Bewustzijn

Van de 3e naar de 5e dimensie: waarom je verwarring voelt tijdens je ontwaakproces

Door Robert Bridgeman
Van de 3e naar de 5e dimensie: waarom je verwarring voelt tijdens je ontwaakproces

Als deze blogtitel je aanspreekt, bevind jij je waarschijnlijk ergens in je ontwaakproces. Dit proces verloopt voor iedereen anders, maar er zijn wel vaste lijnen in te ontdekken. Steeds meer mensen ontwaken doordat de aarde in een ontwaakproces zit. Tijdens het ontwaken beweegt de aarde (en daarmee ook de mensheid) zich van de 3e naar de 5e dimensie. Daarmee bewegen we ons van afscheiding (van elkaar, van ons spiritueel lichaam en van de aarde) naar eenheid. In elke fase van het proces kan verwarring optreden. Dit hoort erbij: verwarring is een goed teken. Ik zal uitleggen waarom.

Loskomen van je fysieke lichaam

Aan het begin van het ontwaakproces gaat het over loskomen van je fysieke lichaam, het loslaten van onheilzame tegenover het ontwikkelen van heilzame gewoonten. Veel mensen starten tegenwoordig met yoga, meditatie, lifestyleverandering en bewustwording. Dit doen ze door bijvoorbeeld het volgen van cursussen, lezen van boeken of het beluisteren van podcasts.

Deze fase is vaak heel fijn. De motivatie is hoog en je ervaart dat je je lichter en beter voelt: je gaat lichter leven. Die fijne gevoelens kunnen van het ene op het andere moment omslaan in een drama als je in een “oud stuk” terecht komt. Dit hoort er gewoon bij. Ontwaken gaat met ups en downs en doet soms pijn.

Blokkades

Al gauw kom je diepere blokkades, trauma’s en overtuigingen tegen die je altijd al had, maar waar je je nu pas echt bewust van wordt. Werk aan de winkel… Je blijkt zwaardere middelen nodig te hebben dan yoga en meditatie. Transformatiemethoden als EMDR, EFT, NLP, Altazar Method, Touch of Matrix, regressie, hypnose, Sjamanistisch werken en heel veel andere methoden helpen daarbij.

Het doorwerken van je oude conditionering is een belangrijk onderdeel van je ontwaakproces. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je conditionering om aandacht blijft vragen. Dan kom je in een soort schijnverlichting terecht, waardoor je snel getriggerd blijft worden. Ik ga ervan uit dat jij de confrontatie, en daarmee de transformatie, goed aangaat.

Meer verbinding met het spiritueel lichaam

Er volgt een punt waarop de ergste blokkades zijn opgelost en de verbinding met het spiritueel lichaam ruimer wordt. Deze verbindingstoename uit zich in het ervaren van meer gelijkmatigheid, gelijkmoedigheid, en minder oordeel naar jezelf en naar anderen. Tenslotte uit de verbinding tussen jou en je geestelijk lichaam zich in meer liefde en compassie in het algemeen.

Er is een laag in het spiritueel lichaam die minder bekend is, namelijk het causaal lichaam. Causaal betekent oorzakelijk. Het causale lichaam is dan ook een zielslaag waarin de oorzaak en het gevolg uit verschillende levens en dimensies vastliggen. Kortgezegd: in deze laag bevindt zich je karma.

Karma

Je karma, dat je opdoet in andere levens en dimensies, is verantwoordelijk voor 90% van wat je meemaakt, wie je ontmoet en wat je ervaart en voelt in dit leven.

In deze fase van het ontwaakproces krijg je een steeds dieper inzicht in:

 • Hoe alles oorzaak en gevolg is;
 • Dat alles één is;
 • Dat de realiteit waarin we leven een illusie is;
 • Dat duisternis en kwaad voortkomt uit sluiers van onwetendheid waarin wij mensen gevangen zitten.

De sluiers van onwetendheid, in het Boeddhisme de 7 sluiers van Mara genoemd, lossen steeds verder op gedurende het ontwaakproces. Dit kan een verwarrende ervaring zijn omdat alles wat je altijd voor waarheid aannam ineens anders blijkt te zijn. Je gaat jezelf en mensen om je heen anders ervaren en meer doorzien. Vertrouw erop dat dit bij het proces hoort. Je laat je 3e dimensiebewustzijn steeds meer los en komt in een 4e of 5e dimensie van bewustzijn. Een zielsbewustzijn waarin je de eenheid van de mensheid en het Universum gaat doorgronden.

Je gaat anderen en jezelf steeds meer zien als zielen en als multidimensionale lichtwezens. Het is belangrijk dat je gedurende het hele ontwaakproces uit het oordelen over jezelf en anderen blijft en dat je iedereen, inclusief jezelf, een eigen proces gunt.

Het hoeft niet meteen perfect te zijn. Ontwaken gaat stapje voor stapje en het is geen lineair proces. Geef jezelf 3 jaar voor de basis en minstens 10 jaar voor het hele proces, dan kan het alleen maar meevallen. Geniet van de verwarring. Wat er ook gebeurt, het is ok. Het is een voorbode van groei en verlichting. Hoe heftiger de verwarring, hoe beter het in feite is.

Avec plaisir!

X Robert

Meer blogs van Robert Bridgeman lezen? Klik hier …

Boek van het Zelf, een studie in ontwaken

boek van het zelfDit boek kan een begin zijn, je op het pad wijzen. Je kennis laten nemen van het fenomeen: ontwaken, herinneren wie je werkelijk bent, verlichting. Het kan jou het inzicht geven dat er überhaupt zoiets bestaat, terwijl jij toch echt dacht dat je niet sliep en precies wist wie je was! Het is een boek voor mensen die spiritueel zoekend zijn.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Robert Bridgeman
Robert Bridgeman

Robert Bridgeman is een integere Lichtwerker en Spiritueel leraar. Met zijn open, toegankelijke, levensluchtige en down-to-earth karakter en persoonlijkheid leeft hij wat hij ‘teached’. Vanuit het retraitecentrum Terra Nova in Zuid Frankrijk - waar hij woont met zijn vrouw Monique en hun drie zoons - geeft hij het liefdesbewustzijn (Christus bewustzijn) handen en voeten door het zelf voor te leven. Robert is een avontuurlijke bewustzijnsonderzoeker. Allerlei uithoeken van bewust- en spiritueel leven doorgrondt hij (waar mogelijk bij de bron) en integreert hij vervolgens in zichzelf en in de Bridgeman Zelfrealisatie Methode. Robert staat - na 10 jaar wereldwijd onderzoek en scholing - in verbinding met talloze spiritueel leraren, centra en (hersen)wetenschappers over de hele wereld die zich bezig houden met het nieuwe bewustzijn van liefde, wijsheid en compassie. Zijn missie Zijn missie, visie en purpose in dit leven is om zoveel mogelijk Lichtwerkers te inspireren, te verbinden en wakker te schudden. Waarom? Hij heeft de diepe wens dat alle lichtwerkers hun eigen pad vinden in het bijdragen van de wereldwijde bewustzijnsshift van de mensheid. En als alle Lichtwerkers dit doen, brengen we het licht hier op aarde, de nieuwe aarde. Door vele transformatie- of meditatieretraites te geven is hij toegankelijk voor iedereen. Hij helpt een ieder die zijn/haar blokkades wil transformeren, dit doet hij met passie, integriteit, wijsheid en expertise. Doordat hij zelf ook oneindig zijn eigen blokkades blijft opschonen bouwt hij elke dag opnieuw verder aan zijn eigen energetische trillingsniveau en zijn mate van verbinding met zijn mediamieke gaven. Robert is in staat om in elke interventie precies datgene diepgaand te doorgronden en ontwortelen wat ‘nodig’ is in dat moment. Robert is daarin een “leraar van leraren” en leidt zelf Lichtwerkers op tot Transformatiecoach, regressie-reïncarnatie therapeut of meditatieleraar via de Bridgeman Academy. Via een aantal kanalen maakt hij het mogelijk om samen met andere Lichtwerkers een verschil te maken in de wereld. (voorbeeld welk kanaal?) Een goed voorbeeld hiervan is de Bridgeman Foundation, een organisatie die bijdraagt aan het vergroten van kansen voor minderbedeelden (?) En via Bridgeman in Business wordt het bewustzijn verspreidt in het organisatieleven. Met zijn drive om oneindig tot nieuwe inzichten en bewustzijnservaringen te komen faciliteert hij vanuit de Bridgeman Lichtwerkers Community tevens een grote behoefte van gelijkgestemde lichtwerkers om met elkaar en ondersteund door elkaar oneindig te groeien, te helen en te verbinden.

Reacties
 1. Manon 8 juli 2019 - 06:48
  Reply

  Goedemorgen Robert, Dank je voor deze uitleg! Ik ben al een tijdje aan het ‘opruimen’ zoals ik het noem. Ik had echter de overtuiging dat het nodig wad, zodat ik er in een volgend leven niet nog eens last van zou hebben... Door jouw nieuwsbrief voel ik dat het klopt. De overgang naar een nieuwe dimensie is zoveel positiever voor mij! ( ik heb altijd een hekel gehad aan opruimen...) Nogmaals dank en ik blijf je nieuwsbrieven lezen!! Met vriendelijke groet,

  1. Xiomara 21 november 2019 - 22:43
   Reply

   Bam. X

  2. Bas 4 maart 2021 - 21:23
   Reply

   Kijk de mens is de denker en de denker bestaat alleen maar in het veld van het denken. En zolang je jezelf niet volkomen hebt verloochend en je brein niet compleet stil is dan zal die poort nooit open gaan. En als al het andere alleen maar in het veld van het denken bestaat wat maakt het dan uit of je in de 4e 6e of 12e demensie zit want een andere bewustzijntoestand kan toch niet ervaren worden.

 2. Gina Van Bogaert 8 juli 2019 - 19:15
  Reply

  Beste, momenteel zit ik in de transformatie van derde naar vijfde demensie, het brengt zoveel berandering en verwarring mee. Heb je tips voor mij om, om te gaan met die hoogtes en laagtes, want het is voor mij heel moeilijk? Dank je wel alvast. Gina

 3. Gea van Doorn 14 juli 2019 - 08:48
  Reply

  Goedemorgen Robert Mooi verwoord en een feest van herkenning! Die verwarring is heel herkenbaar en wordt gaandeweg het proces gelukkig steeds minder maar vooral duren de momenten van verwarring veel korter omdat je het eerder doorziet. Voor mezelf maar ook naar mijn cliënten toe (ben EFT behandelaar en Tom of Matrix) noem ik vaak dat we met z'n allen "liefdevol aan het klungelen zijn"❣❣❣ Liefdevolle hartegroet Gea van Doorn

  1. Marielle 7 november 2019 - 20:59
   Reply

   Jeetje dit heb ik zo nodig op dit moment. Dank je wel voor het schrijven van deze blog. Snapte er even helemaal niets meer van mezelf vandaag. En nu geeft dit mij echt een helderheid moment. Nogmaals heel veel dank hiervoor.

 4. Gisela 14 juli 2019 - 12:38
  Reply

  Waar en hoe komt de karma verklaring van 90% wat je meemaakt vandaan ?

 5. Sacha 14 juli 2019 - 13:24
  Reply

  Leven alsof je leven oneindig is. Haast je niet, maar zorg dat je niet achter loopt.

Reageer op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
(Te)veel voelen
€ 20,-

(Te)veel voelen

Imi Lo

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Met behulp van haar diepgaande kennis en praktische adviezen zul je loskomen van je beperkende gedachten, ga je beter...

€ 20,-

Bekijk aanbieding