Spiritualiteit

Hoeveel tweelingzielen heb je? Alles wat je wilt weten over tweelingzielen

Door Karin en Danique Vergeer
Hoeveel tweelingzielen heb je? Alles wat je wilt weten over tweelingzielen

We merken dat het onderwerp tweelingzielen veel interesse en herkenning oproept, maar ook veel vragen. Daarom hebben we twin-deskundigen Karin en Danique Vergeer gevraagd om hier eens uitgebreid bij stil te staan. Wat zijn bijvoorbeeld de kenmerken van een tweelingziel en hoe vind je hem of haar?

Jullie communiceren energetisch met elkaar, elk moment van de dag! Deze verbinding is onverbreekbaar en heeft een hoger doel.

Tweelingzielen, wat zijn dat?

Tweelingzielen zijn ontstaan uit één ziel, die gesplitst is in mannelijke en vrouwelijke delen. Samen doorlopen jullie het incarnatie-proces op aarde. Jouw tweelingziel is dus een deel van jou, maar dan in een ander lichaam. Tussen jullie is een natuurlijke aantrekkingskracht die je met niemand anders ervaart.

Het is het verlangen van tweelingzielen om energetisch samen te smelten, weer één te worden, zoals het ooit was voordat jullie het incarnatie-proces op aarde aangingen. Omdat jullie ooit één waren, is van elkaar gescheiden zijn jullie grootste angst. Er kan sprake zijn van verlatings- en bindingsangst: jullie zijn bang om elkaar opnieuw te verliezen. Dit kan zich uiten in aantrekken en afstoten.

Hoe weet je dat je jouw tweelingziel gevonden hebt?

Als jij je tweelingziel bent tegengekomen, ontstaan er fysiek, emotioneel, spiritueel en zelfs hormonaal vele veranderingen. Wat zijn de kenmerken van een ontmoeting met je tweelingziel? Zijn of haar naam steeds tegenkomen, zijn of haar gevoelens opvangen, je emotioneler dan anders voelen en in de war zijn: wie ben ik nu werkelijk?

Deze persoon zit dag en nacht in je hoofd, je kunt elkaar niet loslaten; het is een voortdurend aantrekken en afstoten. Je kunt energiegolven tussen jou en je tweelingziel ervaren, lichamelijke klachten van elkaar overnemen en wakker worden op hetzelfde tijdstip. Vaak lopen jullie levens parallel. Als jij je tweelingziel hebt ontmoet, kun je werkelijk níet om deze persoon heen. Zie ook ons artikel over 7 kenmerken van een tweelingziel-relatie.

Hoe kun je je tweelingziel vinden?

Je tweelingziel zoeken heeft niet veel zin. Deze verschijnt in jouw leven op het moment dat jij er spiritueel klaar voor bent. Het komt vaak ontzettend ongelegen, doordat je bijvoorbeeld midden in een relatie zit, een gezin hebt of op het punt staat om naar de andere kant van de wereld te verhuizen.

Vanuit een aards perspectief kan het dus een slechte timing zijn, maar spiritueel gezien is ’t het juiste moment. Het zal veel emoties losmaken. Vaak leidt de ontmoeting met je tweelingziel tot grote veranderingen; je leven kan even helemaal op zijn kop staan.

Hoe herkennen tweelingzielen elkaar?

Tweelingzielen herkennen elkaar vooral door de enorme aantrekkingskracht. Jullie kunnen elkaar niet loslaten en kunnen een onvoorwaardelijke liefde voor elkaar voelen. Je tweelingziel zit dag en nacht in je hoofd. Als tweelingzielen samenkomen, is er ook sprake van de hierboven genoemde kenmerken.

Wanneer komen tweelingzielen bij elkaar?

Tweelingzielen komen bij elkaar wanneer het de juiste tijd is. Dat is voor het ene tweelingziel-koppel volgende week en voor een ander tweelingziel-koppel geldt dat ze er nog een leven op moeten wachten. Het hangt er helemaal vanaf wat ze op zielsniveau hebben afgesproken en wat ze graag willen leren en ervaren in dit leven.

Waarom zou je je tweelingziel willen ontmoeten?

Regelmatig wordt de tweelingziel-relatie geïdealiseerd. Al velen hebben ervaren dat de ontmoeting met je tweelingziel tot een intens transformatieproces leidt. En dat de relatie met je twin niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar wel ontzettend leerzaam. Spiritueel en emotioneel gezien kun je enorme stappen zetten, die zonder de komst van je tweelingziel onmogelijk waren.

De komst opent je energetisch systeem, waardoor onbewuste trauma’s naar boven kunnen komen en geheeld kunnen worden. Je intuïtie en paranormale gaven worden sterker en je bewustzijn wordt verruimd. Wij zien dat de meeste mensen deze ervaring absoluut niet hadden willen missen.

Hoe kun je je tweelingziel loslaten?

Je kunt je tweelingziel niet volledig loslaten. Tweelingzielen zijn met een energetisch koord verbonden, dat aangelegd wordt wanneer ze elkaar ontmoeten. Hierdoor stroomt de energie van je tweelingziel naar jou en vice versa. Jullie communiceren dus energetisch met elkaar, elk moment van de dag! Deze verbinding is onverbreekbaar en heeft een hoger doel. Jullie verbinding is nodig om elkaar te helpen emotioneel in balans te komen, vervolgens samen in balans te komen en uiteindelijk energetisch te versmelten.

Waarom doen tweelingzielen elkaar pijn?

Veel tweelingzielen raken elkaars pijn, zodat die geheeld kan worden. En ze doen elkaar pijn uit angst. Dit kan de angst zijn om diepere emoties te voelen, je te verbinden met je twin of om in de steek gelaten te worden door je tweelingziel. Jullie hebben dan ook als grote uitdaging: reflecteren op jezelf en leren communiceren over de pijn die je ervaart, in plaats van die te projecteren op de ander.

Hoeveel tweelingzielen heb je?

Veel mensen geloven dat je maar één tweelingziel hebt, die trouwens ook weleens blue ray twin, tweelingstraal of tweelingvlam wordt genoemd. Wat wij gechanneld hebben: de ziel, die we voor ons kunnen zien als een straal, werd gesplitst in twee tot twaalf delen. Dit betekent dat sommige mensen maar één tweelingziel hebben en andere mensen meerdere zogenaamde ‘zielsdelen’. Het kan zijn dat enkele zielsdelen in het hiernamaals of in andere tijdsdimensies verkeren om daar ervaringen op te doen en dat een aantal op de aarde incarneert in hetzelfde tijdsframe.

 

Wil je meer lezen over tweelingzielen?

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
 1. Saskia 30 juli 2021 - 18:04
  Reply

  Hoi Karin en Danique, Vraagje over bovenstaand artikel: als je 12 zielsdelen hebt, is het bij iedere ontmoeting dan zo heftig/even intens? Herken je alle delen even makkelijk? Ben benieuwd, merci! Saskia

 2. Myrjam Boone 10 september 2023 - 06:22
  Reply

  Zijnde alweer enige jaren in een tweelingziel verbinding mis ik hier de bestemming na voltooiing van beider individuatieprocessen van de herenigde tweelingzielen. Want dát is het ultieme doel. Tweelingzielen zijn hier en nu met een zeer duidelijke bestemming, die zij zich zelf al snel herinneren. Door het inzetten van hun gezamenlijke talenten en vaardigheden bijdragen aan het welzijn van de mensheid.

 3. connie stevens 10 september 2023 - 07:26
  Reply

  Ik vraag me af hoe je dit allemaal "weet"? Hoe je channelt, hoe die antwoorden binnekomen en hoe je weet dat dat waar is.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?