Spiritualiteit

Je intuïtie verbeteren: zo kun jij je zesde zintuig ontwikkelen

Door Gastauteur
Je intuïtie verbeteren: zo kun jij je zesde zintuig ontwikkelen

Iedereen kan zijn zesde zintuig ontwikkelen, dus jij ook. Ontdek hoe je jouw intuïtie traint in dit artikel van traditionele heks Joyce van Tilborg. De aanpak is verrassend. “Train al jouw zintuigen! Dan is de kans dat je zesde zintuig zich manifesteert het allergrootst.”

Laat je zesde zintuig zich ruiken, horen, voelen, zien of proeven? Wees je ervan bewust.

Het intuïtie-gen

We hebben niet vijf maar zes zintuigen! Naast reuk, gehoor, tast, smaak en zicht hebben we intuïtie. Het bestaan van dit zesde zintuig, ook wel het ‘intuïtie-gen’ genoemd, is wetenschappelijk bewezen. Ervaar je het alleen als je spiritueel bezig bent? Nee hoor, je kunt het anders ook opgemerkt hebben. Maar als jij je richt op spirituele groei en op het ontwikkelen van je zintuigen, kun je heel bewust gebruik maken van je intuïtie.

Wat je zesde zintuig jou allemaal vertelt

Het is lastig om bewust de wereld te ervaren met al jouw zintuigen. Je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg met je dagelijks leven. Je stapt in de auto en bij je werk of school kom je er weer uit. Wat heb je gezien? Welke (plant)geuren heb je bewust geroken? Welke vogels heb je bijvoorbeeld gehoord? Vaak is het antwoord: weinig. Wat logisch is, want we werken de hele dag van de ene taak naar de volgende. We racen van afspraak naar deadline en dan snel weer naar huis. Kortom, we hebben stress. Maar wat heeft dat nou te maken met ons zesde zintuig? Met spirituele ontwikkeling? Alles! Want je intuïtie werkt namelijk nauw samen met je andere zintuigen.

Het zesde zintuig zorgt er onder meer voor dat

  • Je spanning aanvoel
  • Je creativiteit een boost krijgt.
  • Je heldere inzichten
  • Je voorspellende beelden of stemmen
  • Je gevaar voelt (voor jezelf en anderen).
  • Je aanvoelt dat‘iets niet klopt’.
  • Je energie opmerkt, bijvoorbeeld van overledenen.

Al je zintuigen trainen

Hoe weet je nou wanneer dit zintuig werkt? Dat is lastig om te zeggen. Raak je een hete pan aan – au! Je krijgt meteen feedback van je tast-zintuig. Maar je zesde zintuig functioneert anders. Ook al hebben we het allemaal, de meeste mensen ontkennen het, weten niet dat het er überhaupt is, zijn zich er niet van bewust als ze het gebruiken of weten niet hoe ze erop kunnen vertrouwen. Laten we daarom eens beginnen met: wat is je zesde zintuig nu eigenlijk?

Binnen de wetenschap is een behoorlijke discussie gaande over wat het precies is. Wat we wél weten, is dat inzichten tot je kunnen komen door het intuïtie-gen. Dit hangt dus behoorlijk samen met spiritualiteit. Zelf zie ik het ontwikkelen van je zesde zintuig als een van de voorwaarden voor spirituele groei. Moet jij je dan focussen op het zesde zintuig? Nee, liever niet! Spiritualiteit gaat om balans. Het gaat gepaard met verandering, hard werk, kiezen voor jezelf, niet altijd populaire keuzes maken en vooral… beginnen bij het begin. Bij jezelf, je schaduwwerk en je zintuigen. Want juist het trainen van je vijf zintuigen leert jou om meer subtiele signalen op te merken. En dit is weer belangrijk voor het ontwikkelen van je zesde zintuig.

Zo krijg je een volledige ervaring

Los van elkaar nemen je zintuigen waar, maar samen zijn ze vele malen sterker! Ze geven jou een volledig beeld, wat een ervaring vormt en zo jouw realiteit. Je kunt bijvoorbeeld genieten van muziek, maar als je een optreden ziet, is je ervaring vollediger. Je kunt een collega horen aan de telefoon en denken dat het goed met hem gaat. Zie je die persoon tegenover je met betraande ogen? Dan krijg je een heel ander beeld. Een volledigere ervaring kan dus ook een ándere ervaring betekenen.

Als je getraind bent, vallen je ook subtielere dingen op. Dan kun je kleine trekjes in het gezicht ‘zien’, zachte geluidjes opmerken, waardoor je ervaring dus wederom vollediger wordt en daarmee anders. Dit vergt wel intensieve training. Zonder volledige ervaring zie je dingen over het hoofd, waardoor je nooit de beste keuzes kunt maken. Als je wist van het verdriet, zou je jouw collega anders behandelen, toch? Een echt volledig beeld krijg je alleen als je al jouw zintuigen traint.

Zie jij het al aankomen?

Ieder heeft een zintuig dat meer ontwikkeld is dan de andere. Vaak spreken we het ook uit: ‘Ik zie het al gebeuren’, ‘Ik voel het al aankomen’ of ‘Ik hoor het ze al zeggen’. Luister maar eens naar je eigen woorden. Alleen al via dit ene zintuig kun je passende inzichten doorkrijgen, bijvoorbeeld in beelden of geluiden. Maar het hoeft niet. Train jij al jouw zintuigen? Dan is de kans dat je zesde zintuig zich manifesteert het allergrootst. Het kan zich via een of meerdere ‘kanalen’ (zintuigen) aan je tonen.

Laat je zesde zintuig zich ruiken, horen, voelen, zien of proeven? Wees je ervan bewust en let goed op. Wanneer gebeurt het, in welke situaties, in welke omstandigheden? En valideer! Als je een bepaald onderbuik-gevoel had, klopte het dan achteraf? Door zo objectief mogelijk te valideren leer je te vertrouwen op je intuïtie en dit zintuig verder te ontwikkelen. Ook als je jouw andere zintuigen traint, zal jou steeds meer opvallen. Steeds subtielere veranderingen zijn voor jou waarneembaar. Valideer ze.

Sterker in het leven staan

Wat kun je hier nou mee? Je zintuigen ontwikkelen, je intuïtieve referentiekader ontwikkelen én schaduwwerk vormen een basis voor alle spirituele groei. Of je nu verder gaat met hekserij, sjamanisme, een andere spirituele stroming of bijvoorbeeld pendelen, je hebt er altijd wat aan! Het helpt jou om jezelf vollediger te ervaren, meer op elk facet van jezelf te vertrouwen en sterker in het leven te staan. Je wordt ook meer opmerkzaam als je werkt met energieën, zoals bijvoorbeeld bij divinatie.

Geschreven door Joyce van Tilborg
https://moonchildren.nl

Gids voor spiritueel ontwaken

Gids voor spiritueel ontwaken

Mary Mueller Shutan schreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Het boek beschrijft o.a. de twaalf lagen die je ontwaakte staat bedekken. Elke laag bevat verschillende emoties, pijn, verwondingen en patronen. Met de hulpmiddelen en inzichten die in dit boek staan kun je deze lagen één voor één opruimen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Gastauteur
Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?