Spiritualiteit

Wat betekent het om te transformeren naar de vijfde dimensie?

Door Tessa Koop
Wat betekent het om te transformeren naar de vijfde dimensie?

Tijdens het ascentieproces vindt er een transformatie plaats van het materiële denken naar denken in energie. Dit verandert alles in ons leven en in het ervaren van onze fysieke realiteit. De aarde is onlangs uit het Vissentijdperk het Watermantijdperk in geschoven, wat betekent dat we de vijfde dimensie ingaan. Dit zorgt ervoor dat alles in de wereld zal veranderen en dat wij mee mogen veranderen. Maar wat is een dimensie eigenlijk en wat betekent het om de vijfde dimensie in te gaan?

Wat is een dimensie?

Volgens Het witte boek is een dimensie een bewustzijnswerkelijkheid die bestaat uit zeven levels. Elk level heeft als het ware een specifieke agenda en een daarbij behorend lessenpakket. Dit moet je onder de knie krijgen voordat je door kunt groeien naar de volgende laag. Sommige mensen zijn bijna klaar met de derde laag en staan al met één been in de vierde dichtheid. Dit kan behoorlijk intensief zijn en je kunt voor je gevoel soms letterlijk tussen twee werelden in hangen. Hierdoor kun je je eenzaam, afgescheiden of onbegrepen voelen.

Transformeren naar de vijfde dimensie

Het is belangrijk om niet te onderschatten hoe heftig het is voor jouw ego om overstag te gaan en te transformeren naar de vijfde dimensie. Het leven verandert opeens van een smalle strook vol beperkingen in een grote cirkel, zonder begin en zonder einde, en met oneindig veel nieuwe mogelijkheden.

Je bent momenteel een multidimensionaal wezen dat voortdurend van de ene realiteit naar de andere schuift. Je bent al heel kosmisch aan het zijn in allerlei dimensies maar merkt hier nog niet veel van. Dit komt doordat je nog steeds dezelfde oude overtuigingen hebt, wat ervoor zorgt dat je lichtlichaam niet geaard is en je weinig verbinding ervaart met je hogere zelf. Om je oude, vertrouwde realiteit te kunnen openbreken is het van belang om nieuwe overtuigingen op basis van eenheid te hebben, te geloven, te ademen en te leven.

Uitdagingen tijdens je transformatie

Het kost veel kracht om te transformeren. Je ego leert dan namelijk de controle los te laten en zijn wilsenergie te verbinden aan jouw hart. Voor het ego voelt dit aan als sterven, maar dat is slechts een illusie. Het is openstaan voor verandering en leven vanuit het hart. In essentie is dit het doel van je reis. Het verandert je rol en ervaring als mens. Je valt terug in je natuurlijke zijnsstaat.

Wanneer je transformeert naar de vijfde dimensie help je de aarde en jezelf door jouw hogere zelf naar beneden te trekken door jouw licht in deze bewustzijnswerkelijkheid te trekken. Vanuit de kosmos krijg je daar de nodige assistentie bij.

Toegang tot de magie van het leven

Als je te maken krijgt met uitdagingen in het leven, probeer je dan te bedenken dat je bezig bent met het lessenpakket van de derde dimensie om zo toegang te krijgen tot de vijfde dimensie. Wanneer we in een overgangstijd zitten, kunnen we beide lagen tegelijkertijd ervaren. Dit betekent dat we een ruimer perspectief en een grotere gereedschapskist hebben om met deze situaties om te gaan.

Je kunt anders naar je uitdagingen kijken en praten met je ego en samenwerken met je hogere zelf om te zien hoe je jezelf kunt ontwikkelen. Je krijgt de kans om jezelf op te schonen, vanuit je hart te leven en toegang te krijgen tot jouw kosmisch erfgoed en de magie van het leven.

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

In Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook dit artikel:

Deel dit artikel online
Tessa Koop
Tessa Koop

Ik ben Tessa Koop, schrijfster van de trilogie Cosmic Woman (2012-heden) en moeder van twee prachtige dochters. Iedereen die ervoor kiest een kosmische man of vrouw te worden, help ik graag op weg als schrijfster en Storyteller. Mijn loopbaan begon ik als journalist bij PCM Uitgevers. Maar in plaats van antwoorden over wie ik ben en in wat voor tijd we leven kreeg ik alleen maar meer vragen. Ik besloot te gaan freelancen, in mijn research van de gebaande paden af te wijken, mijn hogere bewustzijn te activeren en ... een nieuwe wereld diende zich aan. Vermogens waarvan ik niet wist dat ik ze had (alleen maar altijd ergens voelde!) begon ik te gebruiken. Ik betrad een wereld vol energie en door mijn wensen, gevoelens, gedachten en verbeeldingskracht, veranderde de structuur van mijn werkelijkheid. Ik beschouw mijzelf als een kosmische vrouw, de nieuwe mens van deze tijd en de toekomst. Als levend bewijs dat wonderen bestaan en dat het mogelijk is je hart te volgen, beschouw ik het als mijn roeping zoveel mogelijk mensen over de brug te helpen. Hier lonkt The joy of Freedom!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?