Astrologie

Volle maan in Boogschutter (4 juni 2023): onrustige energie & nieuwe uitdagingen

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Boogschutter (4 juni 2023): onrustige energie & nieuwe uitdagingen

De volle maan in Boogschutter op 4 juni zet onze schaduwkanten in het licht. Ja, dat kan best pittig zijn. Gelukkig krijgen we hulp van Cheiron, die bekendstaat als de ‘gewonde genezer’. “Deze dwergplaneet stimuleert je om ongeduld los te laten, meer voor jezelf op te komen en onverwerkte boosheid te helen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Het erkennen van je schaduwkanten kan jou helpen om een transformatie door te maken.

Emoties laaien op

De volle maan van zondag 4 juni staat in Boogschutter en recht ertegenover staat de zon in Tweelingen. Je zoekt naar een balans tussen de eigenschappen van deze twee tegengestelde tekens. Dit kan voor veel innerlijke conflicten zorgen en een strijd tussen gevoel en verstand veroorzaken, wat duidelijk effect op je emoties heeft. Er vinden nu veel veranderingen in je bewustzijn plaats.

Eerlijk naar jezelf kijken

Rond de volle maan in Boogschutter kun jij je optimistisch én onrustig voelen. Jouw avontuurlijke kant komt naar voren en jouw expansiedrang is groot. Je gaat mogelijk op zoek naar meer kennis en verdieping in je leven. Je zoekt een nieuw doel, maar tegelijkertijd kun je de remmende werking van Saturnus voelen. Deze planeet maakt een zogenaamd ‘spanningsaspect’ met de volle maan. Dit betekent dat je geen stappen kunt zetten zolang je niet eerlijk naar jezelf kijkt en je schaduwkanten aanpakt.

De verbinding met dwergplaneet Cheiron (de ‘gewonde genezer’) stimuleert jou om ongeduld los te laten, meer voor jezelf op te komen en oude onverwerkte boosheid te helen. Je hebt de afgelopen tijd mogelijk ingezien dat bepaald gedrag je niet verder helpt en dat je destructieve patronen mag loslaten. Je hebt besloten het anders te gaan doen, angsten los te laten en een transformatie door te maken.

Ascentie-symptomen tijdens volle maan

Door de volle maan kun je veel last hebben van ascentie-klachten: je onrustig en emotioneel voelen, slecht slapen en veel dromen, hoofdpijn, hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Ook kun je gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan nu meer open doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. Ascentie-klachten kunnen al enkele dagen vóór de volle maan optreden en zijn ook nog enkele dagen erna voelbaar.

De avontuurlijke Boogschutter-energie

De volle maan staat in Boogschutter: een vuurteken dat optimistisch, enthousiast, avontuurlijk en toekomstgericht in het leven staat. Boogschutters studeren en reizen graag om hun horizon te verbreden en hebben veel interesse in religies en andere culturen. Het zijn echte wereldverbeteraars, die hun verworven kennis en inzichten graag overbrengen op anderen. Verder houden ze ervan om te filosoferen en diepgang met gelijkgestemden te vinden.
Eerlijkheid en vrijheid zijn voor Boogschutters erg belangrijk. Ze kunnen onrustig zijn, overdrijven en te veel hooi op hun vork nemen. Tot slot: het zijn echte bourgondiërs, die mogen oppassen dat ze niet te veel eten en drinken.

Dit merk je van de Tweelingen-invloed

Het astrologische teken Tweelingen is wat luchtiger dan de Boogschutter. Tweelingen komen charmant en jeugdig over en hebben doorgaans veel humor. Ze zijn mentaal ingesteld, goed in het leggen van verbanden en van alle markten thuis. Verder zijn ze opvallend leergierig en nieuwsgierig. Organiseren is een van hun talenten.

Het kan voor Tweelingen moeilijk zijn om echt diep in een onderwerp te duiken, omdat ze zoveel interesses hebben. Hun kennis kan op vele vlakken liggen, maar verdieping missen. Tweelingen en Boogschutters hebben er beide soms moeite mee om iets af te maken, doordat ze snel afgeleid zijn of zich vervelen.

Een nieuwe uitdaging voor jou

Rond de volle maan in Boogschutter wil jij je horizon mogelijk verbreden door te reizen. Of je gaat op zoek naar nieuwe kennis. Je verlangt naar avonturen. Het kan zijn dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging, een nieuw doel, en je daardoor onrustig voelt. Je staat voor een belangrijke keuze. Ga je meer diepgang zoeken, je verder ontwikkelen en onderzoeken of je nog wel volgens jouw waarheid leeft? Of verzin je steeds smoesjes, vermijd je diepgang en neem je geen verantwoordelijkheid voor je gedrag?

Durf jij de diepte in te gaan?

De uitwerking van deze volle maan kan zijn dat je zoekt naar spirituele groei binnen je werk en contacten. Je hebt misschien genoeg van geroddel of leugens, drama’s of dominant en manipulatief gedrag. En mogelijk voel jij je niet gewaardeerd. Je wilt graag dat de sfeer positief blijft. Maar wanneer je meer voor jezelf opkomt en zegt wat je dwarszit, kun je ervaren dat jij (of de ander) het moeilijk vindt om de diepte in te gaan. Want dan komen er emoties los die je liever niet wilt voelen. Besef dat je zo niet verder komt… Waar kies je voor? Je kunt contacten oppervlakkig houden óf je kunt onderzoeken wat er precies speelt en waar bepaald gedrag vandaan komt.

Oude issues onder ogen zien

Het spanningsaspect met planeet Saturnus kan voor extra spanningen in je innerlijke en uiterlijke belevingswereld zorgen. Je doet mogelijk erg je best om positief in het leven te staan en een ware (spiritueel) leraar voor anderen te zijn. Maar je kunt ook verbergen dat het misschien helemaal niet zo goed met je gaat. Depressieve gevoelens, schuld- en minderwaardigheidsgevoelens komen nu meer naar boven. Je kunt ze maskeren door overdreven op situaties te reageren en te enthousiast naar anderen te zijn. Waardoor jouw goede intenties een averechts effect hebben.

Dit gedrag kan een spiegel voor jou zijn: je mag meer naar binnen keren om oude pijn onder ogen te zien. Want je projecteert jouw issues nu mogelijk op anderen. Andersom kan dit natuurlijk ook het geval zijn. Dan word je uitgedaagd om dicht bij jezelf te blijven.

Zwarte maan (Lilith): jouw schaduwkanten erkennen

De volle maan maakt een mooie verbinding met de Zwarte maan (Lilith), die onze schaduwkanten aangeeft. Daardoor komen nu onze onderdrukte kanten meer naar boven. Je wilt bijvoorbeeld met de beste bedoelingen anderen helpen of een coach of (spiritueel) leraar zijn. Maar daarnaast kun je dominant of egocentrisch zijn, last hebben van een groot ego en anderen te veel voor je laten werken. Met als gevolg dat relaties uit balans raken.

Het erkennen van je schaduwkanten kan jou helpen om een transformatie door te maken. Maar schaamte en schuldgevoelens kunnen je tegenhouden, net als het onderdrukken van verdriet of boosheid. Als je eerlijk over je schaduwkanten bent, naar jezelf maar ook naar anderen toe, kunnen er positieve veranderingen plaatsvinden. Deze maan helpt jou erbij.

Tweelingzielen gaan voor eerlijkheid

Als tweelingziel kun je recent hebben besloten om veranderingen in je leven door te zetten. Je wilt eerlijker naar jezelf en je twin zijn. Smoesjes en leugens maken plaats voor eerlijkheid. Onder invloed van dwergplaneet Cheiron, die bekendstaat als de ‘gewonde genezer’, kun je samen of los van elkaar onderzoeken waar bepaalde boosheid vandaan komt. En wat de onderliggende gevoelens en gedachtepatronen van jouw schaduwkanten zijn, zoals egocentrisch of dominant gedrag. Het kan zijn dat daar onzekere of depressieve gevoelens aan ten grondslag liggen.

Onverwerkte pijn helen

Tweelingzielen kunnen elkaar direct of indirect stimuleren om de diepte in te gaan en heling voor onverwerkte pijn uit het verleden te vinden. Daarnaast kun je ook het gevoel hebben niet verder te kunnen. Je ervaart een remmende werking. Je mag nu eerst leren om pessimistische gedachten los te laten, over minderwaardigheidsgevoelens heen te stappen, beter je grenzen aan te geven, uit de slachtofferrol te komen en de schijn niet meer op te houden. Ook kun jij je nu richten op (gezamenlijke) toekomstplannen, wat een optimistisch gevoel geeft.

Deze kristallen ondersteunen de transformerende energie van volle maan in Boogschutter (4 juni 2023).

Wat staat er in de sterren voor jouw sterrenbeeld? Ontdek het in de maandhoroscoop van juni 2023.

Webinar (4 juni): Lichtreis volle maan in Boogschutter
Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 4 juni 2023 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Boogschutter.

Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Leven met de maan

Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

 

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reacties
 1. mlouise Trommelen 4 juni 2023 - 06:17
  Reply

  Heel herkenbaar Ik heb zon, Mercurius, Venus en Jupiter in 12e huis. Begin er nu (58) pas grip op te krijgen. Maar zeker n mooie uitdaging. In mijn solaar horoscoop 2023 barst het 12e huis uit zn voegen qua planeten dus wordt een uitdaging dit jaar

 2. Liesbeth Haumersen 4 juni 2023 - 07:27
  Reply

  Hallo, Regelmatig lees ik jullie artikelen. Veel herkenning en vaak mijn doen en laten verklarend. Nu lees ik over boogschutter en tweelingen. Is dit artikel bedoeld voor mensen met tweelingen als horoscoop? Ik ben zelf leeuw. In ieder geval al dank jullie wel voor jullie adviezen, tips en uitleg

 3. Heleen Wijnen 4 juni 2023 - 09:40
  Reply

  Fantastisch artikel, informatief en zet mij aan het denken. Sommige zaken wist ik al. Ben zelf een persoon die dichtbij deze zaken staat. Heel tof om dit te lezen. Het is zo herkenbaar. Ga zo door.

 4. Liesbeth Haumersen 4 juni 2023 - 18:10
  Reply

  Met veel plezier lees ik jullie artikelen. Het heeft vaak veel verheldering. Bij een artikel over 4 juni lees ik o.a. over tweelingen. Wat we kijken verwachten in deze periode is dat dan alleen bedoeld voor mensen met deze horoscoop? Ik zelf heb het horoscoop Leeuw.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?