Astrologie

Volle maan in Steenbok 21 juli 2024: twee volle manen in Steenbok deze zomer

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Steenbok 21 juli 2024: twee volle manen in Steenbok deze zomer

Op 21 juli 2024 staat de volle maan voor de tweede keer in het teken Steenbok, wat een krachtige energie brengt om structuur en balans in je leven te vinden. De gecombineerde invloeden van Pluto, Uranus, Mars en Neptunus kunnen leiden tot significante veranderingen en inzichten. Deze periode biedt een kans om oude patronen te doorbreken en nieuwe creatieve mogelijkheden te ontdekken. In dit artikel van astrologen Karin en Danique Vergeer lees je meer over de energetische uitwerking van de volle maan.

Tijdens deze volle maan kunnen we midden in karmische situaties terechtkomen. Er kunnen gebeurtenissen plaatsvinden die intense en heftige emoties bij je losmaken.

Twee volle manen in Steenbok volgen elkaar op

Dit jaar staat de volle maan twee keer in het teken Steenbok, waardoor de eigenschappen van Steenbok extra voelbaar zijn. De gebeurtenissen rond de eerste volle maan in Steenbok op 22 juni 2024 krijgen nu een vervolg. Dit brengt veel aandacht voor het creëren van meer structuur en vorm in jouw leven.

Je kunt gefocust zijn op jouw carrière, maar tegelijkertijd spanningen ervaren in het vinden van een balans tussen werk enerzijds en gezin en relaties anderzijds. Er kan een innerlijke strijd ontstaan tussen gevoel en verstand, omdat je voelt dat veranderingen nodig zijn en het vasthouden aan het oude niet meer lukt. Je kunt je afvragen wat je nu echt wilt.

Door de samenstand met Pluto kunnen je emoties intens ervaren worden, aangezien Pluto een transformerende werking heeft. Uranus, Mars en Neptunus zullen de uitwerking van de volle maan positief ondersteunen.

Last van ascentieklachten?

Tijdens de volle maan voel je ascentiesymptomen sterker en kun je hierveel last van hebben. Een paar van de symptomen zijn je onrustig en emotioneel voelen, slecht slapen, hoofdpijn en veel dromen. Ook heb je misschien wel hartkloppingen of ben je erg vermoeid en duizelig.

Daarnaast ben je gevoeliger voor prikkels van buitenaf, omdat je chakra’s meer openstaan door trillingsverhogingen. Deze klachten kan je al enkele dagen voor en enkele dagen na de volle maan voelen.

De impact van Steenbok op jou

Met de volle maan in Steenbok wil je veiligheid inbouwen in jouw leven door je te richten op je werk en maatschappelijke carrière. Steenbok is plichtsgetrouw, serieus en een harde werker met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Hij neemt afstand van emoties en houdt zich liever bezig met praktische en aardse zaken, waardoor je vaak een rots in de branding bent voor anderen.

De Steenbok vertegenwoordigt ook de vaderfiguur, wat kan betekenen dat je in je jeugd weinig warmte hebt gekend en je vader emotioneel afwezig was. Het kan zijn dat je streng bent opgevoed en er hoge eisen aan je werden gesteld. Je kunt af en toe last hebben van verlegenheid en faalangst, wat invloed kan hebben op jouw carrière en gezinsleven.

Volle maan in Steenbok: met beide benen op de grond

Doordat de volle maan een mooie verbinding maakt met Neptunus, kun je het gevoel hebben ontnuchterd te worden. Misschien kom je erachter dat fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Ook kun je emoties of gedachten hebben opgevangen van anderen en voelde je je bijvoorbeeld pessimistisch over je gezondheid, je geldstroom, je carrièrepad of jouw rol als ouder. Maar nu kun je inzien dat deze gevoelens niet van jou waren.

Je komt weer terug bij jezelf en in de realiteit, een last glijdt van je af en je kunt weer creatieve mogelijkheden zien om vooruit te gaan in je leven. Je kunt bijvoorbeeld jouw gevoeligheid gebruiken om hier jouw beroep van te maken.

Ouderschap en hooggevoelige kinderen

Ook kun je ouderschap anders willen aanpakken en de opvoeding meer met jouw intuïtie gaan doen. Hierbij kun je creativiteit en fantasie inzetten, zoals leuke, leerzame verhaaltjes bedenken, woordspelletjes doen, tekenen of schilderen. Als jouw kinderen hooggevoelig zijn, kun je met hen gaan mediteren of yoga doen, of hen een healing geven om hen meer tot rust te laten komen.

De invloed van Mars

Mars kan ons helpen om meer in actie te komen voor wat we willen in ons leven. Je kunt meer zelfvertrouwen voelen en enthousiast zijn over nieuwe ontwikkelingen binnen je werk. Misschien wil je jezelf meer laten zien op social media, leg je nieuwe contacten of wil je webinars en lezingen organiseren. Je weet gestructureerd aan de slag te gaan, snel beslissingen te maken en jouw vlotte babbel in te zetten om je doelen te behalen.

Ook kun je besluiten om een bepaalde hiërarchie binnen het bedrijf los te laten en meer als gelijkwaardige collega’s samen te werken. Dit kan veel creativiteit losmaken en nieuwe ontwikkelingen op gang brengen. De jongere generatie kan bijvoorbeeld leren van de ouderen en andersom.

Karmische situaties

Tijdens deze volle maan kunnen we midden in karmische situaties terechtkomen. Er kunnen gebeurtenissen plaatsvinden die intense en heftige emoties bij je losmaken. Dit kunnen nog onverwerkte emoties zijn uit vorige levens die getriggerd worden.

In plaats van deze emoties meteen te uiten, kun je eerst gaan onderzoeken en proberen te begrijpen waar ze vandaan komen. Mars en Uranus kunnen vervolgens ervoor zorgen dat je snel de ander(en) door hebt en onverwachts de karmische banden verbreekt.

Volle maan & tweelingzielen

Nu de volle maan samen staat met Pluto, worden tweelingzielen min of meer gedwongen om naar binnen te keren. Oude onverwerkte pijn uit jouw verleden mag nu aangekeken worden. Zo kan het zijn dat er nog een diepe angst speelt om te (ver)binden of verlaten te worden, of een angst om controle te verliezen of gemanipuleerd te worden.

Je merkt dat deze angst het vinden van geluk en balans tussen jou en jouw tweelingziel vertraagt. Er kan dan ook besloten worden om een alternatieve therapie te volgen om deze angsten te leren overwinnen. Mars, die een mooie verbinding met de volle maan maakt, kan ervoor zorgen dat je snel verbanden kunt leggen tussen jouw verleden en het nu, en daardoor beter begrijpt waar de oorzaak van het probleem kan liggen.

Door de relatie met jouw tweelingziel en/of jezelf te analyseren, kan het duidelijk worden dat je voorheen bepaalde zaken niet wilde inzien. Nu word je geconfronteerd met “de realiteit”. Het kan zijn dat je de relatie met je karmische partner of tweelingziel in een andere vorm wilt gieten, waarbij je impulsief actie kunt ondernemen.

Het is ook mogelijk dat jij en je karmische partner of tweelingziel besluiten uit elkaar te gaan. Hierbij kunnen alternatieve oplossingen worden bedacht voor huisvesting en jullie financiële situatie. Het uiteengaan kan gepaard gaan met veel verdriet en/of schuldgevoelens. Toch kan het ook voelen als het afsluiten van een oud hoofdstuk en het begin van een nieuwe fase.

Lichtreis volle maan in Steenbok 21 juli 2024

Voor de volle maan in Steenbok geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 21 juli 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne volle maan,

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrum Atlantis

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Wil je leren hoe je kunt werken met de unieke energieën van de maan?
  • Manifesteer je droomleven en voorspel de toekomst met de uitgebreide online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids’.
Bekijk deze cursus

Lees ook:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reactie
  1. Shomara Piqué 20 juli 2024 - 21:57
    Reply

    Wauw

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?