Astrologie

Volle maan ritueel: stem af op de wijsheid van de maan (en bevrijd jezelf van negativiteit)

Door Mara Branscombe
Volle maan ritueel: stem af op de wijsheid van de maan (en bevrijd jezelf van negativiteit)

Tijdens volle maan ben je van nature meer intuïtief, ontvankelijk en creatief. Het is dus een perfect moment om een krachtig ritueel uit te voeren. Mara Branscombe, auteur van De rijkdom van rituelen, deelt in dit artikel een volle maan-ritueel dat de verlangens van je hart activeert. “Vier het goddelijke vrouwelijke dat zowel in jou als in de maan huist.”

Laat alles wat je op dit moment wilt loslaten tot uiting komen in je uitademing. Sta jezelf toe om volledig in te ademen wat je uitnodigt tijdens dit volle maan-ritueel.

Emoties helen

Sinds het begin der tijden komen mensen samen bij het licht van de maan om verhalen en liederen te delen, om af te stemmen op de ritmes van moeder natuur en om de kracht van het goddelijke vrouwelijke voort te brengen.
Er is iets bijzonder heiligs aan wat er gebeurt als we doelbewust bij elkaar komen tijdens de volle maan- of nieuwe maan-cyclus. Omdat de maan over het water heerst en water onze emoties reguleert, kunnen we ons fysiek afstemmen op het water in ons lichaam en zo onze emoties helen.

Verlangens van je hart activeren

Tijdens volle maan zijn we van nature meer intuïtief, ontvankelijk en creatief.

Als we bewust selfcare-rituelen uitvoeren bij het licht van de volle maan, dan kunnen we dieper naar onszelf luisteren en ontdekken we een ‘call to action’ om ons meest vervulde leven te leiden.

Er ontstaat een wonderschone kwetsbaarheid die door ons hele wezen stroomt wanneer we ter plekke kunnen vertellen wat er emotioneel, spiritueel, fysiek en mentaal in ons leeft. Als we in een kring met gelijkgestemden delen hoe we ons werkelijk voelen en wat er in ons leven speelt, kunnen we beginnen onszelf te bevrijden van de last van negativiteit of onevenwichtigheid. Nu kunnen we onze vrouwelijke kracht op licht, liefde en transformatie richten.

Stem af op het ritme van de maan en breng rituelen voort die jouw ware natuur onthullen. Laat de rituelen jou gronden, inspireren en de verlangens van je hart activeren.

Volle maan-ritueel: vier het goddelijke vrouwelijke

Hieronder vind je een maanritueel dat je met een groep of in je eentje kunt uitvoeren. Zie het als een grove richtlijn. Gebruik je intuïtie, heb plezier bij het organiseren van het ritueel, verzamel eventueel mensen en vier het goddelijke vrouwelijke dat zowel in jou als in de maan huist.

De intentie voor dit ritueel: je wilt een beroep doen op, ondersteuning vragen van en afstemmen op jouw authenticiteit en persoonlijke visie.

1. Verzamel seizoensgebonden voorwerpen uit de natuur of objecten uit je huis die symbool staan voor jouw zich ontwikkelende persoonlijke visie en authentieke natuur. Houd een kaars en een notitieboekje bij de hand.

2. Maak een altaar dat geïnspireerd is op de vier elementen:
Lucht: het oosten, voor leven vanuit je hart.
Vuur: het zuiden, voor het afschudden van je ego en verhalen uit het verleden.
Water: het westen, voor flow en creativiteit om je schaduwzijde te ontmoeten en ermee te werken.
Aarde: het noorden, voor je gronding en aardse krachten om je persoonlijke visie te activeren.

3. Steek de kaars aan. Reinig de ruimte met frisse lucht of etherische oliën, wierook of kruiden om de negatieve energieën te verwijderen en een meditatieve, heilige en stille ruimte te verwelkomen.

4. Verbind je met je adem, verzacht en geef jezelf helemaal over.

5. Roep op waar je dankbaar voor bent, sta toe dat je lichaam een kanaal van compassie en liefde wordt. Laat alles wat je op dit moment wilt loslaten tot uiting komen in je uitademing. Sta jezelf toe om volledig in te ademen wat je uitnodigt tijdens dit volle maan-ritueel.

6. Spreek hardop je intenties uit, maar alleen als jij je daar prettig bij voelt. Dit is een krachtige manier om energievelden te activeren op fysiek en spiritueel niveau.

7. Leg je handen op je hart. Open je mind, lichaam en hartkanalen om begeleiding te ontvangen in de vorm van woorden, visioenen en gevoelens.

8. Kom tot een begeleidende mantra in de ‘Ik ben… Ik zal’-vorm. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben krachtig in mijn authenticiteit. Ik zal op mijn unieke eigenschappen vertrouwen en ze met de wereld delen.’

9. Als je in een cirkel met anderen zit, krijgt ieder de beurt om te delen: wat je loslaat, wat je verwelkomt en jouw begeleidende mantra.

10. Creëer: schilder, schrijf poëzie, maak een collage, sieraden, massage-oliën of kruidentheeën… Creatief zijn helpt je gronden; het geeft verbinding, voeding en inspiratie voor het ritueel.

11. Verzegel je Heilige Ruimte: ga naar een stille plek in jezelf. Besluit het ritueel en uit je dankbaarheid, liederen en inzichten. Dank de volle maan voor haar wijsheden deze maand.

Geschreven door Mara Branscombe

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Rituelen geven houvast. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Mara Branscombe
Mara Branscombe

Mara Branscombe (Vancouver, Canada) is yoga- en meditatieleraar, schrijfster, moeder, kunstenares, ceremonialist en spiritueel coach en helpt anderen op het pad van transformatie. In haar werk verweeft ze mindfulness, zelfzorg, lichaamswerk en natuurrituelen.

Reactie
  1. Maris 8 november 2022 - 13:45
    Reply

    Lieve inspirerend leven.... hoe mooi kan de natuur inéén zitten... ik ben een vrouw volledig in mijn kracht op mijn pad niets zal me doen afwijken... ik blijf trouw aan mezelf... het is nu reeds jaren dat ik ieder dag de dubbele cijfers zie... begonnen met 22.22 en dan 11.11, 19.19, 13.13... 22.2 graden.. tijdens sport 222 calorien op moment dat je neerkijkt... het stopt niet.. ook bij mijn kinderen is dit begonnen en mijn man... we voelen ons zo vaak alleen op de wereld... omdat we hier niet passen... toch zijn we juist helemaal niet alleen, het universum is er voor ons... en we hebben onze taak te doen.. liefde strooien waar nodig... vandaag weer een uitzonderlijk fenoneem! Normaal had ik vrijdag 10.11 mijn maandstonden... maar nee hoor... op de volle bloedmaan exact op de middag beginnen mijn maandstonden... hoe duidelijk kan het zijn , dank je wel universum voor de tekens dat we goed genoeg zijn op deze wereld... jammer dat zoveel mensen helemaal verdoofd rondlopen, blindelings alles volgen... nul gevoel... zich volpropper met chemische rommel... mijn edelstenen liggen mooi te laden en straks bedankt ik het universum als ik ze gebruik... hoe mooi is deze daad van de natuur....

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tarot voor jezelf
€ 23,50

Tarot voor jezelf

Annick Damme

Tarot helpt je je leven te duiden: geef vorm aan je eigen toekomst met 'Tarot voor jezelf' van Annick Van Damme

€ 23,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?