Home Bewustzijn Van de 3e naar de 5e dimensie: waarom je verwarring voelt tijdens je ontwaakproces

Van de 3e naar de 5e dimensie: waarom je verwarring voelt tijdens je ontwaakproces

Door Robert Bridgeman

Als deze blogtitel je aanspreekt, bevind jij je waarschijnlijk ergens in je ontwaakproces. Dit proces verloopt voor iedereen anders, maar er zijn wel vaste lijnen in te ontdekken. Steeds meer mensen ontwaken doordat de aarde in een ontwaakproces zit. Tijdens het ontwaken beweegt de aarde (en daarmee ook de mensheid) zich van de 3e naar de 5e dimensie. Daarmee bewegen we ons van afscheiding (van elkaar, van ons spiritueel lichaam en van de aarde) naar eenheid. In elke fase van het proces kan verwarring optreden. Dit hoort erbij: verwarring is een goed teken. Ik zal uitleggen waarom.

Loskomen van je fysieke lichaam

Aan het begin van het ontwaakproces gaat het over loskomen van je fysieke lichaam, het loslaten van onheilzame tegenover het ontwikkelen van heilzame gewoonten. Veel mensen starten tegenwoordig met yoga, meditatie, lifestyleverandering en bewustwording. Dit doen ze door bijvoorbeeld het volgen van cursussen, lezen van boeken of het beluisteren van podcasts.

Deze fase is vaak heel fijn. De motivatie is hoog en je ervaart dat je je lichter en beter voelt: je gaat lichter leven. Die fijne gevoelens kunnen van het ene op het andere moment omslaan in een drama als je in een “oud stuk” terecht komt. Dit hoort er gewoon bij. Ontwaken gaat met ups en downs en doet soms pijn.

Blokkades

Al gauw kom je diepere blokkades, trauma’s en overtuigingen tegen die je altijd al had, maar waar je je nu pas echt bewust van wordt. Werk aan de winkel… Je blijkt zwaardere middelen nodig te hebben dan yoga en meditatie. Transformatiemethoden als EMDR, EFT, NLP, Altazar Method, Touch of Matrix, regressie, hypnose, Sjamanistisch werken en heel veel andere methoden helpen daarbij.

Het doorwerken van je oude conditionering is een belangrijk onderdeel van je ontwaakproces. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je conditionering om aandacht blijft vragen. Dan kom je in een soort schijnverlichting terecht, waardoor je snel getriggerd blijft worden. Ik ga ervan uit dat jij de confrontatie, en daarmee de transformatie, goed aangaat.

Meer verbinding met het spiritueel lichaam

Er volgt een punt waarop de ergste blokkades zijn opgelost en de verbinding met het spiritueel lichaam ruimer wordt. Deze verbindingstoename uit zich in het ervaren van meer gelijkmatigheid, gelijkmoedigheid, en minder oordeel naar jezelf en naar anderen. Tenslotte uit de verbinding tussen jou en je geestelijk lichaam zich in meer liefde en compassie in het algemeen.

Er is een laag in het spiritueel lichaam die minder bekend is, namelijk het causaal lichaam. Causaal betekent oorzakelijk. Het causale lichaam is dan ook een zielslaag waarin de oorzaak en het gevolg uit verschillende levens en dimensies vastliggen. Kortgezegd: in deze laag bevindt zich je karma.

Karma

Je karma, dat je opdoet in andere levens en dimensies, is verantwoordelijk voor 90% van wat je meemaakt, wie je ontmoet en wat je ervaart en voelt in dit leven.

In deze fase van het ontwaakproces krijg je een steeds dieper inzicht in:

  • Hoe alles oorzaak en gevolg is;
  • Dat alles één is;
  • Dat de realiteit waarin we leven een illusie is;
  • Dat duisternis en kwaad voortkomt uit sluiers van onwetendheid waarin wij mensen gevangen zitten.

De sluiers van onwetendheid, in het Boeddhisme de 7 sluiers van Mara genoemd, lossen steeds verder op gedurende het ontwaakproces. Dit kan een verwarrende ervaring zijn omdat alles wat je altijd voor waarheid aannam ineens anders blijkt te zijn. Je gaat jezelf en mensen om je heen anders ervaren en meer doorzien. Vertrouw erop dat dit bij het proces hoort. Je laat je 3e dimensiebewustzijn steeds meer los en komt in een 4e of 5e dimensie van bewustzijn. Een zielsbewustzijn waarin je de eenheid van de mensheid en het Universum gaat doorgronden.

Je gaat anderen en jezelf steeds meer zien als zielen en als multidimensionale lichtwezens. Het is belangrijk dat je gedurende het hele ontwaakproces uit het oordelen over jezelf en anderen blijft en dat je iedereen, inclusief jezelf, een eigen proces gunt.

Het hoeft niet meteen perfect te zijn. Ontwaken gaat stapje voor stapje en het is geen lineair proces. Geef jezelf 3 jaar voor de basis en minstens 10 jaar voor het hele proces, dan kan het alleen maar meevallen. Geniet van de verwarring. Wat er ook gebeurt, het is ok. Het is een voorbode van groei en verlichting. Hoe heftiger de verwarring, hoe beter het in feite is.

Avec plaisir!

X Robert

Meer blogs van Robert Bridgeman lezen? Klik hier …

Boek van het Zelf, een studie in ontwaken

boek van het zelfDit boek kan een begin zijn, je op het pad wijzen. Je kennis laten nemen van het fenomeen: ontwaken, herinneren wie je werkelijk bent, verlichting. Het kan jou het inzicht geven dat er überhaupt zoiets bestaat, terwijl jij toch echt dacht dat je niet sliep en precies wist wie je was! Het is een boek voor mensen die spiritueel zoekend zijn.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,99 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

7 reacties

Avatar
Manon 8 juli 2019 - 06:48

Goedemorgen Robert,
Dank je voor deze uitleg!
Ik ben al een tijdje aan het ‘opruimen’ zoals ik het noem. Ik had echter de overtuiging dat het nodig wad, zodat ik er in een volgend
leven niet nog eens last van zou hebben…

Door jouw nieuwsbrief voel ik dat het klopt. De overgang naar een nieuwe dimensie is zoveel positiever voor mij! ( ik heb altijd een hekel gehad aan opruimen…)

Nogmaals dank en ik blijf je nieuwsbrieven lezen!!

Met vriendelijke groet,

Reply
Avatar
Xiomara 21 november 2019 - 22:43

Bam. X

Reply
Avatar
Gina Van Bogaert 8 juli 2019 - 19:15

Beste, momenteel zit ik in de transformatie van derde naar vijfde demensie, het brengt zoveel berandering en verwarring mee. Heb je tips voor mij om, om te gaan met die hoogtes en laagtes, want het is voor mij heel moeilijk? Dank je wel alvast. Gina

Reply
Avatar
Gea van Doorn 14 juli 2019 - 08:48

Goedemorgen Robert

Mooi verwoord en een feest van herkenning!
Die verwarring is heel herkenbaar en wordt gaandeweg het proces gelukkig steeds minder maar vooral duren de momenten van verwarring veel korter omdat je het eerder doorziet.
Voor mezelf maar ook naar mijn cliënten toe (ben EFT behandelaar en Tom of Matrix) noem ik vaak dat we met z’n allen “liefdevol aan het klungelen zijn”❣❣❣

Liefdevolle hartegroet
Gea van Doorn

Reply
Avatar
Marielle 7 november 2019 - 20:59

Jeetje dit heb ik zo nodig op dit moment. Dank je wel voor het schrijven van deze blog. Snapte er even helemaal niets meer van mezelf vandaag. En nu geeft dit mij echt een helderheid moment. Nogmaals heel veel dank hiervoor.

Reply
Avatar
Gisela 14 juli 2019 - 12:38

Waar en hoe komt de karma verklaring van 90% wat je meemaakt vandaan ?

Reply
Avatar
Sacha 14 juli 2019 - 13:24

Leven alsof je leven oneindig is. Haast je niet, maar zorg dat je niet achter loopt.

Reply

Laat een bericht achter