Liefde & Relaties

Wat nu: je tweelingziel ontmoeten terwijl je een relatie hebt

Door Robert Bridgeman
Wat nu: je tweelingziel ontmoeten terwijl je een relatie hebt

Je ontmoet je tweelingziel en wil dag en nacht bij deze persoon zijn, máár je hebt al een relatie. Wat nu? Spiritueel leraar Robert Bridgeman heeft een gouden advies: onderzoek welke verbinding jullie precies hebben. “Het zou zonde zijn als jij je huidige relatie op het spel zet omwille van een zielsherkenning met bijvoorbeeld je moeder, broer of vriendin uit een ander leven.” Lees meer over karmische aantrekkingskracht in dit artikel.

Als jij je meest dierbare zielsverwanten tegenkomt, voel je zoveel verbinding en diepte. Je kent elkaar misschien al wel duizenden jaren!

Alsof je elkaar al jaren kent

Tweelingzielen, zielsmaatjes, zielsconnecties… Bestaat er een ‘andere jij’ op zielsniveau? En wat nou als je die ineens tegenkomt? Je ontmoet iemand op je werk, op de school van je kinderen, tijdens een spirituele bijeenkomst, bij een training of in een café en het is alsof de wereld om je heen stilvalt. Je hebt het gevoel dat je de ander al je hele leven kent.

Het voelt meant to be. En dan blijkt de liefde ook nog wederzijds te zijn. Je hebt je andere jij gevonden! Je tweelingziel, je zielsmaatje. Maar ja, je hebt ook een partner. En misschien heb je wel thuiswonende kinderen. Het liefst zou je met deze droomprins(es) wegzweven, maar wat breng je daarmee allemaal teweeg?

Mijn persoonlijke verhaal

Laten we nuanceren wat er gebeurt door het perspectief te verbreden. Ik ben een romanticus en ik gun jou je bubbel, maar nuchterheid is in deze essentieel. Daarom eerst even over mijn eigen relatie: dertien jaar huwelijk met drie zoons onder de 10 jaar. Overwegend zijn we heel gelukkig – met ups en downs zoals dat gaat binnen relaties. Monique en ik zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van zielsverwanten ontmoeten. Het afgelopen decennium heb ik door mijn werk zoveel ogenschijnlijk ‘andere jij’s’ ontmoet, dat we er nu heel ontspannen mee omgaan.

Ook Monique komt eens in de zoveel tijd iemand tegen met wie ze een diepe verbinding voelt. Het is aanvankelijk niet leuk als je partner zo’n connectie met een ander ervaart. Maar door erover te praten en transformatiewerk te doen, wordt het steeds makkelijker om ermee om te gaan. Zonder communicatie is er geen relatie en het is belangrijk dat we het samen doen. We hebben de afspraak dat we alles tegen elkaar zeggen, hoe pijnlijk het ook is. En in de loop der tijd hebben we ontdekt wat deze ontmoetingen in werkelijkheid zijn. Onze inzichten willen we graag met je delen.

Je moeder of een vriend uit een vorig leven

Het lukt ons om er op zo’n manier mee om te gaan dat we er allebei door groeien. De persoon in kwestie kan een goede vriend(in) blijven zonder dat een van ons twee zich daardoor bedreigd voelt. Er zijn gradaties in de ervaringen: van helemaal opgaan in een ander tot een seksuele aantrekkingskracht. Soms is er gewoon een licht gevoel van herkenning als je iemand voor het eerst ontmoet.

Om ons heen zien we relaties sneuvelen, omdat een van de partners iemand heeft ontmoet die helemaal past. Natuurlijk bestaan er ontmoetingen die in de sterren geschreven staan, maar heel vaak denk ik: oei, realiseer jij je dat deze persoon je vader of moeder was in een vorig leven? Of een goede vriend? Of een maatje uit je peloton in een soldatenleven met wie je misschien wel samen bent gestorven? Dit heet karmische aantrekkingskracht. Geef je daar alles voor op?

Een vlucht uit de werkelijkheid

Je mind maakt er verhalen van en wil van alles: seks met die ander, een relatie opbouwen. Vluchten uit je werkelijke bestaan naar een prachtig eiland ver van hier om maar met z’n tweeën te kunnen zijn. Een betere verdoving bestaat niet…

Onlangs deed ik een reïncarnatie-sessie met een cliënt die verliefd was op zijn zielsmaatje. Ze wilden beiden hun gezin loslaten, zodat ze samen konden zijn. Tijdens de regressie bleek dat zij in een vorig leven zijn moeder was. Dit inzicht bracht hen weer bij zinnen. Ze zijn nog steeds dikke vrienden, maar zijn beiden het proces met hun gezin aangegaan.

Vaak wordt de andere jij als excuus gebruikt om uit de sleur van het gezin te ontsnappen. Dat is veel makkelijker en fijner dan aan de slag gaan om je gezin weer tot een cirkel van liefde en plezier te smeden. Een zielsherkenning wordt een vlucht.

Vele zielsbroeders en zielszusters

Wat ook regelmatig gebeurt: de bestaande relatie is wél goed, maar mensen raken verward als ze plotseling zoveel voelen voor een ander. Het is een kans voor allebei om meer diepgang en heling te vinden. Verder zie ik veel mensen die vreemdgaan met hun andere jij. Het is begrijpelijk, maar ik zou het niet doen voordat je zeker weet wat de aantrekkingskracht met die ander precies inhoudt. Ik ga zelf per definitie niet vreemd, maar je mag het natuurlijk zelf weten.

Je komt in je leven meerdere zielsmaatjes tegen. Als kind al, alleen ging je daar toen meer ontspannen mee om. Je familieleden, vriendjes en vriendinnetjes, allemaal zielsverwanten. Dat is heel begrijpelijk als je een beetje inzicht hebt in de zielswerkelijkheid achter het leven. Tussen levens in ‘leeft’ de menselijke ziel in zogenaamde zielskorven. Grote verzamelplaatsen van zielen in het licht, waar we leren en verbinden.

Vanuit die korven gaan we steeds weer terug naar Aarde, waar we met onze zielsbroeders en -zusters leven. Ga maar na, hoeveel mensen ken jij persoonlijk in je leven? 1000? 2000? Als je een netwerker of bekend persoon bent misschien 10.000? Wat nu als je met al die mensen al een zielsverbinding hebt? En je dit spelletje al jaren speelt met elkaar, maar in verschillende rollen?

Karmische aantrekkingskracht

Er is een groep zielsbroeders en -zusters met wie je steeds weer de diepte ingaat. Als ouders en kinderen, als gezworen vijanden, als medestrijders, als vrienden, als romantische partners etc. Als jij je meest dierbare zielsverwanten tegenkomt, voel je zoveel verbinding en diepte. Je kent elkaar misschien al wel duizenden jaren! Als het niet langer is.

Met 200.000 jaar moderne mensheid hebben de meesten van ons al een behoorlijke karmische geschiedenis achter de rug. Dan kom je natuurlijk zo nu en dan iemand tegen met wie je een heel diepe connectie hebt. Logisch toch? En ja, het kan heel goed een zielsafspraak zijn dat je elkaar nu weer vindt (romantisch). Maar het kan óók karmische aantrekkingskracht zijn: een oud karmisch stuk dat gezien en opgelost wil worden.

Vele mensen heb ik hiermee geholpen. Ze wilden alles opgeven voor die ene persoon. Maar nadat we er op diep karmisch niveau aan gewerkt hadden, was dit verlangen ineens weg! De aantrekkingskracht bleek een karmisch stuk te zijn dat opgelost wilde worden.

Meestal blijft er diepe vriendschap over, maar die haast compulsieve aantrekking verdwijnt als sneeuw voor de zon. En als die verbinding na intensief transformatiewerk toch stand houdt? Dan is de kans groot dat je jouw zielsmaatje of tweelingziel hebt gevonden.

3 Onmisbare stappen

Voordat jij je leven overhoop gooit, je gezin loslaat of mensen om je heen pijn doet om maar bij die ander te kunnen zijn, adviseer ik jou om eerst de volgende 3 stappen te zetten:

 1. Vertel het je huidige partner! Hoeveel pijn het hem of haar ook doet, het is altijd minder pijnlijk dan een beëindigde relatie. Praat erover. Bij ons is de angel er dan vaak al uit. Je doet dit samen als partners. Dit betekent dus ook dat de ontvangende partner begrip en compassie toont. Natuurlijk mogen er boosheid en verdriet zijn, laat het knallen! Probeer je te uiten binnen een context van begrip. Ik snap dat het lastig is als je een ‘onbewuste’ partner hebt die niet open staat voor zulke zaken. Maar bespreek het toch. Het geheim houden maakt de luchtbel van spanning en romantiek alleen maar groter.
 2. Transformeer de banden met de ander net zo vaak totdat je zeker weet dat alle karmische verbindingen zijn opgelost. Dit kun je zelf doen met de meditatie die onder dit artikel staat of met een transformatiecoach of healer. De energetische banden tussen jou en degene met wie je een zielsherkenning hebt, zijn vaak sterk en verbonden met allerlei ervaringen uit andere levens. Als je die doorwerkt, kun je enorme karmische opschoning realiseren voor jullie beiden. Dat is niet heel romantisch, maar de kans dat jullie elkaar nu tegenkomen om dit karma uit te werken is ongeveer 10.000 keer groter dan de kans dat jullie elkaar nu tegenkomen om allebei je leven overhoop te halen en veel mensen pijn te doen.
 3. Praat erover met je zielsmaatje en ontdek wat de aantrekking is. Prik de romantische bubbel door, maak het nuchter en echt. Neem als uitgangspunt: heel eerst jullie huidige levens en doorloop de karmische processen die je samen uit te werken hebt. Jullie kunnen enorme spirituele groei doormaken dankzij elkaar, (juist) zonder seks te hebben of een relatie te beginnen.

Transformatie en reïncarnatie-werk

Als ná deze 3 stappen de aantrekkingskracht er nog steeds is, kun je jullie verbinding verder verkennen. Met transformatiesessies en reïncarnatie-werk kun je onderzoeken waar je elkaar van kent en hoe je de lessen die je in dit leven komt opdoen, kunt integreren. Het zou zo zonde zijn van je huidige relatie als je deze op het spel zet omwille van een zielsherkenning met bijvoorbeeld je moeder, broer of vriendin uit een ander leven.

Ik weet dat dit artikel gevoelige snaren raakt. Het is geschreven vanuit mijn levensovertuiging en het is zeker niet dé waarheid. Ik heb er geen enkel bewust oordeel over als jij het anders doet dan ik. Dit schrijven is ontstaan uit de intentie om mijn ervaringen te delen en ik sta open voor andere aanvliegroutes en inzichten.

Deze gratis meditatie helpt jou om de energetische banden met een ander te transformeren.

De drie grote liefdes in je leven

De drie grote liefdes in je leven

In De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen over tweelingzielen:

Deel dit artikel online
Robert Bridgeman
Robert Bridgeman

Robert Bridgeman is een integere lichtwerker en spiritueel leraar. Vanuit het retraitecentrum Terra Nova in Zuid Frankrijk geeft hij het liefdesbewustzijn (Christus bewustzijn) handen en voeten door het zelf voor te leven. Robert is een avontuurlijke bewustzijnsonderzoeker. Robert staat - na 10 jaar wereldwijd onderzoek en scholing - in verbinding met talloze spiritueel leraren, centra en (hersen)wetenschappers over de hele wereld die zich bezig houden met het nieuwe bewustzijn van liefde, wijsheid en compassie. Zijn missie Zijn missie, visie en purpose in dit leven is om zoveel mogelijk lichtwerkers te inspireren, te verbinden en wakker te schudden.

Reacties
 1. Sandra 4 december 2021 - 06:39
  Reply

  Ik ben mijn tweelingziel tegengekomen. Er is sprake van een hele sterke aantreingskracht. Mijn man kon dit niet aan en mijn huwelijk is kapot. Hoe kom ik erachter wat mijn tweelingziel komt brengen voor mij?

 2. Nathalie Schaubroeck 4 december 2021 - 10:39
  Reply

  Zeer interessant artikel!

 3. Alexandra 14 december 2021 - 12:22
  Reply

  Wat een inspirerend, origineel, boeiend en best geruststellend artikel. Ik zou graag willen ontdekken hoe ik verder kan na het ontmoeten van een/mijn tweelingziel met wie een hechtere binding niet mogelijk is omdat hij gebonden is. Ikzelf ben niet gebonden. Ik zou best graag willen weten hoe ik de karmische processen kan ontdekken die hier mogelijk meespelen. Ik zal stap 2 proberen?

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Een blik op de toekomst
€ 15,00

Een blik op de toekomst

Hans Stolp

In 'Een blik op de toekomst' geeft Hans Stolp op zijn unieke manier inzicht in de rol van aartsengelen in de ontwikkelingsweg van de mensheid.

€ 15,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?