Astrologie

Saturnus naar Vissen (7 maart 2023 tot februari 2026): aandacht voor je carrière, karma en levenslessen

Door Karin en Danique Vergeer
Saturnus naar Vissen (7 maart 2023 tot februari 2026): aandacht voor je carrière, karma en levenslessen

Dit is een belangrijke astrologische happening! Saturnus – de karma-planeet! – verhuist op 7 maart naar het dromerige en mystieke teken Vissen. Uiteraard voel jij de gevolgen hiervan. “Het heeft vooral invloed op je spirituele ontwikkeling en je carrière,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Een kosmische gebeurtenis met impact

Saturnus gaat op dinsdag 7 maart van het teken Waterman naar het gevoelige en mystieke teken Vissen. Dit is een belangrijke kosmische gebeurtenis, omdat Saturnus een langzaam lopende planeet is en dus voor langere tijd in één teken staat. Hij is tot februari 2026 in Vissen te vinden! En omdat 2023 het jaar van Neptunus (getal 7) is – de heerser van Vissen – kun je de invloed van Saturnus zéér sterk voelen.

Jouw uitdagingen en levenslessen

Waar staat Saturnus voor in je geboortehoroscoop? Deze heerser van de Steenbok geeft vorm aan je leven en maakt duidelijk waar jouw uitdagingen en levenslessen liggen. Karma, tijd, ouders (vader), verantwoordelijkheid, strengheid, ambitie, pessimisme, soberheid, wetten en regels, ouder worden, koude en afstand horen ook bij deze planeet. Evenals regeringsleiders en maatschappelijke structuren. Door de invloed van Saturnus ervaar je vaak een remmende werking; je ziet zaken pessimistisch in. Je kunt je afvragen: waarin beperk ik mezelf?

2020-2023: dit deed de Waterman-energie met jou

Saturnus doorliep van maart 2020 tot maart 2023 het teken Waterman. Doordat de planeet een remmende werking heeft, kun jij je in deze periode beperkt hebben gevoeld in je vrijheid. Veel mensen kwamen in opstand tegen bestaande regels en wetten. Door de Waterman-invloed wilde je vernieuwing. Je besloot mogelijk om je leven anders in te richten, zodat je meer vrijheid ervaart en kunt leven volgens jouw idealen. De Waterman zoekt namelijk zijn eigen unieke levenswijze en vindt het moeilijk om beperkt te worden in zijn vrijheid.

Hoe Saturnus jouw carrière beïnvloedt

Nu Saturnus naar Vissen gaat, heeft hij vooral invloed op je spirituele ontwikkeling en je carrière. Je vindt bijvoorbeeld spiritueel werk, je zet je in voor een hoger doel of gaat werken in de gezondheidszorg. Ook wil je de creatieve ideeën die je hebt graag vormgeven. Daarvoor trek jij je mogelijk meer terug, om hard te werken en je droomwensen te realiseren. Let op dat je niet té steng voor jezelf bent. Faalangst, grenzen aangeven, je minderwaardig voelen… het zijn punten waaraan je mag werken.

Alsof je niet verder kunt

Ondanks je grote inzet kun je beperkt worden in wat jij wilt. Je hebt bijvoorbeeld (nog) niet genoeg financiële middelen om jouw plannen op werkgebied te verwezenlijken. Of je verkeert te veel in een droomwereld, bent niet echt aanwezig, niet geaard, of hebt last van psychische problemen.

Verder is het mogelijk dat je jouw plannen door een roze bril hebt bekeken en nu weer met beide benen op de grond landt. Misschien wil je vluchten in je werk om geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor wat er verder in je leven speelt. Of je trekt je terug vanwege je gevoeligheid.

Aandacht voor je psychische gezondheid

Nu Saturnus naar Vissen gaat, is de kans groot dat je een verslaving of depressieve gevoelens serieus wil aanpakken. Je kunt veel chaos ervaren door verslavingen of psychische problemen. Je gevoeligheid voor de energie van anderen en het collectief kan het jou extra moeilijk maken. Je vangt mogelijk veel sombere gevoelens van anderen op, die je niet kunt onderscheiden van je eigen emoties.

Ook kan het zijn dat je verdriet wegdrukt of dat emotionele blokkades opspelen. Situaties uit het verleden en uit vorige levens lijken zich te herhalen in het nu, waardoor onverwerkte gevoelens naar boven komen. Dit kan verwarrend zijn: wat is nu echt en wat niet? Blokkades kunnen zich ook uiten als lichamelijke problemen, zoals gewrichtsklachten en reuma.

Geloofsovertuigingen in de schijnwerpers

Door de Vissen-energie kan het thema ‘geloof’ een grotere rol spelen. Misschien vind je dat je strenger mag zijn in het praktiseren van jouw geloof. Of je besluit juist om afstand van geloofsovertuigingen te nemen. Het kan zijn dat bepaalde ideeën jou nog steeds achtervolgen en je belemmeren om vrij te leven. Je bent bijvoorbeeld bang om fouten te maken, omdat je hiervoor misschien gestraft wordt.

Voor ouders met een (hoog)gevoelig kind

Als ouder begrijp je dankzij de Vissen-invloed steeds beter waar bepaald gedrag bij je (hoog)sensitieve kind vandaan komt. Je ziet in dat veel gedrag ontstaat, doordat je zoon of dochter de emoties van anderen zeer goed aanvoelt. Je kind weet vervolgens niet wat het met de opgepikte gevoelens aanmoet. Je kunt tot creatieve oplossingen komen en hem of haar helpen om te centreren en te aarden.

Let op: verwarring en misleiding

Als je bezig bent met het (ver)bouwen van je huis, wees dan alert. Je kunt in deze periode misleid worden door bedrijven waarvan je hulp wilt. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed oplet en naar je intuïtie luistert. Ook is het mogelijk dat je misleid wordt of in de war raakt door een ouder persoon of een autoriteit. Je wordt nu uitgedaagd om voor jezelf op te komen. Dit kan extra lastig zijn wanneer je schuld- of minderwaardigheidsgevoelens getriggerd worden.

Tweelingzielen en trauma’s uit vorige levens

In deze periode kunnen bij tweelingzielen veel trauma’s uit vorige levens naar boven komen. Het gaat bijvoorbeeld om verdriet dat je in de steek gelaten bent door je twin. Of om schuldgevoelens omdat je jouw tweelingziel bent kwijtgeraakt in een vorig leven.

Ook kun jij je pessimistisch voelen over jullie relatie. Gaat het ooit goed komen? Misschien ben je bang dat je alles geïdealiseerd hebt en dat blijkt dat jullie wegen zich voorlopig even scheiden. Verder kun jij je gevangen voelen in de situatie met je tweelingziel of in een karmische relatie. Je hebt misschien het gevoel dat je geen nieuwe richting kunt inslaan vanwege financiële beperkingen of de zorg voor je kinderen. Door Saturnus in Vissen is de kans groot dat tweelingzielen zich willen terugtrekken om een spirituele ontwikkeling door te maken.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

Jonge vrouw houdt een volle maan in haar handen waar dierenriemtekens omheen staan. Naast de vrouw staat de tekst: Leven met de sterren. Yasmin Boland

Wil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland. Nu voor € 95,-!

bestel nu

Lees verder:

 

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?