Astrologie

Maandhoroscoop juni 2023: wat staat er voor jou in de sterren? (+ wat is jouw geluksdag deze maand?)

Door Kate Rose
Maandhoroscoop juni 2023: wat staat er voor jou in de sterren? (+ wat is jouw geluksdag deze maand?)

De maandhoroscoop van juni 2023 staat in het teken van risico’s nemen. De planeten helpen je deze maand om uit je comfortzone stappen zodat je je dromen kunt waarmaken en geluk naar je toe kunt trekken. Maar let op: niet alle sterrenbeelden worden aangemoedigd om actie te ondernemen, sommige mogen juist een stapje terugnemen. Wat staat er voor jou in de maandhoroscoop van juni 2023?

Hoe meer je openstaat voor nieuwe ervaringen die je uit je comfortzone halen – hoe meer geluk je zult aantrekken.

Wat zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in juni 2023? Ontdek het in het astrologische weerbericht van juni 2023.

In de maandhoroscoop van juni 2023 word je aangemoedigd om uit het veilige, bekende te stappen en de moed te hebben om een risico te nemen voor iets nieuws. Je wordt daarbij volledig gesteund door de planeten. Venus beweegt namelijk naar Leeuw op hetzelfde moment dat Mercurius naar Tweelingen verschuift.

Alle passie en motivatie zijn aanwezig, je hoeft je alleen maar af te stemmen op je diepste verlangen en te vertrouwen dat dit je vooruit zal leiden naar het geluk dat je zoekt.

Je ontvangt het meeste geluk als je in dezelfde frequentie als het universum zit. Dit gebeurt wanneer je naar je passies luistert en ze te zien als je doel, zodat niets je kan afhouden van het lot dat voor je bestemd is.

Maandhoroscoop juni 2023 voor alle sterrenbeelden

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: zondag 4 juni 2023

Breek deze maand uit de sleur of comfortzone zodat je meer geluk kunt aantrekken. De volle maan in Boogschutter van vandaag zal je leven oplichten met nieuwe kansen en doelen, maar om die te bereiken moet je de dingen anders gaan doen. Wees niet bang om oude plannen of de regels voor het leven overboord te gooien. Wanneer je dit doet sta je meer open voor het beste wat het leven je probeert te geven.

Alles wat je wilt is mogelijk, je moet alleen de ruimte creëren om het te ontvangen.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: zondag 11 juni 2023

Vaak moet je, voordat je verder kunt, teruggaan en eerst kleine details afhandelen. Wanneer je de kleine details niet afhandelt, kunnen ze het geluk dat je probeert te creëren negatief beïnvloeden. Deze maand, wanneer Pluto weer retrograde loopt in Steenbok, is het je kans om dingen met een nieuw perspectief te bekijken zodat je meer waarheid en licht binnen kunt laten.

Als je je beperkende overtuigingen verandert en diep heelt, zul je zien dat je veel succesvoller kunt co-creëren met het universum.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: zaterdag 17 juni 2023

Niet alle lessen zijn pijnlijk, sommige laten je zien tot hoeveel je in staat bent. Saturnus loopt vanaf vandaag retrograde in Vissen, waardoor een aantal belangrijke realisaties met betrekking tot je carrière en je levensdoel aan de oppervlakte komen.

Laat je doel niet buiten beschouwing voor een salaris, want als je de wilde roep van je ziel volgt, zul je altijd geluk en overvloed creëren.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: zaterdag 17 juni 2023

Het kan eng zijn om het gevoel te hebben dat je opnieuw begint in je leven, vooral als je het gevoel had dat je het eindelijk voor elkaar had. Maar als je jezelf toestaat het voortdurend te zien als het afpellen van lagen voor meer duidelijkheid en succes, dan kun je de genade en moed vinden om je over te geven aan het proces.

Vanaf vandaag loopt Saturnus retrograde in Vissen. Dit is jouw kans om meer acceptatie te vinden voor je proces en zelfs terug te keren naar een paar mogelijkheden die je eerder hebt laten liggen. Zeg deze keer geen nee.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: vrijdag 30 juni 2023

Er moet evenwicht zijn tussen hoe je de dingen in je leven ziet en hoe je ze waarneemt. Dingen door een roze bril zien kan net zo problematisch zijn als dingen zien door een lens van angst of vrees. De truc is om hoopvol te blijven en tegelijkertijd eerlijk tegen jezelf te zijn over wat echt is.

Wanneer Neptunus retrograde loopt in Vissen, krijg je de kans je te richten op enkele diepere waarheden. Daarnaast kun je gaan inzien hoe een evenwichtig perspectief uiteindelijk bijdraagt aan een dieper gevoel van geluk.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: maandag 19 juni 2023

Jupiter staat sinds 16 mei 2023 in Stier. Dit betekent dat het komende jaar voor jou in het teken van extreem veel geluk en overvloed zal staan. Maar het geluk houdt daar niet op: Jupiter in Stier staat in juni 2023 op één lijn met Saturnus in Vissen. Dit creëert een geluksmoment voor jou om een nieuwe fase van je leven in te gaan.

Houd in gedachten dat je niet kunt bepalen hoe het geluk zich voor je aandient en dat het waarschijnlijk onverwacht zal zijn. Maar als je vasthoudt aan het thema van uitbreiding, zul je zien dat alles gebeurt voor je eigen bestwil.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: zondag 11 juni 2023

Je hebt geleerd hoe belangrijk het is om jezelf net zoveel te eren als degenen die belangrijk voor je zijn. Nu Mercurius vanaf vandaag naar Tweelingen verschuift, is het tijd om te gaan praten over joúw grote plannen en ideeën. Communiceren over wat jouw wensen in het leven zijn en wat je hoopt te bereiken is jouw liefdestaal van dit moment. Wanneer je dit doet in juni 2023 worden deze wensen overgoten met geluk.

Neem de tijd om helder te krijgen welk pad je wilt bewandelen en wees daarover direct en eerlijk naar degenen in je leven. Zo weet je zeker dat je volledig in overeenstemming bent met het universum.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: donderdag 22 juni 2023

Je moet zó serieus worden over je succes en je weg vooruit dat het universum niet anders kan dan met je samenspannen om het te laten gebeuren. Hoe graag je ook rijkdom, vrijheid en zelfs liefde wilt: je moet niet bang zijn om je volledig in te zetten of risico’s te nemen om het te ontvangen.

Juno, de heerser van contracten, verschuift vandaag naar Kreeft. De zaken worden daardoor serieuzer – maar het is ook precies wat je nodig hebt om naar het volgende niveau in je leven te gaan. Twijfel niet aan de goede dingen als ze beginnen te gebeuren.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: maandag 5 juni 2023

Als je weet waar je écht van houdt, is het veel makkelijker om aantrekkingskracht aan te spreken om het te manifesteren. Gelukkig voor jou verschuift Venus vandaag naar de gepassioneerde en ambitieuze Leeuw, zodat je je meer kunt richten op datgene waar je het meest gepassioneerd over bent. Dit is een belangrijke les om je te laten zien dat waar je je het meest toe geroepen voelt altijd het grootste geluk zal brengen.

Wees niet bang om je volledig in te zetten voor je dromen, ook al betekent dat een enorme verandering. Beloof jezelf om je volledig in te zetten voor datgene waardoor je je het meest levendig voelt, in plaats van over je roeping na te denken of eraan te twijfelen.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: woensdag 21 juni 2023

Je kunt jezelf niet verwaarlozen en hopen dat alles wat je buiten jezelf bereikt deze verwaarlozing goed zal maken. Vandaag verschuift Ceres naar Weegschaal, waardoor je begrijpt hoe belangrijk het is om jezelf op de eerste plaats te zetten. Neem tijd uit je drukke schema om aan je behoeften te voldoen, of dat nu het inhalen van afspraken is of gewoon wat broodnodige rust.

Je kunt geen bergen verzetten als je je daar niet sterk genoeg voor voelt. Hoe meer je aandacht besteedt aan je emotionele, mentale en fysieke behoeften, hoe meer geluk je uiteindelijk zult creëren.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: woensdag 21 juni 2023

De wereld is een grote, mooie plek, maar vaak zijn het de betekenisvolle relaties in je leven die echt een gevoel van lotsbestemming of geluk brengen. Als Ceres vandaag naar Weegschaal verschuift, mag je aandacht besteden aan het koesteren van de belangrijke relaties in je leven en die met jezelf. Zie het als het verzorgen van een tuin; nu is het tijd om water te geven en te wieden, zodat je de oogst kunt binnenhalen waarop je hebt gehoopt.

Door te vertragen en je meer te richten op wat voor jou belangrijk is, ontdek je meer kansen op geluk.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: zondag 4 juni 2023

Nu Saturnus sinds 7 maart 2023 in jouw teken staat, ben je serieuzer geworden en heb je je meer toegelegd op het verwezenlijken van je dromen. Dit heeft je geholpen te begrijpen dat hard werken loont. Het geluk komt jouw kant op tijdens de volle maan in Boogschutter in op 4 juni 2023. Het is tijd om je harde werk nu voor je te laten werken terwijl je een kosmische beloning of kans van het universum omarmt voor meer erkenning en overvloed.

Omarm de nieuwe kansen die dit in je leven brengt, want niets is uitgesloten. Het geluk dat je gaat ontvangen is het geluk dat je zelf hebt gecreëerd.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Wat zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in juni 2023? Ontdek het in het astrologische weerbericht van juni 2023.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

Jonge vrouw houdt een volle maan in haar handen waar dierenriemtekens omheen staan. Naast de vrouw staat de tekst: Leven met de sterren. Yasmin Boland

Wil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?