldere kwarts voor helderheid en hang je het op of plaats je het in een raam op het zuiden om de energie van vuur te eren en de transformatie en actie op te roepen die gepaard gaan met het manifesteren van je intentie.

Je kunt ook rode tulpen, klaver of gember gebruiken om de energie van Ram te eren en te helpen bij intense gevoelens die gepaard gaan met deze krachtige hemelse gebeurtenis.

Als je gaat slapen herhaal je je affirmatie acht keer om de overvloed op te roepen die goddelijk voor jou bestemd is.

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

 • Wil jij leren hoe je de energie van de maan kan inzetten voor jouw persoonlijke groei?
 • Aan het eind van deze masterclass ken je de betekenis van alle maanfasen voor jouw leven.
Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reacties
 1. Ishana-Jahya Ramsaransing-Kathusing 4 april 2024 - 09:38
  Reply

  Heerlijk geschreven. Dankjewel <3

 2. P. A. 8 april 2024 - 19:15
  Reply

  De energie van vertrouwen - prachtig om dat als intentie te hebben: behoudt het vertrouwen in je weg, hoe alles om je heen dat kan afleiden ook plaatsvindt. Het vertrouwen als rots, als zekerheid, waar je ieder moment naar terug kunt keren, zo voel ik dat.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?