Astrologie

Spirituele betekenis van alle volle manen in 2024: zo beïnvloedt elke volle maan jou

Door Kate Rose
Spirituele betekenis van alle volle manen in 2024: zo beïnvloedt elke volle maan jou

Wat betekent elke volle maan in 2024? Astroloog Kate Rose vertelt je in dit artikel wat de volle manen van 2024 betekenen. 2024 heeft maar liefst 4 supermanen, een blauwe maan én twee maansverduisteringen. Je leest er alles over in dit artikel.

Een volle maan in je zonneteken kan helpen om waarheden te zien en je zal de effecten hiervan meer voelen.

Elke volle maan in 2024 wijst je de weg

Een volle maan komt voor wanneer de maan aan de andere kant van de aarde staat zodat ze het licht van de zon weerkaatst. Dit gebeurt meestal om de 29 dagen. In 2024 zijn er 12 volle manen.

Elke volle maan heeft een betekenis die je helpt te ontdekken wat er zal gebeuren en hoe je het meest uit elke fase van de volle maan kunt halen. De volle maan spreekt tot je ziel. Er zit een kosmisch doel achter elke maanstand: elke maand geeft de volle maan je prachtige metaforen voor het leven. Deze waarheid roept je en vraagt je om naar buiten te gaan en de schitterende schoonheid van de volle maan te observeren terwijl je je realiseert dat de wereld veel groter is dan je je had voorgesteld.

Volle manen zijn niet alleen een tijd om los te laten, maar ook om te observeren wat zich aandient, zodat je eindelijk kunt kiezen om je hart te volgen – en daarmee het pad van je ziel.

De invloed van de volle maan op je sterrenbeeld

Afhankelijk van je sterrenbeeld zal de maan je leven anders beïnvloeden. Een volle maan in je zonneteken kan helpen om waarheden te zien en je zal de effecten hiervan meer voelen. De maan vertegenwoordigt je innerlijke zelf en je emotionele wereld en heeft een diepgaande invloed op je romantische relaties. De volle maan is je gids en helpt je in de richting van waar je hart is bedoeld om te zijn.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • > Volg nu de nieuwste online cursus 'De maan als jouw spirituele gids.
  • > Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.
Bekijk deze cursus

2024 volle maan data en astrologische effecten

25 januari 2024: volle Wolfmaan in Leeuw

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Ram, Leeuw en Steenbok

De eerste volle maan van 2024 valt in het vuurteken Leeuw en staat bekend als de Wolfmaan. Het benadrukt ook de energie van Leeuw, die zelfverzekerd, gebiedend en representatief is voor het terugkomen in je eigen kracht.

Hoewel het nieuwe jaar op 1 januari wordt gevierd, is het vaak de eerste volle maan van het jaar die nieuwe keuzes en acties inluidt. De volle maan in Leeuw staat op één lijn met Jupiter in Stier en brengt avontuur, optimisme en geluk voor elk dierenriemteken.

24 februari 2024: volle Sneeuwmaan in Maagd

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Stier, Maagd en Vissen

De volle Sneeuwmaan in Maagd luidt een tijd van rust en introspectie in: je wordt aangemoedigd om na te denken over je emoties, gedachten en overtuigingen. De volle maan staat in Maagd, een teken dat niet altijd bekend staat om reflectief te zijn, naast de zon in Vissen. Deze volle maan en de zon in Vissen helpen je om de helende energie die voor je beschikbaar is echt te omarmen, zodat je je zekerder kunt voelen in het vertrouwen op het pad dat voor je ligt.

Met de volle maan in Maagd tegenover Saturnus, kunnen er rond deze tijd wat karmische testen zijn of de noodzaak om dingen te doen volgens de universele wet, maar alle dierenriemtekens zullen in staat zijn om het beste uit deze energie te halen, zodat er een gevoel van oprecht optimisme en helderheid is. De volle Sneeuwmaan in Maagd is ook een uitstekende tijd om je energie en huis te reinigen met rozemarijn of salie.

25 maart 2024: volle Wormmaan in Weegschaal & maansverduistering

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Weegschaal, Waterman en Ram

De volle maan in Weegschaal luidt het begin van een nieuw seizoen in. Deze volle maan is ook een maansverduistering, wat betekent dat het waarschijnlijk een openbaring zal brengen in je emotionele bewustzijn of waarheid.

Weegschaal is het dierenriemteken dat staat voor partnerschappen en relaties, dus het kan vooral gunstig blijken te zijn voor je romantische reis. De volle maan in Weegschaal kan niet alleen voelen als een nieuw begin in plaats van een einde, maar het zal je ook vragen om een balans te vinden in je eigen leven tussen je persoonlijke behoeften en die van anderen.

23 april 2024: volle Roze maan in Schorpioen

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Schorpioen, Vissen en Stier

De volle Roze maan in Schorpioen wordt geassocieerd met het ontwaken uit de winterslaap en het omarmen van de volle energie van het lenteseizoen. Schorpioen is een zeer gepassioneerde sterrenbeeld, dus deze volle maan wordt vaak gezien als maan met het verlangen van dit diepe waterteken. Omdat dit wordt gezien als een emotioneel intense volle maan, is het ook een van de beste manen voor elke vorm van bevrijding. Het zal voelen als de lente op het noordelijk halfrond. Laat los wat je niet langer nodig hebt.

De heersende planeet van Schorpioen is Pluto, dat is een van de belangrijkste invloeden in de astrologie van 2024. Zorg er dus voor dat je volledig je innerlijke waarheid eert en op zoek gaat naar de waarheid van anderen tijdens deze lunatie.

23 mei 2024: volle Bloemenmaan in Boogschutter

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Boogschutter, Ram en Tweelingen

De volle Bloemenmaan in Boogschutter komt op tussen de bloesems van de lente, waaraan het zijn naam dankt. Boogschutter is een vuurteken dat bekend staat om zijn zoektocht naar de waarheid die hem naar verre horizonten leidt. Dit vuurteken is altijd op zoek naar avontuur, nieuwheid en een diepere betekenis van het leven. Dit zal rond deze tijd worden versterkt als Jupiter, de heersende planeet van Boogschutter, op 25 mei naar Tweelingen verhuist.

Rond deze tijd is er een gevoel van opnieuw beginnen, omdat je meer wordt aangetrokken door de natuurlijke wereld en tot die relaties die je helpen om je wilde, authentieke geest te voeden. Gebruik deze energie om je wilde geest te omarmen: plan een spontane reis of verken iets nieuws.

21 juni 2024: volle Aardbeienmaan in Steenbok

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Steenbok, Kreeft en Stier

De volle Aardbeienmaan in Steenbok is de eerste van twee opeenvolgende volle manen in Steenbok. Deze lunatie is vernoemd naar aardbeien die in deze periode beginnen te rijpen en spreekt tot de rijpheid van dit seizoen.

Steenbok is een aardeteken en met de zon tegenover in Kreeft zullen de thema’s van thuis en familie rond deze tijd worden benadrukt. Dit is een gedenkwaardige tijd om weer contact te maken met degenen om wie je het meest geeft en om ervoor te zorgen dat je jezelf ook wat extra zelfliefde geeft.

Het hebben van twee opeenvolgende volle manen in Steenbok is ook belangrijk omdat Pluto onlangs zijn tijdperk eindigde in dit aardse teken, dus je kunt merken dat deze lunaties krachtige momenten van genezing voor je teweegbrengen. Laat het verleden achter je en wees dankbaar voor alle liefde om je heen.

21 juli 2024: volle Bokmaan in Steenbok

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Steenbok, Kreeft en Leeuw

De volle Bokmaan in Steenbok, ook wel bekend als de Dondermaan, is de tweede van de volle manen in Steenbok. In juli zal de volle maan in Steenbok optreden net voordat de zon verschuift naar Leeuw, het begin van een gloednieuwe dierenriemseizoen.

Je zou het gevoel kunnen hebben dat je deze maand moet opstaan voor jezelf of optimistisch moet blijven omdat het uitdagende tijden kunnen zijn. Probeer je te richten op je dromen en vertrouw op het kosmische proces, wat het universum je ook brengt. Je kunt de kracht van Tijgeroog gebruiken om je te helpen je geloof vast te houden dat alles gebeurt voor je eigen bestwil.

19 augustus 2024: volle Vismaan in Waterman, supermaan & blauwe maan

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Waterman, Leeuw en Maagd

Een sfeer van romantiek en liefde zal de energie overheersen met de volle Vismaan (een supermaan) in Waterman. Dit is de eerste van vier supermanen én een blauwe maan omdat het de derde volle maan van het seizoen is. Seizoensgebonden blauwe manen zijn zeldzaam en brengen een unieke energie. Een supermaan is een maan die groter lijkt omdat hij dichter bij de aarde staat dan normaal.

De volle supermaan in Waterman staat tegenover de zon in Leeuw en legt de nadruk op je romantische relaties. Je zult meer denken aan de lange termijnaspecten van je relatie als je begint met het plannen van een toekomst samen. Mercurius zal ook retrograde gaan voor het grootste deel van augustus, dus het is belangrijk om bewust te zijn van thema’s uit het verleden of zelfs exen die zich kunnen voordoen in deze tijd.

17 september 2024: volle Oogstmaan in Vissen, supermaan & maansverduistering

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Weegschaal, Ram en Vissen

De volle Oogstmaan in Vissen is een supermaan én is de tweede maansverduistering van 2024. De Maansknopen zijn nog steeds op hun reis zijn door de sterrenbeelden Ram en Weegschaal. Er is er echter al een voorproefje van welke energieën de volgende eclipsverschuiving voor jou in petto heeft in de komende nieuwe cyclus. Dat is precies wat deze lunatie zal bieden.

De Vissen en Maagd eclipscyclus begint pas in 2025. Je kunt echter nu al hints, spirituele downloads en zelfs beloften van wat dat zal brengen in je leven ontvangen. Een volle maan in Vissen brengt een emotionele oogst als je je meer verbonden voelt met jezelf en je kosmische doel. Door de maansverduistering worden deze energieën versterkt en kunnen ze je inzicht geven in een nieuwe droom of een nieuw pad in je leven.

17 oktober 2024: volle Jagersmaan in Ram, supermaan

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Ram, Weegschaal en Vissen

Oktober brengt de grootste supermaan in 2024 als de volle Jagersmaan in Ram opkomt. Een supermaan is een maan die groter lijkt omdat hij dichter bij de aarde staat dan normaal. Omdat deze supermaan de krachtigste is en in Ram staat, kun je verwachten dat dit een enorme energieboost en aanmoediging zal zijn om je dromen te grijpen.

De volle supermaan in Ram brengt verlangens en gevoelens naar boven en kan er zelfs voor zorgen dat je je ongewoon of impulsief gedraagt, omdat je de status quo niet langer kunt tolereren. Als eerste teken van de dierenriem is de Ram een leider die zijn passies omarmt, maar ook geduld moet leren. Zorg ervoor dat je rust neemt en prioriteit geeft aan rust, zodat je belangrijke beslissingen met een helder hart kunt nemen.

15 november 2024: volle Bevermaan in Stier, supermaan

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Stier, Schorpioen en Vissen

De volle Bevermaan in Stier is de laatste supermaan van 2024 en zal zorgen voor een dieper begrip van wat je moet doen om je voor te bereiden op het einde van het jaar. Deze lunatie is genoemd naar de toename in activiteit van bevers rond deze tijd, wat ook een dier is dat prioriteit geeft aan zijn thuisruimte en familie – iets waar Stier ook voor staat. Omdat je naar binnen begint te trekken, naar jezelf, thuis en familie, zul je je rond de volle maan in Stier richten op wat goed voor je voelt.

De maan zal tegenover de zon in Schorpioen staan, dus je wilt een comfortabele omgeving, maar je moet er ook voor zorgen dat je je innerlijke passies eert. Als je je emotionele behoeften valideert samen met je fysieke behoeften, kun je achterover leunen en genieten van het leven dat je hebt gecreëerd. Saturnus zal direct in Vissen stationeren rond deze volle maan in Stier, dus het is belangrijk dat je er ook voor zorgt dat je integriteit en waarheid omarmt om echt het beste uit deze energie te halen.

15 december 2024: volle Koudemaan in Tweelingen

Sterrenbeelden die het meest beïnvloed worden: Tweelingen, Boogschutter en Steenbok

De volle Koudemaan in Tweelingen zal de donkere hemel in december oplichten en een reset brengen voor alle dierenriemtekens. Mercurius zal direct naast de volle maan staan, dus je hebt misschien tijd nodig om recente gebeurtenissen of zelfs je eigen gedachten te verwerken als je begint te kijken naar het nieuwe jaar en alles wat je wilt bereiken.

Tweelingen is een luchtteken dat heerst over zowel je bewuste als je onbewuste zelf, dus wees je bewust van innerlijke gevechten rond deze tijd. Probeer uit te zoeken hoe je vrede kunt vinden tussen je hoofd en je hart. Met de luchtenergie van Tweelingen kun je stijgende angst voelen, dus neem de tijd om te genieten van een kopje kamille- of citroenmelissethee om eventuele zenuwen te kalmeren. De volle Koudemaan in Tweelingen is een tijd om 2024 te verwerken als je begint na te denken over wat je hoopt dat het nieuwe jaar zal brengen, wetende dat het in je macht ligt om te bereiken wat je maar wilt.

Artikelen over de volle maan in 2024

Waarom slaap je onrustig/slecht tijdens een volle maan?

volle maan 2023Waarom kan ik niet slapen? Een vraag die bij veel mensen door hun hoofd gaat wanneer het volle maan is. Maar hoe komt het eigenlijk dat we zo slecht slapen tijdens de volle maan?

Lees verder

 

Hoogsensitviteit: 3 tips om goed te slapen tijdens volle maan

volle maan en hooggevoeligheidVeel HSP slapen slecht of onrustig op dagen rond de volle maan. Dit komt omdat hoogsensitieven bewust en onbewust meer waarnemen dan mensen die niet hooggevoelig zijn. In dit artikel lees je 3 tips zodat jij wel goed slaapt tijdens de volle maan!

Lees verder

Ervaar jij chaos in je hoofd tijdens een volle maan? Zo kom je ervan af

volle maan in het bosRaak je soms in paniek door je gedachten? Of geven ze je een vredig gevoel? Tijdens de volle maan kan dit nog erger worden. In dit artikel lees een aantal tips om rust in je hoofd te brengen, vooral tijdens een volle maan als je de meeste chaos ervaart.

Lees verder

Hoe de maan je kan helpen om je intuïtie en de connectie met je ziel te versterken

vrouw houdt maan vastMara Branscombe laat je zien hoe je op eenvoudige maar krachtige manieren jezelf kun afstemmen op de maanfasen en zo een sterker intuïtie kunt ontwikkelen.

Lees verder

 

 

Deel dit artikel online
Kate Rose
Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?