Astrologie

Volle maan in Maagd 24 februari 2024: dubbele getallen en helen van blokkades

Door Karin en Danique Vergeer
Volle maan in Maagd 24 februari 2024: dubbele getallen en helen van blokkades

De volle maan in Maagd op 24 februari nodigt je uit voor een innerlijke reis van reflectie en zelfontdekking. “De volle maan belicht de noodzaak om balans te vinden tussen de aardse en spirituele aspecten van ons leven, en nodigt je uit om je ware pad te volgen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Sta open voor verandering en laat je leiden door de energieën van deze volle maan om je innerlijke wereld te verkennen en te transformeren.

We worden uitgenodigd om op een liefdevolle wijze onze grenzen te communiceren en open te zijn over onze gevoelens en behoeften.

In het kort over de volle maan in Maagd

De volle maan op 24 februari bevindt zich in het aardse sterrenbeeld Maagd, met de zon direct ertegenover in het mystieke Vissen. De volle maan kan een sterke uitwerking hebben op ieders leven, waarbij er mogelijk een strijd ontstaat tussen de kenmerken van deze twee tegenovergestelde tekens, alsook een innerlijk conflict tussen emotie en ratio. Dit creëert een spanningsveld dat de overweging van belangrijke beslissingen en het doorhakken van knopen kan stimuleren.

Tijdens deze volle maan staat Mercurius, de planeet van communicatie en denken, ook recht tegenover de maan, wat kan leiden tot veel piekeren en twijfels over de oprechtheid van communicatie. Saturnus, de planeet die structuur en beperkingen symboliseert, staat eveneens tegenover de maan, wat een ietwat pessimistische stemming kan veroorzaken. Dit kan het verlangen vergroten om afstand te nemen van mensen die mogelijk niet volledig eerlijk zijn.

In deze periode worden we geconfronteerd met diverse emoties die we trachten te begrijpen. Zelfkritiek en kritiek van anderen kunnen nu prominent aanwezig zijn. Echter, een gunstig aspect met Jupiter kan bijdragen aan spirituele groei en ons aanmoedigen om zaken vanuit een hoger perspectief te bekijken.

Dubbele getallen en ascentiesymptomen

Tijdens de volle maan, wanneer je chakra’s meer openstaan, kun je last hebben van ascentiesymptomen zoals slaapproblemen, emotionele onbalans, griepachtige kwalen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Dit kan versterkt worden door de aanwezigheid van dubbele getallen in de datum: 2 en 24, evenals het getal 8 dat ontstaat als je de getallen 24-02 en 2024 optelt. Dit kan je voorbereiden op de Leeuwenpoort op 8 augustus. Je zult mogelijk merken dat je positiever over jezelf gaat denken, assertiever wordt en jezelf meer durft te uiten. Het is een uitnodiging om gevoelens van minderwaardigheid los te laten en kritisch te evalueren wat je wel en niet wilt in je leven.

De energie van Maagd

Tijdens deze volle maan kun je streven naar evenwicht tussen de eigenschappen van Maagd en Vissen. Maagd staat bekend om zijn nuchterheid, betrouwbaarheid, bescheidenheid, ordelijkheid en praktische instelling. Maagden zijn intellectueel, analytisch, kritisch en hebben oog voor detail, hoewel ze soms te perfectionistisch kunnen zijn. Ze treden niet graag op de voorgrond en geven zichzelf niet snel bloot. Gezondheid en hygiëne zijn voor hen belangrijk, waardoor ze vaak in de gezondheidszorg of een administratieve rol te vinden zijn, gedreven door hun dienstbare aard.

Dromerige energie van Vissen

Met de Zon in Vissen, tegenover de Maan, ervaren we de neiging minder praktisch te zijn vanwege de dromerige aard van Vissen. Dit teken richt zich graag op hogere doelen of creatieve projecten, waarin het zich volledig kan verliezen en soms zelfs de neiging heeft zich op te offeren. Door hun gevoeligheid en het gevoel niet helemaal thuis te horen op aarde, kunnen Vissen de neiging hebben te vluchten in een droomwereld of in verslavingen.

Energetisch uitwerking volle maan in Maagd

Ben jij een lichtpuntje voor anderen?

Tijdens deze volle maan, met Saturnus direct tegenover de maan, kunnen we ons eenzamer of meer alleen voelen dan gebruikelijk. Dit kan de wens versterken om ons in te zetten voor ouderen of mensen die eenzaam zijn of depressieve klachten ervaren. Echter, je kunt het moeilijk vinden om om te gaan met mensen die in een slachtofferrol blijven en zelf geen stappen ondernemen om hun situatie te verbeteren. Je kunt de neiging hebben om afstand te bewaren, uit angst hun zware emoties over te nemen. Jupiter kan echter het benodigde geduld bieden om met deze mensen om te gaan. Met de juiste benadering en een dosis optimisme kun je een lichtpunt zijn voor hen die het moeilijk hebben.

Gevoelig voor de energie van anderen

Met de zon, Mercurius en Saturnus in Vissen vind je het mogelijk moeilijk om je te beschermen tegen de energie van anderen. Vooral nu kun je hier last van hebben als mensen om je heen zich depressief voelen, een negatieve houding hebben, eenzaam zijn of zich minderwaardig voelen. Het stellen van grenzen kan dan ook een uitdaging zijn, zeker voor wie empathisch en invoelend is. We worden uitgenodigd om op een liefdevolle wijze onze grenzen te communiceren en open te zijn over onze gevoelens en behoeften.

Jouw creativiteit weer laten stromen

Tijdens de volle maan is het een goed moment om je te richten op je onderneming of projecten op het werk. Creatieve ideeën, bijvoorbeeld voor je social media, kunnen opborrelen, wat veel enthousiasme kan opwekken. Wat je echter kan belemmeren, is een te sterke focus op details en een kritische innerlijke stem die suggereert dat je niet goed genoeg bent. Dit kan leiden tot overanalyseren, het herhaaldelijk overdenken van zaken, een te grondige risicoanalyse en het uitblijven van actie. De angst om fouten te maken kan overheersen en je creatieve energie blokkeren. Er kan een dieperliggend trauma zijn dat deze blokkade veroorzaakt, en het is waardevol om dit verder te onderzoeken om je creativiteit weer vrijelijk te laten stromen.

Kritiek en zelfkritiek als zelfbescherming

Als je geneigd bent tot perfectionisme en hoge eisen aan anderen stelt, net zoals aan jezelf, kan je kritische houding ervoor zorgen dat je mensen afstoot, zelfs diegenen die je graag dichtbij wilt houden. Ze zijn misschien niet open over de redenen waarom ze afstand nemen en verzinnen excuses om je te ontwijken, mogelijk omdat ze zich (indirect) beoordeeld voelen. Dit kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid en depressie. Het is waardevol om te onderzoeken welke gevoelens je probeert te beschermen met deze kritische houding, die wellicht als zelfbescherming dient.

De invloed van Jupiter kan ons hierbij ondersteunen, dankzij zijn inzichtgevende en positieve instelling. Mogelijk komt dit gedrag voort uit je jeugd waarin je weinig aandacht of bevestiging van je ouders kreeg en je probeerde gezien te worden door extra je best te doen. Of misschien hadden je ouders zelf hoge eisen, waardoor je het gevoel had altijd te moeten presteren voor liefde en aandacht.

Je kunt gaan inzien dat jouw eigenwaarde afhankelijk was van de mening van anderen, en je wilt nu werken aan het helen van blokkades en het transformeren van negatieve gedachtepatronen naar positieve.

Moeilijkheden in de communicatie

In onze communicatie kunnen er diverse problemen ontstaan, aangezien Mercurius zich tegenover de volle maan bevindt. Dit kan ertoe leiden dat onze boodschappen niet altijd helder overkomen. Hoewel we de situatie nuchter proberen te beoordelen, kan dit soms tot meer verwarring dan duidelijkheid leiden. Het kan ook voorkomen dat we moeite hebben met volledige openheid, en we ons toevluchten tot smoesjes of kleine leugens om onder situaties uit te komen.

Het stellen van duidelijke grenzen kan eveneens een uitdaging zijn, waardoor we ons gemakkelijk misleid kunnen voelen.

Bij het doen van aankopen is het belangrijk om waakzaam te zijn om geen miskoop te doen of te veel te betalen. We kunnen snel beïnvloed worden om iets te kopen of ergens aan deel te nemen waar we eigenlijk liever ‘nee’ tegen hadden willen zeggen. Gedurende deze volle maan worden we dus uitgedaagd om alert te blijven, onduidelijkheden op te helderen, en zelf ook helder en eerlijk te communiceren, zonder tegenstrijdige signalen uit te zenden.

Tweelingzielen en de volle maan

Tijdens deze volle maan kunnen tweelingzielen zich bijzonder gevoelig en kwetsbaar voelen, wat hen ertoe kan bewegen zich enigszins terug te trekken. Dit doen ze om beter inzicht te krijgen in hun innerlijke belevingen.

Wanneer tweelingzielen zich in een karmische relatie bevinden, kunnen zij veel schuldgevoelens ervaren omdat hun hart uitgaat naar hun tweelingziel. Ze kunnen moeite hebben dit te communiceren naar hun karmische partner, uit angst de ander te kwetsen, veroordeeld te worden, en zich nog schuldiger te voelen. Hierdoor kunnen ze geneigd zijn confrontaties met hun karmische partner te vermijden en vinden ze het lastig om open te zijn over hun gevoelens en gedachten.

De samenstand van Venus en Mars biedt echter de mogelijkheid om evenwicht in de thuissituatie te vinden door het zoeken naar alternatieve oplossingen. Ze kunnen tot het besef komen dat emotionele en spirituele groei pas mogelijk is wanneer ze eerlijk zijn tegen hun karmische partner en/of hun gezin.

Afstand tussen tweelingzielen

Wanneer tweelingzielen contact met elkaar hebben, kunnen zowel beiden als één van hen kampen met gevoelens van minderwaardigheid. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf en de ander, wat kan leiden tot het gevoel bij de ander dat deze nooit aan de verwachtingen kan voldoen. Dit kan een kloof tussen hen creëren. Het is dan essentieel dat er diepgaande gesprekken plaatsvinden om te onderzoeken waar deze gevoelens vandaan komen. Eén van de tweelingzielen kan de neiging hebben te vluchten in een fantasiewereld, veel piekeren of hard werken om de pijn van mogelijke afwijzing of het verlies van de tweelingziel niet te voelen. Tijdens momenten van ontspanning kunnen herinneringen uit vorige levens opduiken, waardoor de huidige gevoelens beter begrepen worden.

Daarom kunnen tweelingzielen zich meer terugtrekken om na te denken en te analyseren wat er precies afspeelt in hun gevoelswereld. Ze kunnen gevoelens van verdriet of angst ervaren en last hebben van een laag zelfbeeld. Het is mogelijk dat je sombere gedachten en gevoelens van je tweelingziel oppikt, wat kan leiden tot het gevoel dat je bepaalde aspecten van het leven niet aankan. Er kan angst ontstaan voor het alleen zijn, voor financiële problemen, of voor het niet aankunnen van het leven in het algemeen. Deze sombere en depressieve gevoelens kunnen overweldigend zijn, waardoor het moeilijk wordt om de dagelijkse taken van het leven te volbrengen. Het is belangrijk om je bewust te worden dat deze gevoelens en gedachten ook van je tweelingziel kunnen zijn.

Lichtreis volle maan in Maagd 24 februari 2024

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 24 februari een online Lichtreis vanwege de volle maan in Maagd. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • • Je leert de maan als kosmische timer zien op jouw weg naar meer balans in je leven, jouw proces in je persoonlijke ontwikkeling, en in het volgen van jouw grote droom of stille wens.
  • Aan het eind van deze masterclass ken je de betekenis van alle maanfasen voor jouw leven.
Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online
Karin en Danique Vergeer
Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?