Home Bewustzijn Ontwaken hoeft niet fijn te zijn

Ontwaken hoeft niet fijn te zijn

Door Robert Bridgeman
Bewustwording gaat niet altijd over rozen. Verwacht niet dat het allemaal leuk en gesmeerd gaat. Hobbels horen erbij.

Je lager ego neemt een nieuwe vorm aan en dat doet pijn. Het wil niet veranderen dus het verzet zich en raakt in de war.

De graadmeter: hoe meer pijn, vertwijfeling, onzekerheid en verwarring, des te beter je proces gaat, des te groter je groei. Het hoort erbij.

Het is je mind die structuur en overzicht wil en die wil begrijpen wat er gebeurt. Daar wil je juist los van komen en dat geeft onrust en wanhoop. Het zijn je hersenen die de pijn niet willen voelen en proberen te vermijden. Een overlevingsmechanisme.

De werkelijkheid laat zich niet begrijpen.

Het proces gaat dwars door alle pijn en trauma die in je systeem zit. Terugvallen, hardnekkige “oude stukken” en ingewikkelde processen zijn juist de bedoeling. Verzet je er niet tegen, maar accepteer ze.

Het idee dat je ergens zou moeten zijn en dat daarbij bepaalde gevoelens, gedachten en gedragingen horen is een illusie van diezelfde mind.

Quick fixes bestaan niet. Geef jezelf 3 jaar per proces (op z’n minst), laat de uitkomst los en verwacht niets. Daarna kijk je verder. Dan kan het alleen maar meevallen. Op een dag is er ineens licht aan het einde van de tunnel. Die dag kan zomaar morgen al zijn. Het is een leven(s)lang proces

Wees niet zo kritisch op jezelf en laat het beeld los waarvan je vindt dat je als ontwaakt persoon aan moet voldoen of waarvan je denkt dat de buitenwereld vindt dat je aan moet voldoen. Groot houden is lager ego.

Acceptatie en overgave maken de tijdsduur van je proces een stuk korter. Je geeft het proces de kans haar werk te doen

Gewoon jezelf zijn. Authentiek, eerlijk, open en kwetsbaar durven zijn. Jezelf niet mooier voordoen dan je bent. Niet proberen een heilige te spelen. Daar prikken mensen dwars doorheen.

Je eigen processen open en bloot doorleven. Dan inspireer je anderen en dan laat je anderen zien hoe het in werkelijkheid is.

Processen meest leerzame perioden van je leven.

En weet je wat zo fijn is? Als je weer aan het eind van een proces bent, zal het even rustig zijn en daarna begint het feest gewoon weer opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw. Tot het einde. En daarna weer in een nieuwe vorm.

Het goede nieuws is dat je er na verloop van jaren steeds beter mee om leert gaan en dat de processen steeds korter van duur zijn en de ruimte ertussen steeds prettiger. Je gaat uiteindelijk steeds meer geluk, wijsheid en ontspanning ervare, ook in de turbulente perioden.

“De enige weg uit het lijden is door het te ondergaan.”
De Dalai Lama

Wil je begeleiding en richting in je proces? Lees hier:
https://www.facebook.com/events/1182389075129591/?ti=cl

Licht leven! Robert Bridgeman

1 reactie

Wietse willen meersma 3 december 2019 - 19:18

Dat zijn hele ware woorden van de D.L doch het onvoorwaardelijk accepteren van wat is is bij tijd en wijle bijzonder pijnlijk.

Reply

Laat een bericht achter