Home Kleur je leven Wat is de psychologische betekenis van de kleur roze?

Wat is de psychologische betekenis van de kleur roze?

Door Anne-Lies
roze, zacht roze

Ik ben roze. Zachtroze, de vrouwelijke schoonheid zelve. Vanaf mijn hemelhoge roze wolkje laat ik me aan je zien. En hoewel ik bescheiden, gevoelig en ingetogen ben vertel ik je graag over mijn charmante kant. Ik inspireer het allerliefste de wereld met enkel zoets en goeds.

Roze kleur van vrouwelijkheid, bescheidenheid en van raakbaar zijn

Ik laat je mooie, dromerige reizen maken en vertel je dat jij de allerbeste, beste bent terwijl ik je aan kijk met mijn roze bril en je een blik gun in de fascinerende smeltende kwaliteit van roze. Rozenblaadjes liggen op mijn pad en met liefde stel ik mijn grote hart open. Er is genoeg ruimte voor iedereen. Goedhartig als geen ander vertel ik je verhaaltjes, sprookjes en troostende woordjes over hoe prachtig het leven van liefde is.

Mijn kracht is mijn kwetsbaarheid die durf ik je te laten zien en jij mij ook

Maar ik ben ook het meisje-meisje onder de kleuren en  vind het fijn als je van alles voor me doet. Beminnelijk en betoverend wind ik je zo om mijn vingertje en maak mezelf afhankelijk van je als een kleine roze baby. Dat is niet altijd handig. Want mijn o zo zoete kant slik ik soms zelf ook voor zoete koek. Dat maakt me soms zo zwak dat ik zelf ga geloven dat ik niets kan en van het leven helemaal niets bak. Ik ben roze, de liefste, de delicaatste en de meest verfijnde verfijning. Zoeter kunnen we het niet maken. Heb je behoefte om de wereld een beetje zachter te zetten? De plank eens wat lager te leggen en er zelf op gaan zitten? Lees dan deze blog met tips Wat als je kiest voor een beetje zachter op bloei.biz of geef jezelf vandaag een mooi cadeau en check in bij kleurrijk leven, aanmelden doe HIER.

Boekentip Inspirerend leven:
De verbazingwekkende invloed van kleur 

Ben jij benieuwd wat voor invloed kleur op je heeft? Dan is De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse misschien wel wat voor jou! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op hoe we de wereld zien en welke keuzes we maken. Alles wat je te weten komt, zal van pas komen en zomaar een kleur kiezen is vanaf nu verleden tijd.

Bestel jouw exemplaar bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com

€ 14,99


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou? 

 

Roze, kleur van zacht en kwetsbaarheid

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, turkoois, rood, blauw, wit, indigo.

  • Blijf op de hoogte en schrijf je voor de nieuwsbrief van Inspirerend Leven 
    Ontvang elke zondag gratis de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop en nog veel meer. Ruim 50.000+ lezers gingen je voor.
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

5 reacties

Avatar
Linda Pelt 2 november 2017 - 11:55

Wow! Wat een prachtige omschrijving, ik herken mezelf er helemaal in. Roze is mijn lievelingskleur!

Reply
Anne-Lies
Anne-Lies 2 november 2017 - 21:47

Linda, wat een fijne reactie. Hartelijk dank en ik wens je een heerlijke roze wolk toe
Met Lie(f)s

Reply
Avatar
annemieke calis 1 juli 2019 - 20:08

er zijn vele kleuren maar het zachte van Roze vind ik het mooist

Reply
Anne-Lies Smal
Anne-Lies Smal 2 juli 2019 - 12:17

Annemieke, helemaal met je eens, voor nu is roze voor mij ook de fijnste. Heel leuk een reactie op het blog te ontvangen van je. Ik wens je een heerlijke dag

Reply
Avatar
Jolanda 27 november 2019 - 21:43

Mijn.lievelingskleur is grijs of tauoe maar dat vind ik nergens terug.. Gelukkig wit wel en dan heb je alle 3 mn kleuren bij elkaar Wit komt ook aardig binnen hoor. Leuk.om te lezen!

Reply

Laat een bericht achter