Spiritualiteit

Tweelingzielen: waarom de ontmoeting met je tweelingziel zo heftig kan zijn

Door Karin en Danique Vergeer
Tweelingzielen: waarom de ontmoeting met je tweelingziel zo heftig kan zijn

In onze praktijk wordt regelmatig de vraag gesteld: waarom kan de ontmoeting met je tweelingziel zo heftig zijn? En hoe het komt dat het zo moeilijk is om met je tweelingziel samen te blijven en samen te komen, ondanks dat er heel veel liefde is tussen jullie? In dit artikel proberen we daar meer duidelijkheid over te geven.

Wat gebeurt er dan precies bij zo’n ontmoeting?

De ontmoeting met je tweelingziel kan veel emoties losmaken. In het celgeheugen zijn namelijk veel herinneringen opgeslagen aan pijnlijke ervaringen uit vorige levens, die gekoppeld zijn aan eerdere relaties met je tweelingziel. Juist omdat de liefde voor elkaar heel diep is, heb je ook elkaar, in eerdere incarnaties, het meeste pijn gedaan. En er komt dan een heftig verwerkingsproces op gang, waarin veel verdriet en boosheid naar boven kan komen. Emotionele blokkades worden zo in een versneld tempo verwerkt. Het is nu mogelijk om een snelle groei door te maken. Het verwerkingsproces vindt vaak in je slaap plaats, maar ook in het dagbewustzijn kunnen er veel emoties loskomen. Je kunt je verdrietig voelen, angstig zijn, sneller boos worden, prikkelbaar zijn, je in de war voelen, je gedesoriënteerd voelen, last hebben van hartkloppingen, vermoeidheid enz. Kortom, het kan je leven behoorlijk op z’n kop zetten.

Wat kan er veranderen door de ontmoeting met je tweelingziel?

Lichamelijk

Door de hogere energietrilling die ontstaat bij de ontmoeting met je tweelingziel, kunnen er veel lichamelijke veranderingen plaatsvinden. Er kunnen hormonale veranderingen zijn, waardoor je meer last kunt krijgen van menstruatieklachten of overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, droge huid en stemmingswisselingen. Deze hormonale veranderingen vinden ook bij mannen plaats. Het kan zijn dat vrouwen het idee hebben dat ze al in de ‘overgang’ zitten, terwijl ze daar nog niet de leeftijd voor hebben. Het is wel een overgang, maar een overgang naar een ander hormonaal systeem, waarbij er een verjonging plaatsvindt. Vaak ga je er ook jonger uitzien na de ontmoeting met je tweelingziel.

Op DNA-niveau

Er vinden ook DNA veranderingen plaats, waardoor je minder vatbaar kunt worden voor ziektes en je immuunsysteem sterker wordt. Je hersenstructuur gaat veranderen, waarbij de beide hersenhelften opnieuw op elkaar worden afgestemd en je meer je intuïtie kunt integreren in je denken en je meer vanuit je intuïtie kunt gaan handelen, in plaats van uit je verstand. Oude denkpatronen en overtuigingen worden losgelaten.

Relaties en keuzes

Mensen die niet meer bij je passen of je niet meer kunnen volgen, verdwijnen meestal (tijdelijk) uit je leven. Je laat ook oude relaties los en er vinden veranderingen plaats op werk- en woongebied. Je gaat kiezen voor de dingen in het leven die bij je nieuwe ik passen.

Intuïtie

Op energetisch gebied worden er nieuwe chakra’s gevormd en nieuwe energiebanen. Je intuïtie wordt sterker en zo ook je helende gaven. Door de toegenomen gevoeligheid kun je elkaars stemmingen voelen en zelfs elkaar fysieke klachten overnemen.

Deze veranderingen kosten het lichaam veel energie en belangrijk is daarom om veel rust te nemen. Voldoende drinken is belangrijk, evenals voldoende lichaamsbeweging, om de afvalstoffen die dan vrijkomen af te voeren. Deze afvalstoffen komen los doordat de cellen steeds schoner gaan worden en aan het vernieuwen zijn.

Waarom duurt het proces van samenkomen van tweelingzielen vaak zo lang?

Het wordt door je hogere zelf vaak zo geregeld dat er lange periodes tussen zitten waarin je elkaar niet ontmoet. Dit is noodzakelijk, omdat anders deze veranderingen en verwerkingsprocessen te snel gaan en het lichaam dit niet aan zou kunnen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een van de tweelingzielen of beiden nog in een andere relatie zit. Of het is de te grote afstand die het onmogelijk maakt om elkaar vaak te zien. Er kan ook een grote angst zijn, de angst om elkaar weer te verliezen, die er voor zorgt dat tweelingzielen elkaar weer afstoten. Het kan daarom jaren duren, voordat tweelingzielen bij elkaar kunnen komen.

Als beide tweelingzielen al redelijk in balans zijn, gaat dit proces van samenkomen sneller. Is een van de twee minder bewust, dan duurt het samenkomen langer, omdat de minder bewuste tweelingziel meer tijd nodig heeft om een balans in zichzelf te vinden. Het kan zelfs zo zijn dat een van de twee (of beiden) tijdelijk een relatie aangaat met iemand anders, om met die persoon een stuk uit te werken. Het is mogelijk dat er dan nog karma uitgewerkt moet worden.

Op collectief niveau

Op collectief niveau heeft een hele grote groep tweelingzielen besloten om samen te komen de komende jaren. Dit is nodig, omdat de liefde van tweelingzielen onvoorwaardelijk is en er zo meer onvoorwaardelijke liefde op de aarde komt. Zo brengt deze liefde de aarde naar een ‘hoger’ plan. Het is dus een spannende, leuke, maar vaak vermoeiende tijd voor veel tweelingzielen, waarin veel onverwerkte emoties naar boven komen en er veel uitgewerkt gaat worden. En velen van jullie zullen het soms moeilijk hebben en niet altijd begrijpen wat er gaande is. We hopen dat we met dit artikel wat meer duidelijkheid hebben gegeven: waarom het heftig kan zijn en waarom het op een rustig tempo moet gebeuren, dit samenkomen. Heb veel geduld en verzet je vooral niet te veel tegen dit proces.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer | www.healingcentrumisis.com

Tweelingzielen

Tweelingzielen

We dromen er allemaal van: die ene, echte ware. Volmaakte liefde, twee zielen die een worden... Voor velen blijft zo'n ontmoeting een droom. Maar dat hoeft niet. Volgens Tweelingzielen van Joudry en Pressman bestaat er wel degelijk een ware spirituele partner. Als we ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn, kunnen we onze 'tweelingziel' echt tegenkomen en herkennen. Tweelingzielen helpt je die ene liefde te vinden die je heel maakt.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Wil je graag hulp krijgen in jouw proces met jouw tweelingziel? Karin & Danique kunnen met gechannelde informatie in een reading duidelijkheid geven over wat er nog tussen jullie staat, welke blokkades nog spelen uit jouw jeugd of uit vorige levens. En over het verloop van jullie proces en jullie gezamenlijke missie. Je kunt voor alle mogelijkheden informatie vinden op hun website: www.healingcentrumisis.com.

Verder lezen over tweelingzielen? Lees hier de zeven kenmerken van een tweelingzielrelatie. Of bekijk hier waar het begrip tweelingziel vandaan komt. Ook interessant: misschien is je tweelingziel dichterbij dan je denkt!

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
 1. Karin 26 januari 2018 - 22:50
  Reply

  Dank voor jullie verhelderend artikel. Ik -nuchter persoon- ben blij te lezen wat er met mijn relatie aan de hand is. Het is nu voor de tweede maal uit in anderhalf jaar, met veel tranen van zijn kant, maar niet van mij, want ik weet dat we over een paar maanden weer bij elkaar zijn. Opvallend, het is geen weten in de zin van wensen of niet kunnen accepteren, want ik kan me over een breuk heenzetten. Maar er is een onverbrekelijke band. Het is als een tweede helft. Alle andere kenmerken zijn er ook: het gaat woordeloos goed samen, vorig jaar extreem moe geweest, maar ook opvallende lichamelijke verjonging, afscheid genomen van mensen en zaken die niet meer bij mij passen. Ik droom van hem in de gekste situaties (16e eeuw). Geboortedatums liggen dicht bij elkaar. Woonplaats ook en jeugdklimaat lijkt op elkaar. Ik heb nog niet eerder een aantrek-afstootrelatie gehad en zou er nooit voor kiezen. Dankzij jullie een stuk duidelijker.

  1. Nikky 8 mei 2022 - 00:05
   Reply

   Ik zag hem ik ik kon hem , ik normaal verlegen nuchter stapte op hem af en ik voelde wie hij was . We reageerden heftig op elkaar , ik voelde wat hij voelde en omgekeerd en als ik thuis was was hij nog bij mij . Voelde pijnlijk en verwarrend als ik hem niet zag . De liefde was heftig en alsof ik hem al lang kon en alles klopte en voelde alsof we elkaar al lang konden . Hij raakte steeds meer in de war , ik in angst en na veel verdriet heb ik hem verlaten , ik gaf hem ruimte , ik wist dat ik hem niet kwijt was , hij was er . Ik kwam hem na 2 jaar tegen , de reactie was hetzelfde , we kijken naar elkaar en voelen intense liefde maar we zeggen het niet hardop en ik laat hem weer los . Nu 4 jaar later nog altijd geen dag dat ik niet aan hem dacht zie ik hem weer en spreken we het uit, we willen samen zijn ook al weten we dat het ook anders kan gaan … ik wil dat hij gelukkig is en vertrouw hem , de liefste mooiste rustigste mens in mijn leven !

 2. Hadassah 4 februari 2018 - 15:09
  Reply

  Hallo, Eigenlijk wilde ik het nooit, maar ik doe het toch maar eens. Ik wilde graag reageren op de visie die , zoals op veel websites, een zeer beperkt beeld geeft op een zielsconnectie als tweelingzielen. De stelling: “Juist omdat de liefde voor elkaar heel diep is, heb je ook elkaar, in eerdere incarnaties, het meeste pijn gedaan” Daar ben ik het niet mee eens zoals met de meeste beschrijvingen over tweelingzielen. Hoe ik het zie: Juist omdat je zo met elkaar verweven bent in je diepste zijn, lijdt je ook het meeste pijn OM elkaar (het is absoluut niet zo dat tweelingzielen elkaar “bewust” pijn doen). Er zijn vaak al veel levens geweest waarin beiden ernaar hebben gestreefd om samen te leven. Door het persoonlijke (maar vergelijkbare) levenspad en de persoonlijke lessen passend bij het zielsniveau van toen (dus inherent aan de staat van jou als jonge ziel), kon het niet anders om een persoonlijke volwassen staat te bereiken, daardoor is een leven samen nog niet mogelijk geweest. Pas wanneer beiden ervaring genoeg hebben en oude patronen en ideeen hebben losgelaten, kan zowel een ontmoeting, als het samenleven vloeiend verlopen. Het is echt niet altijd zo dat een ontmoeting en een leven samen moeizaam verlopen of uitblijven. Tenzij het om jonge zielen gaat. Dat mis ik altijd in het verhaal over zielsconnecties! Ik vind het heel jammer dat de meeste “verhalen” van zielen van een jonger niveau komen en dat daardoor een zeer beperkte informatie verspreidt wordt. De paradox is (iets wat ik met mijn twin regelmatig bespreek), dat jonge zielen denken te begrijpen waar het over gaat, maar er in de praktijk en dus in hun acties, compleet naast zitten!

 3. Pauline 13 februari 2018 - 05:09
  Reply

  Ik vind het stuk over tweelingzielen mooi, maar ik lees niets over tweelingzielen die niet romantisch gekoppeld zijn. Mijn tweelingzielen is mijn beste vriendin, en onze vriendschap is net zo ingewikkeld en tegelijk ook heel hecht een echte zusterschap. Waarom vind ik niets daar over?

  1. monique westerman 20 november 2018 - 21:57
   Reply

   Beste Pauline, laat ik je eerst vertellen dat de kans dat je je tweelingziel ontmoet en al als zodanig herkend zeer klein is. Wat zijn tweelingzielen? Tweelingzielen zijn samen aan het evolutieproces begonnen (op de maan als 1 nietig celletje). Het is zeker geen splitsing van de ziel want dat kan niet maar ze waren tegelijk klaar om aan het evolutieproces te beginnen (dus 2 zielen). Miljoenen levens hebben ze samen geleefd en het was nooit God zijn bedoeling om deze zielen uit elkaar te krijgen maar omdat we in ons evolutieproces meer bewustzijn kregen en deze dus voor onszelf gingen gebruiken kregen we oorzaak en gevolg te beleven (goedmaken aan een ander). Vandaar dat de tweelingzielen ieder een eigen weg te volgen hadden. Er zijn levens geweest waar je als tweelingziel samen was, maar je was je er niet van bewust dus herkende je je tweelingziel ook niet als zodanig. Het kon je kind, zus, broer of buurman zijn bij wijze van spreke. De menselijke geest heeft op aarde 5 stadia die hij kan doorlopen, nl voordierlijk, dierlijk, grofstoffelijk, stoffelijk en geestelijk. Je begrijpt misschien wel dat alleen de laatste in staat is zijn tweelingziel te herkennen mits deze zich op aarde begeeft. Meestal vindt deze herkenning in de sferen plaats. Tweelingzielliefde is de diepstgaande liefde die er bestaat maar wil je dit beleven dan moet je elkander onvoorwaardelijk lief hebben, maw je hebt elkaar volkomen te aanvaarden zoals de ander is. Een tweelingziel slaat of schopt niet naar de ander. Je wordt één in voelen en één in denken. Misschien begrijp je nu waarom dit maar voor een enkeling is weggelegd. Alle andere "relaties" worden broeder en zusterliefde in de geest. Je kunt heel diep van iemand houden maar de tweelingzielliefde gaat daar dik overheen. De meeste liefde die men op aarde tegenkomt is eigenliefde. Als je tweelingziel zijn/haar liefde toont aan je, denk je dat je explodeert, je kunt dit niet pakken zo intens is dit. Deze liefde speelt zich af in de geest niet in de stof wat niet wil zeggen dat tweelingzielen geen relatie op aarde kunnen hebben. Mocht je meer willen weten, mail me gerust westerman.monique@gmail.com

 4. Hadassah 13 februari 2018 - 16:20
  Reply

  Niet alle zielsconnecties (hoe diep voelbaar ook), zijn tweelingziel connecties! Zelf heb ik vroeger ook de fout gemaakt door (meermaals) diepe zielsconnecties te verwarren met mijn tweelingziel. Het kan er erg op lijken, maar terug kijkend zie ik nu wat ik toen niet wilde (of kon) zien. Ook in mijn vorige levens was die verwarring er meermaals en weet ik van meerdere ervaringen dat ik mijn liefde op dat moment niet als mijn tweelingziel herkende, maar andere zielsconnecties prefereerde boven mijn tweelingziel. Vaak kwam dat omdat er andere zielsconnecties tussen ons in stonden met wie ik/wij levenslessen aan het leren was/waren. Op dit soort momenten voelt een tweelingziel net als andere zielsconnecties, omdat je nog niet bij je ware zelf bent uitgekomen en dus geen herkenning zult ervaren. Juist omdat een zielsconnectie zo ontzettend op jou en je tweelingziel kan lijken is de kans groot dat je als jongere ziel eerder een zielsconnectie verward met je tweelingziel. Maar meer nog; een zielsconnectie kan jouw weg van dat moment weerspiegelen en het belang daarvan weergeven en daarmee belangrijker voelen dan je tweelingziel. Dan is er geen ruimte voor je tweelingziel omdat de bedoeling dan anders is. Ik ben er inmiddels van overtuigd geraakt dat hierdoor de kans heel groot is dat jonge zielen hun tweelingziel niet zullen herkennen, zelfs al zou deze voor hun neus staan. Hoe volwassener de ziel, hoe eerder er een herkenning plaats vindt en hoe dieper de relatie met je tweelingziel voelt. Bij mij is dat pas sinds de laatste levens het geval geweest en de ontmoetingen met mijn twin waren zeer euforisch, intens en heftig, ook al konden we toen nog niet helemaal samenzijn. De levenservaringen van ons beiden, van de laatste paar levens passen bij een volwassen zielsbewustzijn (oude zielen) Wanneer er sprake is van herkenning tussen tweelingzielen is er een balans tussen man/vrouw energie en die balans staat centraal in alles wat ze doen. In mijn beleving worden tweelingziel connecties dus vaak verward met andere soorten zielsconnecties, omdat mensen in hun jongere zielsbewustzijn, vaker daarmee te maken hebben (gehad). De herkenning tussen tweelingzielen, vraagt om rijpe zielen en diepe zelfkennis, om JEZELF echt te zien en te zijn. Jonge zielen forceren dat, of proberen dat nog te vaak te forceren, waardoor het nog niet natuurlijk voor ze is om puur zichzelf te zijn. Je zielsconnecties helpen je om bij een volwassen zielsbewustzijn uit te komen. In dit leven en volgende levens. Ze helpen je door bijvoorbeeld diepe confrontaties te bewerkstelligen, maar ook door de herkenning en gelijkenissen die zij hebben met jou en dus ook je tweelingziel te laten zien. Alleen zielsconnecties zijn op het diepste niveau niet blijvend bij je en juist dat kan een diepe pijn geven en vooral voor aantrek/afstoot verschijnselen zorgen. Het zijn vaker je vrienden, familie, leraren, dan dat het geliefden zijn. Je kunt dus wél heel veel informatie over tweelingzielen gebruiken voor je andere zielsconnecties, omdat zij dat onderling aan elkaar spiegelen. Maar op het hoogst persoonlijke niveau, in jouw diepste zijn, is er het hogere deel van jou, dat zich afgescheiden heeft in twee afzonderlijke delen en dat wordt in het leven weerspiegelt in tweelingzielen, met de uiteindelijke bedoeling om weer daarbij uit te komen.

  1. Patricia 8 december 2018 - 17:00
   Reply

   Te veel informatie maakt het hele proces ook verwarrend. Ik heb een mogelijke TZ een zekere zielsconnectie juli 2017 ontmoet. Ik geloofde er heilig in dat het mijn tweelingziel was/is, nu na meer dan een jaar geen contact is het tweelingzielen geloof veel minder geworden. Er worden zoveel healingen,readingen etc aan geboden en elke keer weer werdt er gezegd dat hij mijn tweelingziel is. Mijn eigen ik of mijn ego geloofd er niet meer in. Zoveel innerlijke zelf werk gedaan. Er gaat geen dag voorbij dat ik aan hem denk of wat dan ook. Niemand kan er nu een echte duidelijkheid in brengen of dat andersom ook zo is, bewustzijn of niet. Door die vraag constant aan mij zelf en mediums te stellen is het geloof volledig bij mij weggegaan, pijn en verdriet dat ik het gevoel heb dat het niet zo is. Een intens gelukkig gevoel als het wel zo is. Door dat ik jou reactie zo lees, dacht ik al meteen het verschil te hopen kunnen voelen wat het nou precies is. Het is op een gegeven moment zo onduidelijk geworden. Ben mij zelf er echt door aan het kwijt raken, ik als persoon die alles goed had, volledig de weg kwijt niet snappend waarom dit nu allemaal is. Elke dag die obsessieve gedachte aan hem waar ik niks mee kan. Uit schaamte durf ik vaak niet eens de deur uit puur omdat ik bang ben dat ik hem tegen kom, en schaam ik mij vanwege mijn intense gevoelens voor hem. Terwijl ik er alles voor wil doen, om g gelukkig te zijn met mijn huidige situatie mijn kinderen, mijn vriend, ik kan mij zo niet settelen.

   1. anoniem 27 december 2018 - 22:06
    Reply

    misschien moet je er gewoon is met die jongen over gaan praten...misschien weet en acsepteerd hij meer dan je denkt........gr

  2. Anne 15 februari 2020 - 14:02
   Reply

   Oh yeahhh....eindelijk iemand die het verwoordt, zoals ik het ook mag ervaren. Al negen jaar samen met mijn TZ. En vanaf het begin een diep weten, dat wij samen hoorden. Fysiek niet meer in separatie geweest, maar in gezamenlijkheid de laatste issues en lessen voor onze ziel uitgewerkt. Waarbij er ook sprake was van separatie, maar dan wel samen in één huis levend. Ook dat kan...maar daar lees je nooit iets over. Zonder dat wij ooit iets over TZ gelezen hadden, wisten wij wat het was tussen ons. Verklaren konden we het niet, maar dat hoefde ook niet. Het is wat het is en daarom mag het er zijn! Pas een jaar geleden las ik over de theorieën van TZ. En ja....herkenning...maar soms ook idd de ontkenning dat als je al sterk en krachtig bent op het moment van de ontmoeting, dat je dus ook samen krachtig door het proces van nog meer verdieping heen kunt gaan. Dus Hadassah, dank voor je woorden. You made my day!

 5. Karin 15 april 2018 - 06:33
  Reply

  Goedemorgen, Ik had een relatie met mijn tweelingziel. Deze was niet makkelijk maar onze liefde was onvoorwaardelijk. We hebben samen een kind gekregen en toen ging het mis. Mijn partner werd depressief en kon het allemaal niet meer aan. Dingen uit zijn jeugd kwamen naar boven. Toen ons zoontje 3 jaar was is hij overleden aan een hartstilstand. Ik was verscheurd van verdriet maar voelde ook dat ik verder moest met ons gezin. Inmiddels heb ik mijn zielsverwant ontmoet en ik weet zeker dat mijn overleden partner hem op mijn pad heeft gebracht. Ik heb nu een relatie waar ik altijd van heb gedroomd. Geen ruzies, geen strijd, geen stress. Precies de partner die mijn overleden partner aangaf als we weer eens ruzie hadden hoe die er voor mij moest uitzien. 8 augustus gaan we trouwen en dit zal een mooie maar ook emotionele dag worden, maar wat ben ik dankbaar voor de korte tijd die ik heb mogen meemaken met mijn tweelingziel. Liefdevolle groeten van Karin

 6. Afke Van Dalsem 28 juni 2018 - 12:47
  Reply

  Twinsouls kunnen ook Soulsisters zijn! Zonder dat ze op hetzelfde geslacht vallen :)

 7. Jolanda 9 juli 2018 - 07:57
  Reply

  Het idee dat je met je tweelingziel de ultieme liefdesrelatie beleeft en dat dit ook de bedoeling is, is naar mijn idee een aardse overtuiging. In de Goddelijke liefde zijn we allemaal verbonden met elkaar en we zijn allen op weg om Verlichting te bereiken. Geloof ik dan niet in tweelingzielen....jawel, maar het doel van die ontmoeting is niet perse om een aardse liefdesrelatie aan te gaan, maar om te mogen groeien, om iets voor de mensheid te betekenen en om te ervaren dat je LIEFDE bent. Ik schrijf dit, omdat ik vaak lees dat je tweelingziel je ultieme partner is en je dus een liefdesrelatie met hem of haar aangaat om je te ontwikkelen. Echter veel mensen die deze artikelen lezen, zitten in een (gelukkige) relatie. naar mijn idee heeft je partner verlaten NOOIT iets met spirituele groei of onvoorwaardelijke liefde te maken!!! Spirituele groei zit wel in de onvoorwaardelijke liefde naar je tweelingziel toe en daarnaast, als je die hebt naar je partner toe en uiteindelijk naar alle mensen en levende wezens toe.... het gaat om LIEFDE niet om relaties.

 8. George der Weduwe 9 juli 2018 - 20:05
  Reply

  Ik ben er van overtuigd mijn tweelingziel ontmoet te hebben op de huishoudbeurs in Amsterdam. Vermoedelijk in 2010. Van het jaar ben ik niet meer zeker. Hier lopende werd ik plotseling door veel energie, als door een magneet naar een ander persoon toe aangetrokken. Deze vrouw werkte in een stand waar o.a. etherische oliën verkocht werden. Ik volgde mijn gevoel en het enige wat ik kon uitbrengen was: ‘ voel jij dit ook ? ‘ Haar antwoord was enkel: ‘ ja’ . Doordat we allebei verbouwereerd waren, is het niet tot een gesprek gekomen. Ik ben toen met mijn vrouw verder gegaan. Doordat zij alles had gadegeslagen, was ook zij onder de indruk, van wat ze allemaal had zien gebeuren. ’s Avonds had ik al spijt dat we geen gegevens hadden uitgewisseld. Ik heb later gegevens van haar of die firma proberen te vinden, advertenties gezet, maar helaas zonder resultaat. Ik hoop nu contact te krijgen via spirituele websites, of dat iemand dit verhaal herkent over zichzelf of een bekende. Als iemand nog ideeën heeft om deze vrouw te zoeken, hoor ik dit graag. Ik ben er van overtuigt, dat ook zij naar die man uit die ontmoeting zoekt. Wie kan me helpen ? Alvast bedankt.

 9. Kees 30 oktober 2018 - 12:41
  Reply

  Nou, daar gaat ie... Ik ben sinds Maart 2018 een Reikimaster en heb veel, heel veel meegemaakt. Verdriet, pijn - ook fysiek, wanhoop, woede, etc. Mijn Master is ook een medium, daarmee heb ik heel veel geluk. Naast mijn spirituele kant ben ik, ga niet naar de kerk, ook diep gelovig. Heb 19 en 18 jaar gelden Reïncarnatie regressie (10 sessies) gedaan. Daar kwam de laatste keer uit wat ik eigenlijk al wist: Ik ben als Amerikaans Marinevlieger in Mei 1942 om het leven gekomen. Ik had een zuster waarmee ik een diepe spirituele band had. Daardoor heb ik mijn laatste missie tot een goed einde gebracht, mijn dood toen was zeg maar gepland. Laatst hadden mijn master en ik het hierover, en dat ik vermoedde dat één van mijn broers die zuster was geweest. De spirituele band, in 1942, zei hij kwam doordat mijn zuster en ik tweelingzielen waren. Mijn vermoeden dat mijn broer mijn zuster was geweest klopte niet. Mijn oudste zoon is mijn tweelingziel. Van ons tweeën ben ik het origineel. We hebben nu, na een lange tijd van niet..., een heel fijne liefdevolle band met elkaar. Ook hij staat open voor het spirituele en gelooft ook. Mijn ervaring is dus gedurende 2 levens dat tweelingzielen elkaar wel vinden op onze stoffelijke aarde. Maar dat een romantische liefdesband niet persé hoeft. Ik wens eenieder toe te mogen vinden wat nodig is, dat hoeft niet datgene te zijn wat je zou willen. Is een doordenkertje :-)

 10. natal 20 januari 2019 - 20:32
  Reply

  ik maak dit mee momenteel.en het is heftig en weet niet hoe ik ermee moet omgaan eigenlijk, Hij heeft een relatie en ik ben gescheiden en alles wat jullie omschrijven maak ik mee sinds vorige jaar 2017 in juli. Op het moment dat ik die ene voet zette op de afdeling waar hij werkt voelde ik een enorme krachtveld van energie die ik nog nooit eerder in mijn leven had gevoeld.. Dertig jaar geleden elkaar ontmoet en nu ontmoeten we mekaar weer. Woon vlak waar hij werkt en had het nooit door. We zijn van de zelfde maand en hij is wel ruim ouder. Nu voel ik allerlei energie telkens door mijn lichaam die ik gewoon niet kan stoppen, alsof ik alle leed en verdriet van hem aan het voelen ben, want ik heb opeens heel veel verdriet. Ik wil bij hem zijn maar het gaat niet want k heb ook kinderen en hij ook en min relatie is stuk gegaan omdat ik altijd somber was met hem. Ik voelde geen energie zoals ik nu voel bij deze persoon. Hij fietst al negen jaar langs mijn huis richting zijn werk en niemand had het door. Ik trek dit niet meer want het is te pijnlijk voor mij. Ik heb zin om weg te vluchten naar het buitenland en ga dit ook doen. ergens waar hij mij nooit meer kan vinden.......................

 11. 3esje 24 januari 2019 - 06:30
  Reply

  Hallo geachte, Ik heb mijn tweelingsziel ontmoet nu 12 jaren geleden Ik wist niet wat er gebeurde Zo’n goed gevoel en fascinerend ze was Het was geen liefde op het eerste gezicht Maar er was wel direct een klik En doordat mijn liefde steeds groeide Met de jaren heen ben ik haar zo ontzettend knap beginnen vinden En toen ik haar soms herkende in mijn eigen ogen in de spiegel Soms was het rechteroog Dan weer linkeroog Ik denk dat dit iets te maken heeft met dat we allebei zowel mannelijk energie als vrouwelijke energie hebben En als ik muziek beluister Soms zingt lesley voor mij via de vrouwelijke stem, dan zing ik weer voor haar via de mannelijke stem Andersom ook Het probleem ligt hem volgens mij bij het feit dat je zowel mannelijk als vrouwelijk in contact staat zij noemt lesley en ik wesley En als ik via een spiegel naar lesley kijk, herken ik haar altijd En als ik haar herken in de ogen herken, zoveel liefdesenergie Ik herkendechaar in mijn eigen ogen En sindsdien gebeuren er zoveel dingen En soms herken ik lesley in haar ogen, niet altijd Ik heb veel sites bezocht van tweelingszielen en beschrijven allemaal wat ik voel en meemaak met lesley En vooral over aantrekken en afstoten En denk dat dit vooral door mezelf komt ik blokkeer mezelf soms, ik laat de liefde soms niet toe Als ik haar ziel niet toelaat in mij Ik weet als ik mijn liefde voor lesley helemaal durf laten gaan.. Heb al eens geschreven naar haar dat ik soms dood ga uit liefdesverdriet Want dan gaat mijn hart helemaal open En hartchakra verbind alle chakra’s Zij heeft een vriend En wil niets van tweelingszielen weten Ik zou al opgelucht zijn en met mij leve verder kunnen als ze dat zou accepteren Ik hou zoveel van haar, ze is mooi en lief Ze is zoveel mooier geworden met de jaren dat mijn liefde groeide Ik denk dat zei mij ook wel herkend heeft Ik heb zoveel spijt dat ik er niet voor ben gegaan Ik herken haar vooral op amfetamines Precies of mijn chakra’s helemaal open staan Maar heb tijden gehad dat als ik transcendente meditatie deed … Ik hoor haar stem Het is alsof ze mee in mijn intuïtie zit En daar heb ik met haar het liefste contact dat ik ooit met iemand heb gehad Net of haar ziel laat weten dat ze van mij houd en er altijd zal zijn voor mij Soms geloof ik in daarin, en dan voel ik mij zo supergelukkig, en zoveel energie soms niet en dan voel ik mij zo down, energieloos altijd soms Soms als we smsen mailen bellen, elkaar spreken Zoveel positieve energie en soms niets ik hoop dat jullie mij kunnen helpen Ik weet niet hoe Want soms geloof ik in spiritualiteit en dan zou ik zo dolgraag bij haar zijn, zoals we op zielsniveau hebben Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

 12. Arvu 2 juli 2019 - 22:00
  Reply

  Ik heb denk ik ook mijn tweelingziel ontdekt, heb haar reeds twee jaren geleden een keer ontmoet en na we ontmoeting geen contact meer gehad. ben haar weer tegengekomen toevallig in een supermarkt. Wij hebben drie maanden een relatie gehad en zij zei dat ik goed en vertrouwd aanvoelde en alsof we elkaar al langer kenden. Hebben uren op een nacht tot in de ochtend over van alles gesproken. Echter ze begon opeens afstandelijk te doen en ze zei wordt haar allemaal te veel in haar hoofd op een gegeven moment. Ze heeft nu alle contact verbroken terwijl ik echt zo iets heb van volgens mij zijn wij tweelingzielen. Ik de k dat de niet goede relatie met haar moeder en haar bagage met twee exen tussen ons staat. Maar ook her feit dar mijn biologische moeder is gestorven toen drie jaar was, ik heb haar niet gekend en nooit afscheid van haar kunnen nemen op wat voor manier dan ook.wat kan ik doen of liever wat moet ik nier doen om weer met mijn tweelingziel ik contact te komen Ze zegt dat ze veilig en vertrouwd en rustig bij mij voelt maar vervolgens verbreekt ze alle contact ( mede door bepaalde ongelukkig omstandigheden en omdat ik naar dwingend over bem gekomen Omdat ik niet snapte waarom ze afstandelijk deed en ik geen uitleg kreeg en nog steeds niet hen gekregen waar het nu aan ligt

 13. Daantje 7 juli 2019 - 15:06
  Reply

  Ik heb moeite met de algemeen geldende uitleg van het begrip Tweelingziel. De naam insinueert dat je uit hetzelfde materiaal bent gemaakt. Maar gezien de problemen die er doorgaans aan het contact kleven, lijkt eerder het tegenovergestelde het geval. Ik vraag me af of niet eerder gesproken moet worden van een karmisch contact: je hebt duidelijk nog iets uit te werken met z'n tweeën. Ik heb 28 jaar geleden iemand ontmoet die volledig voldoet aan het standaardplaatje van de Tweelingziel. We zijn altijd intens blij als we elkaar weer eens zien, de lichtvonken spatten er werkelijk vanaf. Ik heb nog nooit van iemand zoveel gedroomd als van hem. Tegelijk is het contact altijd moeizaam geweest, voornamelijk omdat hij nou niet bepaald communicabel is en ik juist wel. Zowel na het overlijden van een ongeboren kind als van mijn moeder schitterde deze man door afwezigheid. Ik moet er niet aan denken met hem een relatie te hebben, ik denk dat we binnen 3 maanden vechtend over straat gaan. Nadat hij mij afgelopen jaar totaal onverwacht heeft geghost doe ik nu hetzelfde bij hem. Er zit een grens aan wat ik kan hebben. Liever gelukkig zonder hem dan gefrustreerd met. Dat is dan het karma dat ik volgens mij mag uitwerken: we zijn energetisch sterk verbonden maar ik kan prima zonder hem!

 14. Johan 1 december 2019 - 20:50
  Reply

  En als je voelt dat het mijn tweelingsziel is of was. Maar niet mee kunnen praten alleen maar aankijken. Door omstandigheden. Wat gebeurt er dan innerlijk ?

 15. M 2 december 2019 - 10:08
  Reply

  Ik heb 5 jaar intense pijn gekend. Zielepijn is t ergste wat er is. Tot op t bot ben ik gegaan. Krom gelegen van ellende, zomaar gestopt met ademhalen, maar weer tot leven gekomen. Alle aspecten van rouw, verlies, sociale en maatschappelijke dieptepunten gekend. Alle zeilen bijgezet in t vinden van hulptroepen om me er doorheen te slepen. Alles geleerd over mediteren en visualiseren. En idd mijn hele instelling is totaal veranderd. Mijn enige angst is dat ik nog steeds niet voldoe aan zijn eisen. Maar die opvatting mag ik natuurlijk ook loslaten. Ik ben goed genoeg, gefocust op hem. Hij is mijn alles.

 16. loes 16 december 2021 - 10:46
  Reply

  Hallo, Voor het eerst sinds jaren kan ik deze ervaring plaatsen, kwam hem tegen op straat. Was 50 jaar en mijn jongste dochter, 11 jaar, keek met grote belangstelling, hij was 27 jaar. Mijn temperatuur regeling en mijn emotionele leven was in een klap uit balans, kreeg inzichten uit verschillende andere levens waarin we relaties hadden, ook een baby kregen en op een ander continent woonden. Zelf was ik al 6 jaar gescheiden, hij had steeds andere vriendinnetjes en kwam regelmatig bij ons eten. We werden steeds belangrijker voor elkaar, maar hij verzuchte regel matig , ik weet niet wat ik hier mee aan moet. Het was geen fysieke band die we hadden maar hij werd steeds sterker. Hij ging in een ander Europees land wonen en er was een zeldzame verbinding we wisten alles van elkaar zonder te praten. De kontakten werden minder maar op een zondag stond hij ineens voor mijn deur en vroeg wanneer kom je bij mij logeren ? Daar was ik super blij mee en we spraken af, toen ik daar was bleek dat hij min of meer met iemand samen woonde, hij had niet aan haar verteld dat ik daar was, de situatie die al jaren duurde werd voor mij steeds lastiger, was en zelf besloot ik hem te confronteren met het oneerlijke gedrag naar zijn vriendin die ik inmiddels had gesproken en die ook van niets wist. Hij wilde weer afspreken maar toen heb ik niet meer gereageerd, toen hij mij belde heb ik gezegd dat ik niet langer deze oneerlijke toestanden wilde en hem aan geraden eerlijk te worden. Dat was het laatste wat ik van hem hoorde maar was heel erg blij, het leek als of er nu eindelijk duidelijkheid was en in voelde mij bevrijd van de band die 7 jaar duurde. Het voelde bizar want heb vele relaties in, mijn leven gehad maar dit leek de meest intense ooit gevoeld op het zelfde moment voelde het alsof er een belastende ketting was doorgeknipt. Tegelijker tijd, ben nu 71 jaar, maar weet dat hij voor mijn dood weer zal verschijnen maar weet niet waarom. Zal hij ook mijn tweelingziel zijn ?

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?