Home Bewustzijn Wat is de psychologische betekenis van de kleur paars?

Wat is de psychologische betekenis van de kleur paars?

Door Anne-Lies
paars, lila

Paars, de meest geestverruimende kleur, de dope onder de kleuren

Ik ben paars of noem me lila, purple, rood of blauwviolet een lichte of donkere variant het is mij om het even. Ik laat me toch niet vangen en geef mijn geest de ruimte om te inspireren, fantaseren en volledig mezelf te zijn. Ik heb zo mijn eigen wijze en originele manier van doen. Ik ben geestverruimend, heb een waanzinnig voorstellingsvermogen ben als het ware de dope onder de kleuren. Ik neem je mee op verre innerlijke reizen, een ticket of paspoort is niet nodig.

Paars, kleur van verder zien dan je kunt kijken

Ik ben een visionair. Ik kan veel verder zien dan de meeste van ons kunnen kijken. Ik heb mijn idealen en ben een gevoelig en vredelievend type. Ik weet iets heel moois van de wereld te maken en ik vind het dan ook heel fijn er toe te doen. Ik ben een mens met een missie en wil me graag in dienst stellen van de mensheid. Ik vind mensen prachtig en draag ze een warm hart toe liefst open en zonder oordeel. Zelfs als ik dat eigenlijk niet zou moeten doen blijf ik vertrouwen. En mijn vertrouwen heb je, sowieso! Al die wijsheid, mooie gedachten en originaliteit brengen me weleens van de wijs.

Het is niet de meest makkelijke weg en superlastig als mensen soms kijken alsof je van een andere planeet komt. Maar hey, Thats me en ik ben toch niet gek zeker? Wel anders, begaafd en origineel dat dan weer wel. Of noem het gewoon een vooruitziende blik maar niet gek. Soms ben ik een beetje te veel paars, hoor. Dan zit ik overal bovenop in het bijzonder met mijn mening en mijn perfectionisme en dan blaas ik zoals een echte blaaskaak, dat betaamt huizenhoog van de toren.
Wil je nog meer over paars lezen? Is paars herkenbaar voor jou? Lees dan HIER mijn persoonlijk blog.
Meer kleur in je leven? Geef jezelf vandaag een mooi cadeau en check in bij kleurrijk leven, aanmelden doe HIER.

Boekentip: Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft?

Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com voor € 14,99.


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou? 

Paars, kleur van geloof, hoop en veel liefde

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, rood, magenta, groen, geel, turkoois, roze, blauw, wit, indigo.

1 reactie

Avatar
Stardust 9 maart 2016 - 11:31

Paars was in de oudheid een exclusieve kleur, gewonnen uit zeeslakken en zo extreem duur dat ze alleen door de keizer of de bevoorrechte adel mocht worden gedragen, op straffe des doods. Binnen de kerk is het een privilege om paars te mogen dragen. Paars staat ook voor passie. (lijkvlekken zijn paars) Maar is vooral een spirituele tint in de aura.

De bergen zeeslakken zijn nu nog te vinden in b.v. Italië.

Reply

Laat een bericht achter