Spiritualiteit

7 onverwachte manieren waarop je tekens van het universum ontvangt

Door Denise Linn
7 onverwachte manieren waarop je tekens van het universum ontvangt

Er zijn altijd tekens om je heen en die kunnen zich op ontelbaar veel manieren aan je kenbaar maken. Eigenlijk is er geen moment waarop je niet wordt omringd door tekens. In dit artikel deelt Denise Linn, spiritueel leraar en auteur van Tekens van het universum, zeven onverwachte manieren waarop je tekens van het universum kunt ontvangen.

Een teken krijg je meestal visueel, maar het kan ook een geur, een geluid of een aanraking zijn, of een ingeving, een intuïtief gevoel of een droom. Wie is opgegroeid in een inheemse cultuur krijgt tekens van de natuur, bijvoorbeeld van de wolken of van de beweging van dieren. Voor mensen die in een westerse samenleving zijn opgegroeid kunnen tekens zowel door mensen gemaakte als natuurlijke vormen hebben. Hier volgen verschillende manieren waarop wij tekens kunnen krijgen.

7 onverwachte manieren waarop je tekens van het universum ontvangt

1. Door andere mensen

Alles om ons heen heeft energie en die energie reageert op onze verwachtingen. Wanneer je bewust (of onbewust) een vraag of een probleem aan het universum voorlegt, hebben mensen die je pad kruisen vaak een teken of een boodschap voor je. Soms verschijnen er op mysterieuze wijze mensen in je leven die je een antwoord geven op je vraag. Mensen verschijnen nooit zonder reden in je leven – anders zou je ze niet tegenkomen. Maar omdat we meestal niet goed luisteren, horen we hun boodschappen niet. Als iemand tegen ons praat, zijn we gewoonlijk alleen maar bezig met hoe we zullen reageren, in plaats van echt te luisteren naar wat de ander zegt. Voor wie goed oplet kan elk gesprek een diepere betekenis hebben. In de woorden liggen soms belangrijke, diepzinnige en persoonlijke tekens of boodschappen vervat.

2. Het perifere gezichtsveld

Heb je ooit meegemaakt dat je uit je ooghoeken iets zag, maar toen je keek, merkte dat het iets anders was of dat wat je meende te zien er helemaal niet was? Dit is vaak een manier waarop je hogere zelf je aandacht trekt en je een teken geeft.

3. Liedjes die je voor jezelf zingt

Heb je weleens gemerkt dat je in jezelf een liedje zingt, soms zelfs zonder dat je er erg in hebt? Als dat gebeurt, luister dan goed naar de woorden die je gebruikt, want daar zitten soms tekens in die uit je onderbewuste naar boven zijn gekomen.

4. Dromen

In je slaap zweven er net buiten bereik van je bewustzijn ongrijpbare momenten. Die zijn zo echt dat je kunt voelen dat ze daar op je wachten. Jij reikt uit en wilt ze aanraken, maar ze ontglippen je al snel en verdwijnen. Deze momenten bestaan buiten de wereld van vorm en illusie. Ze bevinden zich in de kloof tussen twee werelden. Maar mocht je ze kunnen vangen, dan behoren ze tot de belangrijkste bronnen van persoonlijke tekens. Er bestaan tegenwoordig talloze opvattingen over dromen, maar door onze geschiedenis heen zijn ze altijd gebruikt als een bron van tekens en boodschappen van het universum.

5. Bewegingen in de natuur

In elke cultuur hebben mensen tekens ontvangen door de bewegingen in de hen omringende natuur te observeren. De trek van dieren, de plaats waar de bliksem inslaat, de vorm van de wolken, in al haar veranderingen geeft de natuur ons voortdurend tekens. Ook in de stad zijn wij omringd door de natuur. Het gedrag van eekhoorns of van duiven, de bewegingen van wolken, de wind, al deze dingen kunnen ook in een stedelijke omgeving tekens bevatten.

6. Voorzieningen in huis

De voorzieningen in je huis kunnen belangrijke tekens overbrengen. Volgens psychologen is water een symbool van emoties, wat betekent dat de toestand van de waterleiding in je huis je iets kan vertellen over je emotionele toestand. Verstopte leidingen kunnen een teken zijn van geblokkeerde emoties. Als de toiletpot overstroomt, kan dat erop wijzen dat je overloopt van emoties. Een bevroren waterleiding kan bevroren emoties symboliseren en een lekkende kraan kan erop wijzen dat je emotioneel uitgeput wordt. Een lekkende kraan kan natuurlijk gewoon betekenen dat het leertje aan vervanging toe is, maar vaak is er verband tussen de waterleiding in je huis en je emotionele toestand.

7. Vergissingen

Vaak zijn vergissingen die we toevallig maken verborgen tekens. Toen ik mijn tuin inrichtte, wilde ik dat die rust en vrede uitstraalde, en ik gebruikte uitsluitend planten met bloemen in zachte tinten blauw, paars, roze en wit. Het leek mij een geweldig idee om zo rondom ons huis een oase van rust te creëren. Maar ondanks mijn weloverwogen plannen kwamen er elk jaar planten op met felgekleurde rode, oranje en gele bloemen, terwijl ik die nooit had geplant. Ik besefte dat deze uitbundige kleuren stonden voor vitaliteit en energie.

Hoewel ik bewust verlangde naar vrede in mijn leven (gesymboliseerd door de evenwichtige en serene kleurencombinatie), wilde mijn onderbewuste blijkbaar opwinding en beweging. Toen ik mijn leven onder de loep nam, besefte ik dat ik eigenlijk geen afstand wilde doen van mijn aangename maar oude leefpatroon en niet bereid was het leven ten volle te leven. De felgekleurde bloemen die maar bleven verschijnen waren een teken dat het tijd werd om een beetje pit in mijn leven te brengen. Ik besloot de kleuren in mijn tuin te accepteren zoals ze kwamen, ik begon veranderingen aan te brengen in mijn leefwijze en ik verruimde mijn horizon.

Tekens van het universum

Tekens van het universum

Wil je meer leren over het ontvangen van tekens van het universum, hoe je er om kunt vragen én hoe je ze kunt interpreteren? Dan is Tekens van het universum van Denise Linn met het uitgebreidste woordenboek van tekens iets voor jou!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Verder lezen over tekenen of het universum:

Deel dit artikel online
Denise Linn
Denise Linn

Denise Linn is een spiritueel leraar en auteur van vele boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities van over de hele wereld vertaalt voor spirituele levensvragen van hedendaagse zinzoekers.

Reactie
  1. Da 24 april 2022 - 10:02
    Reply

    Heb zovaak van deze zo genoemde tekens gezien, maar de situatie word erger....dus wat klopt er dan niet

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?