Spiritualiteit

Gebruik de kracht van de volle maan met meditatie

Door Jolanda Hoogkamer
Gebruik de kracht van de volle maan met meditatie

De maan heeft een enorme invloed op de aarde, onder invloed van de maan en de zwaartekracht bewegen de oceanen. Kun je voorstellen wat dat voor immense kracht is? En als je nagaat dat wij voor een groot deel uit water bestaan, dan is het niet zo gek dat ook wij beïnvloed worden door de maan. Veel mensen ervaren, bewust en onbewust ook de energie van de maan tijdens de verschillende maanfasen. Maar weet je dat je de kracht van de maan ook in kunt zetten met een meditatie in je dagelijks leven? Om doelen te bereiken, jezelf echt te versterken en je gelukkiger te voelen.

Tijdens de volle maan is het toppunt van energie die we heel goed kunnen voelen of waar kunnen nemen. Veel mensen ervaren tijdens de volle maan ook dat ze slechter of lichter slapen. De kracht van de maan is een energie die alles versterkt, positief en negatief. Richt jij je aandacht tijdens volle maan op negatieve emoties, piekeren en alles wat je niet wilt (halen) dan versterk je tijdens die dagen juist die emoties, gevoelens en gedachten die je niet wilt.

Daarom is het belangrijk om de dagen rondom de volle maan je bewust te richten op positieve gedachten, positieve mensen en situaties. Richt je aandacht op de doelen die je wilt halen, liefde en dankbaarheid en je persoonlijke kracht dan wordt precies die energie versterkt.

Wil je graag bijhouden van de maan met je doet? Dat kan met het Inspirerend leven journal: jouw eigen journal zonder lijntjes zodat je kunt kiezen of je tekent, schrijft, of een collage maakt.

Een nieuw begin

De maanenergie kan je echt een ware energieboost geven. De vollemaanfase is een hele geschikte tijd om bewust met iets te starten waar jij echt naar verlangt. Iets wat je heel lang wilt, die mooie reis, een nieuwe baan, een bedrijf starten of misschien wel een nieuw huis zoeken. Of die aantrekkelijke man of vrouw uitnodigen voor een afspraak.

De kracht van de maan in je opnemen

Hoewel de energie ‘gewoon in de lucht hangt’ en onbewust al invloed op je heeft kun je je ook heel bewust richten op de energie van de maan om die in je dagelijkse leven in te zetten. Je kan tijdens de volle maan naar buiten gaan en het maanlicht op je laten schijnen en het helemaal in je opnemen. Stel voor dat het licht van de maan doordringt in je energie, jouw aura, in je lichaam en iedere cel van je lichaam verlicht. Echter liggen we meestal al in bed en ons klimaat nodigt niet vaak uit om ’s nachts buiten te gaan zitten.

Daarom heb ik een volle maanmeditatie voor je gemaakt. Deze meditatie kun je gebruiken een aantal dagen voor, tijdens en na de volle maan om de energie van de maan heel gericht in je op te nemen. Je stemt je helemaal af op de energie en de kracht van de maan.

Maanmeditatie

Ga lekker ontspannen zitten of liggen en haal een paar keer diep adem. Stel jezelf dan voor dat je op een open plek bent in het bos, het is avond. Het maanlicht schijnt op de bomen, het schittert op het water v

De plek in het bos is veilig en beschermd. Terwijl je gaat zitten op het gras voel je de magie van de plek waar je bent. Je voelt de magie en de kracht van de maan. Het maanlicht schijnt op de bomen, het gras en weerkaatst in het water. De maan is zo krachtig dat het de zeeën in beweging kan brengen over de hele aarde. Eb en vloed. Komen en gaan. Openen en sluiten. De maan hier voor je is vol. Rond, stralend, helder en krachtig staat de maan boven de bomen en schijnt op jou. Terwijl je kijkt in de maan voel je de intense oerkracht en wijsheid van de maan. Deze energie neem je moeiteloos op, eerst in je aura en de energie dringt je lichaam binnen. Iedere cel van je lichaam neemt het licht en de kracht van de maan op. Het stroomt door je hele lichaam, alles vult zich met de kracht van de maan.

Je kunt het licht en de kracht van de maan gaan gebruiken om stappen te zetten, je hart te volgen, klussen af te maken. De energie van de maan geeft daadkracht. Neem jezelf voor om in de ochtend voor de volle maan de energie van de maan overdag te mogen gebruiken, je te helpen om die dingen te doen, die jij gedaan wil hebben. Die dingen die nodig zijn om jouw pad te volgen. De energie van de maan helpt je om verlangens en dromen om te zetten in actie.

Voel de energie van de maan in jouw systeem. Haal een paar keer diep adem en neem de kracht van de volle maan mee de dag in.

Een geleide meditatie beluisteren, terwijl je zelf ontspannen zit of licht is vele malen sterker dan het te lezen vanaf papier. Wil je de uitgebreide versie van deze meditatie als geluidsbestand ontvangen? Vraag de meditatie hier gratis aan!

Leven met de maan

Leven met de maan

Ben je benieuwd naar meer maanrituelen? Wil jij erachter komen hoe je met de energie van de maancyclus kunt werken om je dromen en ambities te volgen en manifesteren? Dan is Leven met de maan van Yasmin Boland echt iets voor jou! Bestel jouw exemplaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
Jolanda Hoogkamer
Jolanda Hoogkamer

Mijn naam is Jolanda Hoogkamer en ik ben intuïtief coach & trainer speciaal voor hooggevoelige mensen. Ik wil jou inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Daarvoor het ik het Centre of joy opgericht, het centrum voor persoonlijke en intuitieve ontwikkeling speciaal voor HSP's. Op de website vind je de mogelijkheden voor workshops, online trainingen en intuïtieve opleidingen. Je kunt ook direct van start helemaal gratis met een 4-delige training met e-book, wisselende masterclasses of geleide meditaties!

Reactie
  1. Magische maanmeditatie - With joy 3 november 2017 - 19:24
    Reply

    […] Wil je meer lezen? Lees dan hier mijn artikel op Inspirerend Leven. […]

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Tantra, een allesomvattende oer-energie
€ 17,50

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Daniel Odier

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?