Bewustzijn

6 x tips voor verbinding met anderen

Door MY HAPPY SOUL
6 x tips voor verbinding met anderen

Het tijdperk en de maatschappij waarin we leven, zijn hectisch. Een aarde waarop het krioelt van miljarden mensen die allemaal hun eigen weg proberen te lopen. Al dan niet op hun spirituele paadje voortbewegen. Streven naar een menswaardig bestaan en daarin te voorzien. Hun eigen levensweg trachten te bewandelen. Een drukke bedoening dus. Vaak rennen we in deze kippenren, die aardbol heet, spreekwoordelijk rond als een kip zonder kop. Zie daar je weg als eenling maar in te vinden.

We lopen onszelf flink voorbij. Vind dan je eigen pad maar eens. Struikel je niet veelvuldig over anderen, de drukte of de hectiek van het leven, dan zijn er wel zoveel eisen waaraan je als mens moet voldoen. Relaties onderhouden, werk, gezin om maar wat te noemen. We zijn multitaskers bij uitstek. De maatschappij is nochtans in mijn optiek niet erg mensvriendelijk. Ieder mens heeft behoefte aan een vorm van rust. De lat waar je als individu, heden ten dage, aan moet voldoen ligt schrikbarend hoog. We hebben kortom allemaal nogal wat ballen in de lucht hoog te houden.

Afgezien van de drukte is ons mensenleven vaak ook erg prikkelgevoelig. Racen we niet van hot naar her buitenshuis, dan komt het leven binnenshuis je wel luid en duidelijk tegemoet schreeuwen met al de apparatuur en vormen van entertainment die we bezitten. Van een mobieltje met een eeuwige ringtone die afgaat of bliept (yep, we moeten altijd bereikbaar zijn en stand-by staan. Helaas doe ik daar vaak ook aan mee. Zelf mis ik het ‘ik-ben-zo-interessant- of de-kijk-mij-nou-uitstraling’, dus daar is het me niet om te doen. Maar die mails moeten gelezen worden en die Whatsapp’jes of sms’jes naar wie dan ook moeten verzonden worden. Stante pede.)

In veel gezinnen staat de televisie, of tijdens de avondspits thuis en/of in het weekend, de hele dag te schallen. Het voltallige gezin zit tijdens het sociale eetmomentje van de dag met zijn allen, met hun bordjes op schoot, strak naar de beeldbuis te staren. Gezelligheid ten voeten uit. Verbinding ten top. Overal waar je komt, is geluid. In winkels staat de muziek te schetteren, in winkelcentra komen de decibels je oren tegemoet. Tot in de wachtkamer van je huisarts toe staat de televisie één of ander prut programma af te draaien.

Kortom, wat een prikkelgevoelige maatschappij. Prikkels alom. Je zintuigen staan nogal onder druk. Gaan je ogen niet op tilt, want bijna overal waar je komt struikel je over soortgenoten, beelden en situaties, dan gaan je oren wel op een constante fluittoon vanwege de herrie die we op deze aardkloot voorbrengen. Of je krijgt wel van alle indrukken en prikkels een instant braincrash of mental breakdown. Figuurlijk dan. Als het ware. Weet je, dan woon ik nog best redelijk, voor Hollandse overbevolkte begrippen dan, in een buitengebied, zoals dat heet. Maar bij mooi weer gaat, twee deuren verderop, de volumeknop van de radio flink open zodat ik weer geheel up to date ben met het Nederlands muzikale repertoire (om het maar netjes uit te drukken) en draaien de grasmaaiers overuren. Want gras moet behalve erg groen zeker ook strak en kort blijven. Gemillimeterd, tot op de millimeter. Fier en rechtop. Geen sprietje uit het gelid. De drukke verbindingsweg die de onderlinge dorpen verbindt, is altijd druk. Wonen we in ons dichtbevolkte landje niet bij een spoorlijn, in een rumoerige en bedrijvige stad, bij een snelweg, dan is er altijd wel dat eeuwige vliegverkeer. Hebben we geen last van het verkeer, drukte en onze aller eigenste buurtradio, dan staat vervolgens de buurvrouw wel te gillen. Want die volumeknop staat buiten evenzo volop open. Bij goed weer, zon of geen weer. Akela van hiernaast is altijd in vorm. Salut, mama!

Nobody is perfect

Daar zit ik dan met mijn hooggevoeligheid en mijn van nature slechte prikkelregulering. Vanuit mijn Zijn en sensitieve ik sla ik alles gade en vraag me af: waar hollen we praktisch met zijn allen naar toe? Altijd onderweg. Immer druk. Geen tijd tot bezinning en rust lijkt het wel. Waar zijn we toch mee bezig? Het egoïsme viert hoogtij. Ik ben de eerste, ga snel opzij, want ik moet er langs! De weg is van mij, want ik betaal wegenbelasting. Wat jij hébt, dat wil ik ook! Want dat is veel mooier. Een ander zijn gras is veel kleuriger. We willen veel. Nee, we willen eigenlijk alles. Liefst tegelijk. En nu. Subito! Rest mij thans de vraag:

Waar is de verbinding gebleven nu we in zo’n individuele, snelle consumptiemaatschappij leven?

Verbinding

De verbinding met anderen, maar zeker de verbinding met jezelf. Veelal meten we ons mens zijn, aan buitenkant zaken zoals uiterlijke verschijning die we bij elkaar vergaard hebben. En status. Ook al een onbegrijpelijk iets. Althans voor mij dan. Is dat wat telt in het leven? Is dat de maatschappelijke maatstaf waaraan we elkaar afmeten en beoordelen? Dat kan niet zo zijn. Zo heeft onze Almachtige het vast niet bedoeld. Dan heb ik het nog niet over beoordelen en veroordelen van anderen. Mensen die je kent, of onbekenden. Hebben we, na een snelle blik of in het voorbij gaan, vaak onze mening, ons oordeel al niet klaar? Laten we dat vooral niet doen. Ook de meute kan een mening over jou hebben. Een bepaalde zienswijze waar jij van jouw zijde wellicht ook niet blij van wordt. Wat jou eveneens niet vrolijk stemt. Laten we elkaar geen doetjes noemen. Dat is hoe het werkt. Intermenselijk. Dus niet klakkeloos beoordelen en zeker niet veroordelen. Laten we de ander vanuit universele en onvoorwaardelijke liefde nemen zoals diegene is. Dat wil niet zeggen dat we alles wat moreel onaanvaardbaar is, zouden moeten accepteren. Dat is niet wat ik bedoel. We hebben allemaal wat. Perfectie bestaat niet. Vergeet dat niet. Nobody is perfect. Ook jij niet. Misschien denk je van wel. Maar diep van binnen zegt jouw stemmetje van onzekerheid dat dat een illusie is.

Intuïtie, het betrouwbare buikgevoel

Ware verbinding met anderen is niet gelegen in uiterlijke verschijningsvormen. Oppervlakkige leukdoenerij. Kijk eens hoeveel vrienden je echt hebt. Ga eens bij jezelf na. Welke vriend of vriendin voegt werkelijk iets toe aan jouw leven? Voel je wederzijds respect en de (onvoorwaardelijke) liefde naar elkaar toe en kan je alles, uiteraard in vertrouwen, echt alles vanuit jouw hart in alle openheid, oprechtheid en eerlijkheid met elkaar delen? Voelt het daadwerkelijk zo goed? Zijn we heus met de ander verbonden. Hebben we echt contact? Straal je tot in je wezenlijke Zijn, tot je ziel, tot in jouw innerlijke ik als je de ander ziet en hoort? Verbinding is volgens mij daarin gelegen of je jezelf echt fijn voelt bij de ander en je jouw hart volledig kunt luchten en openen. Tot op de bodem. In totale openheid en onbevangenheid. Dat is een gevoel. Een sensatie die voortkomt vanuit je hart- en buikstreek en niet vanuit het verstand. Goed voelen is de basis voor een waarachtige connectie in een vriendschap. In relaties. In sociaal contact met de medemens. Dat is dan ook direct de essentie van verbinding in het algemeen. Je kan pas tot een ware verbinding komen met een medeschepsel vanuit de verbinding die je gelegd hebt met jezelf. Immers als je zelf niet weet wat je fijn vindt, wat je wilt, waar je jezelf prettig bij voelt of dit kan herkennen hoe kan je dat überhaupt dan wel bij de ander?

In eerste instantie begint verbinding met zelfkennis. Inzicht in jouw (ruimtelijk) lichaam en gevoel. Intuïtie is een enorme leidraad hierbij. Wat voelt vanuit jouw buikgebied als goed. Wat ervaar jij als prettig. Vertrouw op je intuïtieve ingevingen. Je bent zelf je beste graadmeter hierin. Je betrouwbare, eigen raadgever betreffende de gevoelsmeter. Laat de controle los en vertrouw op jouw feeling. Accepteer eerst jezelf. Blijf dicht bij jezelf. Zorg dat je hart geopend blijft en wees alert op jouw buikgevoelens. De volumeknop van dat eeuwige stemmetje vanuit jouw ego, vanuit het verstand kan je beter direct uitdraaien. Dat heeft toch vrijwel niets zinnigs te zeggen. Veel te afleidend ook en te beredenerend. Gevoelsremmend. Overheersend over je sensitiviteit. Sterker nog. Mijn advies is deactiveer je ego, dat leeft een stuk eenvoudiger. Veel prettiger. Het ego domineert mogelijk je positieve emoties door angsten, verdriet (en verdrietige herinneringen) en boosheid. Laat los, laat los. Ik zeg dat niet voor niets. Been there. Focus op jouw innerlijk. Op je buikgevoel. En vanuit je buik op verbinding met jezelf. Met je stoffelijke lichaam. Verbinding met alles wat om jou heen leeft. Voel de connectie met de aarde. Met de natuur. Kijk om je heen en zie al het moois wat er wel degelijk is. Bij iedereen. Ben positief en ervaar datgene wat jou blij maakt. Enthousiast maakt. Vrolijk stemt. Voel de ruimte die je inneemt. De lucht die je inademt. Maak verbinding met jouw Zijn, met jouw ziel. Met jouw gevoel. Ervaar en leef!

Verbinding met de ander

Jouw verbinding is gelegd. Het verstand is verbonden met jouw hart (en buikgevoel). Het is helder wat jij wilt, voelt en hoeveel ruimte jouw lichaam inneemt in de aardse ruimte. De schakeling is compleet. Jouw mens zijn straalt. Je bent er klaar voor. Het is tijd om echt verbinding met een naaste, bekende of onbekende te maken. Want diep van binnen weten we dat een leven zonder echte verbinding met anderen te hebben een eenzaam bestaan inhoud. Het verlangen naar afstemming zit diep van binnen in elke mens geworteld. In zoverre je dat al niet deed natuurlijk.

Laat ik eerlijk zijn. Ik geef in dit artikel enkel stof tot nadenken. Tot reflectie, indien mogelijk tot zelfreflectie. Het is aan jou wat je ermee doet. Geef je over. Laat de controle los en voel vanuit jouw body en buikje of mijn woorden je raken. Implementeren. Landen als het ware en een voedingsbodem vinden. Open je hart en deel ervan mede. Voel of de ander je raakt met zijn persoonlijkheid. Wat voel je echt? Daadwerkelijk. Fundamenteel. Ga naar de diepste dimensie van je Zijn en kijk wat voor reactie er opborrelt. Kan je enkel vanuit de rede met elkaar praten of louter dingen met elkaar ondernemen? Of bestaat de band, de gevoelsband, de relatie uit meer dan alleen een goed gesprek vanuit de ratio en/of samen iets doen. Heb je plezier met elkaar? Kan je lachen? Word je blij? Vrolijk? Worden er daadwerkelijk positieve emoties gedeeld en straal je van binnenuit? Doet de ander je wat of raakt deze je? Voel je de liefde stromen? Dan is er een liefdevolle verbinding. Supergoed van je. Zo mag ik het dus horen. Deden we het allemaal maar zo. Dan waren we universeel met elkaar verbonden. Dat zou de saamhorigheid, de onderlinge verhoudingen en connecties op wereldniveau ten goede komen. Vooralsnog is dat een utopie…

Tips voor verbinding met anderen:

• Blijf vooral jezelf. Dicht bij jezelf. Bij je eigen ik. Egoloos. Zorg dat je zelf in evenwicht bent. Wat voelt voor jou als prettig. Wat wil jij?

• Vertrouw op jouw (onder)buikgevoelens (oftewel intuïtie). Op je derde chakra, het derde oog, ook wel Zonnevlecht genoemd. Dit chakra is de basis voor zelfvertrouwen, innerlijke rust en harmonie. Zorg dan ook dat dit chakra in balans is! Je accepteert jezelf en de ander. De basis voor je Zijn en persoonlijkheid ligt in dit derde chakra. Zie het als het krachtcentrum van je Zijn.

• Heb jezelf (onvoorwaardelijk) lief. Vanuit deze zelfliefde kan je mensen benaderen. Straal deze liefde uit. Onvoorwaardelijk. Zonder condities en eisen.

• Neem tijd voor verbinding. Het is geen kwestie van afraffelen. Goed werk, heeft tijd nodig. Het klinkt afgezaagd maar zo werkt het wel.

• Luister naar jezelf, maar zeker ook naar de ander. Wees niet oppervlakkig. Luister echt naar elkaar. Wees stil en luister.

• Wees er voor jezelf. Neem waar. Neem je Zijn serieus. Wees er evenzo voor de medemens.

Zorg voor een goede verbinding met jouw innerlijk. Vanuit zelfliefde. Daal neder vanuit jouw verstand naar je hart. Verwelkom je hart. Omarm je intuïtie. Vertrouw op jezelf en je onderbuik gevoel. Jij kunt dat. Jij bent zeker van jezelf en weet wat je wilt. Vanuit kracht, warmte en liefde benader jij de medemens. Je bent los van (voor)oordelen. Zorg dat je emoties blijven stromen. Laat ze niet vastzitten. Dat blokkeert. De verbinding met jezelf stagneert dan. Op naar meer verbinding in het dagelijks leven. Laat de liefde stromen. Onvoorwaardelijk en oprecht. Heb lief, verbind en straal. Als nooit te voren.

B Engeltje – www.b-engeltje.com – Facebook: B Engeltje (Community)

Energiekoorden

Energiekoorden

Wil je meer leren over de verbindingen die je energetisch hebt met mensen en zelfs plekken om je heen? Dit boek is een fantastische gids hiervoor! Je leert hierin wat aloude genezers altijd hebben geweten: dat we in een universum van energie leven en dat deze energie op elk vlak invloed en effect op ons heeft. Je leert traditionele methoden om je persoonlijke energie te herstellen, de strengen met giftige relaties en gebeurtenissen uit je verleden door te snijden en je energieveld zuiver te houden.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij
Deel dit artikel online
MY HAPPY SOUL
MY HAPPY SOUL

Mijn ziel heeft mij tot het mediumschap gebracht. Om er te zijn voor de ander. Ik werk vanuit mijn heart & soul. Hi, Ik ben Irmgard. Leuk je te ontmoeten! In 1995 ben ik afgestudeerd in het Nederlands recht. Sinds 2014 ben ik, door omstandigheden, versneld in een spiritueel groeiproces terecht gekomen. Hierdoor is mijn kijk op mezelf en op de wereld radicaal veranderd. Was ik altijd bezig met mijn verstand en probeerde ik alles vanuit de ratio te verklaren, door dit proces werd de focus gelegd op leven vanuit mijn hart. Vanwege mijn Zijn kon ik niet goed bij mijn gevoel (innerlijk) komen. Ik wist destijds al dat ik hoogsensitief was. Echter tijdens mijn transformatie proces heb ik verbinding weten te leggen tussen mijn eigen hart(-enkracht) en geest. Nu leef ik vanuit mijn gevoel, intuïtie & hart. Mijn ego heb ik vaarwel gezegd. Flink uitgezwaaid. It makes me happy! Ik kan beter loslaten, laat me leiden door positieve emoties (zoals vreugde en blijdschap) en kan zowel mensen als gebeurtenissen met meer mildheid en mededogen bezien. Mijn bril der mildheid heb ik overigens altijd bij me. You never know wanneer je deze nodig hebt. Was ik voorheen iemand die direct een oordeel klaar had, over alles, iedereen en niets, thans ‘vind ik er niks (meer) van’! Ik streef naar een oordeelvrij leven. Dat leeft een stuk makkelijker voor me, deze mindset heeft mijn leven reeds versimpelt maar zeker ook verrijkt! Er is in mijn bestaan meer happiness dan voorheen. But, still in progress! Mijn zielspad is duidelijk. In dankbaarheid, voor alles (hetgeen ik eerst vanzelfsprekend vond), meander ik mee met mijn spirituele groeiproces. In deze heftige, overweldigende, periode heb ik het gevoel gekregen te worden bijgestaan door engelen, gidsen en andere lichtwezens. Ik ervaar dagelijks de aanwezigheid van deze mooie en bijzondere wezens. Ze brengen liefde, licht en steun in mijn leven. Mijn leven leef en beleef ik op een hogere trilling (frequentie) en zie, voel en ervaar alles meer bewust. Intenser & meer mindful. Naast een groter en dieper bewustzijn heb ik meer inzichten verkregen. Sedert mei 2017 ondervind ik dagelijks dat ik helderhorend, heldervoelend en helderziend ben. Dit heeft een enorme positieve impact op mijn leven. Naast mediamieke ervaringen, intuïtieve teksten krijg ik ‘boodschappen’ ingefluisterd. Middels channeling mag ik deze in liefde ontvangen. Persoonlijke boodschappen maar steeds vaker eveneens boodschappen voor anderen. Zodat anderen meer vanuit intuïtie én hun hart & ziel gaan leven. Met als doel hun zielspad te gaan lopen. The path of the soul. Hun ware essentie gaan vinden, inzien en naar gaan leven. Onder mijn naam Irmgard / MY HAPPY SOUL (voorheen Irmgard) publiceer ik deze messages en teksten op Facebook (MY HAPPY SOUL / HAPPY SOUL Readings) en op deze website onder CHANNELINGS. HAPPY soul groetjes, Irmgard READINGS, Consulten en Coaching www.myhappysoul.nl Facebook: MY HAPPY SOUL Facebook: HAPPY SOUL Readings

Reacties
 1. 6x tips voor verbinding met anderen – B Engeltje 14 april 2017 - 09:19
  Reply

  […] 6 x tips voor verbinding met anderen […]

 2. willie 18 mei 2018 - 09:26
  Reply

  Mooi verwoord en zeker waar , laten we allemaal hiermee beginnen

 3. willie 18 mei 2018 - 09:27
  Reply

  Bedankt voor al je werk

 4. I. 13 juli 2018 - 15:25
  Reply

  Mijn verbinding is "broken".

 5. M. J Kiers 16 november 2018 - 19:59
  Reply

  Mooi verwoord en zekers met praktische tips, maar als je altijd via de koppie hebt gehandeld, is het ineens wel een enorme omschakeling, waar begin je, en zoektocht die zekers de moeite waard is maar wel tijd nodig heeft.

 6. Sonja 30 april 2019 - 15:04
  Reply

  Ik maak dit sinds 1,5 week mee en weet niet wat me overkomt, dit te lezen en mijzelf erin te verdiepen brengt me tot een opluchting. Weet nog niet hoe er mee om te gaan want de ander persoon woont ver van mij vandaan en ik ben getrouwd. Ben heel blij met alle uitleg hierover dat geeft me meer zelfvertrouwen. Liefs S.

 7. Laura 28 januari 2021 - 15:12
  Reply

  Zeker mooi. Wel lastig . Ben nooit verbonden geweest met mijn ouders. Zijn zwaar beschadigd . Daardoor nooit met mezelf kunnen verbinden. Of met mensen überhaupt . Wil de liefde zeker laten stromen. Zonder verbinding stroomt er niks . In je lichaam . Statisch . Je zoekt naar iets wat je niet kent. Ik zoek naar een kleur die ik niet ken. Twee dagen was het er. Verbinding . Na doodsangst is er niks meer van over. Ik voel me gevoelsmatig blind. Saai die leegte . Een leven in de woestijn .

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Aura-energie
€ 20,00

Aura-energie

Alla Svirinskaya

Als je je vaak vermoeid voelt en klachten hebt, is de kans groot dat je aura is vervuild. Tijd om de balans te herstellen! In 'Aura-energie' laat Alla Svirinskaya je zien hoe.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?