Astrologie

Volle maan in Weegschaal 25 maart 2024 (en maansverduistering): controle nemen over je eigen leven

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Weegschaal 25 maart 2024 (en maansverduistering): controle nemen over je eigen leven

De volle maan van 25 maart 2024 in Weegschaal nodigt ons uit om de balans op te maken tussen onze relaties en persoonlijke behoeften. Deze periode, versterkt door een gedeeltelijke maansverduistering, brengt een krachtige kans voor transformatie en zelfontdekking. Terwijl we navigeren door innerlijke conflicten en externe druk, biedt deze tijd een unieke gelegenheid om onze diepste gevoelens te verkennen en moedige besluiten te nemen. In dit artikel van astrologen Karin en Danique Vergeer lees je meer over de energetische uitwerking van de volle maan in Weegschaal.

Met de Maan in Weegschaal streven we naar evenwicht en een diepere connectie met de mensen om ons heen.

In het kort over de volle maan in Weegschaal

Een week voor Pasen bevindt de volle maan zich in Weegschaal, terwijl de zon precies tegenover in Ram staat. Dit zijn twee astrologische tekens met tegengestelde eigenschappen. Weegschaal streeft naar harmonie en neemt de tijd om af te wegen vooraleer een besluit te nemen. Ram daarentegen handelt impulsiever. Gedurende de periode rond de volle maan gaat het om het vinden van een evenwicht tussen deze twee tegenpolen. Deze zoektocht naar balans kan leiden tot innerlijke conflicten, een strijd tussen gevoel en verstand, en heeft vaak een grote impact op je emoties. Er voltrekken zich veel veranderingen in je bewustzijn.

De invloed van deze volle maan wordt intenser doordat er gedeeltelijke een maansverduistering plaatsvindt. Het eclipsseizoen is aangebroken, en na deze maansverduistering volgt op 8 april een zonsverduistering tijdens de super nieuwe maan in Ram. Deze periode kan gekenmerkt worden door plotselinge veranderingen en gebeurtenissen die je in de juiste richting wijzen. Je kunt voor belangrijke beslissingen komen te staan, en een eclips dient vaak als een keerpunt. Het zal voelbaar zijn dat emoties worden uitvergroot en je kunt het gevoel hebben dat je in een emotionele achtbaan zit.

Een mooie verbinding met Pluto zal je helpen om heldere inzichten te verkrijgen over wat er in je onderbewustzijn speelt. Hierdoor kun je een transformatie ondergaan die je sterker maakt. Je bent klaar om de sprong te wagen, beslissende stappen te nemen en jezelf voorop te stellen!

Ascentie-symptomen

Je kunt merken dat je, zowel een week voor als na de volle maan, te maken krijgt met ascentie-symptomen. Misschien voel je je onrustiger dan gewoonlijk, lukt het slapen niet goed, heb je last van hoofdpijn, of word je overspoeld door levendige dromen. Hartkloppingen, vermoeidheid en een gevoel van duizeligheid kunnen ook opspelen. Het kan zijn dat je nu veel gevoeliger bent voor alles wat er om je heen gebeurt. Dit komt omdat je chakra’s meer open staan door een golf van trillingsverhogingen. Hoe gevoeliger je wordt, hoe sterker je deze klachten kunt ervaren.

Hoe is de Weegschaal-energie voelbaar?

De Weegschaal, waarbij de maan momenteel staat, valt op door zijn empathie. Mensen met dit sterrenbeeld streven naar evenwicht en een aangename omgeving en hebben de neiging om anderen te ‘pleasen’. Ze bezitten het vermogen om situaties vanuit verschillende perspectieven te bekijken en hebben een voorkeur voor bemiddelende rollen. Dankzij hun charmante uitstraling zijn Weegschalen vaak uitstekende gastheren of -vrouwen, televisiepresentatoren en receptionisten. Ze hebben een hekel aan alleen zijn en zoeken graag de connectie op met anderen.

Bij het maken van beslissingen kunnen Weegschalen soms lang twijfelen, wat hen twijfelachtig kan doen overkomen. Ook de rechtspraak is een domein dat sterk verbonden is met het sterrenbeeld Weegschaal.

De Ram als tegenpool

Terwijl de Weegschaal de voorkeur geeft aan samenwerken, kenmerkt de Ram zich door een meer individualistische houding; hij is onafhankelijk, avontuurlijk, doelgericht en actief. De Ram neemt van nature de leidersrol op zich. Doordat hij gewend is de leiding te nemen, kan hij soms voorbijgaan aan de behoeften van anderen en neigt hij naar impulsiviteit, ongeduld en irritatie. Toch heeft hij het vermogen om anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen in het realiseren van zijn ideeën. Voelt de Ram zich bedreigd in zijn positie, dan kan hij de neiging hebben om een competitie aan te gaan. Thematieken als oorlogsvoering, avontuur en sport zijn sterk verbonden met de Ram.

Energetisch uitwerking volle maan in Weegschaal

Zelfvertrouwen

Met de Maan in Weegschaal streven we naar evenwicht en een diepere connectie met de mensen om ons heen. Deze periode brengt de dynamiek van relaties, zowel met anderen als met onszelf, op de voorgrond. Hierdoor kunnen gevoelens van onzekerheid prominenter aanwezig zijn. We kunnen ons meer zorgen maken over vragen zoals: doen we het wel goed, kwetsen we niemand, en houden we voldoende rekening met de mensen om ons heen? Faalangst kan de kop opsteken, evenals de vrees om alleen over te blijven.

Echter, de invloed van Pluto biedt ons de kans om onze angsten los te laten en een transformatie te ondergaan. Dit kan leiden tot plotselinge inzichten en een beter begrip van de oorsprong van bepaalde gevoelens. Met deze nieuwe kennis kunnen we angsten en onzekerheden makkelijker van ons afschudden, waardoor we met meer zelfvertrouwen en vastberadenheid door het leven kunnen gaan.

Gedeeltelijke maansverduistering: controle nemen over je eigen leven

Tijdens deze volle maan ervaren we ook de invloed van een gedeeltelijke maansverduistering. Het licht dat de zon op de maan werpt, wordt door de aarde geblokkeerd, waardoor onze gevoelens en emoties intenser worden. Je kunt nu geplaagd worden door twijfels en het moeilijk vinden om beslissingen te nemen. Echter, deze maansverduistering kan een helder licht werpen op hoe je over bepaalde situaties, gebeurtenissen, personen of over jezelf denkt, en kan alles in een nieuw perspectief plaatsen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten die je helpen om sneller belangrijke besluiten te nemen. De twijfel verdwijnt en je voelt een sterke drang om knopen door te hakken.

De maansverduistering markeert een mogelijk keerpunt in je leven. Misschien besef je dat je niet langer altijd beschikbaar wilt zijn voor anderen of je verplicht wilt voelen om aan sociale activiteiten deel te nemen. Rond deze volle maan kan het een uitdaging zijn om hierin een evenwicht te vinden, en je kunt een innerlijk conflict ervaren. Gevoelens van onzekerheid, zoals “ben ik wel leuk genoeg?”, “voldoe ik aan de verwachtingen van anderen?” en “mag ik er wel zijn?” kunnen meer op de voorgrond treden. Uiteindelijk kunnen deze gevoelens je zodanig belemmeren, dat je onverwachts besluit om meer voor jezelf te kiezen en minder waarde te hechten aan de meningen van anderen.

In deze periode kan het voor jou helder worden dat je niet langer in een staat van constante onzekerheid wilt verkeren of je door angsten wilt laten leiden. Het besef groeit dat je jezelf op de eerste plaats wilt zetten en de controle over je eigen leven in handen wilt nemen.

Aandacht voor zaken die in doofpot zijn gestopt

De harmonieuze verbinding die Pluto vormt met de volle maan biedt ons de kans om ons te concentreren op het blootleggen van onrechtvaardigheden. Mensen die dezelfde overtuigingen delen over bepaalde situaties kunnen de krachten bundelen om samen te werken aan het aan de kaak stellen en aanpakken van onrecht.

Er kan een streven zijn om vreedzame demonstraties te organiseren of juridische stappen te ondernemen. Dit kan gericht zijn op milieuactivisme of het bestrijden van machtsmisbruik. Echter, aangezien de zon in Ram staat, is er een kans dat ego’s binnen deze bewegingen kunnen botsen.

Wanneer de spanningen toenemen en mensen het gevoel hebben dat er niet naar hen geluisterd wordt, kan dit helaas escaleren tot geweld. Het belooft een turbulente periode te worden, waarbij het belangrijk is dat we waakzaam blijven om te voorkomen dat we onszelf in gevaar brengen.

Tweelingzielen & de volle maan

Tweelingzielen staan soms voor de uitdaging om te balanceren tussen de wens om de vrede te bewaren en de noodzaak om meer voor zichzelf op te komen. Ze staan voor de keuze om beslissingen te maken die echt bij hen passen. Dit kan spelen in de dynamiek met hun tweelingziel of met vrienden en familie, vooral als deze laatsten de relatie met de tweelingziel proberen te beïnvloeden. Omdat tweelingzielen zich veilig voelen bij vrienden of familie, zoeken ze vaak naar een middenweg om iedereen tevreden te stellen. De angst om een verkeerde beslissing te nemen, kan het moeilijk maken om een standpunt in te nemen, vooral wanneer men bang is anderen te kwetsen en een zachte aanpak prefereert. Ondanks de wens om het contact met de tweelingziel niet te verbreken, kunnen spanningen toch tot een onverwachte breuk leiden.

Boosheid

Als tweelingzielen niet in contact zijn met elkaar, kan er veel boosheid naar boven komen. Misschien probeer je met je verstand de situatie te analyseren en wil je diep van binnen de boosheid loslaten. Toch zoekt deze boosheid vaak een uitweg. Hoe je met deze emoties omgaat, kan ook beïnvloed zijn door je opvoeding en de relatie met je ouders. Het is belangrijk om meer ruimte te geven aan het voelen, uiten en verwerken van deze emoties.

Daarnaast kunnen tweelingzielen te maken krijgen met uitdagingen rondom kinderen uit een eerdere relatie. Situaties zoals rechtszaken of het naleven van uitspraken van de rechter kunnen voorkomen. Zij kunnen worstelen met het vinden van een evenwicht tussen het onderhouden van een goede relatie met de andere ouder en het opkomen voor hun eigen belangen en die van de kinderen. De angst om de kinderen te verliezen en het proces van het transformeren van veel emoties spelen hierbij een grote rol.

Fijne volle maan en Paasdagen,
Karin & Danique Vergeer

Healingcentrumatlantis.com

Lichtreis volle maan in Weegschaal 25 maart 2024

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 25 maart een online Lichtreis vanwege de volle maan in Maagd. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • • Je leert de maan als kosmische timer zien op jouw weg naar meer balans in je leven, jouw proces in je persoonlijke ontwikkeling, en in het volgen van jouw grote droom of stille wens.
  • Aan het eind van deze masterclass ken je de betekenis van alle maanfasen voor jouw leven.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?