Spiritualiteit

Ontwaken hoeft niet fijn te zijn

Door Robert Bridgeman
Ontwaken hoeft niet fijn te zijn

Bewustwording gaat niet altijd over rozen. Verwacht niet dat het allemaal leuk en gesmeerd gaat. Hobbels horen erbij.

Je lager ego neemt een nieuwe vorm aan en dat doet pijn. Het wil niet veranderen dus het verzet zich en raakt in de war.

De graadmeter: hoe meer pijn, vertwijfeling, onzekerheid en verwarring, des te beter je proces gaat, des te groter je groei. Het hoort erbij.

Het is je mind die structuur en overzicht wil en die wil begrijpen wat er gebeurt. Daar wil je juist los van komen en dat geeft onrust en wanhoop. Het zijn je hersenen die de pijn niet willen voelen en proberen te vermijden. Een overlevingsmechanisme.

De werkelijkheid laat zich niet begrijpen.

Het proces gaat dwars door alle pijn en trauma die in je systeem zit. Terugvallen, hardnekkige “oude stukken” en ingewikkelde processen zijn juist de bedoeling. Verzet je er niet tegen, maar accepteer ze.

Het idee dat je ergens zou moeten zijn en dat daarbij bepaalde gevoelens, gedachten en gedragingen horen is een illusie van diezelfde mind.

Quick fixes bestaan niet. Geef jezelf 3 jaar per proces (op z’n minst), laat de uitkomst los en verwacht niets. Daarna kijk je verder. Dan kan het alleen maar meevallen. Op een dag is er ineens licht aan het einde van de tunnel. Die dag kan zomaar morgen al zijn. Het is een leven(s)lang proces

Wees niet zo kritisch op jezelf en laat het beeld los waarvan je vindt dat je als ontwaakt persoon aan moet voldoen of waarvan je denkt dat de buitenwereld vindt dat je aan moet voldoen. Groot houden is lager ego.

Acceptatie en overgave maken de tijdsduur van je proces een stuk korter. Je geeft het proces de kans haar werk te doen

Gewoon jezelf zijn. Authentiek, eerlijk, open en kwetsbaar durven zijn. Jezelf niet mooier voordoen dan je bent. Niet proberen een heilige te spelen. Daar prikken mensen dwars doorheen.

Je eigen processen open en bloot doorleven. Dan inspireer je anderen en dan laat je anderen zien hoe het in werkelijkheid is.

Processen meest leerzame perioden van je leven.

En weet je wat zo fijn is? Als je weer aan het eind van een proces bent, zal het even rustig zijn en daarna begint het feest gewoon weer opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw. Tot het einde. En daarna weer in een nieuwe vorm.

Het goede nieuws is dat je er na verloop van jaren steeds beter mee om leert gaan en dat de processen steeds korter van duur zijn en de ruimte ertussen steeds prettiger. Je gaat uiteindelijk steeds meer geluk, wijsheid en ontspanning ervare, ook in de turbulente perioden.

“De enige weg uit het lijden is door het te ondergaan.”
De Dalai Lama

Licht leven! Robert Bridgeman

Boekentip: Gids voor spiritueel ontwaken

spiritueel ontwaken

Mary Mueller Shutan schreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Wanneer je begint met ontwaken komen je onverwerkte emoties en ervaringen vanaf je geboorte tot waar je in het huidige moment bent naar boven. Dankzij het ontwakingsproces kun je eindelijk het pad van verlichting en vrijheid bewandelen.

bestel nu

Lees verder:

Boekentip van de redactie
Ik voel me op mijn ziel getrapt
Nu voor maar € 18,50

Ik voel me op mijn ziel getrapt

Bärbel Wardetzki

Iedereen kent dit gevoel wel: een kwetsende opmerking, een schimmige blik, een onaardig appje of iemand die je negeert en je bent compleet van je stuk gebracht. Terwijl die ander het misschien (waarschijnlijk!) helemaal niet zo bedoelde. Bärbel Wardetski onderzoekt in haar...

€ 18,50

Bekijk aanbieding

Deel dit artikel online
Robert Bridgeman
Robert Bridgeman

Robert Bridgeman is een integere Lichtwerker en Spiritueel leraar. Met zijn open, toegankelijke, levensluchtige en down-to-earth karakter en persoonlijkheid leeft hij wat hij ‘teached’. Vanuit het retraitecentrum Terra Nova in Zuid Frankrijk - waar hij woont met zijn vrouw Monique en hun drie zoons - geeft hij het liefdesbewustzijn (Christus bewustzijn) handen en voeten door het zelf voor te leven. Robert is een avontuurlijke bewustzijnsonderzoeker. Allerlei uithoeken van bewust- en spiritueel leven doorgrondt hij (waar mogelijk bij de bron) en integreert hij vervolgens in zichzelf en in de Bridgeman Zelfrealisatie Methode. Robert staat - na 10 jaar wereldwijd onderzoek en scholing - in verbinding met talloze spiritueel leraren, centra en (hersen)wetenschappers over de hele wereld die zich bezig houden met het nieuwe bewustzijn van liefde, wijsheid en compassie. Zijn missie Zijn missie, visie en purpose in dit leven is om zoveel mogelijk Lichtwerkers te inspireren, te verbinden en wakker te schudden. Waarom? Hij heeft de diepe wens dat alle lichtwerkers hun eigen pad vinden in het bijdragen van de wereldwijde bewustzijnsshift van de mensheid. En als alle Lichtwerkers dit doen, brengen we het licht hier op aarde, de nieuwe aarde. Door vele transformatie- of meditatieretraites te geven is hij toegankelijk voor iedereen. Hij helpt een ieder die zijn/haar blokkades wil transformeren, dit doet hij met passie, integriteit, wijsheid en expertise. Doordat hij zelf ook oneindig zijn eigen blokkades blijft opschonen bouwt hij elke dag opnieuw verder aan zijn eigen energetische trillingsniveau en zijn mate van verbinding met zijn mediamieke gaven. Robert is in staat om in elke interventie precies datgene diepgaand te doorgronden en ontwortelen wat ‘nodig’ is in dat moment. Robert is daarin een “leraar van leraren” en leidt zelf Lichtwerkers op tot Transformatiecoach, regressie-reïncarnatie therapeut of meditatieleraar via de Bridgeman Academy. Via een aantal kanalen maakt hij het mogelijk om samen met andere Lichtwerkers een verschil te maken in de wereld. (voorbeeld welk kanaal?) Een goed voorbeeld hiervan is de Bridgeman Foundation, een organisatie die bijdraagt aan het vergroten van kansen voor minderbedeelden (?) En via Bridgeman in Business wordt het bewustzijn verspreidt in het organisatieleven. Met zijn drive om oneindig tot nieuwe inzichten en bewustzijnservaringen te komen faciliteert hij vanuit de Bridgeman Lichtwerkers Community tevens een grote behoefte van gelijkgestemde lichtwerkers om met elkaar en ondersteund door elkaar oneindig te groeien, te helen en te verbinden.

Reactie
  1. Wietse willen meersma 3 december 2019 - 19:18
    Reply

    Dat zijn hele ware woorden van de D.L doch het onvoorwaardelijk accepteren van wat is is bij tijd en wijle bijzonder pijnlijk.

Reageer op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ik voel me op mijn ziel getrapt
Nu voor maar € 18,50

Ik voel me op mijn ziel getrapt

Bärbel Wardetzki

Iedereen kent dit gevoel wel: een kwetsende opmerking, een schimmige blik, een onaardig appje of iemand die je negeert en je bent compleet van je stuk gebracht. Terwijl die ander het misschien (waarschijnlijk!) helemaal niet zo bedoelde. Bärbel Wardetski onderzoekt in haar...

€ 18,50

Bekijk aanbieding