Hooggevoeligheid

Het middel tegen vermoeidheid als je HSP bent: jezelf opladen met aarde-energie

Door Jolanda Hoogkamer
Het middel tegen vermoeidheid als je HSP bent: jezelf opladen met aarde-energie

Een van de meest gestelde vragen door een hsp is hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Misschien herken jij het ook wel dat je snel uit balans kan raken door alles wat er heftig binnenkomt: geluiden, emoties, geuren, stemmingen. Je voelt je snel moe en uitgeput en je hebt echt veel tijd nodig om je weer op te laden. In dit artikel lees je hoe je jezelf kan verbinden met aarde-energie en je hierdoor kan ontspannen maar ook weer op kan laden. Ook helpt aarde-energie je heel sterk tegen angst, onzekerheid en piekeren en komt alles veel minder heftig bij je binnen.

Als je veel informatie opneemt dan kost dit veel energie!

Als je hooggevoelig bent dan ontvang je de hele dag meer informatie van alles wat er om je heen gebeurt. Ook verwerk je al deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Ook kunnen je emoties en gedachten heel intens zijn, dit heeft ook met je prikkelverwerking te maken. Soms kan je echt helemaal overmand worden door je gevoelens en gedachten. Dit kost je behoorlijk veel energie!

Dit gebeurt er in je aura

Alles is energie, ook jij bent energie. Je lichaam is de meest vaste vorm van energie en je straalt energie uit. Dit is je energieveld, beter bekend als je aura. In energie ben je verbonden met de aarde, met de kosmos en met alles wat leeft, de natuur, dieren en mensen. Je energie reageert op gedachten, gevoelens en alles wat er om je heen gebeurt. Als je heel veel prikkels ontvangt de hele dag door en hier moe van wordt dan is dit zichtbaar in je energie. Je bent in energie minder verbonden met de aarde en minder in contact met je lichaam. En dit zorgt ervoor dat je natuurlijke energie niet goed kan stromen. Hierdoor versterk je het gevoel van vermoeidheid.

Ook als je onzeker of angstig bent of veel piekert dan ben je in energie minder in contact met de aarde-energie en je gronding.

Je weer opladen met aarde-energie

Je weet nu dat je energie reageert op je gedachten, gevoelens en situaties om je heen. En dat je gronding en verbinding met de aarde-energie als je erg vermoeid bent, onzeker, angstig of veel piekert veel minder of bijna weg is. Maar dit geldt ook andersom. Als jij die verbinding in energie herstelt dan heeft dit direct effect op hoe jij je voelt. Je kunt je weer opladen, het geeft je rust en ontspanning en het verzacht onzekerheid en piekeren.

Één van de makkelijkste manieren om aarde-energie te stromen en jezelf te gronden is door je voor te stellen dat er energie uit de aarde via je voeten naar binnen stroomt. Wees echt met je hele aandacht bij je voeten. Via de voetchakra’s stroomt de energie je voeten binnen en stroomt via je benen door je hele lichaam. Wil je dit graag heel krachtig ervaren? Beluister dan hier gratis een meditatie om de aarde-energie heel krachtig te laten stromen.

Downtime

In onze westerse maatschappij gaat alles heel snel en krijgen we de hele dag door duizenden prikkels binnen. Zorg voor voldoende downtime, op meerdere momenten gedurende je dag. Dit kunnen bijvoorbeeld korte momenten van rust en stilte zijn. Echt even een pauze. Door het sluiten van je ogen en je even te onttrekken van geluiden, geuren, stemmingen en energie van je omgeving komt jouw energie direct tot rust. Zo voorkom je dat jij jezelf overbelast met prikkels en geef jij je jezelf de mogelijkheid om je weer op te laden.

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Of wil je iets delen over gronden, of over de meditatie? Laat het hieronder weten.

Aura-energie

Aura-energie

Wil je meer tips om je aura te beschermen? Of wil je je aura repareren, er meer over leren en/of je aura gezond houden? Aura-energie van Alla Svirinskaya is een prachtig boek dat je op weg helpt in de wonderlijke wereld van jouw aura. Dit boek helpt je je energie te deblokkeren, je aura te ontwarren én je authentieke zelf te omarmen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reacties
 1. Onno Bom 25 november 2018 - 18:24
  Reply

  Waarom zou dat alleen voor vrouwen zijn.?

  1. Jolanda Hoogkamer 26 november 2018 - 09:40
   Reply

   Hoi Onno, natuurlijk is het niet alleen voor vrouwen, vanwaar de aanname?

 2. petra 25 april 2019 - 22:29
  Reply

  Denk je dat dit ook helpt bij niet aangeboren hersenletsel. Na infarct veel last van overprikkeling en het ergste is de energie. Maar is de aura dan anders?

  1. Jolanda Hoogkamer 26 april 2019 - 10:36
   Reply

   Wat fijn om te horen dat het ook goed helpt bij niet aangeboren hersenletsel! Ik kan niet zeggen of dat de aura dan anders is, dat is per persoon en situatie weer anders. Wat ik me voor kan stellen als je veel last van overprikkeling hebt dat je baat hebt om bewust te gronden, of je energie te versterken en zo jezelf te beschermen. In dit artikel vind je ook meer informatie: https://www.inspirerendleven.nl/overprikkeling-voorkomen/ Ik wens je alle goeds! Lieve groet, Jolanda

 3. An 8 oktober 2019 - 22:12
  Reply

  Afgelopen vrijdag oefening gedaan, niet afgemaakt, werd slecht te pas ging liggen slapen. Het gevoel trok achter in nek tot achterkant hoofd, rest van hoofd, duizelig vooral misselijk! Is nu dinsdag heb er nog last van. Wat kom ik er af?

  1. Jolanda Hoogkamer 9 oktober 2019 - 11:00
   Reply

   Vervelend An dat jij je niet lekker voelt. Het is voor mij lastig in te schatten wat er precies met je aan de hand kan zijn of wat je nu moet doen omdat je heel weinig informatie geeft en ik niets weet over je fysieke gestel , je gedachten en gevoelens. Ik vermoed dat deze klachten niet door de meditatie komen maar ergens anders mee te maken hebben. Ben je erg misselijk, duizelig of andere klachten, dan zou ik je aanraden om contact op te nemen met je huisarts. Ik wens je beterschap!

 4. Margriet 2 januari 2021 - 13:38
  Reply

  Op het moment werkt het. Maar zodra ik door iets getriggerd wordt is de verbinding gelijk weer weg merk ik.

  1. Jolanda Hoogkamer 12 januari 2021 - 15:02
   Reply

   Fijn om te horen dat het werkt voor je. Het is ook mooi dat je door hebt dat als je ergens door getriggerd wordt dat de verbinding minder is. Hij is namelijk niet weg, maar verminderd. Door je steeds weer te verbinden met aarde-energie en vaker te gronden zal je merken dat je gronding steeds sterker wordt en je er minder last van hebt dat je getriggerd wordt.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?