Kleur je leven

Wat is de psychologische betekenis van de kleur roze?

Door Anne-Lies
Wat is de psychologische betekenis van de kleur roze?

Ik ben roze. Zachtroze, de vrouwelijke schoonheid zelve. Vanaf mijn hemelhoge roze wolkje laat ik me aan je zien. En hoewel ik bescheiden, gevoelig en ingetogen ben vertel ik je graag over mijn charmante kant. Ik inspireer het allerliefste de wereld met enkel zoets en goeds.

Roze kleur van vrouwelijkheid, bescheidenheid en van raakbaar zijn

Ik laat je mooie, dromerige reizen maken en vertel je dat jij de allerbeste, beste bent terwijl ik je aan kijk met mijn roze bril en je een blik gun in de fascinerende smeltende kwaliteit van roze. Rozenblaadjes liggen op mijn pad en met liefde stel ik mijn grote hart open. Er is genoeg ruimte voor iedereen. Goedhartig als geen ander vertel ik je verhaaltjes, sprookjes en troostende woordjes over hoe prachtig het leven van liefde is.

Mijn kracht is mijn kwetsbaarheid die durf ik je te laten zien en jij mij ook

Maar ik ben ook het meisje-meisje onder de kleuren en vind het fijn als je van alles voor me doet. Beminnelijk en betoverend wind ik je zo om mijn vingertje en maak mezelf afhankelijk van je als een kleine roze baby. Dat is niet altijd handig. Want mijn o zo zoete kant slik ik soms zelf ook voor zoete koek. Dat maakt me soms zo zwak dat ik zelf ga geloven dat ik niets kan en van het leven helemaal niets bak. Ik ben roze, de liefste, de delicaatste en de meest verfijnde verfijning. Zoeter kunnen we het niet maken. Heb je behoefte om de wereld een beetje zachter te zetten? De plank eens wat lager te leggen en er zelf op gaan zitten? Lees dan deze blog met tips Wat als je kiest voor een beetje zachter op bloei.biz of geef jezelf vandaag een mooi cadeau en check in bij kleurrijk leven, aanmelden doe HIER.

Boekentip van de redactie: Het geheime leven van kleuren

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

 


Lees ook: Wat is jouw lievelingskleur en wat zegt dit over jou?

 

Roze, kleur van zacht en kwetsbaarheid

Lees hier meer over de psychologische betekenis van de kleur: oranje, paars, magenta, groen, geel, rood, blauw, wit, indigo.

Deel dit artikel online
Anne-Lies
Anne-Lies

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle Bloei te komen. - Anais Nin Wat een quote, vind je niet? En daar heb ik als oprichter van de leukste kleurpsychologie opleiding van Nederland en auteur van het Kleuren van Geluk mijn werk en missie van gemaakt. k ben coach in Nederland en op Bali voor een kleurrijk leven. Ik doe niets liever dan jou helpen in volle bloei te staan. Heerlijk het middelpunt van je eigen leven. Niet perfect, wel superleuk! Op naar de fijnste versie van jezelf.

Reacties
 1. Linda Pelt 2 november 2017 - 11:55
  Reply

  Wow! Wat een prachtige omschrijving, ik herken mezelf er helemaal in. Roze is mijn lievelingskleur!

 2. Anne-Lies 2 november 2017 - 21:47
  Reply

  Linda, wat een fijne reactie. Hartelijk dank en ik wens je een heerlijke roze wolk toe Met Lie(f)s

 3. annemieke calis 1 juli 2019 - 20:08
  Reply

  er zijn vele kleuren maar het zachte van Roze vind ik het mooist

  1. Anne-Lies Smal 2 juli 2019 - 12:17
   Reply

   Annemieke, helemaal met je eens, voor nu is roze voor mij ook de fijnste. Heel leuk een reactie op het blog te ontvangen van je. Ik wens je een heerlijke dag

 4. Jolanda 27 november 2019 - 21:43
  Reply

  Mijn.lievelingskleur is grijs of tauoe maar dat vind ik nergens terug.. Gelukkig wit wel en dan heb je alle 3 mn kleuren bij elkaar Wit komt ook aardig binnen hoor. Leuk.om te lezen!

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Boekentip van de redactie
De vijf elementen
€ 20,00

De vijf elementen

Jean Haner

Kleine veranderingen hebben een grote impact op de rest van je leven, laat Jean Haner in 'De vijf elementen' zien. Leer dankzij dit boek de spirituele kant van Chinese geneeskunde kennen.

€ 20,00

Bekijk aanbieding

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang elke week de nieuwste en populairste artikelen, je daghoroscoop, boekentips en nog veel meer! Ruim 80.000 lezers gingen je al voor

Even geduld aub...

Bedankt voor je inschrijving

Het lijkt er op dat je al ingeschreven bent?