Spiritualiteit

Jouw unieke zielenpad

Door Diana Douma
Jouw unieke zielenpad

Heel lang ben ik op zoek geweest naar mezelf, omdat ik dacht dat ik ergens mezelf onderweg kwijt ben geraakt. Soms leef je het leven, zonder je er bewust van te zijn dat je in een overlevingsstand terecht bent gekomen. Deze overlevingsstand wordt over het algemeen door het ego geleid en zorgt ervoor dat je de connectie met jezelf op bepaalde momenten helemaal kwijt kan raken.

Spirituele valkuil

Je leven gaat aan je voorbij en je probeert wel ‘de regels’ te volgen gezien je onderliggend weet dat je wilt veranderen. Maar daar komt ook de spirituele valkuil vandaan. Eentje waar iedereen in terecht kan komen en eentje waarin je alles strikt volgens opgelegde regels wilt doen. Met spirituele valkuil bedoel ik dat het volgens de ‘spirituele kant’ soms volgens bepaalde regels moet gaan om ergens dat geluk te vinden. Als jij je niet aan die regels houdt, jij niet het geluk zult vinden waar je zo hard naar op zoek bent. Maar dat is natuurlijk een illusie gezien wij zelf onze eigen werkelijkheid creëren en daarin altijd ons gevoel zouden moeten volgen.

Nu is het in sommige gevallen nodig om ergens extreem in te geloven om weer tot bepaalde wijsheid te komen. Ik ben ook iemand van extremen, zwart/wit, alles of niets en deze instelling heeft mij goede en slechte dingen gebracht. Doordat ik zo in extremen heb geleefd, is het voor mij moeilijk geweest om de balans te vinden en houden. Maar ik heb er wel veel van geleerd en in een snel tempo, wat mij de nodige ervaring heeft gebracht. Maar ergens onderweg ben ik toch wel een paar keer uit de bocht gevlogen, althans dat dacht ik.

Alles is natuurlijk een ‘perceptie van’ en we mogen vertrouwen hebben in het groter geheel en dat alles gaat zoals het moet gaan. Maar daarnaast zijn we ook nog mens en een mens wilt graag alles zoveel mogelijk in de hand houden en controle houden of hebben op zijn of haar geluk. Het heeft natuurlijk ook te maken met welke achtergrond jij hebt en uit wat voor nest jij komt en waar jij je mee identificeert. Dit soort situaties kunnen ervoor zorgen dat het leven een stuk makkelijker of moeilijker wordt voor jou, het hangt geheel af van de keuzes die je maakt. Maar uiteindelijk mag je vertrouwen hebben en houden dat je toch altijd weer terugkomt op het juiste pad. Waarbij je uiteindelijk weer in connectie met jezelf komt en daardoor kom je ook weer in connectie met de wereld om je heen.

De wegen van het leven

We bewandelen allemaal verschillende paden met verschillende achtergronden, overtuigingen, perceptie etc. Het is belangrijk dat ondanks we in een wereld leven met veel mensen die allemaal verschillende meningen hebben jezelf overeind te houden en trouw te blijven aan jouw leven en wat jij wilt. De verschillende paden die we bewandelen brengen elke keer weer een andere ‘ik’ naar voren en als jij voornamelijk veel in het ego heb geleefd dan is de weg terugvinden naar jezelf misschien wel de grootste uitdaging die er voor jou ligt. Zeker als jij weer in contact wilt komen met de wereld om je heen. Als jij ergens de connectie bent kwijtgeraakt mag je eerst weer dat contact met jezelf terug proberen te vinden. Dit kan betekenen dat jij jezelf misschien wel helemaal moet afsluiten van de wereld en iedereen om je heen om te zien wie en wat je werkelijk bent. Wie jij in essentie bent en wat jij wilt uitdragen, zonder de meningen van andere mensen om je heen.

Het is ook belangrijk dat jij jouw eigen ego niet laat overschreeuwen die je vervolgens weg wilt houden bij jou ware zelf. Hoe kom je weer in contact met jezelf? Het is belangrijk om weer van jezelf te leren houden, zonder al die verwachtingen en overtuigingen van alles en iedereen om je heen. Je niet meer te laten beïnvloeden om wat de wereld om jou heen verwacht en puur jouw plan te trekken om datgeen te doen waar je hart en ziel zo naar verlangt. Het is belangrijk jouw zielenpad te volgen en je door niets en niemand van de wijs te laten brengen. Natuurlijk zal je weerstand ervaren als je bepaalde keuzes voor jezelf maakt, maar dat zou je niet moeten tegenhouden. Volg jouw intuïtie hierin ook als je het zelf soms niet kan verklaren.

Laat alle verwachtingen naar jezelf los

In dit proces is het belangrijk om ook alle verwachtingen naar jezelf los te laten, want jouw weg ontvouwt zich zoals het zich op dat moment doet. Wat ik daarmee wil zeggen is dat je gedachte misschien wel elke dag, minuut of seconde kan veranderen. Momenteel is de energie ernaar dat je gewoon de flow van het leven mag en kan volgen. Geen vaste planningen meer, geen beloftes of afspraken, maar leven in de spontaniteit van het leven en wat er zich op dat moment aandient. Geen drama’s meer omdat je niet aan je eigen of andermans verwachtingen voldoet, want jij leeft jouw ware zielenpad en de weg die jouw ziel heeft gekozen. Waarom zou iets of iemand daar tegenin moeten of mogen gaan, want dit is wanneer je trouw bent aan jezelf en jouw ziel. Dit is de weg die je mag volgen en de weg die jouw brengt naar die gelukzaligheid in jezelf. Jij volgt het pad van jouw geluk en dat zou niemand jou in de weg moeten staan, ook jijzelf niet.

Omdat we in een wereld zijn opgegroeid van verdeeldheid en ego en verwachtingen en controle (conditioneringen) is het moeilijk om van bepaalde percepties af te stappen, zoals verwachtingen. Maar nu is de tijd om je los te breken van die conditioneringen, want nu is de energie van verandering gekomen. We worden ondersteund door het universum en door de nieuwe tijd die er aangebroken is. Wij zijn de voorlopers die verandering komen brengen in het bewustzijn van de mensen, laten wij dus met zijn allen kiezen om uit die conditioneringen te stappen en onze eigen weg te volgen zonder verwachtingen. Nu is de tijd om onze eigen weg te plaveien en te doen waarvoor we hier gekomen zijn. Te genieten van onszelf en de wereld om ons heen door in connectie te staan met onszelf en dus ook met alles en iedereen om ons heen. Laten we uit de overtuigingen van tekorten en verdeeldheid stappen, en weer terug komen in overvloed en in eenheid, want in feite zijn we allemaal een deel van het geheel en komen we uiteindelijk weer terug naar dezelfde bron waar we ook allemaal vandaan zijn gekomen.

Blijf trouw aan jouw eigen waarheid

Het is in deze tijd ook belangrijk om trouw te blijven aan jouw waarheid, ongeacht dit waarheid is voor andere of niet. Wij zijn multidimensionaal, dus in alles zit waarheid, maar het gaat erom dat jij jouw waarheid leeft. Iedereen leeft in zijn eigen dimensie. Ieder speelt zijn of haar eigen rol daarin en iedereen heeft daar ook rolspelers voor nodig, om die dingen uit te spelen of te verwerken wat nodig is voor zijn ontwikkeling en voor de evolutie. Het hangt allemaal af vanuit welk niveau van bewustzijn jij jouw ‘spel’ uitspeelt. Hoe hoger jij in bewustzijn groeit, hoe meer jij het grotere plaatje zult zien en de waarheid op basis daarvan weer zult aanpassen. Er was ook voor jou een moment dat jij iets voor jouw waarheid aannam, totdat je beter wist. Dus het heeft ook geen zin om te oordelen over iemand anders zijn of haar pad, gezien deze precies is waar hij of zij moet zijn voor zijn of haar zielenpad en voor zijn of haar groei in ontwikkeling. Het is van belang om te beseffen dat we in een wereld van dualiteit leven, om juist al deze lessen te leren om ons te helpen groeien. Het is belangrijk dat we onszelf niet achterlaten en niet vergeten te genieten onderweg. Ophouden met te strenge regels voor onszelf op te leggen en gewoon onze waarheid te leven. Geen oordeel of verwachting te hebben of leggen op onszelf en vooral te groeien, leren, spelen, houden van en genieten. En natuurlijk altijd jouw gevoel te volgen en datgene te doen waar jij gelukkig van wordt. En vergeet niet van jezelf te houden in het hele proces, want zelfliefde is de sleutel tot ascensie en zelfliefde brengt jou volledig terug naar jouzelf.

Namaste,
Love D

Ontdek je innerlijke wijsheid en visualiseer 2023 samen met je ziel

Welk pad ga je bewandelen in 2023? Met dit online werkboek ga je terugkijken op het afgelopen jaar en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor het nieuwe jaar.

Neem de tijd om het oude jaar af te sluiten in dankbaarheid, en ontdek je de zaadjes die in je ziel zijn geplant voor het nieuwe jaar. Bestel de cursus en ga gelijk aan de slag!

bestel nu

 

Deel dit artikel online
Diana Douma
Diana Douma

Diana heeft haar eigen holistische praktijk 'Amisha Glow' gevestigd in Heemskerk. Waar ze gespecialiseerd is in traumaverwerking en oplossen van blokkades, en gebruikt hierbij verschillende methodes zoals trauma release sessies, lichaamswerk en drukpunten-massage en coaching. www.amishaglow.com

Reacties
  1. Loes 3 januari 2019 - 21:38
    Reply

    Prachtig artikel, maar ik kan helaas bijna niet door het slechte Nederlands ‘ heen lezen’ . Iedere keer snap ik een zin niet, erger ik me helaas ongewild aan een verkeerd gebruik van aanwijzende voornaamwoorden, struikel ik over de woorden door het gebrek aan de juiste interpunctie en daardoor de juiste intonatie en benodigde ‘rust’momenten in de zinnen. Jammer, want daardoor gaat de essentie van de boodschap voor mij verloren.

  2. Angela 7 januari 2019 - 00:31
    Reply

    Goh Loes, hoe kan je dan dit artikel zo prachtig vinden??

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?