Bewustzijn

De spirituele betekenis van de Wants: bescherm je aura, doe wat je ‘want’ en vind magie

Door uitjebewust
De spirituele betekenis van de Wants: bescherm je aura, doe wat je ‘want’ en vind magie

De wants is een bijzonder insect en kan een inspiratiebron voor je worden. De wants laat je zien dat je mag doen waar je energie van krijgt en dat je best mag genieten. Dat je mag vertragen om dit te bewerkstelligen, hoe hard er ook aan je getrokken wordt. Het insect wil je laten zien dat je je leven in lijn met wat jij ‘want’ mag vormgeven en dat het hiervoor essentieel is om je aura en energie te beschermen. In dit artikel lees je hoe je dat kunt doen.

Ga mee met de flow die zich energetisch aandient en/of de natuur je aanbiedt. Vier dat je hier mag zijn op deze bijzondere planeet.

Zuigsnuit

Het schild van de wants kan effen zijn, maar ook in de meest fantastische kleuren en dessins. Zelfs goud en koper zijn vaak op het schild terug te vinden en dat schittert dan in de zon. Er zijn tienduizenden soorten. De wants heeft, zoals alle dieren en insecten, een rol in het ingewikkelde ecosysteem van Moeder Aarde en de rol die de wants inneemt leert ons veel over onze ‘mensenwereld’. De wants leeft meestal op sappen van planten en heeft daarvoor een superhandige zuigsnuit. Wanneer er te veel van één soort zijn, kunnen ze enorme schade aanrichten; de plant wordt dan letterlijk leeggezogen en sterft.

De wants eet ook andere insecten. Die verlamt hij met een chemische stof, die hij in zijn systeem ontwikkelt door veel diverse sappen van planten te eten en te mixen tot een toxisch mengsel. Hierdoor kan hij veel grotere prooien dan zijn eigen omvang (zoals rupsen) vangen. Bij gevaar gebruikt hij deze stof om vijanden op afstand te houden. Dit doet de wants door de stinkende chemische afweerstof los te laten. Hierdoor wordt de wants voor veel dieren oneetbaar. De wants wordt ondanks de chemische stof gegeten door bepaalde vogels en reptielen die een eigen manier hebben ontwikkeld om het diertje te doden voordat zijn afweermechanisme in werking treedt. Sommige vogels zijn er zelfs immuun voor.

Sommige wantsen zijn parasitair. Dat wil zeggen dat ze dierlijk of menselijk materiaal tot zich nemen om te leven. Denk bijvoorbeeld aan de bedwants, die als een werkelijke plaag wordt gezien. Ook zijn wantsen gastheer of -vrouw voor mijten die zich aan hun lijf vastkleven. Deze parasieten voeden zich vervolgens weer aan de parasitaire wants.

‘Zuigsnuiten’ in je leven en het loslaten ervan

Eigenlijk is het in de wereld net zo. Er zijn steeds meer mensen die willen bijdragen. Zij willen samen meer creëren dan er al was. Er zijn ook mensen en systemen die als parasitair kunnen worden gezien. Die ongezien of ongemerkt bij jou komen snuffelen en vervolgens met hun zuigsnuit jouw hele energieveld leegzuigen of jouw leven op zijn kop zetten om er zelf beter van te worden. Vaak heb je ‘te laat’ (want: wat is te laat) in de gaten wat er gaande is en besef je het achteraf. Achteraf leren is oké: zo word je je bewust van wat je energie oplevert en wat niet.

Nu de tijden van extremen zich intensiveren, kun je jouw unieke eigenschap om waar te nemen wie wat bij jou komt doen verder ontwikkelen en verfijnen. Soms ben je zo blij met de hulp die je aangeboden krijgt dat je niet genoeg invoelt op de situatie of persoon. Eenmaal in het proces, de verbinding, de situatie kom je erachter dat die toch wel veel energie kost.

Wat kun je doen om dat te voorkomen of te verhelpen?

  1. Zorg goed voor jeZELF, kijk en voel wie welke rol heeft en wat het bij jou teweegbrengt.
  2. Zoom in op welke energetische lijntjes of verbindingen zich hebben gevormd. Lijntjes of verbindingen die zich hebben gevormd zonder dat je je daar in eerste instantie bewust van was. Bijvoorbeeld omdat je vanuit jouw liefdevolheid altijd anderen verder wilt brengen, behulpzaam wilt zijn en/of bij wilt dragen om samen meer te creëren. Dit hoeft niet altijd te maken te hebben met mensen. Het kan ook jouw rol zijn in het bedrijf waar je werkt of jouw gezin als systeem.
  3. Maak deze energetische lijntjes liefdevol los, zodat jij jouw energieveld schoonhoudt en helemaal in jouw kracht kunt blijven (of er weer in komt) als het ongemerkt té ver is gegaan. Ieder mens, ieder systeem mag echt zijn eigen pad lopen.

Er zit een luchtje aan

De wants wordt ook wel stinkwants genoemd. In de winter zoeken wantsen een overwinteringsplek en komen dan vaak naar binnengekropen. Uit de klieren aan de zijkant van zijn lijf laat overal een geurspoor achter en bij bedreiging spuit hij deze stof. Maak je ze dood, dan blijft deze geur heel lang hangen. Als je een kolonie van deze diertjes in jouw huis hebt dan ruikt dat niet aangenaam. Er zit dus een luchtje aan.

Alles is energie. Alles brengt energie met zich mee. Van jouw tandenborstel tot het bezoek dat je hebt gehad en de mensen waarmee je hebt gepraat. De winkelruimte die je hebt bezocht, de straten die je hebt bewandeld, jouw werkplek in het bedrijf waar je werkt en zelfs al werk je op afstand, dan nog heeft die energie positieve of negatieve invloed op jouw omgeving en ZIJN. Vaak sta je ongemerkt te veel open en kun je hier ‘last’ van hebben. Net alsof er ergens iets stinkt, maar je kunt jouw vinger er niet opleggen. Nu weet je, lief mens, dat dit komt door waarmee jij in contact bent of staat. Je kunt de de lucht letterlijk energetisch te zuiveren door wierook of een etherische olie te branden. Figuurlijk mag je voelen wat er zich aan jou heeft gehecht en dit vervolgens laten gaan naar waar het vandaan komt.

Je kunt het vorige stukje ook andersom lezen. Overal waar jij bent geweest en met wie, daar laat jij jouw energie weer achter. Het is zelfs zo dat als jij net op de stoel van iemand anders gaat zitten, die daar net is opgestaan, je het energieveld van diegene kunt waarnemen op jouw eigen unieke manier. Net zoals de wants zijn geur achterlaat op waar hij is geweest. Dit is allemaal helemaal natuurlijk en normaal.

Hou je lucht en energie zuiver

Het is jouw taak om jouw energie zo zuiver mogelijk te verspreiden daar waar jij maar gaat, doe dit echter nooit ten koste van jeZELF. Andersom kun je ervaren dat een bepaalde energie ergens hangt of is blijven hangen. Denk bijvoorbeeld aan openbare ruimten waar veel mensen en hun energieën zijn (inclusief alles wat zij aan hebben en bij zich dragen: telefoons bijvoorbeeld, maar ook karma en emoties). Of aan oude gebouwen, zoals kerken, monumenten, begraafplaatsen, oude huizen waar al zoveel mensen geleefd hebben door de tijd heen. De energie die er hangt, is er nu eenmaal. Als je er gevoelig voor bent, kun je deze waarnemen. Dan is het de vraag in hoeverre laat je het binnenkomen.

Als je van tevoren weet dat je dit soort plekken gaat bezoeken, dan kun je je vooraf al realiseren dat deze energieën jou ook waarnemen. Alles wat je aanraakt, alles wat je bekijkt, overal waar je loopt en waar anderen zich in dezelfde ruimte bevinden, er vindt vermenging van energievelden plaats. Ook dat is volkomen normaal.

Aard jezelf

Je kunt je aura naar je toe trekken en het minder weids verspreiden om hier zo min mogelijk (on)bewust ‘last’ van te hebben. Daarnaast is goed geaard zijn essentieel. Zit je teveel in jouw hoofd, dan zal je vaker zombieachtig en/of gedachteloos (terwijl je hoofd vol gedachten zit) ergens in stappen. Als je goed geaard bent dan glijdt alles wat niet van jou is veel makkelijker Moeder Aarde in, waar zij het liefdevol ontvangt voor transformatie. Je kunt je ook vooraf afsluiten. Hierdoor kun je duidelijk, veilig en beschermd in jouw eigen ruimte blijven bewegen. Je kunt dan ook moeiteloos alles aanraken zonder er energetisch op leeg te lopen en/of het mee naar huis te nemen, waardoor je later weer moet ‘bijkomen’.

Als je dit doet, dan zal je merken dat je veel minder energie en tijd kwijt bent met achteraf rechtzetten, bijtanken, loslaten en af te laten vloeien naar Moeder Aarde. Je houdt dan meer energie over om daar weer mee te doen wat jij wilt en waar jij blij van wordt. De wants vraagt jou hier alerter op te zijn.

What do you wants?

Keuzes, twijfel, te veel en te brede interesses: er is een enorm aanbod van wat je allemaal kunt doen. Lief mens, de wants vraagt jou om eens stil te staan bij wat jij nou werkelijk van jouw leven wilt maken. What do you wants? Waar word je volgens jou echt blij van? Heb je dat al eens geprobeerd? Pas dan weet je of het ook echt zo is. Misschien heeft jouw hoofd je een illusie aangepraat of een ideaalbeeld gecreëerd.

Magie en synchroniciteit rondom jouw wants

We zijn gewend geraakt om vastomlijnde doelen te stellen en daar dan ook zeer perfectionistisch recht op af te stevenen. Dat hebben we zo geleerd. Is dat wel hoe het werkt? Is alles niet vormvrij, omdat alles energie is? Kun je deze energie niet vormgeven hoe deze voor jou het beste werkt? Wat nou als dit zo zou werken? Dan gaat er ineens een heel andere wereld voor je open. Een wereld vol magie en synchroniciteit, waar de alchemie van ‘in the cloud’ naar materie en manifestatie ontstaat. Wat zou er dan allemaal wel niet mogelijk zijn? Het antwoord is ALLES. Zo lang het voor jouw hoogste goed is: want dat is een vereiste om verder te komen op jouw pad naar de ontdekking wie jij werkelijk bent.

Dus de vraag is: what do you want(s)? En hoe ga je het vormgeven? Visualiseren, affirmeren, positieve gedachten, elke dag voeden en aandacht geven, alles op jouw eigen unieke manier. Altijd met liefde en de wil om te groeien en beter te creëren voor alles en iedereen.

Rustig aan en vertraag

In dit bovenstaande proces wijst de wants jou op iets anders: geduld. De wants vraagt jou eens de tijd te nemen. Te vertragen en eens rond te kijken met wat en waar jij nu allemaal mee bezig bent en waar dat toe leidt. Ga eens op een bergtop, de rug van een gans of adelaar zitten en kijk naar jouw leven vanaf grote hoogte.

Hoe is het gevormd? Wat speelt zich af? Zijn er spiegels te ontdekken? Waar sta je en waar wil je naar toe? Een helikopterview doet wonderen. Zeker als je hiervoor rust pakt waardoor er ruimte ontstaat om een helder beeld waar te nemen en beslissingen te nemen. Ook mag je in jouw langzame modus lekker rust nemen als jouw lichaam daarom vraagt. Wie zegt dat jij moet blijven rennen als een kip zonder kop?

Vertraag, lief mens, ook al vraagt de wereld om ons heen om een snelheid van jewelste. Pas dan kun je jouw groei integreren in jouw aardse lichaam. Je lichaam die er al moeite genoeg mee heeft om alle energieshifts te behappen.

Laveren tussen vol in het licht en camoufleren

De felgroene wants (meest voorkomende wants in Nederland) verandert van kleur, zodra de natuur verandert. Als hij een overwinteringsplek zoekt in de herfst en winter, gaat zijn kleur meer naar bruin. Zo mengt de wants zich in de kleuren van die seizoenen. In de zomer ligt de wants meestal vol in het zonlicht te zonnebaden op de groene bladeren. De wants gaat dus mee op de flow van de seizoenen door zijn ZIJN mee te laten kleuren. In de zomer zit hij vol in het licht. Hij heeft namelijk niets te vrezen door de geur die hij afscheidt en soms ook het schild dat hij draagt.

De wants laat je zien dat je prima vol in het licht mag staan en jouw ZIJN vol mag uitdragen. Wel op het moment dat je daar ook krachtig genoeg voor bent. Vergelijk zijn geur en het schild (dat hij vol trots laat schitteren in het zonlicht) met jouw eigen energieveld dat helemaal heel en gevuld is met stralende lichtfrequenties. Jouw energetische schild laat op die momenten niets van je afsnoepen.

Ga mee met de seizoenen en de flow

Je kunt beter het voorbeeld van de wants in de herfsttijd volgen en jouw camouflagepak aantrekken als je je niet fit genoeg voelt of uit balans bent door wat dan ook (zonnevlammen, planeten, aardse situaties, etc.). Hierdoor kun je je weer opladen, gas terugnemen, je aura schoonmaken, de lijntjes losmaken en dergelijken. Totdat je weer krachtig genoeg bent om in het zonlicht te treden.

Dit is een soort golfbeweging waar je dagelijks mee te maken kunt hebben. Zeker nu. Het kan daarbij ook seizoensgebonden zijn. Dat je zo met Moeder Aarde verbonden bent, dat je (onbewust) voelt dat zij en alles wat op haar leeft langzaam in rust gaat voor de aankomende winterperiode. Het is een terugtrekkende beweging die soms indruist tegen jouw ZIJN. Dat alleen maar vooruit wil, door wil gaan, of moet gaan, omdat de buitenwereld dat van jou vraagt.

Voel je je moe? Misschien wel een beetje depri? Zie het als iets natuurlijks, iets moois: niet iedereen heeft een dergelijke mooie zuivere verbinding. Alles is feestelijk. Zowel het vol in het licht kunnen ZIJN, als het even tot jeZELF komen. Als je dit kan zien, lief mens en je je niet stoort aan minder fijne en stralende gevoelens, dan helpt dat jou energetisch beter in balans te blijven. Ga mee met de flow die zich energetisch aandient en/of de natuur je aanbiedt. Vier dat je hier mag zijn op deze bijzondere planeet. Het zal je helpen meer licht in jouw ZIJN te integreren.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: Levensstijlgids

Deze Levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensiewereld. Dat vraagt om groei in bewustZIJN en daaraan gekoppeld aanpassing van levensstijl. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jouwZELF, ieder ander en Moeder Aarde. We zijn immers allemaal verbonden.

bestel nu

Deze dieren willen je ook wat vertellen:

Deel dit artikel online
uitjebewust
uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer... Liefs Karen Bos

Reactie
  1. Mayte 18 februari 2022 - 13:42
    Reply

    Echt heel accuraat! Dankjewel voor dit artikel :)

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
Ademen tot in je ziel
€ 17,50

Ademen tot in je ziel

Marleen Hout

Adem jezelf gezond: alle ademwijsheid verzameld in één boek, 'Ademen tot in je ziel' van Marleen van den Hout

€ 17,50

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?